Ministers uit Suriname bezoeken Surinaamse studenten in Servië

19
Ministers uit Suriname bezoeken Surinaamse studenten in Servië

Gedurende hun werkbezoek aan Servië hebben de ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Antoine Elias van Volksgezondheid ook een onderhoud gehad met de eerste groep van Surinaamse studenten in Servië. De studenten hebben een complete beurs van Servië ter beschikking en zijn door de Servische regering heel goed opgevangen.

In een informele sfeer in hun studiecentrum wisselden de studenten hun ervaring uit met de bewindslieden. De toewijding aan de school is enorm en van de Servische autoriteiten wordt deze groep als de beste groep voorgesteld. De student Siviano Alfons is zelfs in staat geweest een 100 procent score te halen in zijn vakken in het Servisch, hetgeen nog geen enkele buitenlander in de 8 jaren dat de propedeuse school bestaat ooit is gelukt.

De studenten spreken allen nu goed Servisch en hebben allemaal hun propedeuse gehaald. Ze beginnen 30 september aanstaande aan hun zesjarige opleiding tot arts.

Binnenkort zullen er weer studenten richting Servië vertrekken, maar gerust mag worden gezegd dat de eerste groep reeds een succesverhaal is. Het gemis van Suriname en vooral het gemis van ingrediënten voor het Surinaams eten kwam naar voren en de ministers hebben toegezegd dat ze daarin via ambassadeur Gardelito Hew A Kee en Vlatacom, het Servisch bedrijf die de studenten ook goed ondersteund, hierin zullen voorzien.

19 REACTIES

 1. Opa en oma vragen zich in gemoede af, hoe oliedom deze paarse roverheid moet zijn. De taal zal voor een grote dilemma bezorgen. Opa en oma taki, ach, alles draai om die crimineel ddb en zijn criminele roversbende, die dankzij oerdomme dwaze idioten de macht is gegeven hen le misleiden en te verarmen. Alles onder het mom van wi egi sani, onze dinges, ma na soso paarse k.


  Maak melding

 2. Die dikke opgeblazen pad van een Boefdraad, zal er eens niet bij zijn met zijn buitenlandsesnoepreisjes, deze dikke paarse rat, grijpt alles aan, om zo veel mogelijk in het buitenland te vertoeven op kosten van de belastingbetaler, want in eigen land, kan hij niks goed meer doen,


  Maak melding

 3. Lets Make Surinam Great Again.

  (Yess We Can) stem nps

  Opper Surinamers

  Wij Surinamers vertonen meer Dorps Karakter.

  Al deze nuttenlozen reizen is gewoon Kapitaals vernietiging..

  Elk land met een goed draaiende bestuur.. een goed draaiende regiring waar het economisch wat minder gaat zou gaan bezuinigen.

  Een land als Suriname waar men drops karakter vertoont met een partij als NDP aan de macht gaat dat niet doen.. ze kennen dat word bezuinigen niet

  Voor mij is de NDP een toonbeeld van hoe een land NIET Bestuurd moet worden


  Maak melding

 4. Van honger zullen de Surinaamse studenten zeker niet t omkomen omdat Servie een land is dat rijk is aan groenten, fruit, vlees en vis. Het gemis van Surinaams eten valt best te begrijpen, maar naarmate de studenten langer in het land zullen vertoeven zullen zij de heerlijke Servische gerechten ontdekken. Het is natuurlijk even wennen. Servië is een zeer vruchtbaar land. Het beheren van een moestuintje met groenten die in Suriname ook groeien lijkt me een geweldige uitdaging voor de studenten. Maar ik wil aan de studenten meegeven dat zij hun eetgewoonten ook moeten aanpassen aan het eetgedrag van de Serviërs. Of zij zouden het Surinaams eten moeten combineren met Servische gerechten en/of ingrediënten. Het Servisch eten vormt het fundament, is een basis voor een gezonde groei in de Servische samenleving. Meer heb ik hier aan niet toe te voegen. Het spreekt voor zich. Ik hoef het nader niet uit te leggen.


  Maak melding

 5. Knap om in een jaar Servisch te leren om college te kunnen volgen. Succes met de studies.
  Waarom moet die dikzat daar zijn? Snoepreizeb dat kan hij. De Su economie runnen ho maar.


  Maak melding

 6. Gelukkig zijn deze kinderen ver van huis voor hun studie , en hoeven ze niet voor studiepunten op hun rug te gaan voor hun leerkrachten om zo de nodige studiepunten binnen te kunnen halen. Nu kunnen ze zonder deze chantage praktijken bewijzen dat ze wel degelijk wat in hun mars hebben.


  Maak melding

 7. Ook weer een reden om trots te zijn op Surinaamse studenten. Op de meeste universiteiten worden colleges in het Engels gegeven. Van een taalbarrière zal er dan ook weinig tot geen sprake zijn want nagenoeg iedere student spreekt en leest Engels. Een goede bijkomstigheid is dat ze zich openstellen om Servisch te leren want is altijd meegenomen om een vreemde taal te leren waardoor je ter plekke beter kunt communiceren en inleven met i.c. de Servische bevolking.


  Maak melding

 8. Succes met jullie studie daar. Ik hoop dat jullie nog veel mogen bereiken in jullie leven👍🏿👍🏿. De achterlijke randdebielen hier op waterkant met hun negatieve commentaar kunnen niet aan jullie tippen. Hun ka hersens zijn niet capabel genoeg om jullie voorbeeld te volgen. Zeker weten dat de meesten van ze van een uitkering leven.🤣😂


  Maak melding

 9. @ IVANOV LIMBURG. Jij bent het levend voorbeeld van een achterlijke balconschreeuwende IDIOOT ..plak die domme toeter van jou dicht met plakband jo leeghoofdige PANNENKOEK . Jou posting zijn van een Lo IQ NIVEAU.


  Maak melding

 10. @ MOKRO luister eens goed jo UILSKUIKEN.. de taal van jou MAASA.wordt alleen in kaaskoppen homo hoofdstad van de wereld gesproken jo PANNENKOEK. Laat je bevrijden van die ANTI Suriname gevoelens mie mang. Want dat na joe probleem.zoek hulp !


  Maak melding

 11. Ik was erste verassen. Dat altijd in vliegtuig naar Belgrado ziten Surinamse vrouwen een oof manen. Ik dach dat ik enige was… Die vind dat die twe kulruren Pasen bij elkkar. Voor in Nederland Surinamers heben aan elkke onderdeel van samen leven pozitiv bijgedragen. Ben blij dat Suriname een Servie heben elkkar gevonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.