Echte Wiren vandaag naar Nederland om verder te studeren

6
Echte Wiren vandaag naar Nederland om verder te studeren
Wiren Meghoe - Foto (c) Assuria

Dit is de echte Wiren die gezorgd heeft voor de inspiratie voor de Surinaamse speelfilm ‘Wiren’, die maandag aanstaande in première gaat op het Nederlands Film Festival. Een droom die werkelijkheid is geworden voor de makers van de film over de dove jongen. Maar ook Wiren Meghoe zelf ziet een droom uitkomen: hij gaat vandaag naar Nederland om te studeren!

Wiren, die op de Kennedyschool in Suriname zit omdat hij doof is, gaat in Nederland verder studeren op de Kentalis Guyotschool voor VSO in Groningen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door het Assuria Community Fund van Assuria verzekeringen. Het is voor het eerst dat een leerling van de Kennedyschool vervolgonderwijs in het buitenland gaat volgen.

Hij vertrekt vandaag uit Suriname samen met een groep van 33 mensen, allen cast en crew van de film Wiren, die maandag samen met hem bij de uitverkochte première in Utrecht aanwezig zullen zijn. Na vandaag komen er nog 9 mensen over vanuit Suriname.

De 33 personen cast en crew vanmorgen bij een persconferentie voor hun vertrek naar Nederland:

https://www.instagram.com/p/B21r05gCFt5/?utm_source=ig_web_copy_link

6 REACTIES

  1. De verdere ontwikkeling van deze jongen is de moeite waard om later weer een film van te maken. Dit kan het begin zijn van een voort schrijnend succes verhaal waarbij de hele gemeenschap zowel in Nederland als in Suriname bij betrokken is. Wij blijven de ontwikkelingen volgen proficiat voor de initiatiefnemers.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.