‘Roscello Vlijter nog steeds niet uit Suriname omdat hij geen ticket heeft’

33
Voetballer Roscello Vlijter raakt paspoort kwijt en kan Suriname niet verlaten
Roscello Vlijter in Suriname

De Surinaamse international Roscello Vlijter, die eerder Suriname niet kon verlaten omdat hij zijn paspoort kwijt was, heeft nu al zijn papieren maar kan nog steeds niet weg. De Telstar-speler heeft zijn paspoort inmiddels wel, maar niemand wil een vliegticket voor hem betalen. Dat melden diverse Nederlandse media. Volgens hun zegt Suriname het niet te willen en kunnen betalen en ook voor de Nederlandse club Telstar is dat niet mogelijk. De 19-jarige Vlijter blijft daarom nog ruim twee weken in Suriname.

Toen Vlijter z’n paspoort kwijt was heeft het hem drie weken gekost om de benodigde papieren te verkrijgen. Omdat zijn vliegticket inmiddels was verlopen, had hij een nieuwe nodig. De Surinaamse voetbalbond wil geen ticket voor hem betalen omdat hij zelf zijn paspoort is kwijtgeraakt. 

En volgens de trainer van Telstar, Andries Jonker, is zijn club niet in de positie om een ticket voor Roscello te betalen om hem een week in Nederland te hebben en hem vervolgens weer twee weken aan Suriname af te staan. Vlijter speelt namelijk op 11 en 14 oktober weer met NATIO en wel tegen St. Vincent and the Grenadines.

Daarom is nu besloten dat hij in Suriname blijft tot na de interlandperiode. “Het is wel de vraag wie straks zijn vliegticket betaalt, aangezien Telstar niet de rijkste club ter wereld is” zegt de trainer tegen NH Nieuws.

UPDATE: De SVB heeft in een verklaring laten weten dat ze WEL de ticket van Vlijter bij terugkeer naar Nederland betalen.

33 REACTIES

 1. J wil tog Prof voetballer zyn,wel betaal j ticket zelf.arme knul .jou shit probleme mut nit andere hun probleme worde.desnoods ga j mondje n kontje verkope VOR e ticket.


  Maak melding

 2. Ooit gehoord van
  Zelf betalen voor je eigen toekomst.
  Ben je als belanghebbende te dom om dat te begrijpen of wil je zo wie zo niet voor je eigen bestwilte betalen


  Maak melding

 3. Jonge gozer en heeft nog geen geld of doet alsof. Hij heeft een eenjarig contract bij Telstar. Als hij grappen maakt gaan ze dat contract niet verlengen. Hij heeft nog 7-8 maanden de tijd om te laten zien dat hij serieus bezig is.


  Maak melding

 4. Typisch weer op z’n Surinaams . Je krijgt de kans om in Nederland te voetballen en dit is dan de manier waarmee je omgaat met deze kans. Als ik het voor het zeggen had bij Telstar kon hij permanent in Suriname blijven. Wat een grapjas joh. Ga toch binnen je familie collecteren om het benodigd bedrag bij elkaar te schrapen voor je ticket en val de gemeenschap niet lastig met jou privé probleem!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Dat Telstar deze idioot niet ontslaat, hij maakt mooie reclame voor de andere Surinaamse voetballers die de ambitie hebben ooit in het buitenland te willen spelen!!


  Maak melding

 6. Ik gun hem in de toekomst een succesvolle carriere als profvoetballer. Dit soort situaties moet voor hem een goede leerschool zijn mocht hij het grote geld gaan verdienen. Ook al zou hij binnen een maand drie keer moeten reizen tussen Nederland en Suriname en mogelijk een of twee keer tussen Suriname en andere landen, hij moet zich verre houden van het krijgen sterallures. Thans ondervindt hij aan den lijve dat het geld niet zomaar uit de lucht komt vallen.


  Maak melding

 7. Tja,hij had gewoon voorzichtiger moeten zijn met z’n papieren.Het is begrijpelijk dat niemand voor zijn ticketkosten wil opdraaien,is zijn eigen schuld.Deze jonge jongens moeten leren dat wanneer je al zo’n mooie kans om als profvoetballer hebt om in het buitenland te spelen,dan moet je extra voorzichtig met je spullen omgaan,voor met je identiteits papieren!Heel dom,hopelijk gaat hij beter opletten,want er zijn al zo weinig profs vanuit Suriname,dus verspeel jullie je kansen niet!


  Maak melding

 8. Wat een benepen gedrag van de KNVB.
  Een speler die net een contract voor 1 jaar heeft in Nederland, maar uit liefde voor zijn land in Suriname vertoeft raakt zijn paspoort kwijt. Dom, erg dom maar het de beste overkomen.

  Als Suriname een wedstrijd wint en kans maakt om in het Caraïbisch/Caricom gebied succes te boeken zijn de lof uitingen niet van de Lucht. Iedereen is in een roes.
  En als zich een probleem voordoet kijkt iedereen de andere kant op.
  SLM is een Staatsbedrijf waar velen die absoluut niets voor het land betekend hebben of ooit zullen betekenen, soms met het hele gezin, gratis reizen.

  Was er nou echt geen regeling (desnoods een afbetalingsregeling) voor deze knul te bedenken om haar naar zijn club te laten reizen??
  Eigen Schuld dikke bult roept men.
  Maar ze zijn blij heel blij dat hij binnenkort de kleuren van Suriname zal verdedigen.
  Als ik in zijn plaats was zou ik mijn eigen belang om prof te worden voorop zetten en na 14 oktober
  voorlopig bedanken voor het nationaal elftal.


  Maak melding

 9. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Roscello Vlijter nog steeds niet uit Suriname omdat hij geen ticket heeft.
  En is zijn Surinaams paspoort daadwerkelijk gestolen?
  Was er reeds een Schengenvisum in het paspoort aangebracht?

  Hij is helemaal geen VLIJTIGE toekomstige profvoetballer in Nederland.
  Telstar er zijn nog meer onbekende voetbal talenten te vinden in Nederland.
  En die kunnen in de toekomst straks meer financieel opbrengen voor Telstar.


  Maak melding

 10. Wat een idioot, waar is zijn zaakwaarnemer? Je hebt al 1 kans om profvoetballer te worden en door je eigen stommiteit vergooi je het zo. Dit maakt dat Surinaamse voetballers een nog slechtere naam krijgen. Wat een idioot.


  Maak melding

 11. Idioot is het klopt. Ik zeg uitzetten als illegaal. Oprotten waar je denkt klaploper te kunnen spelen. Hier feesten en loltrappen pleur lekker een eind op.


  Maak melding

 12. Misschien zit deze rare zaad stengel echt in de problemen,maar om deze jongen voor alles uit te maken vind ik klote ! Te meer omdat men de ware toedracht niet helemaal kent,te kak te zetten. dan is het voor mij een complete lachertje. En waarom de club leiding van VVV Telstar ook niets doet is voor mij helemaal een raadsel.Jammer dat ik geen geld heb, anders heb ik hem graag geholpen.
  Een crawfounding ???? Ik ben dan de eerste die geld op het rekening stort.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Ach jammer, zielig voor deze Surinaamse “prof”.
  Heeft hij geen ouders, familie, of vrienden die hem kunnen bijstaan en eventueel voorschieten.
  Start een crowdfundingsactie( is tegenwoordig in) kan je heel snel behoorlijk wat euro’s
  binnenhalen/verzamelen.
  Met de opbrengst kan je makkelijk op en neer gaan en een klein beetje luxe leventje leiden.
  Wie niet sterk is moet gewoon slim zijn.
  Mooi hé!


  Maak melding

 14. Ik ben het geheel eens met Bert van Marwijk.

  Enne…Fer,
  De beste stuurlui staan aan wal. Jij hebt blijkbaar van jouw shitfouten geleerd. Wees een meester en geen hater. EGOÏST!


  Maak melding

 15. Zeker schuld van bouta of niet?
  President strijk over je hart en vraag SLM deze zielepoot te repatriëren.
  Wat is dit voor onzin met hoeveel geld is hij gekomen gewoon kutsmoel.
  Hij heeft wat uitgevreten in Nederland.


  Maak melding

 16. Vlijter blijft in Suriname na overleg Gorré en Jonker
  27 Sep, 14:44

  De voetballer Roscello Vlijter mag in Suriname blijven. Dit is overeengekomen tussen bondscoach Dean Gorré en Andries Jonker van Telstar. Gorré is blij met deze oplossing en vindt het vervelend wat er in de pers terecht gekomen is naar aanleiding van het verlies van Vlijters paspoort.

  Afgesproken is dat Vlijter in Suriname kan blijven en niet voor één week heen een weer hoeft te vliegen. Vlijter traint elke dag met de nationale selectie van Suriname, omdat deze al in de voorbereiding is voor de tweeluik tegen St, Vincent en de Grenadines op 11 en 14 oktober.

  “Ik wilde het liefst zo snel mogelijk weg, want mijn paspoort was binnen twee dagen geregeld. Alleen mijn verblijfsvergunning moest via de officiële weg geregeld worden en daar is helaas twee weken overheen gegaan’, zegt Vlijter.

  Direct na de tweede interland, vliegt Vlijter op 15 oktober terug naar Nederland. In tegenstelling tot wat er wordt beweerd, is zijn ticket gewoon door de Surinaamse Voetbalbond betaald, zegt voorzitter John Krishnadath


  Maak melding

 17. Dit kan een ieder overkomen , wat ik te gek vindt is het feit dat een ieder zo negatief over praat , terwijl deze zelfde kill jou land vertegenwoordigt en als er succes wordt behaald is een ieder blij maar niemand wil een steentje bijdragen sorry hor maar dat is pas een surinaamse gewoonte we breken mekaar inplaats we supporten


  Maak melding

 18. Velen op het net moeten werken aan hun ruwe steen te veel haat en jaloezie proef ik ,als hij nog volwassen was maar een puber en deze zal het netjes houden vergeten dat ze ook kinderen en kleinkinderen hebben,en hij heeft een gouden ketting en dan misschien geerfd van zijn oma moet hij het gaan verpanten als zoveel hier die hun ziel aan de duivel hebben vepand met jullie negatieve opmerkingen ook hij heeft een moeder wat een.gemeen volk zeg ,niet allemaal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.