Veerdienst Guyana-Suriname wordt donderdag hervat

14
Sandaka
Veerboot MB Sandaka. Foto: Guyana Chronicle

De veerdienst tussen Guyana en Suriname wordt donderdag 26 september hervat. De route zal voorlopig onderhouden worden door de Guyanese veerboot MB Sandaka.

De hervatting van de veerdienst is het resultaat van een overleg dat minister Vijai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie samen met een Surinaamse delegatie maandag heeft gevoerd met de Guyanese minister van Openbare Werken.

De M.B. Sandaka zal Moleson Creek Terminal verlaten om 09:00 uur (Check-in: 06: 30u tot 08: 00u) en vertrek South Drain- Suriname om 11:30 uur (check-in: 08: 00u.- 10: 00u) de respectievelijke lokale tijden van de landen. De M.B. Sandaka is niet geschikt voor 20ft en 40ft containers en vrachtwagens met een hoogte en breedte van respectievelijk meer dan 3 meter en 2,7 meter.

De M.V. Canawaima die de route exploiteerde, werd 27 mei uit de vaart gehaald vanwege technische problemen. Als alles volgens planning verloopt zal de Canawaima vanaf 15 oktober weer ingezet worden op de route.

De M.B. Sandaka werd onlangs gerepareerd en uitgerust met twee hydro-master voortstuwingssystemen, aangedreven door twee rups 3406-motoren. De aanschaf en installatie van de twee motoren en revalidatie inclusief schilderen en reparaties kostte meer dan 1 miljoen Amerikaanse dollars.

14 REACTIES

 1. het wordt tydt dat men een echt veerboot op deze oversteek zet en niet dit soort pontons als verboot gebruikt
  ik schaam me voor dit beeldt zo aem zyn suriname en guyana niet maar te gierig om geldt te investeren


  Maak melding

 2. De brug komt er als de VHP aan de macht is. Reken eens uit Twee motoren plaatsen. Een hydrometer kosten $15.000 per stuk en alles kost een bedrag van $1000000 dan blijft er zeker zevenhonderd duizend aan corrupt geld tussen zitten. Maar goed Doekie en zijn vrienden moeten de laatste centen binnen halen voordat de rechtzaken beginnen. Nederland heeft het geld voor de brug al liggen en als Bouta weg is kost die brug niets, dus wat gaan we stemmen?.?


  Maak melding

 3. Wanneer komt weer een mpp veerdienst tussen paramaribo en commewijne. Op Leonsberg kunnen 2 veren varen en bij Saramacca straat 4 veren. Dan kunnen al die k@ulo mpp vrachtwagens daarvan gebruik maken. Die mpp brug is te smal voor die mpp grote trucks die slecht worden onderhouden en geen mpp wegenbelasting afdragen.

  Suma go pai wegenbelasting Bouta anga regering kies yu dong mars wreed baka!


  Maak melding

 4. Domme damsco. Guyana heeft nog geen cent van de olie-inkomsten en betaalt al jaren het onderhoud dat Boutse zou moeten doen. Jij moet een NDPer zijn want die schreeuwen en schrijven zonder kennis van zaken!!


  Maak melding

 5. Damsco. 24 september 2019 at 13:34
  Als BOUTA dit ziet bouwt hij zo een brug voo nog meer drugs .dan gaat de oppositie weer ouwehoeren die EZELS die we sijn houden baas aan de macht. We krijge gratis lekkere chinese honde pannekoeken


  Maak melding

 6. We pley wan lo mafia tap a multimedia. Soso mpp internet gangster. Go mek wan youtube channel dan un alla kan sjie yu tingi dagubal fesi. Mpp vriendje. K@ulo mpp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.