LVV geeft landbouwtraining aan kinderen vakantieschool Hanna’s Lust 2

5
LVV geeft landbouwtraining aan kinderen vakantiesc

Op dinsdag 17 september zijn 60 kinderen tussen 3 en 16 jaar van de vakantieschool te Hanna’s Lust 2 op een kindvriendelijke wijze getraind in diverse landbouwtechnieken. De training is gegeven door landbouwvoorlichters van LVV in Suriname die op interactieve wijze hun kennis hebben gedeeld.

De kinderen hebben geleerd om bedden te maken en deze te bewerken met mest. Vervolgens kwam aan de orde het zaaien in bakjes, stekken en het bewateren. Het plantmateriaal van cassave, peper, kool, tomaten en antroewa dat door de landbouwvoorlichters was meegebracht, hebben de kinderen geplant op de door hun gemaakte bedden.

De leiding van de vakantieschool is het ministerie van LVV zeer erkentelijk voor de vrijwillige bijdrage die geleverd is. LVV-minister Rabin Parmessar verwelkomt alle initiatieven ter verruiming van agrarische kennis vanuit Surinaamse scholen en andere instanties die zich bezighouden met jeugdigen.

Als op jonge leeftijd liefde en kennis voor de agrarische sector wordt bijgebracht, zal dit op latere leeftijd zeker positief effect hebben, meldt het ministerie in een persbericht.

5 REACTIES

 1. Het is duidelijk dat vele politieke partijen de VHP bewonderen en de VHP probeert na te doen.

  VHP rules !

  VHP big up !

  Suriname is VHP !

  Wij gaan Hervormen !

  Jij doet toch ook mee !


  Maak melding

 2. Fijn dat er tijd vrij wordt gemaakt om ook de aller kleinsten hierbij te betrekken. Straks kunnen ze met z’n allen oogsten wat zij gezaaid hebben. Jong geleerd is oud gedaan. Goed bezig.


  Maak melding

 3. Goede verkiezingsstunt. De kinderen hebben van genoten. De ndp heeft hun ouders geen grond gegeven om landbouw te bedrijven. Groenten moeten ze nog steeds op de markt kopen.


  Maak melding

 4. Wat die kinderen geleerd wordt is groenten kweken in de achtertuintjes. Heel nuttig, maar het heeft natuurlijk niets met landbouw te maken, het is gewoon hobbytuinieren. Laat ze ook nog wat bloemetjes kweken voor moeder.
  Landbouw zou één van de pijlers moeten zijn waar de Surinaamse economie op drijft, maar kindertjes met hark, spade en mest te laten rommelen geeft ze een verkeerd beeld van wat dat inhoudt.
  Landbouw gaat over machinale bewerking van vele hectaren grote percelen met tractors en andere gecompliceerde machines. Dit soort gefröbel op de vierkante centimeter zal vooral meisjes aanspreken, en dat is goed, maar het zal jongetjes echt niet stimuleren om landbouwer te willen worden.

  In Nederland vindt men onder de landbouwers en tuinders procentueel de meeste miljonairs. Die ziet men zelden met een schep of schoffel in de hand, die zitten achter de computer en op grote dure machines. In Suriname kan dat ook. Maar dan wel met de juiste aanpak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.