47-jarige man in Nickerie rivier terecht gekomen en overleden

11
ARCHIEF FOTO

Een 47-jarige man is vorige week dinsdag in het ziekenhuis overleden nadat hij in de Nickerie rivier terecht was gekomen. Volgens de Surinaamse politie was de man aan het werk toen hij zich onwel voelde. Hij werd door een leidinggevende weggestuurd zodat hij naar de dokter kon gaan. Volgens verklaring van zijn vrouw kwam hij thuis en ging vervolgens naar de rivier om zich op te frissen.

Plotseling zag de vrouw hem niet meer en vermoedde dat hij in de diepte was verdwenen. Zij sloeg alarm en het lukte enkele dorpsbewoners om de man te vinden en uit de rivier te halen.

De politie van Wageningen had intussen de melding gekregen dat een bewoner van het inheems dorp Utrecht in de langs het dorp stromende Nickerie rivier terecht was gekomen en in de diepte verdwenen was. De wetsdienaren gingen naar de plek van het gebeuren om een onderzoek in te stellen.

De man bleek de 47-jarige Danny Gordon te zijn. De politie bracht hem zo snel mogelijk naar het Petronella Ziekenhuis in Wageningen, alwaar een arts geprobeerd heeft zijn levensgeest op te wekken door hem te reanimeren. Helaas zonder succes, meldt het Korps Politie Suriname.

11 REACTIES

 1. Waarom heeft de politie de man ter plaatse niet gereanimeerd?
  Had de politie geen AED bij de hand?
  In die 1e cruciale minuten kun je een leven redden!
  Jammer!


  Maak melding

 2. Dit is wel sneu ja en heel triest wat meneer Gordon is overkomen. Sterkte aan de nabestaanden. Gelukkig zijn er nog mensen die zich bekommeren om anderen, bedoelende die de zoektocht zijn gestart.


  Maak melding

 3. @KTK
  Ik sta helemaal achter je mening. Reanimeren heeft de KPS geen aandacht aan besteedt,tijdens de opleiding, daarom horen zij de ambulance te bellen. Zij weten die dat elke seconde telt. Ons volk wordt dom gehouden. Scholing en bijscholing laat veel te wensen over.Dit moet verplicht gesteld worden. Ik ben van mening dat er zelfs op alle scholen trainingen in het verplicht pakket horen te zitten.De leerkrachten op de scholen, horen deze lessen ook te doseren. Ik snap niet dat wij een ministerie van volksgezondheid hebben, die denkt op hoog niveau te werken. Ze hadden het over eerste niertransplantatie in ons land met heel wat tam tam. Kennen zij de gevolgen wel wanneer een getransplanteerde nier zich afstoot???? No no no. Het gehele volk moet verplicht worden opgeroepen een verplichte EHBO, Reanimatie cursus te volgen. Je eigen mensen liggen dood te gaan voor je neus en je weet niet hoe te handelen.Waar het grootste deel Surinamers heel goed in zijn is schreeuwen, geweldig lopen te doen, feesten, de rest kennen wij allemaal wel. Behalve onze mensen hun leven redden in noodsituaties. Er moet nu echt iets gebeuren. Zelfs deze hele regering heeft een chronisch gebrek wat bewustwording betreft. Ze gebruiken onze gemeenschapsgelden voor hun eigen doeleinden ” hele dure snoepreisjes” Hoop dat het volk snel wakker wordt. Zij die zich NDPér noemen liggen nog in coma.
  Trouwens de werkgever van deze man is ook heel erg nalatig geweest, hij had begeleiding moeten bieden en deze man zelf direct naar het ziekenhuis moeten brengen.Zijn verantwoordelijkheidsgevoel laat ook veel te wensen over.

  Triest hoe men met elkaar omgaat.

  R.I.P. jongeman
  Familie sterkte met dit groot verlies.


  Maak melding

 4. Wat een triest voorval. Condoleances aan de nabestaanden.
  In het bericht valt één zin mij op.
  Meneer kwam thuis en gaat zich vervolgens in de rivier opfrissen, terwijl hij zich onwel voelde.
  Was zijn woning niet op het waterleidingnet aangesloten of begrijp ik e.e.a. niet goed?


  Maak melding

 5. Mensen luister goed naar je lichaam, als je normaliter gezond bent en je word plotseling onwel. Laat je onderzoeken, je lichaam geeft aan dat er iets mis is.
  Jammer dat de politie kostbare minuten heeft verspeeld door niet als eerste te reanimeren. Heel erg hoor. Sterkte aan mevrouw Gordon en de rest van de familie.


  Maak melding

 6. @Get a life
  Mischien had hij ook wel een douche thuis, maar wie weet prefereerde hij liever een frisse duik in natuurlijk water. Hij wist niet dat het zo zou aflopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.