Politie houdt gezochte vuurwapengevaarlijke verdachte aan

16
verdachte die op politie schoot neergeschoten en in ziekenhuis overleden
Archieffoto: arrestatie door Korps Politie Suriname.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft maandagavond een gezochte vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden. Het gaat om de 46-jarige Maurits M. alias ‘Mala’. De man wordt verdacht van onder andere poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling meldt het Korps Politie Suriname vanmorgen.

De verdachte had op maandag 8 april van dit jaar gevochten met een man nabij zijn kiosk in het politie ressort latour. Daarbij bracht hij zijn tegenstaander W.V. eerst bijtverwondingen toe en deed het slachtoffer daarvan aangifte bij de politie.

Toen de twee elkaar later weer bij de kiosk tegenkwamen, kwam Maurits uit zijn kiosk gewapend met een vuist vuurwapen. Vrijwel gelijk daarna begon Maurits gericht te schieten op W.V. Daarbij werd W.V. ettelijke keren door kogels geraakt. W.V. zag toch kans om plaats te nemen in de auto van zijn familielid waarna die met hem weg reed.

Maurits dook onder en wist zo uit handen van de politie te blijven tot dat hij op maandagavond 23 september in de kraag is gevat door leden van het RBTP. Zij droegen hem vervolgens over aan de politie van het bureau Latour. Maurits geeft toe dat hij op M.V. geschoten heeft met een vuist vuurwapen. Voorts dat hij dat wapen na zijn daad heeft weg gegooid.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Maurits M. door de politie van Latour in verzekering gesteld, meldt de Surinaamse politie vandaag op haar website.

16 REACTIES

 1. Mala liegt tot hij barst dat hij zijn vuistvuurwapen heeft weggegooid. Hij heeft het verstopt om later iemand kapot mee te schieten. Laat hij de politie aanwijzingen geven waar hij het heeft weggegooid.
  Deze Mala moet voor 10 jaar achter de tralies. De maffia bende met vuurwapens moeten voor goed achter slot en grendel. Ze zijn een gevaar in onze gemeenschap. De KPS moet keihard optreden. Ons “softie”zogenaamde recht systeem die zeer zwak is aan vervanging toe, zal aangepast moeten worden aan het Amerikaan systeem. Alle criminelen opbergen.


  Maak melding

 2. Kon rbt niet gericht schieten??!!
  En dan achteraf verklaren dat het per ongeluk was. Zulke vuurwapen gevaarlijke idioten moeten gelijk doodgeschoten worden! Geen excuus!


  Maak melding

 3. De wortel van de vele moorden, drugsdelicten, berovingen, mishandelingen, bedreigingen, armoede, verdeeldheid, misleiding, dwaasheid is op 25 februari 1980 gezaaid door de duivel zelve in de persoon van didibri.


  Maak melding

 4. Boeboe bit sjorie wat betreft het liegen van alias Mala dat hij het wapen heeft weggegooid terwijl hij het heeft verstopt om aslnog iemand mee om te leggen ben ik volledig met je eens. Verder respecteer ik je mening dat deze persoon voor 10 jaar achter de tralies moet verdwijnen, alleen ben ik hier wat harder in, daar hijzelf heeft toegegeven/bekend dat hij op W.V heeft geschoten… vind ik een standrechtelijke executie hierbij op z’n plaatst en het liefst op de vrijheidsplein in aanwezigheid van het Surinaamse volk. Neem me niet kwalijk in deze maar het moet nu een keer echt ophouden het kan zo niet verder.


  Maak melding

 5. NO NONSENSE. 25 september 2019 at 19:18
  Oom Ludwig foe Abra Broki 25 september 2019 at 18:54
  Je verraad je afkomst.

  En jij je dwaasheid.


  Maak melding

 6. RESPECT !! voor de RBTP no joke deze heren doen hun werk en zij staan voor onze veiligheid in om dit tuig van de straat te houden GRAN TANGI RBTP


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.