Enorme verkeersoverlast door defecte trucks op Bosje brug

27
Enorme verkeersoverlast door defecte trucks op Bosje brug in Suriname
De drukte bij de huidige brug over de Suriname rivier. Foto (c) King-GioMassive Lantje Malbons

Een tweetal defecte trucks op de Wijdenboschbrug in Suriname hebben donderdag gezorgd voor een enorme verkeersoverlast op en rondom de brug. De eerste truck kwam uit de richting van Paramaribo en kreeg op een gegeven moment motorpech, waardoor deze niet verder kon rijden.

De Motor Surveillance Dienst (MSD) van het Korps Politie Suriname moest aan beide zijden van de brug assistentie verlenen. Het verkeer komende uit de richting van Commewijne heeft het langst in de file moeten staan (foto).

Het was de politie uiteindelijk gelukt om de situatie onder controle te krijgen. De truck werd na uren uiteindelijk door een sleepwagen van de brug gehaald. Bestuurders waren behoorlijk kwaad over de chaotische situatie.

Later op de dag was het opnieuw raak. Dit keer veroorzaakte een olie tankwagen, die vanuit Commewijne richting Paramaribo ging, behoorlijke overlast nadat het voertuig niet verder kon rijden.

27 REACTIES

 1. Laat die k@ulo trucks niet meer rijden op die smalle brug of anders buiten drukke tijd. Als een olietanker kaboem gaat op die brug san den man o doe. Die hele ka brug kan je dan niet meer gebruiken.


  Maak melding

 2. kost de Surinaamse economie dank zij bosje die het geld van de extra banen samen met zijn mati (ano mi) in hun zaken lieten verdwijnen……….partijen die hun mond vol hebben over (por) “visi” .


  Maak melding

 3. Hahaha. Na uren werd die kapotte truck pas weggesleept. Zuiver bananenrepubliekachtige toestanden.

  Laat men de veerverbinding tussen paramaribo en commewijne maar weer activeren en dan met name voor vrachtwagens. Dan krijg je dit soort gezeik niet meer en wordt de brug een beetje ontlast.


  Maak melding

 4. Lets Make Suriname Great Again.

  (Yess We Can)

  Dit zijn 3de wereld toestanden. De meeste vravhtwagens in Suriname, als ze door de keuring moeten zijn ze afgekeurd van wegen heelveel mankementen
  .
  De politie die zo een vracht wagen moet afkeuren krijgt in de meeste gevallen een fles Black label onder de tafel toegeschoven … Vrachtwagen goed gekeurd


  Maak melding

 5. Als ik deze brug zo op ziet ,denk ik….wat was het een ZWARE klim op mijn wielrenners fiets om over deze brug heen te komen. Gelukkig is die ellendige tijd voorbij toen ik personeel had om beveiligingsdiensten te leveren aan CBB Meerzorg, Tamaredjo en Marienburg.


  Maak melding

 6. Als ik deze brug ziet ,denk ik….wat was het een ZWARE klim op mijn wielrenners fiets om over deze brug heen te komen. Gelukkig is die ellendige tijd voorbij toen ik personeel had om beveiligingsdiensten te leveren aan CBB Meerzorg, Tamaredjo en Marienburg.


  Maak melding

 7. Het houdt maar niet op met deze trucks.. juist spitsuur gaan ze over de brug. Die eigenaren van die trucks he willen jullie aub jullie trucks ook onderhouden???? Want als jullie broko trucks nie over de brug kan zitten wij allemaal meer dan 2 uren in de file.. heeeeeel verkeer in de buurt van de brug zit gewoon klem.. volgens mij moet de politie gewoon die trucks met of zonder lading in beslag nemen en die ondernemer een flinke boete geven.. en als z nie betalen wordt je truck geveild..


  Maak melding

 8. Zwaar transport over het water gewoon, net als vroeger bij die gebroeders prabha & pahladsingh ,het voortreffelijk deden. Duurt langer maar men kan heel spullen in 1 keer vervoeren met die dekschuiten . Punt uit! Goedkoper en de wegen worden bespaard, vooral de oost-west verbinding .


  Maak melding

 9. Die brug is zegen….. de gebruikers zijn de schuldigen; ten eerste trucks uitsluitend buiten spitsuren toestaan. Daarnaast, type vracht limiterend (houtblokken, brandstof trucks en opleggers).

  Wie o wie neemt het in zijn verkiezingsprogram op…kan men in 2020 zelf uitmaken in commewijne!


  Maak melding

 10. Wanneer je dit ziet, dan hou je je hart vast. Want zij die op de brug staan ga je je afvragen of ook hun remmen in orde zijn, anders rollen zij zo van de brug af en is de schade voor degene die achter staat ook niet te overzien. De trucks horen geweerd te worden van deze brug. Het is steeds weer raak dat er motorisch steeds weer iets mee aan de hand is. Toen de brug er niet was, hoe deden de truckers het dan? Vraag mij af hoe lang deze brug het gaat volhouden met al het zwaar materiaal die zij vervoeren.


  Maak melding

 11. Jay? Heel duidelijk. Veer verbinding moet sws terug. Dit soort situaties wekken alleen maar irritaties voor alle weggebruikers. Maakt niet uit als je naar Commewijne gaat of van Commewijne komt.


  Maak melding

 12. Op termijn zal er toch wel een tweede brug moeten komen denk ik. Ik vind dat men onvoldoende rekening heeft gehouden met de toename van het verkeer. Bovendien vind ik de brug te smal. Men had de brug breder moeten maken en inspelen op incidenten en de toename van het verkeer. Tijd is geld. De veerverbinding herstellen lijkt me te veel moeite voor trucks. Er gaat namelijk kostbare tijd verloren. Zwaar materieel alleen buiten spitsuren is een ad hoc middel. Het gaat ook inhouden dat winkeliers en ondernemingen hun programma moeten gaan aanpassen. Ik denk dat er een tweede brug moet komen onder betere voorwaarden. En in de tussentijd de boel reguleren met ad hoc middelen. Paramaribo is nog steeds gecentraliseerd en decentralisatie moet nu wel serieuzer gestalte gaan krijgen.


  Maak melding

 13. Die vervloekte bakra’s hebben die brug gebouwd. Dus die is sterk!!!! Alleen het onderhoud en het domme chauffeurs die niet weten hoe je een helling moeten op en afrijden zijn het probleem!!!
  Een vast weegopstelling zoals ze in Nederland al dertig jaren IN het asfalt hebben zou alle problemen oplossen. Maar dat gaat met jullie hulp pas na 2020 gebeuren.


  Maak melding

 14. Die eigenaren verplichten maandelijks hun rommel te keuren bij de politie. Boete geven voor ht ongemak en daarmee de brug onderhouden. de politie moet nu aan beide kanten van de weg staan om deze ellendelingen. Laten ze betalen. Alles willen ze gratis. Pas nog 1 op de bocht lallarookhweg/ franchepanestraat. Het verkeer mag ht bekijken. Ze moesten chaffeur uit zn truck trekken en in de goot gooien


  Maak melding

 15. Als zich maar iets voordoet op deze brug heeft het enorme consequenties voor het overige verkeer.
  Er is door de constructie van de brug geen enkele escapemogelijkheid.


  Maak melding

 16. @ Pakiratigri.
  De steekpenningen moesten toch ergens mee betaald worden.
  Deze brug is het bewijs en ook die over de Coppename zijn het bewijs van onverstand en symbool politiek.
  Omdat er 1 keer per x weken een zee schip naar Paranan moest wordt er gekozen voor de allerhoogste door vaart hoogte die er qua maritieme normen is. Helaas vergat men dat een schip met een doorvaart hoogte van 50 meter ook een diepgang zal hebben van 9 tot 10 meter of wel die lopen al ver voor de kust aan de grond.
  Een veel lagere brug en veel breder met een bewegend deel t.p.v. van de vaargeul was veel voordeliger geweest dan deze mislukte copy van de mainspan van de Saudi Bahrain Causeway.
  Het is een miniatuur, gebouwd door de zelfde crew tegen een veel hogere prijs.

  beste Palkiratigri in een normale uitvoering had men waarschijnlijk 3 van deze bruggen kunnen bouwen.
  Maar ja dan waren er geen $ 30.000.000 plus verdeeld via Djilp Sadrjoe.

  Rob A de Balast Nedam directeur die dit faciliteerde is nadien ook rustig gaan leven op Curacao


  Maak melding

 17. @Jojo,
  Gij blijft kritiek uiten op alles dat niet door VHP en NPS is gerealiseerd. De bruggen staan en en dit is een behoorlijke verbetering van de infrastructuur. Indien de mogelijkheden er zijn lijkt het me raadzaam dat er een tweede brug pal naast deze brug wordt gebouwd. We hebben dan een vierbaans brug. De financiering zou men terug kunnen verdienen door tot te heffen. De fake berichten over fraude bij de bouw van de grote brug moet men niet serieus nemen. De fake berichten worden de wereld ingestuurd om de pijn bij VHP en NPS te verzachten.


  Maak melding

 18. De financiering zou men terug kunnen verdienen door tot te heffen.
  Natuurlijk bedoel je tol, niet erg slechts een tikfout.
  Hoe dom kan je zijn en dat voor een econoom. 😂😂🤣🤣🤣
  Geef ons die berekening noh


  Maak melding

 19. Bouterse heeft tijdens de Onafhankelijkheidsviering 3 jaar geleden dacht ik in Commewijne, de Javanen belooft de weg van 8 km naar Kaimangrasi aan te leggen en de brug aldaar te gebruiken om de JWbrug te ontlasten. Deze brug werd door de bauxietmij gebruikt om erts te haulen naar de Paranam plant. NIKS MEER VAN GEHOORD!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.