Jongen (14) verhangt zich aan pangi na dreiging door ouders

39

In Suriname heeft een 14-jarige jongen zaterdagmiddag zichzelf thuis verhangen met een pangi. Dit nadat zijn ouders gedreigd hadden hem naar de politie te brengen omdat hij ontoelaatbare handelingen zou hebben gepleegd.

Het geval deed zich voor in een zijstraat van de Welgedacht A-weg in het district Wanica, meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. Volgens de krant hadden de ouders gedreigd nadat een jongere zus hun op de hoogte had gesteld van de ontoelaatbare handelingen. De moeder zou hierna met de overige kinderen naar de buren zijn geweest en liet de jongen alleen thuis.

Volgens het medium keerde een jongere broer van het slachtoffer na enige tijd terug na huis om iets te halen. Bij aankomst zag hij zijn broer bengelen aan een pangi. Er werd alarm geslagen en een buurtbewoner probeerde de tiener nog te reanimeren. Echter bereikte die geen succes.

De Surinaamse politie die ingeschakeld was kwam ter plaatse en schakelde een arts in die de dood officieel heeft vastgesteld. Hierna werd het ontzielde lichaam afgevoerd. De politie van Nieuwe Grond is belast met het onderzoek.

39 REACTIES

 1. Jammer dat het arme mensen zijn. Bij een middel klasse zou hij met een phycholoog of pdychiater over het probleem praten en het overleven.Nou gaat hij dood als een looser. Mag God hem vergeven.


  Maak melding

 2. Wat is dit een zeer triest gebeuren.Konden de ouders geen hulp vragen aan maatschappelijk werk of aan een
  kinderpsycholoog? Nou zit de familie levenslang met een enorm schuldgevoel opgezadeld en de jongere broer met een trauma.


  Maak melding

 3. Hier zit een verdomd vies luchtje aan.
  Bij een gedegen onderzoek is het niet moeilijk om achter de juiste toedracht van deze gebeurtenis te komen. Ik geloof geen ene woord in het verhaal en het komt bij mij over alsof alles in scène is gezet.


  Maak melding

 4. @@@Recha
  Mijn geest zegt ik ga met jou mee.
  Maar anderzijds denk ik dat een jongen van 14 best in staat is zich te verhangen. Vooral als hij al op het land heeft gewerkt en met touwen is omgegaan. En met een pangi, dan ben je wel behoorlijk vindingrijk om het uit te voeren.

  Inderdaad, de omstandigheden van de toedracht vertellen veel meer. De manier van aanleggen van de knoop, opstapje etc.


  Maak melding

 5. R.I.P 🌹het dreigen met naar de politie gaan was geen goed idee. Ik weet hoe het onder surinamers toe gaat, gelijk slaan en dreigen. Er wordt niet eens een gesprek gevoerd over het waarom dat het zover kon komen, heeft die zus wel de waarheid verteld of was ze kwaad op hem en heeft ze gelogen. Nu wordt niemand meer iets wijzer want deze jongeman kan geen antwoord meer geven. Ouders moeten vaak de tijd nemen om goed met hun kinderen te spreken en te onderzoeken wat er gebeurt is. Dit is nu een trauma voor de hele familie.


  Maak melding

 6. R.I.P. jongen
  Fam. Sterkte met dit groot verlies.

  Altijd maar weer die panji. Deze jongen wist dat hij iets had gedaan dat niet mocht.

  Seksuele voorlichting geven aan je kids, dan voorkom je zulke narigheden en bespaar je jezelf veel leed.


  Maak melding

 7. Is door zelfophanging het tij gekeerd ? Wat hebben de ouders gewonnen door te dreigen om het kind bij de hermandad aan te geven ? Zijn de ouders zo labiel dat zij het kind niet zelf hebben kunnen corrigeren ? In zo geval moet de mand des huizen een knoop in zijn balata maken zodat hij geen kinderen meer kan verwekken. De ouders zijn niet geschikt om de kinderen op te voeden.


  Maak melding

 8. Juist goed gehandelt door hem aan te geven. Deze jeugd is verziekt door alcohol en drugs. Ze liegen stelen verkrachten en doen alles wat God verboden heeft. Uiteraard niet alle jongeren. Maar de ontspoorde en dat zijn er veel. Maar familie schande houdt het in stand.


  Maak melding

 9. Terecht dat de ouders hem wilde aangeven als zijn zusje heeft aangegeven dat hij ontoelaatbare handelingen heeft gepleegd.
  Met alle respect maar die zoetsappigheid hoeft van mij niet. Alleen God weet waarvoor de maatschappij nu behoed is gebleven.
  Ontzettend veel kracht en sterkte aan de nabestaanden, met name het zusje in kwestie. Moeilijk…


  Maak melding

 10. Het is heel erg triest dat incest veel voorkomt in ons land. Er zijn kinderen die dit jarenlang verzwijgen wat hun is overkomen. Zijn hierdoor getraumatiseerd geraakt en hebben nooit hulp gezocht of gevonden. Sommigen zien dit als normaal. Ook worden zij ernstig bedreigd wanneer zij iets hierover loslaten of krijgen geld en goederen om hun mond hierover te houden. Ik heb een vader gekend die een kind(zoon) bij zijn eigen dochter heeft verwekt Zij was pas 13 jaar oud. De echtgenote wist hiervan maar uit schaamte mocht de omgeving of familie niets weten. Ze gaven aan adoptie. Uiteindelijk toen die jongen elf groot is geworden. Heeft hij verteld dat zijn opa zijn vader is.

  Sarie Torie


  Maak melding

 11. @ Boeboe bit sjorie 22 september 2019 at 13:59. Waar is dit precies gebeurd ? Want als ik hier en der links en recht mijn oren te luister leg, dan wordt incestueuze handelingen alleen in Europa en uitsluitend door blanken begaan. Daarom ben ik benieuwd waar dit heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 12. Die ontoelaatbare handelingen zullen hoogstwaarschijnlijk hebben ingehouden seksuele/incest handelingen met z’n jongere zusje.
  Dat hij zich heeft opgehangen aan z’n pangi (een djoeka dus) wilt zeggen dat het waar was en a be frede fu koti strafu.
  Nou in elk geval eentje minder, who cares?? I don’t.


  Maak melding

 13. @Jay. And who Ask you to Care?. Jij bent geen God en zeker geen psycholoog, gezien jou domme reactie!. So niemand cares about you!. Als je een beetje verstand had, zou je kunnen weten dat indianen, stadnegers, doglas en andere rassen ook PANGI’s gebruiken. Maar tja!! Als je Boslandcreolen weer negatief wil bespreken, zal je snel zo een domme conclusie trekken.


  Maak melding

 14. Goed dan is het dus duidelijk dat al die voorbeeldige Surinamers die denken dat incest alleen onder blanken voorkomt moeten zich nu dus diep schamen en ophouden met het hypocriet gedrag. Schaamtecultuur las ik ergens ? Ha ha de Surinaamse cultuur is schijnheilig. Dank Jay dat je het eea verduidelijkt.


  Maak melding

 15. @Jay. Ik denk niet dat deze fam ook op jou Care zitten wachten Jay. Jij ben geen God en zeker geen psycholoog, gezien jou domme conclusie. Als je een beetje verstand had en na kon denken, zou je kunnen begrijpen dat ook Stadcreolen, Indianen, dogla’s, en zelfs de overige rassen ook PANG’s gebruiken. Maar tja! Als je Boslandcreolen voor jou djoekas negatief wil bespreken, trek je snel zo een DOMME conclusie. Belachelijk zeg!!!


  Maak melding

 16. @Jay;
  Waarom altijd zo racistisch?
  Wat heeft kleur met dit geval te maken?
  Kijk, ik ben geen creool of djoeka (wat velen op deze forum dachten😁)
  Maar evengoed kan de vinger naar jou gedraaid worden. De Hindoestaanse films zitten zat met ophanging, zelfmoord technieken enz enz. Heb je daaraan niet gedacht dan?
  Kleur maakt een mens niet. Je bent elke keer weer racistische opmerkingen aan het maken. We zijn allemaal mensen. Dan wat als een bepaalde groep vaker in het kwaad daglicht zijn, dan nog. Alle groepen hebben hebben slechte aardappel. De een meer dan de andere. Maar je kan ze niet allemaal door 1 kan scheren.


  Maak melding

 17. @@@Jeffrey (the special one)
  Nee Jef je slaat totaal de plank mis. Incest vind in alle culturen plaats. Ook bij hindoestanen in India. Het fenomeen is voor alle tijden. Bij de blanken vindt het meeste plaats vandaar dat er wordt gesproken alsof zij het hebben uitgevonden.
  Er is een groepering waar onderling in de familie massaal wordt gehuwd. Broer kind met zus kind. Kinderen van twee zusters en ook kinderen van twee broers. Tante kind met oom kind, behalve broer en zus.
  De wet laat dit toe, dan vraag ik mij af tot hoe ver gaat dit. Mogelijk een stilzwijgende incest……


  Maak melding

 18. Zoals ik al eerder schreef is de Surinaamse cultuur een van schijnheiligheid. Nu lees ik dat een poster zich racistisch uitlaat en om die reden door enkelen gehekeld wordt. Was hij maar de enige die zich racistisch opstelt dan had ik hem ook berispt. Onvoorwaardelijk. Helaas maakt iedere Surinamer, ja ook zij die nu alsof doen, zich schuldig aan racisme en discriminatie. Mijne heren en mevrouwen stop aub met het schijnheilig gedrag want u hoeft een ander niet te veroordelen als u zich ook aan racisme schuldig maakt. Stop met het schijnheilig gedoe.


  Maak melding

 19. Ik vraag me af of Jay het boek Tapoe Sjén heeft gelezen?

  “Samenvatting
  ‘Een moedig boek’, oordeelde de recensent van het dagblad ‘De Ware Tijd’ (Paramaribo) na de verschijning van Tapu sjén. Usha Marhé doorbrak met haar relaas een groot taboe: voor het eerst schreef een Surinaamse vrouw in alle openheid over haar incestervaringen. Eindelijk durfde iemand de code van stilzwijgen – van tapu sjén: bedek je schande – bloot te leggen en ertegen in te gaan. Marhé vertelt in Tapu sjén haar eigen (familie)verhaal, aangevuld met de ervaringen van haar moeder en acht andere incestslachtoffers. In deze nieuwe uitgave van wat inmiddels een klassiek boek mag heten, vertelt Usha Marhé in een uitvoerig nawoord over haar ervaringen en de inzichten die zij heeft opgedaan sinds Tapu sjén voor het eerst verscheen”

  Een boek uit het jaar 2000 dat aangeeft dat incest ook in andere bevolkingsgroepen voorkomt.
  Het is daarom heel goed dat de familie, als ze boslandcreool zijn of niet de jongen “dreigde” met aangifte bij de politie.

  Dat de vermoedelijke jonge misdadiger zich verhangen heeft is triest, erg triest voor de familie. En dat ze schuldgevoelens zullen hebben is ook triest, maar ik denk dat de de enige optie was om deze knul te stoppen. Zijn gedrag met de mantel der liefde bedenken zou de ellende en het aantal slachtoffers alleen maar groter maken.

  Jay is lummel die waardeloze commentaren geeft en Cheffrey (The Special One) is een schijter die even racistisch is maar niet voor durft uit te komen en zich achter Jay verschuilt.
  Of zou het een en de zelfde poster zijn die aan de ziekte meervoudigheid persoonlijkheidsziekte lijdt???


  Maak melding

 20. Als je ,je kinderen goed opvoed en leert wat wel en niet toelaatbaar is ten opzichte van het andere geslacht, dan hoeft dit niet te gebeuren. Surinamers voeden niet op maar schreeuwen, en slaan, dat is volgens hun opvoeden, ga gesprekken met je kinderen aan, heb gewoon tijd voor je kinderen , dat kan al een heleboel leed veroorzaken voor hen en voor anderen.Praten, praten en nogmaals praten.🤓 daar hoef je geen Einstein voor te zijn.


  Maak melding

 21. Iedereen discrimineert of doet rasictische uitspraken in meer of mindere mate. Mezelf incluis. En ieder ras heeft slechte mensen, ieder.
  Bevalt het je niet in Su, rot dan op uit Suriname en terug naar land van herkomst.

  So, kunnen we nu allemaal weer normaal doen?!


  Maak melding

 22. @ Mica,

  Het is 9 van de 10 keer een product van opvoeding en omgeving.
  Maar sommige kinderen worden geboren met kolder in hun kop en dan kun je doen wat je wil, maar dat krijg je er niet uit!


  Maak melding

 23. Jay.. 🤣😂ga je zelf ook verhangen dan zijn we tenminste bevrijd van jou hersenloze debielen gelul. En neem dan ook gelijk die incestueuze familie van je mee, want als jij zo een voorbeeld bent van hersenloosheid dan is het een familie kwaal. Trouwens bij hindustanen is incestueus gedrag iets van alle tijden. Lees maar de geschreven geschiedenis van de hindustaanse contractarbeiders na hun aankomst in Suriname. Ik zal binnenkort een paar titels van de boeken doorgeven dan kunnen jullie allemaal lezen wat een hondenleven die arme hindustaanse vrouwen hadden, door hun mannen werden ze zelfs als hoer ingezet voor geld zodat de mannen hun daru alcohol konden kopen en zuipen. En als de vrouwen weigerden als hoer aan de slag te gaan werden ze zwaar mishandeld. Ik ga de titels van de boeken doorgeven zodat een ieder kan lezen hoe het er werkelijk aan toe ging. Trouwens de oma’s en overgrootmoeders weten er alles van. De dood van mongool Jay zal een opluchting zijn voor een ieder op Waterkant.😁 trouwens mongool Jay bespaar je zelf de moeite om te reageren want ik lees nooit de nageschreven reacties op mijn schrijven te veel zonde van mijn tijd. R.i.P.


  Maak melding

 24. Er staat nergens wat voor handelingen de jongen heeft gepleegd. Kon een bedreiging zijn en de jongen heeft misschien een lage IQ. Jullie kennen de mensen hun omstandigheden maar iedereen geeft advies. Zouden jullie die hulp betalen?? Nee.
  Over incest en misbruik binnen de familie’s ga ik niet veel zeggen maar ht blijft triest dat deze dingen kinderen overkomen en bepaalde ziekelingen schijnen ht leuk te vinden als het om een bepaalde
  bevolkingsgroep gaat.


  Maak melding

 25. De jeugd is alleen met sex bezig op sociale media, want het lijkt alsof ze niet aan beurt gaan komen.
  14 jaar hoe wist hij hoe hij zich moest ophangen, natuurlijk op het net gekeken dus boeng boeng verstand.
  Met zoeen leeftijd weet je dat je niet met je zusje sex mag hebben of aan haar mag zitten.
  Ik neem de moeder niet kwalijk ik zou ook hetzelfde doen je blijft hoe dan ook met je klauwen van jonge kinderen af en vooral van je zusje.
  Deze jongen had zijn zusje kunnen zwanger maken vanaf 8 jaar begint de puberteit bij meisjes.
  Het zusje wens ik sterkte toe.
  14 jaar nog een kind ja, maar ze dealen, sexen, mishandelen oudjes, roken en drinken.
  Ik leer mijn dochter alles te vertellen niks achter moet houden voor ons.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.