Regering leent geld om oud gebouw Amerikaanse ambassade te kopen

29
Regering leent geld om oud gebouw Amerikaanse ambassade te kopen
Foto (c) Waterkant via BOMBELMAN.COM

De Surinaamse regering heeft het gebouw waarin de Amerikaanse ambassade in Suriname vroeger was ondergebracht, gekocht. In het gebouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat zal de Surinaamse belastingdienst gevestigd worden.

Het gebouw is gekocht met middelen uit een 40 miljoen US$ IDB lening. Dat heeft de Surinaamse minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, vandaag laten weten. Hoeveel er precies voor het gebouw betaald is, heeft de minister niet verteld.

Volgens Hoefdraad is het transformatie proces van de belastingdienst in volle gang. Het ministerie van Financiën werkt aan een moderne belastingdienst. Volgens de minister is een goede huishouding van belastingdienst een noodzaak is. Vandaar dat de regering het gebouw heeft gekocht.

Uit de lening wordt ook de renovatie en alle technologie die daar geïnstalleerd zal worden betaald, zegt de minister tegen ABC’s Magazine 4:

29 REACTIES

 1. Lets Make Surinam Great Again.

  (Yess We Can) nps 4 live

  Beste Democraten

  Met dit geleend geld gaat de NDP weer eens laten zien Waar ze absoluut in Goed Zijn.. Nl. De Houdinni Act
  Dit geleend Geld Zo Gauw Als mogelijk laten doen verdwijnen.. maar goed

  Wat ik niet snap beste mensen.. Het kopen van een gebouw van Ongeveer 40 miljoen is geen Kunst
  Het onderhouden van het gebouw van 40 miljoen.. dat is een kunst..

  Om de NDP Regering te kunnen begrijpen moet ik zwaar onder Invloed zijn van alles wat GOD Verboden heeft .. Anders dan dat lukt het mij niet om deze gasten hun Handel en Wandel te kunnen volgen

  Alcoa Deal houd in dat de Stuwmeer Kracht Centralen Van DILP SARDJOE IS.. maar goed dit is vr een ander gesprks ronden


  Maak melding

 2. Waarom geen transparantie wat het gebouw de belastingbetaler gekost heeft ? Er moet natuurlijk weer vaag gedaan worden zodat het volk niet te weten komt hoeveel er aan de strijkstok van boefdraad is blijven hangen. Onverbeterlijke schurk !!!!!!!!


  Maak melding

 3. Het probleem van ons land is.. wij hebben geen hoog opgeleiden geestige journalisten.. Journalisten die durven om kritische vragen te stellen (door vragen)

  Een top (journalist) in Suriname is Ene Mnr Pinas.. ik vind die een absolute goeie Gozen.. Maar.. Ik heb die man nooit horen door vragen of dat hij een kritische vraag horen stellen.

  Verder heeft ons land ook geen Economische Journalisten.. Hoe kan een Journalist De Goveneur van de centralen bank aan de tand gaan voelen die geen Economie heeft gestudeerd


  Maak melding

 4. Die leningen gaan over een looptijd van 30 jaar afgelost worden, alleen niet door Boefdraad met zijn paarse criminele vrienden, na mij de zonvloed, met zijn grote waffel over de wegenbelasting die nu ingevoerd gaat worden volgens hem, met zijn domme uitspraken van de wet is de wet, zonder te beseffen dat er ook nog een wet bestaat, die de burger beschermd tegen dit soort onredelijke gestoorde ingevingen van personen, die daar niet eens bevoegdheid voor hebben, bovendien loopt er al een recht zaak over, en zo lang de rechter er geen uitspraak over gedaan heeft, kan Boefdraad hoog of laag springen, maar hoeft er geen wegenbelasting betaald worden.


  Maak melding

 5. Boefdraad blijft maar geld lenen en wie gaat al de gemaakte schulden terug betalen, wanneer hij niet meer leeft????. Er wordt een ton US dollar aan de Bahama’s geschonken, snoepreisjes naar US en andere landen met grote delegaties. Dure hotels allemaal betaald met US dollar. Allemaal geldverspilling. Grootheidswaanzin en narcistisch gedrag van kijk mij nou, terwijl het volk pinaart. Deze Boefdraad is minister van Financien maar weet totaal niet met geld om te gaan. Zeker zijn diploma met een rijst zak behaald. Misbruik maken van onze gemeenschapsgelden daar is deze hele regering erg goed in. Zakkenvuller.

  Schaamteloos


  Maak melding

 6. De Amerikaanse Ambasade eiste dat de ondertekening van het verkoop van het gebouw door journalisten werd bijgewoond. Het gebouw koste 4.2 miljoen.Ook de renovatie word uit de lening betaald(IDB).
  De ndp blijft maar lenen.Ze halen de laatste nyang binnen.


  Maak melding

 7. Ik wens degenen die mijn geld niet hebben betaald slapeloze nachten toe. Hopelijk blijven ze rollen en draaien in hun bed wanneer ze hun nachtrust hard nodig hebben. Ik heb mijn werk in alle eerlijkheid en oprechtheid gedaan om de CBB gebouwen te bewaken en beveiligen, samen met ongeveer 80 personeelsleden. Sommigen hadden geen geld meer om voor hun gezinnen te zorgen omdat ik ze niet meer kon betalen. Ik heb ervaren om honger te lijden in Suriname. Gelukkig zal de opperrechter God oordelen!


  Maak melding

 8. De wereld is een pawn shop met Suriname als beste klant. Overal wordt er gebedeld voor geld; bij de Amerikanen, Chinezen,Indiërs en Islamitische landen muv Afrikaanse landen want die hebben niks te leen. Wat heeft de regering zo lang gedaan ? Is er geen reserve opgebouwd voor projecten ? Jaa toen Holland miljarden aan ontwikkelingshulp gaf konden Arron, Herrenberg en de zwarte despoot Bouterse goede sier mee maken. Het grootste deel verdween in de zakken van deze graaiers.


  Maak melding

 9. Dit is weer een: “mekie njang”..van deze ndp figuren….want tegen de tijd dat het gebouw onderhouden moet worden is het restant van de lening zogenaamd al ” verdampt”..en geen haan die ernaar kraait!!!
  Believe me….


  Maak melding

 10. Laat ht aan jogi over hy gaat ht DNA gebouw wel door elkaar schudden op zoek nr de waarheid. Waarom wilt die vetgemeste varken niet vertellen hoeveel ht gebouw gekost hft. MPP BIGI FAT HAGGOE.


  Maak melding

 11. “Hoeveel de mini ster voor het gebouw heeft betaald is niet verteld”

  Dit zegt al genoeg. Meer de de helft van de $40 miljoen verdwijnt in de zakken van deze graaiers of wordt hun privé aangelegenheden opgeknapt.

  Het is één en al een graai cultuur daar.
  Het wordt op zo een manier geen Dubai nee.


  Maak melding

 12. Suriname heeft een aantal leningen lopen bij de IDB. Het totale bedrag is ongeveer 270 miljoen dollars. IDB staat voor de economische ontwikkeling van de Latijns- Amerikaanse landen ,Cariben en Zuid-Amerika. Wie wil geen economische ontwikkeling? Er is haast geen land binnen Zuid-Amerika en overige regio’s dat geen lening heeft lopen bij de IDB. Vanaf Mexico tot Argentinië. Er wordt niet zomaar geld uitgeleend. Het is geen bakba wenkri. Men moet aan strenge voorwaarden voldoen en iedere cent moet verantwoord zijn. Transparantie is hierbij het toverwoord. De regering is verplicht openheid van zaken te geven.

  De lening zal dus niet oneigenlijk gebuikt kunnen worden. Nogmaals, Suriname heeft reeds een aantal leningen bij de IDB. De belastingdienst dient goed geaccommodeerd te worden en voorzien van alle uitrusting die nodig is om het werk naar behoren uit te voeren. Kan niet anders want het is het belangrijkste orgaan van een staat. Deze voormalige ambassade lijkt uitermate geschikt hiervoor.


  Maak melding

 13. Het geld wordt niet geleend voor consumptieve doeleinden. Er wordt onroerend goed mee aangeschaft. Het gebouw wordt ook door de bank getaxeerd alvorens een lening wordt verstrekt. Men moet niet vergeten dat het gebouw als onderpand dient voor de lening bij de bank.


  Maak melding

 14. Mijn land Suriname maakt alleen maar schulden en het land is al jaren failliet.
  Suriname als land is al jaren verloren en het arme volk leefd is armoe en er komt geen eind aan.


  Maak melding

 15. @ RobG 27 september 2019 at 10:29
  “Het geld wordt niet geleend voor consumptieve doeleinden. Er wordt onroerend goed mee aangeschaft. Het gebouw wordt ook door de bank getaxeerd alvorens een lening wordt verstrekt. Men moet niet vergeten dat het gebouw als onderpand dient voor de lening bij de bank.”

  beste RobG u geeft aan geen enkel benul te hebben van vastgoed en vastgoed waarde. Waarde toekennen aan dat pand is een illusie want dat zou moeten betekenen dat er een markt is voor het geval de gebruiker haar lening niet kan betalen.
  Hoe lang staat dit pand al leeg en wat is de kans dat de staat Suriname dit pand goed kan onderhouden. Dit pand is voor Amerikanen gebouwd en qua oplossing energie en onderhoud heel kostbaar. Het is een gedateerd gebouw ofwel economisch meer dan waarschijnlijk waardeloos.

  Ik heb ooit een security upgrade mogen doen van een US ambassade in een klein landje in het midden oosten. Die cowboys bouwen echt met jaren achterstand.
  Taxateurs kun je alles op laten schrijven, vooral als er geen vergelijkbaar product in het gebied is.

  De allerbelangrijkste vraag is echter van wie wordt er gekocht. Met vastgoed wordt door veel stakeholders gewoon geld gedrukt en er wordt afgesproken waar de winst genomen wordt en hoe die verdeeld wordt.

  Dit gebouw voor de overheid in gebruik nemen is niet onverstandig echter alleen als het gratis is en verstandig heringericht wordt op basis van een goed plan. Het geschikt maken voor deze tijd en voor een regeringsorganisatie vergt heel forse investeringen en die moeten afgetrokken worden van wat men als de waarde ziet.


  Maak melding

 16. Als je als economisch niet sterk ontwikkeld land vooruitgang wil boeken ben je genoodzaakt om te lenen. Dit geld voor de aankoop van het gebouw wordt niet geleend voor consumptieve doeleinden maar om te investeren in bezit voor het land. Wij moeten ervan uitgaan dat met een betere huisvesting van de Belastingdienst het werk door deze dienst beter uitgevoerd kan worden. De inkomsten van de overheid zullen daarbij toenemen.


  Maak melding

 17. Ja ik weet van wie ze het geld hebben geleend. Bij de neef van Bouterse, die tot directeur van de Belastingdienst was benoemd en 5 miljoen SRD achterover had gedrukt. Boefdraad had toch gezworen om hem te vervolgen. Bouterse heeft toen tegen Boefdraad gezegd zand erover. Wel Bouta en Boefdraad. Dit geval zijn wij niet vergeten en de volgende regering zal een kruistocht beginnen tegen corruptie. De kruistocht die Bouta ons had beloofd. Red Suriname en jaag Bouta en zijn kliek weg.


  Maak melding

 18. jullie moeten niet zeuren,, er ligt voor 200 miljard US$ onder je huis te verrotten dus zeur niet, na mij de dood op..

  wat het ook kost, is niet belangrijk als dus ashwien..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.