Uitvoeringsorgaan Basiszorg organiseert activiteiten ivm 5-jarig bestaan

4
Uitvoeringsorgaan Basiszorg organiseert activiteiten ivm 5-jarig bestaan
Archieffoto activiteitendag Uitvoeringsorgaan Basiszorg

Het Uitvoeringsorgaan Basiszorg organiseert in verband met haar 5-jarig bestaan en 5 jaar Wet Nationale Basiszorgverzekering activiteiten die te maken hebben met het promoten van een gezonde levensstijl. De activiteiten worden georganiseerd om chronische ziekten te voorkomen waardoor de zorgkosten minimaal kunnen blijven.

De eerste activiteit is de “Health & Fitness Get2gether” op woensdag 9 oktober. Deze is bestemd voor de totale Surinaamse gemeenschap en heeft als doel informatie te verstrekken, preventieve zorg mede te promoten en sport en recreatie.

De samenleving wordt al vanaf 8.00u verwacht om hun gezondheidsstatus te checken door gratis bloedsuiker en BMI metingen te doen en voedingsadviezen te ontvangen van de diëtiste. De bezoekers kunnen informatie krijgen over natuurlijke en biologische producten, meedoen met de yoga sessies, gebitscontrole en oogmetingen doen en nog veel meer informatie over de gezondheid en de basiszorgverzekering.

Voor wat betreft het sport en recreatie gedeelte van dit evenement is er in de middag voor de volwassenen een zumba fitness en voor de kinderen vanaf 16.00u fosten prey/ kinderspelletjes te BOYS terrein. Voor meer informatie kan men terecht op de Facebook pagina van het Uitvoeringsorgaan Basiszorg.

Het Uitvoeringsorgaan Basiszorg is op 09 oktober 2014 bij de Wet Nationale Basiszorgverzekering opgericht en ingesteld. Dit orgaan is belast met de uitvoering van de Wet, zodat zaken die in de Wet zijn opgenomen goed nageleefd kunnen worden. Daarbij heeft het orgaan specifieke taken toegewezen gekregen. Het Uitvoeringsorgaan zet zich onafhankelijk en onvermoeibaar in voor de belangenbehartiging van de zorgconsument.

4 REACTIES

 1. Voor meer informatie kan men terecht op de Facebook pagina van het Uitvoeringsorgaan Basiszorg.
  Weer zo’n ondoordachte actie Facebook????? Heeft de hele Surinaamse gemeenschap een computer om Facebook te bezoeken???? Ik neem aan dat de informatie niet enkel gericht is voor de schoolgaande jeugd die toevallig een computer of telefoon ter beschikking heeft. Heb je beiden niet blijf je verstoken van informatie.Hopelijk wordt er ook gebruik gemaakt van de andere media. Kranten, TV en radio om deze informatie over te brengen. Er vraag mij af waarom Facebook???
  Weer zo een hersenloze actie. Onbegrijpelijke toestanden. Denken zij dat mensen elke dag Facebook opzoeken.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Ma Surinaam heev al lang Basissorg. Mense maaake elke dag sorge over basis dinge, so as wat ik ga eete fandaag, hoe ik moete bus betaale, hoe ik moete docter betaale, dat soort sorge.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.