Ambassadeur Halfhuid presenteert geloofsbrieven aan Ghanese president Akuffo-Addo

20
Ambassadeur Halfhuid presenteert geloofsbrieven aan Ghanese president Akuffo-Addo

De ambassadeur van Suriname in Ghana, Natasha Halfhuid, heeft op dinsdag 10 september samen met nog 4 andere ambassadeurs haar geloofsbrieven aangeboden aan Z.E. Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, president van de Republiek Ghana. Hiermee zal zij als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname haar taak officieel aanvangen.

Tijdens het onderhoud is niet alleen gesproken over de culturele en historische banden tussen beide landen, maar ook de economische, waarbij er potentie bestaat voor verdere uitbreiding op met name mijnbouwgebied.

Ghana is thans het economisch centrum van West-Afrika en fungeert tevens als intermediair met de rest van het Afrikaanse continent. Suriname en Ghana kunnen door de versteviging van deze relatie elkaars economische ontwikkeling stimuleren. Dit vanwege de gunstige geografische ligging van  beide landen die de exploitatie van een lucratieve zee- en luchttransportroute zou kunnen rechtvaardigen.

De Surinaamse ambassadeur Halfhuid zal zich in haar nieuwe functie inzetten voor de verdere verdieping van de relatie tussen Ghana en Suriname, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

20 REACTIES

 1. Geloofsbrieven aanbieden ? Ik zou liever een aflaatbrief aanbieden voor het smerig spel wat deze nazaten van de Ashanti koning speelden door hun zonen en dochters voor prullaria te verkopen. Ja, kijk maar goed mevrouw Halfhuid (wat een rare naam toch ook !) naar Akuffo – Addo.


  Maak melding

 2. De president observeert wat de ambassadeur gaat op brengen bij verkoop als slaaf.Hopelijk weet de dame dat de deur of no return nog bestaat in Ghana.Een passage daardoor en je bent voorgoed onvindbaar.


  Maak melding

 3. Ndp showtime!
  Waarmee kan Ghana Suriname helpen en omgekeerd…waarmee kan Suriname de miljoenen inwoners van Ghana helpen?!
  India en China bv.zorgen voor de 500 000 zielen van Suriname….


  Maak melding

 4. Is this not the year of return? How many Surinamese would not like to return to Ghana? In any case, good luck to Mrs Halfhuid. Just represent Suriname with dignity.


  Maak melding

 5. De Saramaccaner stam (die andere ook) heeft vers bloed nodig, want als het zo door gaat dan komen ze om door incest. Vers bloed haal je uit Ghana. Wie dit niet ziet is een ezel.


  Maak melding

 6. Het zou voor Suriname heel goed zijn als de Afrikanen voorgoed ( immigreren) terug gaat naar hun roots. Suriname zou dan een veilig land worden, zonder rovers en minder corruptie


  Maak melding

 7. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Ambassadeur Halfhuid presenteert geloofsbrieven aan Ghanese president Akuffo-Addo.

  Ik had het volgende over Suriname willen lezen.
  Want dat is HEEL BELANGRIJK.
  Maar met die corruptelingen LUKT het helemaal niet.

  OFF TOPIC.

  Jamaica geprezen als IMF eindonderzoek afsluit – Gepubliceerd: donderdag | 19 september 2019
  Holness pleit voor Consensus om Criminaliteit, Corruptiecrises aan te pakken.

  Jamaica heeft nog een prestatie in de wacht gesleept terwijl de economie herstel en reanimatie ondergaat.

  Het land heeft de laatste evaluatie van de driejarige voorzorgsovereenkomst (SBA) met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgerond.

  Voormalig algemeen directeur van het IMF Christine Lagarde prees de lof voor de succesvolle voltooiing van de SBA, die volgde op de vierjarige US $ 932 miljoen uitgebreide fondsfaciliteit (EFF) die in 2013 begon.

  De SBA heeft het EVF in 2016 vervangen.

  “Gefeliciteerd. Gefeliciteerd met zes en een half jaar partnerschappen met ons, maar nog belangrijker een succesvol programma dat Jamaica heeft geholpen en het Jamaicaanse volk heeft geholpen.
  Je bent het jezelf verschuldigd, aan niemand anders.

  “En wat je hebt bereikt, is opmerkelijk door twee programma’s, twee verschillende administraties met een zeer sterke inzet en je bent erin geslaagd om daadwerkelijk banen te creëren, om het werkloosheidsniveau tot het laagste ooit te brengen.
  U hebt de schuld met 50 procentpunten van het bbp verlaagd.
  U bent erin geslaagd om de inflatie te stabiliseren en u bent erin geslaagd reserves op te bouwen die nuttig kunnen zijn in geval van een nieuwe schok, “zei Lagarde, die is benoemd tot president van de Europese Centrale Bank, gisteren.

  Tijdens een persconferentie in Jamaica House gistermiddag benadrukte premier Andrew Holness dat hoewel Jamaica blij was een belangrijke mijlpaal te bereiken bij het beëindigen van de monitoringregeling met het IMF, dit niet het einde was van de fiscale verantwoordelijkheid van de natie, omdat de regering nu geen langer geconfronteerd met het publiek met de reden dat moeilijke economische beslissingen moesten worden genomen omdat ze nodig zijn door het IMF.

  “Mijn mening is dat fiscale verantwoordelijkheid nu zowel een cultuur en praktijk is van de openbare dienst als van de politieke klasse en als we dat eenmaal hebben, ben ik van mening dat de fiscale toekomst van Jamaica zeker is,” zei Holness.

  Lagarde, in haar bericht, zei dat de prestaties van Jamaica voornamelijk te wijten zijn aan goed macro-economisch beleid dat is geïmplementeerd.

  “Maar ze zijn ook te danken aan je eigen creativiteit.
  De manier waarop u iedereen bij die reis hebt kunnen betrekken.
  De manier waarop je reggae hebt gebruikt om inflatietargeting uit te leggen … geen ander land heeft dat ooit gedaan. ‘

  Ze noemde specifiek het Economic Program Oversight Committee (EPOC), als een belangrijk orgaan dat de successen van het programma mogelijk maakte.

  Tussen 9 en 19 september heeft het IMF-team, onder leiding van dr. Uma Ramakrishnan, discussies gevoerd over de zesde en laatste evaluatie van het financiële en economische programma van Jamaica, ondersteund door de preventieve SBA van het IMF.

  Na afloop van die besprekingen werd aangekondigd dat de beoordeling door de directie van het IMF voorlopig gepland staat voor november 2019.
  Na goedkeuring zal een extra SDR 160,8 miljoen (ongeveer US $ 220 miljoen) beschikbaar worden gesteld voor Jamaica, waardoor het totaal toegankelijk wordt krediet voor ongeveer US $ 1,63 miljard. De SBA verloopt op 8 november 2019.

  Het IMF merkte op dat de voortdurende inzet van Jamaica voor een economisch hervormingsprogramma van eigen bodem heeft geresulteerd in aanzienlijke dividenden voor de bevolking van Jamaica.
  De werkloosheid bevindt zich op een dieptepunt van 7,8 procent, belastingen zijn verlaagd, het ondernemersvertrouwen is hoog, de inflatie en de externe tekorten op de lopende rekening zijn laag en het niveau van de deviezenreserves is comfortabel met ongeveer US $ 3,5 miljard.

  “Begrotingsdiscipline gecombineerd met een heroriëntatie van het fiscale systeem, inclusief de verschuiving van directe naar indirecte belastingen die door deze regering werd ontwikkeld, heeft ertoe bijgedragen dat de overheidsschuld op een aanhoudend neerwaarts pad is gebracht.
  Proactief aansprakelijkheidsbeheer – zoals blijkt uit de meest recente succesvolle ruil van bestaande obligaties met een relatief laag rendement – heeft Jamaica ook geholpen om de weg naar vermindering van de schuld tot 60 procent van het bbp tegen FY2025 / 26 te behouden, in overeenstemming met de bepalingen van de Fiscal Responsibility Law , ‘Merkte het fonds op.

  Maar het IMF heeft benadrukt dat de regering criminaliteit moet aanpakken, de veerkracht van de landbouw moet ondersteunen en moet investeren in onderwijs en gezondheidszorg zodat het land zijn volledige potentieel kan bereiken.

  Het zei ook dat de overheid fiscale middelen moet vrijmaken door een transformatie van de publieke sector.

  “Dit zal noodzakelijkerwijs betekenen dat de Jamaicaanse samenleving geconfronteerd wordt met moeilijke keuzes, waarvan de oplossing een brede sociale consensus vereist. Er moet ook meer worden gedaan om het vertrouwen van het publiek in het bestuur van openbare instellingen op te bouwen. ”

  Holness erkende ook dat er bezorgdheid blijft bestaan ​​over misdaad en geweld, corruptie, institutionele hervorming, efficiëntie en andere kwesties die de natie raken.

  “Soms zien we de crisis niet in deze kwesties omdat we niet aan de rand staan ​​en we blijven overleven, maar in al die zaken die ik heb genoemd, bevindt Jamaica zich in een crisis”, zei hij, die beweerde dat toezicht en consensus zijn nodig om dingen in die gebieden onder controle te krijgen.

  Jamaica zal blijven profiteren van technisch advies van het IMF en hun lokale kantoren blijven nog twee jaar open.

  Nog een prettige dag verder.


  Maak melding

 8. Alweer met geld of liever gezegd, harde dollars smijten. Dit is crimineel. We hebben niks te zoeken in Ghana. De kern van al dit kwaad DDB moet opgesloten worden. Of hij kan liever in Ghana gaan wonen met al de gestolen miljoenen. Halfuid is totaal niet geschoold.


  Maak melding

 9. Ach ja wat voor zinnigs valt er nog hierover te schrijven. Je leest het al Ghana, de lamme klopt bij de blinde aan. Gewoon armoe bij gebrek aan het niet willen ontvangen worden door een welvarende land. Diep Triest!!

  Mogelijk ziet de zwarte president nog mogelijkheden om zijn nageslacht te voorzien van een lichtelijk blanke huid. Want zij is geen volledige maar halfhuid.


  Maak melding

 10. Surinamers zijn geil op dit soort relaties, althans het paarse deel van het volk. Nietszeggende bezoeken van onnozele figuren en installeren van allerlei zaakgelastigden in het buitenland en huisvesten van eveneens diplomaten uit landen die zelf diep in de shit zitten. Wat zullen de surinamers blij zijn met mevr. Halfhuid in Ghana. Het accomoderen van dit soort figuren in het buitenland is alleen maar een aanslag op de staatskas. CvBS is weer 670 miljoen armer geworden. Hier is sprake van een structurele roof van het surinaamse volk omwille van de paarse boevenbende.


  Maak melding

 11. Voor Ghana is dit jaar het jaar v.d terugkeer voor de nazaten v.d. Afrikaanse slaven. Dus alle gefrustreerde zwarte kroeskoppen mogen naar Ghana gaan en lekker daar blijven want niemand gaat ze missen 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.