De Surinaamsche Bank sluit 2018 met SRD 56.2 miljoen verlies af

25
DSB wil SRD 221 miljoen binnenhalen door nieuwe aandelen uit te geven

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een verlies van SRD 56.2 miljoen. In een persbericht meldt de bank dat dit in lijn is met het vorig jaar gepresenteerde projecties. De solvabiliteit is verbeterd van 4.38 % in 2017 naar 8.18 % in 2018.

Donderdagavond heeft de directie van DSB een algemene vergadering van aandeelhouders gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica in Suriname. De aandeelhouders zijn geïnformeerd over het boekjaar 2018. In deze vergadering is de jaarrekening 2018 vastgesteld.

DSB meldt verder dat met de reeds vanaf 2016 getroffen kredietvoorzieningen een groot deel van de kredietrisico’s is voorzien. De bank is nog niet uit de moeilijke fase maar is ervan overtuigd de winstgevendheid te kunnen herstellen. Tijdens de algemene vergadering is Steven Coutinho formeel benoemd tot Chief Executive Officer. 

Coutinho vormt samen met René van Rooij de directie welke als eerste focus heeft de versteviging van de interne beheersing van de totale bankorganisatie. Door het nu al ingezette traject ter optimalisering van de interne beheersing worden nieuwe risico’s vermeden en bestaande risico’s adequaat beheerst. Een sterke interne beheersing vormt de basis van een moderniseringsplan die de winstgevendheid van DSB zal doen verbeteren, laat de bank weten.

25 REACTIES

 1. Ofschoon niet ongebruikelijk voor bedrijven om hun jaarcijfers zo laat te presenteren, vind ik het voor een bank wel vreemd om pas tegen het einde van het lopende jaar met resultaten van voorgaand jaar op de proppen te komen.
  Ze hadden misschien kunnen vermelden dat ze een verlies hebben geleden van US$ 6,6 miljoen; dat klinkt minder dramatisch 😂😂😂.


  Maak melding

 2. De politieke maffia in Sranan moet afblijven van
  de banken !
  Helaas is het functioneren van bijna alle diensten en
  instellingen via politieke corruptie en manipulatie,
  verslechterd.
  Deze bank is een voorbeeld van hoe de politieke
  maffia een goedlopende bank kapot heeft gemaakt.

  De Surinaamse bevolking moet zien af te rekenen met
  deze maffia bestaande uit corrupte ex-militairen,
  corrupte politici, harddrugshandelaren en hun handlangers !

  De rechtsstaat moet opnieuw gevestigd worden in SRANAN,
  met een stevige Grondwet, een uitgebreidere strafwetgeving
  en onafhankelijke toezichthoudende organen !

  PS : Het regiem is juist met het tegenovergestelde bezig en
  wil binnenkort een POLITIEK en CORRUPT Constitutioneel Hof
  benoemen ! Srananman let op uw zaak !


  Maak melding

 3. Kan mij niet voorstellen dst een bank verlies maakt.
  Over de hele wereld maken banken altijd winst ienzij er een bijzondere incidentele afschrijvingspost is opgenomen zoals bijvoorbeeld “lening overheid afgewaardeerd” Zoals de Post Spaarbank Suriname die leningen heeft afgeboekt.
  Ben benieuwd wat het resultaat zal zijn over het boekjaar 2019
  Ben benieuwd naar de mening van RobG


  Maak melding

 4. De Puinhopen van 10 Jaar NDP

  De NDP Heeft de HOUDINNI Act bij deze Staats bank toegepast

  De Houdinni act is de verdwijn Truck van de NDP om groote Som geld te laten verdwijnen


  Maak melding

 5. Sinds Leendert verschenen is in Sur,hebben alle banken te maken gehad met één of ander schandaal.Bepaalde banken zijn zelfs opgeheven of opgegaan in een ander bank.Leendert het wondekind van de regering.


  Maak melding

 6. Opa en oma blijven erbij dat het gehele land en volk, maar gelukkig ook de Nature Delirium Patienten sinds 2010 worden bedrogen, bestolen en misleidt door de allergrootste aanbeden misdadiger en zijn roversbende, de verderver en verdelger ddb aka De Dwaas Baas. Het gros der ndp paria’ s spaarrekening, dan wel een lege. Hosselen is wat het gos der paarse zombies doen, de oerdomste ndper’ s hosselen in de misdaad, veel ndp vrouwen, het oudste beroep van de wereld en veel ndp jongeren straatventers. het zal 1000% bergerafwaarts gaan als deze onverbetelijke soso lobi didibri baas in 2020 wederom vijf jaren geven. Opa taki na soso moord, drugs en roof 1000% in het kwadraat. Banken raken failliet in failed narco state Suribabwe.


  Maak melding

 7. Mooie woorden. De solvabiliteit is bijna met het dubbele gestegen. Er is reeds een traject ingezet betreffende een solide interne beheersing. Bestaande risico’s adequaat beheersen en nieuwe risico’s vermijden. Ok dan. Volgend jaar ben ik benieuwd naar het boekjaar 2019. Als ik deze woorden lees kan het haast niet anders dan dat 2019 met winst wordt afgesloten. En anders 2020. Wat is de deadline die men zichzelf ten doel gesteld heeft? Anders kloppen deze mooie woorden niet.


  Maak melding

 8. Loze kreten en uit de duim gezogen berekeningen. De corrupte NDP regering heeft een dikke vinger in de pap als het gaat om het beleid van de DSB. Capabele functionarissen zijn in de loop der jaren vervangen door stromannen van paars. Het resultaat krijgen de aandeelhouders nu op hun bordje gepresenteerd. Elk orgaan of instituut waar de NDP de tentakels naar uitsteekt is gedoemd ten onder te gaan aan onkunde en vooral corruptie en zelfverrijking .


  Maak melding

 9. Binnen de NDP wordt heel hard gewerkt het land in goede banen te leiden maar de klus is nog lang niet geklaard. Het bewustwordingsproces komt nu pas langzaam op gang en heeft nog een lange weg te gaan… daarom juist nu hebben we onze huidige President heel hard nodig om de bewustwording onder het volk te doen groeien en te voltooien door hen te laten inzien dat Suriname van hen is en zij het volk van Suriname de krachten samen moeten gaan bundelen, dus mouwen opstropen de schouders onder zetten en ervoor te zorgen dat hun land tot ontwikkeling komt/brengen en dat niemand anders dat voor ons zal gaan doen. Verder zal onze VP er voor zorgen dat in de toekomst het proces zal worden voortgezet. De NDP zal de de komende tijd toekomst beeld van Suriname gaan bepalen. Dus een ieder niet ”patriot” die hoopt en denkt het land te kunnen verraden en in chaos te doen storten/veroorzaken zullen bedrogen uitkomen. Lang leve de revolutie Hiep Hiep Hiep……..!


  Maak melding

 10. @visionair zoek liever een andere alias !!!!! Weet je wel wat een visionair is ???! Ik zal je even van dienst zijn ;Een visionair is iemand die een specifieke visie op zaken heeft. Een synoniem voor visionair is ziener.

  Jij ziet de zaken totaal verkeerd gast. Waarop is jou optimisme gebaseerd dat de huidige president de enige is om het land vooruit te brengen ?
  We hoeven nu maar de de balans op de maken van de afgelopen jaren dan kan zelfs iedere koe van zondag vaststellen dat het beleid desastreus was en alleen maar ellende teweeg heeft gebracht. Ik weet niet of jij op de profiteurlijst van de NDP staat , maar het grootste gedeelte van de bevolking heeft absoluut niks gemerkt van de welvaart waarover jij het hebt. Dit is typisch NDP kletspraat , wie dus kritisch is ten aanzien van het beleid is volgens jou geen patriot. Hou toch op joh !!!! Roep geen onzin in de ruimte maar kom met concrete voorbeelden en cijfers waaruit jou gelijk zal blijken. Die zijn er niet en zul je derhalve niet kunnen aantonen. Nogmaals een dringend verzoek aan jou om op te houden met het verspreiden van sprookjes en onzin.


  Maak melding

 11. Proeve verantwoordelijk voor de bijna ondergang van DSB is nu adviseur en zelfs toezichthouder bij de Centrale bank van SU. In SU onder NDP regering is ALLES mogelijk. Er wordt op grote schaal gestolen en geleend. De toekomstige generaties betalen het gelag .


  Maak melding

 12. Wat een leugenaars. De Solvabiliteit is gestegen dankzij de succesvolle aandelenemissie, die heeft voorkomen dat de bank omviel. In dezelfde lijn als vorig jaar betekent dat ook in 2017 fors verlies is geleden. In feite heeft de regering deze bank leeggeplunderd en bijna een ramp voor Suriname veroorzaakt. Ik ben de affaire van de Vervuurtsbank nog steeds niet vergeten. Toen waren de hoofdrolspelers Edgar Wijngaarde, Harry Radhakishun en advocaat van der Schroeff. Nu was het de klote regering Bouterse. Weg met Bouterse en zijn gespuis. Banken: opgelet! Het grootste risico dat u loopt is zaken met deze regering doen. Deze regering maakt meer kapot dan ons lief is.


  Maak melding

 13. Opa en oma blijven erbij dat het gehele land en volk, maar gelukkig ook de Nature Delirium Patienten sinds 2010 worden bedrogen, bestolen en misleidt door de allergrootste aanbeden misdadiger en zijn roversbende, de verderver en verdelger ddb aka De Dwaas Baas. Het gros der ndp paria’ s spaarrekening, dan wel een lege. Hosselen is wat het gos der paarse zombies doen, de oerdomste ndper’ s hosselen in de misdaad, veel ndp vrouwen, het oudste beroep van de wereld en veel ndp jongeren straatventers. het zal 1000% bergerafwaarts gaan als deze onverbetelijke soso lobi didibri baas in 2020 wederom vijf jaren geven. Opa taki na soso moord, drugs en roof 1000% in het kwadraat. Banken raken failliet in failed narco state Suribabwe.


  Maak melding

 14. Soort goddamed verlies van 56,2 miljoen heeft dsb geleden?
  Dat geld ligt in de kluis van boutas en zijn kornuitjes..
  No spang….. neks no fout… nog 5 dan bestaat de dsb ook niet meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.