LVV gaat moestuinen kinder- en bejaardentehuizen inventariseren en herstellen

8
LVV gaat moestuinen kinder- en bejaardentehuizen inventariseren en herstellen

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft aan alle ressortkantoren opdracht gegeven een inventarisatie te maken van op te zetten moestuinen bij kinder- en bejaardentehuizen in Suriname.

De ressortleiders hebben in deze de taak om na te gaan wat de status is en/of welke mogelijkheden er zijn voor het opzetten van een moestuin. Bij kinder- en bejaardentehuizen die reeds beschikken over een moestuin, maar die kennelijk verwaarloosd zijn, is de opdracht gegeven deze te herstellen.

De bewindsman wil met deze actie de instellingen helpen om zelfvoorzienend te zijn. Hij legt vooral de nadruk op veilig voedsel. In het ressort Kwatta hebben de medewerkers van LVV reeds de volgende Surinaamse tehuizen aangedaan; Kibri Mi, Huize Princes Margriet, Huize Majella, Stichting Het Hlauwe Nest, Stichting Samuel, Stichting Samuel Oso 2, Kinderhuis Ramoth en Huize Fatima Oord.

De medewerkers van LVV zullen de moestuinen zelf opzetten en de bewoners trainen in het onderhoud. Minister Parmessar hoopt dat met deze aanzet de samenleving bewust wordt gemaakt van zelf planten en het veilig consumeren van groenten en fruit.

8 REACTIES

 1. Militaire academie pas geopend en Par misser is al generaal die bevel geeft. Initiatief nemen is niet een vak op school. Toen ik 10 was plante en verkocht ik komkommers en tajawierie voor mijn zakcenten en schoolgeld. Maar nu geeft de minister BEVEL. Die bejaarden hebben toch niets te doen dan op hun dood te wachten, ze kunnen in de tussentijd ten minste een bosje bloemen voor hun uitvaart regelen en echt hoeveel moeite kost het om een paar bosjes tajawierie, bitawierie, gommawierie, kouseband etc etc te planten en onderhouden. Grootste probleem zijn de rovers die alle motivatie om te plantenwegnemen. Als wannabe generaal par misser echt iets wilt doen dan moet hij alle tuinen ook met een gewapende wachter voorzien. Die vooral een extra maand salaris krijgt als hij iemand neer knalt.


  Maak melding

 2. Verkiezingsstunt. Verkiezingsstunt. Parmessar op de ndp show toer. Krijgen ze subsidie zodat ze de water rekeningen kunnen betalen? Het is de grote droge tijd. Inderdaad groenten zijn duur. Water ook.


  Maak melding

 3. Toen in Cuba tengevolge van de boycot door de VS schaarste aan groenten ontstond werden overal op plaatsen waar dat mogelijk was, ook in Havana, groententuintjes aangelegd. In Suriname heeft men dat probleem niet, maar voor een land als Suriname wordt er te weinig gedaan aan dat soort zaken.
  Kinderen vinden het leuk om plantjes te kweken en moeder te verassen met zelf gekweekte groenten of een bosje bloemen. Het brengt ze liefde voor de natuur bij en leert ze hoe je zelf lekkere en gezonde groenten en fruit kunt kweken.
  Ouderen in bejaardenhuizen zitten daar in feite te wachten totdat ze tot hoger leven geroepen worden. Niet iedereen zal er zin in hebben maar voor velen zal tuinieren een zinvolle invulling zijn van een anders lege dag. Het is bekend dat mensen die tuinieren geestelijk en fysiek gezonder zijn en langer leven. Je zaait en plant met uitzicht op een toekomstige oogst. Wie met de toekomst bezig is heeft nog geen zin om dood te gaan.
  Weer een goed initiatief van een NDP politicus, wie had dat gedacht! Jammer dat sommigen toch weer zo negatief zijn.


  Maak melding

 4. waarom niet,,, eerst een landbouw school bouwen de mensen onderricht geven theorie als praktijk , zodat de mensen weten waarover het gaat.. van daag de dag is ,,, het kennis is macht,,, .., zonder kennis kom je er niet..


  Maak melding

 5. Minister Rabin Parmessar, wat heb je gebruikt dat je ineens zo actief bent? En je partij genoten? Ik weet zeker dat alle surinamers zo actief willen zijn. Vertel ons a.u.b. het geheim.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.