Architect in Suriname renoveert woning en het resultaat is verbluffend

26
Architect in Suriname renoveert woning en het resultaat is verbluffend

De Surinaamse architect Allan Brewster laat wel vaker zijn werk zien op z’n Facebook pagina. Deze maand plaatste hij een project dat flink gedeeld is en waarop hij veel reacties heeft binnen gekregen. Het gaat om de renovatie van een grote woning in Paramaribo, gebouwd eind jaren ’90. Brewster kreeg de opdracht de woning te renoveren naar huidig design en dat is goed gelukt!

“We zijn er wel een half jaar mee bezig geweest, met een voorbereidingstijd van nog eens een half jaar en het was niet altijd even makkelijk” zegt de architect in een gesprek met Waterkant. “Zo heb ik veel moeten vechten met de uitvoerders want ze wilden bepaalde zaken niet uitvoeren, omdat ze nog nooit zoiets hadden gezien. Daarom bouwen we nu zelf”. Design & build noemt de 49-jarige architect uit Paramaribo dat.

Op zijn Facebook pagina is de transformatie van het huis goed te zien. “Als je alleen de voor en de na foto’s ziet dan kunnen sommige mensen het idee krijgen dat het gesloopt en opnieuw gebouwd is, maar dat is dus niet zo”.

Bekijk het resultaat en andere mooie werken van Allan Brewster en zijn team ook op zijn eigen pagina, Allan Brewster Architect:

26 REACTIES

 1. @Paarse gesel,
  Wanneer je contant negatief over het ene blijft denken en daarmee jezelf geselt met negativiteit zie je het positieve en mooie van de andere niet meer.


  Maak melding

 2. Lets Make Surinam Great Again

  (Yess We Can) stem nps

  Beste mensen

  Zo zie je dat Suriname toch een paar
  Creatieve geesten in huis heeft. Vind het leuk om
  te zien hoe zo een oudbouw in een nwe jassje gekleed
  Word. Vergt heelveel kunst en kunde. Super


  Maak melding

 3. Is die Brewster wel een Surinamer. Ik heb mijn twijfels, lijkt meer op een americaans naam.
  Trouwens niks nieuws een oude woning in een nieuw jasje stoppen. Straks krijg je een rage van rijke lieden die in de verleiding raken om hun woning te verbouwen. Ja het geld moet gaan rollen.
  Dood zonde!!!


  Maak melding

 4. Hr Allan Brewster proficiat, Ga zo door een architect met zijn hart op de juiste plek. Prachtig om te zien. Er zijn zeer weinig architecten die zo iets moois kunnen bedenken. Dit huis heeft vergeleken met de oude creatie, nu een warm hart gekregen. De eigenaar zal nu met veel meer plezier in vertoeven.

  Ga zo door.


  Maak melding

 5. Prachtig hoor! Zo wil ik het zien en horen
  This is just the begining. Suriname is ook de enige land in de wereld waar zoveel bevolkingsgroepen bij mekaar leven. Very beautyfull, en bn ook trots dat ik een surinamer bn.


  Maak melding

 6. Hanu 23 september 2019 at 17:43
  De paarse gesel, wie weet kan de architect het 2 kamer krotje met lekkend dak waar je inwoond ook voor jou renoveren. Je ziet groen van jaloezie 🤢

  Je weet waarover je praat wanneer je het hebt over die twee slaapkamer krot van jouw met lekkend dak. Over jaloezie gesproken, zoals de waard is, kloter.


  Maak melding

 7. Creatief, innovatief, doelmatig en duurzaam is deze transformatie te noemen. Ben trots op deze Surinaamse architect. Heel fijn dat er verlichte en vrije geesten als deze meneer een hart voor Suriname hebben en het land mooier willen maken. Yes indeed, make Surinam great again!!!


  Maak melding

 8. Het kanaal voor het huis is wel overwoekerd geworden sinds de renovatie.
  Een goed idee om een eigen bouwgroep te hebben. Het huis lijkt nu op een blokkendoos op de foto.


  Maak melding

 9. Oke dus iedereen heeft de bek vol
  Over hoe mooi het huis er nu bij staat, natuurlijk is de nationale loopse juffer Wendy weer van de partij, maar niemand kan antwoord op mijn vraag geven. Fakenews dus en dit had net zo goed in de Telegraaf kunnen staan.


  Maak melding

 10. TOP TOP TOP voor de architect. En nu ook andere huizen renoveren. Niet iedereen tegelijk rennen.Ik hoop dat er ook nog een samenwerking plaats vind met andere architecten ook Gepensioneerden.En hopelijk niet te duur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.