Delegatie uit Suriname op Business Forum in Duitsland

11
Delegatie uit Suriname op Business Forum in Duitsland

Het Suriname Business Forum (SBF) en enkele Surinaamse bedrijven, waaronder Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) en Gom Food Industries N.V. (Sishado), presenteren zich op het 4e CARIFORUM-EU Business Forum, welke van 26 t/m 28 september 2019 wordt gehouden te Frankfurt – Duitsland. 

De Surinaamse delegatie heeft 3 booths en bestaat uit 5 personen. Het SBF vertegenwoordigt tevens de bedrijven Handelsmij Willemsberg N.V. (Wippy pindakaas) en  Tafra Food (Surinaamse tafelzuren). 

Het tentoongestelde productportfolio omvat o.a. Surinaamse SAB rumsoorten, Sishado marinades & sauzen, diverse smaken Fosten Wippy pindakaas en verscheidene Surinaamse tafelzuren, allen van hoogwaardige kwaliteit en die volledig voldoen aan de eisen van de Europese markt.

De deelnemende Surinaamse bedrijven geven aan dat ze de afgelopen jaren heel hard hebben gewerkt op het gebied van het verbeteren van hun kwaliteit, labelling, verpakking en marketing. Deze bedrijven hebben ook deel uitgemaakt van het SBF “Export readiness programma” van enkele jaren geleden, waarbij in een technisch-assistentietraject m.b.v. de Caribbean Development Bank (CDB) dit o.a. werd bereikt.

Ratan Kalka, Manager Business Support Services van het Suriname Business Development Center, de werkarm van het SBF, vermeldt dat de meer dan 150 zorgvuldig geselecteerde participanten van dit belangrijke Forum ten doel heeft om internationale partnerships te ontwikkelen en duurzame relaties op te bouwen door te participeren in de business to business meetings, netwerken en professionele consultaties. 

De deelname uit het Caraibisch gebied, Afrika en de EU, gerepresenteerd door o.a. Caraibische topproducenten in natuurlijke producten, rum, sauzen en specerijen, muziek, film en animatie wordt mede dankzij ondersteuning van de Caribbean Export Development Agency (CEDA) en de Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) mogelijk gemaakt.

11 REACTIES

 1. Tegenwoordig zijn er diverse thee-soorten uit Suriname verkrijgbaar die voldoen aan de Europese normen.
  Kodyo Pompu, Zuurzak, Shuru, Malva en Moringa.

  Ook de uitstekende verpakking doet niet onder voor de Europese verpakking.


  Maak melding

 2. Misschien is dit het begin van iets goeds voor de toekomst . Er is veel meer dan men denkt waar Suriname zich goed en groots mag profileren op de goederen markt wereldwijd., denk maar aan acerole puree welke in Commewijne op grote schaal wordt geproduceerd. Suriname vooruit. Zolang het niet om het export product van de NDP gaat, gaat het goed met Suriname


  Maak melding

 3. @@@Bert van Marwijk
  Het is niet de eerste keer dat ik dit lees. Zie ook de samenwerking met de Caricom landen. Maar helaas wil niets van de grond komen. Ik weet niet waaraan het ligt, maar bekend is wanneer er enigzins sprake is van winst, 30% moet direct worden ingeleverd aan de hoogste baas van het land. Dit is ook de reden dat buitenlandse investeerders niet willen investeren in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.