Opening Black Achievement Month 29 september in Amsterdam

17
Opening Black Achievement Month 29 september in Amsterdam

De Black Achievement Month wordt jaarlijks, in de maand oktober, georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Op zondag 29 september 2019 vindt de opening plaats in het Internationaal Theater Amsterdam.

Cabaretier Howard Komproe spreekt een gesproken column uit. Verder zijn er dansoptredens van het gezelschap Untolden het Nationale Ballet. Untold is een West-Afrikaans en Afro-Caribisch dans- en muziekgezelschap. Zij presenteren een scène uit hun nieuwe voorstelling Sreka. Het Nationale Balletgeeft acte de présence met Embers, een duet gedanst door Davi Ramos en Sebia Plantefève van de Junior Company(choreografie Ernst Meisner/muziek Max Richter) en Hom(m)e, een solo door Daniel Robert Silva (choreografie Olivia Lecomte).

Vocalist Izaline Callister presenteert samen met componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten een fragment uit haar nieuwe multi-media voorstelling Het eiland van mijn vader waarin familie en het eiland Curaçao centraal staan. De klassiek getrainde toptalenten Yannick Hiwat (viool) en Dywel Braaf (vleugel) verzorgen beide een solo-optreden.

Manouschka Zeegelaar Breeveld, de ster van de muziektheatervoorstelling Celia van Urban Myth, die verhaalt over het leven van de Cubaanse koningin van de salsa Celia Cruz, zal een spetterend optreden verzorgen samen met haar Latin all-star band.

De presentatie is in handen van Simone Weimans, bekend van het NOS-journaal.

De Black Achievement Month wordt jaarlijks, in de maand oktober, georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijveleden en erfenis (NiNsee). Dit jaar vinden er activiteiten plaats op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Middelburg en Almere. Doel van dit evenement is de talenten en bijzondere bijdragen die personen met Afrikaanse roots hebben geleverd, in de schijnwerpers te zetten.

17 REACTIES

 1. Ga maar naar Accra en vraag daar subsidies aan voor dit soort oubollige acties. Want de schuldigen van de slavenhandel zitten daar. Succes.


  Maak melding

 2. Als je geen subsidie wil vreten kan je volgens de corporate sister (usa) het volgende doen niet voor een maand maar voor het hele jaar.
  1.Demonstreer excellentie met je voorbeeld.
  2.Wordt een mentor.
  3. Erkent hoog performende zwarte vrouwen en mannen op werk
  4.Wees een vrijwilliger voor een non profit
  5. Organiseer een diversity workshop of een evenement.
  6. Ondersteun zwarte en minderheids ondernemingen.
  7. Suggereert policy veranderingen in jouw organizatie.
  De amerikaanse Black Historie Month is February.


  Maak melding

 3. @ Bite me, wat ik tot nu toe gepresteerd heb daar kunnen jij en je zwarte kroeskoppige, bigi lip soortgenoten in nog geen 100 leven bij in de buurt komen. De groeten sukkel 🙂


  Maak melding

 4. LOL. Het zal wel een heel korte maand worden hoor want die zwarte kroeskoppen hebben nooit veel gepresteerd 🙂 🙂 🙂
  Na een uurtje zullen ze waarschijnlijk al klaar zijn met het bewierroken v.d. ‘black achievement.’
  Dat zullen dan voornamelijk sport en muziek prestaties zijn die trouwens in het niet vallen bij alle criminele overlast die zwartjes hebben veroorzaakt en nog steeds veroorzaken.


  Maak melding

 5. @ Cheffrey ( THE Special One) 20 september 2019 at 22:50

  Inderdaad de Special One zag dat je elders de maat nam omdat hij zich verbaasde over het feit dat de politiek altijd erbij gehaald werd. Maar dat hij discriminatie en racisme niet veroordeelde.

  Wat een hypocriet ben je, als er één is die veel, heel veel racistische trekken vertoont ben jij het wel.
  Dus kom geen awariedomri spelen.


  Maak melding

 6. @Jay ,
  jij bent echt een zieke gast. Zoals gewoonlijk dwaal je af van het onderwerp en zoekt je toevlucht tot het denigreren en racistische taal bezigen. Je lokt uit . Waarom doe je dat ,jij met je zieke hoofd? Waarom kun je niet iets zinnigs vertellen over het artikel? Houd dan liever je mond dicht. Hoe kan men een onderwerp behandelen als jij steeds de aandacht verlegt naar het negatie? Wegwezen zieke gast. Wanneer je eens nuchter bent moet je eens naar je woorden kijken. Ik hoop niet dat jij kinderen hebt. Wegwezen!


  Maak melding

 7. @Andjoema.
  Deze gast Jay is racistisch bezig en scheldt de boel uit. Hij toont aan geen respect te hebben en lokt de boel uit. Alleen negativiteit verspreidt hij. En om die reden mag hij van mij wegwezen. Dat is mijn mening. Tenzij hij verbetert. Hij houdt zich niet bij het artikel en begint met die gore taal van hem. Het is geen intolerantie hoor. Het is niet anders dan normaal dat men optreedt tegen racisme. Op een normale site had men hem allang opgedonderd. Wie weg wil kijken doet dat. Ikke niet.


  Maak melding

 8. @ pakiratigri, als je eens een echte racist wilt zien dan hoef je alleen maar in de spiegel te kijken domme aap 🙂 🙂
  Wat ik post is de keiharde waarheid waar domme SUKKELS zoals jij niet tegen kunnen en dan gelijk uit zwakte de afgezaagde racisme kaart trekken. Weet wel dat: I DON’T CARE 🙂 🙂 🙂
  Ik lach me gewoon krom om jouw onzin want het is duidelijk dat juist jij de ziekeling hier bent maar dat mag verwacht worden van zwart/paarse rioolratten zoals jij.
  De groeten DEBIEL en vergeet niet om tegen je baas/afgog Bouta te zeggen dat hij glijmiddel moet gebruiken wanneer hij je zwarte apemars uitboelt als de little bitch dat je bent 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 9. Wie had het over aandachttrekkerij? Wie zei dat een bepaald volk van aandacht houdt? Welnu, dat is precies wat hier beoogd wordt: aandacht willen. Karma zal de rest wel doen.


  Maak melding

 10. Er zijn wel meer mensen racistisch bezig, zoals ene Wendy.
  Als je een kruistocht tegen racisme wil beginnen, dan moet je ook hen veroordelen.
  Selectieve veroordeling draagt bij aan racisme.
  Dat geldt voor iedereen.


  Maak melding

 11. Wie o wie heeft dit geschreven?

  pakiratigri 17 september 2019 at 11:37
  Chineze winkeliers blijven kwetsbaar. Altijd van die loerende ogen op hen gericht. Hardwerkende Surinamers. Wel een beetje gesloten maar ook met omu sneisi kun je lachen als je tot hem doordringt. Honden hadden kunnen helpen maar een Chinees en een hond gaan niet echt samen. Den man e nyan den dagu. En zo blijven er geen waakhonden over. Denk wel dat er nog meer undercover operaties uitgevoerd moeten worden door de politie en inlichtingendiensten. De Chinees kan ook wat opener worden. Gaat hem alleen maar helpen . Kan hij gewaarschuwd worden door klanten die verdachte activiteiten bespeuren en omu sneisi op de hoogte brengen. Laat de politie maar gauw deze ongure gasten oppakken. Vervelend dat dit hen moest overkomen.

  Nee, pakiritigri is geen racist, nee zij of hij of het discrimineert niet
  Hij bedreigt ook niet. het kenmerk van een slappe lul


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.