Twee bewakers aangehouden voor diefstal 14.000 liter brandstof te Henar

22
Twee bewakers aangehouden voor diefstal 14.000 liter brandstof te Henar
Foto ter illustratie (c) photo credit: 10b travelling / Carsten ten Brink

Twee bewakers van het bewakingsbedrijf Thuk N.V zijn door de politie van Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld. Dit in verband met de verdwijning van bijkans 14.000 liter brandstof van het aannemingsbedrijf Baitalie N.V te Henar, meldt Radio 10 Nieuws in Suriname.

De bewakers hebben bij de politie verklaard niets opgemerkt te hebben van de diefstal. Hoofdinspecteur Retitia Forster, Regiocommandant West geeft tegenover Radio 10 te kennen dat het niet zo kan zijn dat deze bewakers daar bewaken en niets hebben opgemerkt en gezien. Bij diefstal zullen zij als eerst worden aangehouden en ingesloten en dat is ook met ze gebeurd.

Baitali N.V is bezig de wegstrekking van Jenny naar Henar te rehabiliteren. De brandstof is bij een opslagplaats van het aannemingsbedrijf te Henar buitgemaakt. Afgelopen weekend is de diefstal ontdekt waarna het bedrijf meteen de Surinaamse politie heeft ingeschakeld.

Het vermoeden bestaat dat de diefstal niet in één moment heeft plaatsgevonden. Dit omdat het gaat om meer dan 80 vaten brandstof en dat best wel veel tijd in beslag neemt om te vervoeren.

22 REACTIES

 1. Thuk betaald ze niet goed. Dus kijken waar ze bijverdienen.
  Hoop van die gasten zijn dieven of gewezen . Zo kunnen ze in de mensen hun omgeving komen en weten waar er iets te halen valt.
  Kijken wie de benzine heeft afgehaald en ht laten betalen


  Maak melding

 2. De vraag is waar zijn de vaten een ieder die in zijn of haar buurt verdachte omstandigheden ziet zoals benzine vaten of het ophalen en verkopen daar van meteen de politie bellen of brandweer want dit is heeeeeeeeeeeeel gevaarlijk denk aan mensen leven het is de moeite niet waar.


  Maak melding

 3. Als je als werkgever je eigen mensen niet kan vertrouwen, is de hek van de dam.

  @ Wendy

  Dus met andere woorden : als werkgever je niet goed betaald, dan ga je hem/ haar bestelen ????
  @ Damsco

  Weer je pilletje vergeten ???? Je bent weer bezig etiketten te plakken lees ik hier !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Naar het schijnt,heeft de journalist nooit de trucks gezien die olie naar het binnenland brengen.Ze hebben gewoon grote tanks in hun bak.En de 14000 liter is heel gauw door 2 of 3 vrachtens vervoerd.Vaak rijden deze vrachtwagens ook in konvooi om bij pech de ander te kunnen helpen op de haast onbegaanbare wegen die naar de goud velden leiden.


  Maak melding

 5. @Wendy
  En weer zit jij crimineel gedrag goed te praten. Gedrag waarmee de rechtstaat ondermijnd wordt.
  En wel in meerdere opzichten:
  1- Als iedereen die achteraf van mening is dat een overeenkomst niet goed is moet hij daarover overleg voeren. Of het nu een contract of een arbeidsovereenkomst is maakt niet uit. Je moet je houden aan de afspraken.
  2- Ook de overheid betaalt veel te lage lonen, sterker nog ze weigerd stelselmatig om te onderhandelen over de nieuwe CAO en betaalt in veel gevallen zelfs niet volgende de CAO. Dus volgens jou logica moeten die ambtenaren maar alles gaan stelen wat los en vast zit??!!
  3- De overheid betaald haar leveranciers en de aannemers veel te laat en veel te weinig dus die moeten maar hele bruggen, boten, etc gaan stelen??!!
  4- De gehele medische sector zit met vergelijkbare problemen. Die moeten dus maar elke zorg aan regeringsleden en hun familie gaan weigeren en daarnaast alle apparatuur stelen??!!
  .
  Rest nog de vraag of jij van mening bent dat alle diefstal door regeringsleden volgens jou logica toegestaan is omdat de, mijn inziens incompetente , bestuurders volgens jou een inkomen van miljoenen per jaar verdienen??!!


  Maak melding

 6. Je bent bewaker en dan niets opmerken? Dit is typisch ndp mentaliteit. Eeeh watte, eeh a no mi, eeeh neks no fout noh? 100% paars misdadig besmet zijn deze dwaze bewakers. Opa taki, ze zijn van Nature Delirium Patienten.


  Maak melding

 7. Go lukoe sang a regering ai furoe

  Altyd gaan ze achter de kleine dief

  En hoeveel kost al die 14000 litter
  Minder dan 10000 dollar

  Gaan jullie kijken wat de regering heeft gestolen van jullie

  Deze regering heeft de hele surinamers 20 jaren (leven) gestolen

  Ga je dat kunnen terug halen

  A ka regerering mek ala foe sma piena
  Dan zien jullie dat nt


  Maak melding

 8. hierbij is een nieuw beroep zo u wilt een vergoeding systeem geboren..
  elk één die kan aangeven waar er gestolen wordt, die moet minstens 25 % vergoeding krijgen na succes van de opdracht, zie dan hoeveel telefoontjes er binnen komen bij de politie..
  zelf de dakloze komt direct in actie om zijn graantje op te eisen.., het moet natuurlijk ordelijk netjes gebeuren zonder kleerscheuren..

  succes..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.