donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGeen controle op ziektes bij inkomende passagiers op luchthaven Suriname

Geen controle op ziektes bij inkomende passagiers op luchthaven Suriname

-

Does Travel

Al bijkans een maand worden inkomende passagiers op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname, niet meer gecontroleerd op ziektes. Dit komt doordat de milieu-inspecteurs geen bezine hebben om af te reizen naar de luchthaven voor hun werk, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op de voorpagina.

David Bakker, voorzitter van de Bond van Inspecteurs bij de Milieu-Inspectie, zegt aan de krant dat het gevolg van de huidige situatie is dat inkomende passagiers allerlei ziektes het land kunnen binnenbrengen. Bakker heeft laten weten dat hij rapportage heeft ontvangen dat zij al ongeveer een maand geen bezine hebben om naar Zanderij te gaan voor het werk.

Volgens de krant is de controle of afreizende passagiers gevaccineerd zijn, één van de belangrijkste zaken die nu niet wordt uitgevoerd. Reizigers kunnen soms het land binnenkomen met een ziekte die niet is ontdekt tijdens het instappen in het vliegtuig. Het is daarom heel belangrijk dat milieu-inspecteurs op de luchthaven aanwezig zijn.

De milieu-inspecteurs zijn de eerste gezondheidsmedewerkers die in aanraking komen met het reizend publiek. Als een passagier bepaalde verschijnselen vertoont kunnen zij dan de eerste maatregelen treffen tegen zo iemand omdat zij daarvoor getraind zijn.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

23 REACTIES
  1. Hier heeft men in Suriname geen haast mee om de bevolking tegen allerlei ziektes te beschermen. Wat wel belangrijk is heeft te maken met de vele pogingen om DRUGS het land uit te smokkelen. het is geen geheim dat de president van Suriname veroordeeld is voor deelname aan drugs gerelateerde criminaliteit. Het wordt nu tijd dat hij eventjes een reis naar het buitenland maakt om te gaan ontspannen


    Maak melding
  2. Dit komt doordat de milieu-inspecteurs geen bezine hebben om af te reizen naar de luchthaven voor hun werk, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op de voorpagina.

    Dan pak je toch de fiets of is de Surinamer hiervoor te lui ? In het land waar ik op dit moment verblijf gaat men gerust 4 uur te voet naar zijn werk. Zo trots is men hier om zijn bijdrage te leveren. Ja het is ook bekend dat de Surinamer aartslui is. Dus echt verbaasd ben ik niet.


    Maak melding
  3. Ik denk niet dat deze mensen op alle vluchten controle uitoefenen. Wat vior medische achtergrond hebben deze mensen ?? Ze lijken op bepaalde artsen. Je loopt naar binnen en je recept is al klaar


    Maak melding
  4. En alle auto’s en vooral WRAKKEN (auto’s die eigenlijk niet op de wegen horen te rijden) en de gasten zonder rijbewijs en bromfietsen op de weg, hoe komen zij dan aan benzine???? RAAR!!!!


    Maak melding
  5. Lillyv.w.
    Ik denk dat je het niet helemaal hebt begrepen, het gaat indirect om geld om benzine te kopen.
    De inspecteurs willen, terecht of onterecht; de afspraken hieromtrent kennen we niet, geen benzine uit eigen zak betalen
    BTW
    Weet je wat de vertaling van olie is in het Frans?
    huile


    Maak melding
  6. Ze hebben geen benzine of er geen geld voor,maar wel altijd geld om te feesten alsof dat een prioriteit is.De gezondheidszorg is wel een prioriteit.Het zal toch zo triest blijven in Suriname.
    En dat zij zich niet schamen om benzine gebrek als reden op te geven?


    Maak melding
  7. De dienst wordt gestraft omdat ze een meneer die op de minster van HI&T lijkt voor een paar dagen in karantene gezet hebben omdat hij uit een risico gebied afkomstig was.
    Dit waardeloos argument heb ik in geen jaren gehoord. Er rijden toch bussen met medewerkers van andere diensten bij elke vluchtbeweging naar zanderij. Douane, MP, luchthavenpersoneel enz, waarom zoveel verspilling


    Maak melding
  8. De grootste ziekte in ons land is deze waardeloze regering, met zijn drugscriminelen,stelen, roven en moorden.Laat men eerst controle hierop uitvoeren. Eerst dit uitbannen dan de andere ziektes.


    Maak melding
  9. Ik reis al tig jaren Amsterdam – Paramaribo nog nooit staande gehouden voor een check up door iemand in een witte jas waarschijnlijk zie ik er gezond uit(sarcasme).
    De honden die je begroeten op Schiphol als je het vliegtuig uitstapt die kunnen ruiken of je ziek bent, maar daarvoor zijn ze natuurlijk 😒
    Ik ga al door een scan dus ze kunnen ook wel zien of ik iets mankeer, nier-galstenen, botontkalking of toevallig zwanger. Mijn privacy wordt geschonden verdomme!!
    Trouwens in USA kom je niet binnen met je HIV want het land is HIV vrij😷


    Maak melding
  10. @ Cheffrey ( THE Special One )

    Dus als de betrokkene Ambtenaar in de stad moet hij /zij naar Zanderij lopen ?
    Ben je wel nuchter toen je dit schreef???? Het is wel belachelijk dat een dienstvoertuig geen benzine heeft: wat een teringzooi zeg, na wan herie bun sari tori dja.

    Jacko


    Maak melding
  11. Ik ruik een anti regering actie van Bakker en zijn kornuiten. Ik heb heel veel gereisd op deze aardbol en nog nooit ben ik medisch gecontroleerd op eventuele ziektes. In sommige landen moet je soms een formulier invullen over eventuele ziektes die je onder de leden heb, maar van een strenge controle is er helemaal geen sprake. Het is je reinste stemmingmakerij van Bakker en zijn inspecteurs. In Suriname heb ik op de internationale luchthaven ooit aangegeven dat ik pakjes mooie dahlia bollen bij me had. De pakjes werden in beslag genomen voor nader onderzoek. Na controle kreeg ik ze terug. De regering van Suriname moet de verantwoordelijkheid van de inspecteurs anders leggen. De inspecteurs moeten er zelf voor zorgdragen hoe zij op hun werk op de luchthaven terechtkomen.


    Maak melding
  12. Hallo gekken daar volgen mij heeft Nederland beter net mooi ziekenhuizen waar alle personen gelijk worden behandeld , hier hoef je geen extra geld in een envelop zetten .
    En niemand gaat reizen als zei of hij ziek zijn en zeker niet naar Suriname,daar ben je als dode geschreven.


    Maak melding
  13. Bitta, maar mooi zegt niks.
    Ik ben hier in Suriname door topartsen behandeld.
    Kan de vergelijking maken met de zogenaamde topziekenhuizen van Nederland bij mijn eerste bevalling in Nederland zeer onkundige verpleegkundigen en gynaecoloog aan mijn bed, maar God zijt dank dat mijn dochter ik het overleefd hebben. Nee, ik ik ben niet zwart.
    Ik blijf lekker in mijn geliefd land Suriname 1keer moet ik doodgaan en dat moet in Suriname zijn.


    Maak melding
  14. @ RobG 26 september 2019 at 20:54

    Rob Gossip,
    NU al vergeten dat er onlangs een Afrikaanse reiziger in Quarantaine is geplaatst vanwege verdenking op besmetting met het Ebolavirus.

    Het gaat dus niet om controle van personen die uit “gezonde risico arme” gebieden reizen maar om landen waar een epidemie heerst zoals b.v. Ebola.

    USA kom je b.v. ook niet binnen met vlees, etenswaar en andere producten met een hoog risico.
    Vergeten dat er onlangs in Schiphol een maatregel is ingevoerd om alle groente en andere etenswaar te vernietigen. Men doet dit om gezondheidsrisico’s te beperken.

    De controles zijn ingesteld om de bevolking tegen importziekten te beschermen.
    En gelden niet voor elk land.Landen waar er goede gezondheidszorg en -voorlichtingszorg is en reisadviezen worden gegeven over landen met gezondheidsrisico controleert men normaal gesproken niet. Reizigers uit een risicoland wel.

    Tijdens de Ebola crisis b.v. in Afrika werd iedereen die vanuit dit land naar Nederland reisde ook artsen en ander medisch personeel gecontroleerd op Schiphol en eerst in Quarantaine geplaatst bij het minste vermoeden van besmetting tot dat me zeker wist dat deze persoon niet besmet was.

    Hoezo anti-regering actie??


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES