Suribet distantieert zich van onlangs geplaatste gokkasten in winkels

11
Suribet: 'Onlangs geplaatst gokkasten niet van ons'
Een van de onlangs geplaatst gokkasten in Suriname.

Het Surinaamse bedrijf Suribet heeft zich onlangs uitgesproken tegen een verschijnsel, waarbij een tot nog toe onbekend bedrijf speelkasten in winkels plaatst, waaraan volwassenen zonder voorwaarden en erger nog, zelfs kinderen kunnen deelnemen. Het gaat volgens Suribet om gokkasten zoals te zien is op bovenstaande foto, waarbij de plaatsers geen rekening houden met wet-, regelgeving en moraal.

“Eerder werden wij gemeld dat er bedrijven zijn die zich uitgeven als Suribet, om hun machines te plaatsen. Het verwondert Suribet niet, dat politici in Suriname in de war raken en zodra er betting issues besproken worden, men onterecht de naam Suribet bezigt” aldus het bedrijf donderdag in een verklaring.

In deze verklaring zegt het bedrijf nadrukkelijk dat zij niet verantwoordelijk is voor de onlangs geplaatste gokmachines in een aantal winkels. Het bedrijf houdt zich aan wet- en regelgeving en is zich ervan bewust dat een aantal burgers, vanuit een religieuze en moraal ethische hoek, het oneens is met deze sector.

“Suribet vreest dat onbekende ondernemers en oneerlijke concurrentie deze sector een slechte naam zullen bezorgen en spreekt de hoop uit dat de overheid in Suriname gepaste stappen onderneemt en de ordening, in overleg met de stakeholders, verder vorm geeft” aldus het bedrijf.

UPDATE – illegale gokkasten in beslag genomen:

11 REACTIES

 1. En maar klagen geen geld alles is duur bla bla.
  Ze gokken alsof hun leven ervan af hangt.
  De casino’s allemaal druk bezocht kun je dan op krediet spelen?
  Tegenwoordig als je naar een feest gaat bepaalt de jarige hoe je gekleed moet komen, kimonia, anisa enz.
  Mijn geld geeft ik niet uit aan dit soort zaken.


  Maak melding

 2. De overheid moet zonder pardon de gokkasten verwijderen en direct naar de schroothoop brengen. De winkeliers die zich lenen om gokkasten te plaatsen zijn ook medeschuldig hieraan en verdienen een fikse boete. Zie maar hoe snel de kasten worden verwijderd. Schaamteloos gedrag aan degene die de gokkasten plaatst. Steek ze in de fik. Deze gasten helpen zo het volk de vernieling in. Er wordt ook geen rekening gehouden met de jeugd. Deze hersenloze seksueel en gokverslaafde ondernemers moeten zich diep schamen, hieraan mee te werken. Dit is moreel verval in onze samenleving.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 3. Overal kan je suribet spelen. Jongeren zitten de hele dag op hun mobiel suribet te spelen. Beter dan deze gast zijn jullie niet.
  Geen geld maar hele dag dobbelen ze


  Maak melding

 4. De gambler companies spelen ruw spel. De overheid moet ze beboeten en ook de winkeliers. De ondernemers in de gdvang gooien als ze geen vergubning hebbrn. Suribet kan dchadevergoeding vragen bij de rechter omdat ze hun naam onrechtmatig hebben gebruikt.


  Maak melding

 5. De overheid moet gewoon vergunningen intrekken ,dit kan heus niet mensen zullen blijven klagen dat ze geen geld hebben ,groot deel van salaris gaat gewoon in de gokkasten


  Maak melding

 6. Surinder is Hypocrite, vernietigen onze mensen. Hebben nu een hoop gokwinkeltjes geopend en de overheid laat het toe. Net als in Amerika gokwinkels en slijterijen in achterstand buurten.


  Maak melding

 7. Inderdaad, kinderen kunnen gewoon een suribet kopen ongeacht hun leeftijd. Ouders sturen de kinderen om een suribet te kopen en dan moet je je afvragen ¨is dit de opvoeding van nu¨. Je leert je kind al op jonge leeftijd te gokken want je kan t op je telefoon doen en de meeste kinderen hebben een telefoon. Ouder(s) en opvoeder(s) hebben het al moeilijk met de opvoeding maar als je eenmaal verslaafd bent is er geen houden meer aan. Er zijn geen duidelijke regels voor: drank, sigaretten, gokken en VERKEERSREGELS. Hoe komen kinderen aan drugs ? Ja, omdat er geen regels en overzicht is. Daarom zijn er heel veel kinderen ontspoord een enkel uitgezonderd. De winkelier is debit aan dit gedrag, ouders en de regering zelf de buurvrouw/man stuurt een kind om de boven genoemde spullen te kopen en mama en papa vinden dat heel gewoon.


  Maak melding

 8. Suriname is op weg een mini Las Vegas te worden. Er is geen geld en a ten tranga omdat men halverwege de maand al zijn geld verspild heeft. Na so ye kisi i moni ,na so ye tyari en go lever na gokautomaat. A gokautomaat taki grantangi. Wo luku suma o wini a strei.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.