Weer sluiting en boete voor onhygiënisch restaurant in Suriname

40
Sluiting en boete voor onhygiënisch restaurant in Suriname

Opnieuw hebben bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst een onhygiënisch restaurant in Suriname gesloten. Op maandag 16 september troffen de ambtenaren een zeer onhygiënische situatie aan bij de zaak in het ressort Blauwgrond, waardoor in opdracht van de dc terstond overgegaan moest worden tot sluiting.

De misstanden die zijn geconstateerd zijn o.a : 
-Een kok die niet beschikt over een medische keuring
– Onhygiënische keuken
– Weinig ventilatie en slechte verlichting in de opslagruimte en de keuken
– Afzuigfan met lagen vet besmeurd
– Overvolle vetput
– Brandblusapparaten die niet voldoen
– Geen insectenbestrijding
_ Gedestilleerd recht niet voldaan 
_ Het niet naleven van de kledingsvoorschriften

De vergunninghouder moet zich aanmelden op het districtscommissariaat voor het betalen van een fikse boete en moet de verplichte sluitingsdagen gebruiken om de zaak grondig schoon te maken.

Bekijk ook de foto’s:

40 REACTIES

 1. Terecht dat de dienst heeft ingegrepen. Dat het (rauwe) vlees onbedekt op de grondregels ligt geeft aan hoe serieus de uitbater omgaat met de volksgezondheid. Ik adviseer alle mannen om voortaan zelf in de keuken te gaan staan en zo uw vrouw te verwennen.


  Maak melding

 2. Voorbeeld: Stond ik voor een Chinees eet winkeltje te wachten op iemand en wat niet onopgemerkt aan mij voorbij ging is dat de Chinese achter de toonbank steeds in zijn neus stond te kloten en in zijn kont stond te krabben tot dat er een klant binnen kwam lopen…zal wel een man uit het binnenland zijn geweest wat opviel door zijn manier van praten ‘zo van, Omoe gimi wan blede (brede) batjauw fi èn saka ple ple (peper) djing waarna de chinees het puntje pakte met onder zijn zwartgeblakerde nagels vol neusvet en chinese stront… het puntje open sneed en voorzag waar de klant naar vroeg, waarschijnlijk had die man zo’n honger want de helft van dat brood verdween in één keer in zijn mond. Dus zo zie je maar. Mensen dit is bedoeld als een waarschuwing loop niet overal naar binnen om wat te eten al heb je nog zo’n honger want je weet niet wat je eet en hoe het is klaargemaakt.


  Maak melding

 3. DC waarom gooi je de boel niet voor eens en altijd dicht?
  GUN andere een kans die het netter kunnen.
  Zulke mensen moeten nog geen eens een vergunning krijgen.
  Ga over 1 jaartje weer kijken, dezelfde varkenstal ga je weer aantreffen.


  Maak melding

 4. Het is beter al die kleine restaurantjes op te doeken.Ze hebben geen meerwaarde in onze maatschappij. De uitbaters zijn niet geschoold, weten niet wat hygienische vaardigheden zijn. hebben geen koksdiploma. Smerig. Zo helpen ze de gezondheid van onze bevolking naar de Filistijnen. Zelfs sommige mensen die cateringsdiensten verzorgen, laten het wat hygienisch voedsel voorbereiden flink afweten. Dus weet wat je eet.


  Maak melding

 5. Het beleid van de overheid is duidelijk en erop gericht dit soort wantoestanden grondig aan te pakken. De gezondheid van mensen loopt grote risico als men voedsel eet dat bereid is in dit soort restaurants. De regering Bouterse is goed bezig met de ordening in de samenleving


  Maak melding

 6. Haha ,om de zoveelste tijd hoor je dit soort berichten. Het is wel triest maar ik moet lachen als ik de foto’s zie. Dat is het goede oude Suriname dat ik ken. Hier en daar nieuwe infrastructuur, hier en daar een nieuwe smartphone om nog meer laster te verspreiden, hier en daar een nieuw bruggetje enz. Maar de mentaliteit blijft hetzelfde .Nomonomo, no wan sma no dede. In Suriname heb je geen behoefte aan extra supplementen. De beheerder van het restaurant verstrekt jou van de nodige vitamines. Jongen ,jongen ,wat een weerstand is het die je opbouwt.


  Maak melding

 7. Altijd thuis eten. Dit is smerigheid ten top. Deze zaak moet nooit meer open gaan. Ik eet gelukkig nooit buiten de deur want ik vertrouw geen enkel eethuis of restaurant. In Nederland zijn laatst ook 3 zaken gesloten ook één en al smerigheid hier.


  Maak melding

 8. Nog zo’n geval van een kennis die op vakantie ging naar Suriname, zij vertelde dat ze op de bus stond te wachten waar toevallig ook zo’n typisch Surinaams ijskarretje stond geparkeerd en het viel haar op dat de man die achter het karretje stond voortdurend met zijn handen in zijn broek zat te friemelen, haar verhaal deed mij vermoeden dat het hier om iemand ging die platjes had, zo vertelde ze verder dat als er een klant langs kwam en een ijs bestelde hij zonder z’n hand te wassen de schaaf ter hand nam en vrolijk mee begon te schaven alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nu weet ik niet precies wat die man onder de gelederen had of misschien nu nog heeft….. maar zoals het hoort als mens zijnde ga ik niet iets te weten komen en dat voor mezelf houden vooral in dit specifiek geval, want hier staan mensen leven op het spel onderschat dit niet!, daarom wil nogmaals waarschuwen voor onhygiënische toestanden die kunnen leiden naar ziektes zoals de parasitaire worm Schistosomiasis beter bekend als de slakkenkoorts voorkomend in landen als Azië, Afrika en in Zuid-Amerika die de dood tot gevolg kan hebben als het niet in een vroeg stadium wordt ontdekt. Dus daarom wil ik waarschuwing wees voorzichtig met eten overal ook al heb je nog zo’n honger want voor je het weet is het te laat. ”voorkomen is beter dan genezen”


  Maak melding

 9. Fidie Seisburg wat naam graag! Ik waarschuw je heel Suriname is besmet met dit soort toko’s en als er eentje is die er netjes uitziet dan nog weet je niet wat je wordt voorgeschoteld. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


  Maak melding

 10. deze ka regering kan en zal geen verbetering in niks brengen, ze zijn zelf een vieze vuile tering zooi bij elkaar.. ze vreten dagelijks van die zelfde chinees bijna vo soso.. ze hebben zoveel tjoekoe genomen, dat ze het niet meer zien zitten..

  waarin hebben deze bende leden ooit iets gedaan voor het poep volk.. maar er is hoop, over een paar maanden zijn ze vertrokken..


  Maak melding

 11. Dit is natuurlijk een schandalige keuken!!! Maar hoe lang geleden is deze keuken voor de laatste keer geïnspecteerd door de NDP ambtenaren?? Deze smeerboel is niet van een week, of maand zelf meerdere jaren is deze keuken al een zwijnenstal. Nu gaan de inspecteurs controleren, maar laten ook hun eigen onvermogen zien om dit zo schandalig te laten komen. De eigenaar zal geen beschermgeld betaald hebben want dit kan alleen maar in een onderontwikkeld land gebeuren!!!!


  Maak melding

 12. Hanu je wordt met je neus op de feiten gedrukt zie foto’s hierboven en ik vertel over toestanden die dagelijks plaatsvinden in Suriname die even erg zijn als wat er op waterkant en in het nieuws met beeld en al wordt getoond over gevallen in restaurants die schandalig en met afschuw naar wordt gekeken en met regelmaat in het nieuws komt… en heb jij het over dat ik Anansitori loop te vertellen, ‘a bun mi boi nyan switi!
  PS.
  Heb je wel eens gehoord van ”voedselvergiftiging” seryusu mi boi no teki ala sani meki lafu!


  Maak melding

 13. de eigenaar ,degene DIE VERANTWOORDELIJK IS moet men veroordelen als,
  POGING TOT MOORD.(BEWUST).
  stel je voor dat je gegeten daar hebt ,en je bent ernstig ziek geworden.
  DE SURINAMERS MOETEN MEER ACTIES NEMEN ONDERNEMERS DIE ZO TE WERK GAAN .IK STEL ZEER OP PRIJS DAT DIT ONDERWERP BOVEN TAFEL IS GEKOMEN.
  IK HOOP DAT ER VRIJWILLIGERS ZIJN OM MEER RESTAURANTEN TE SLUITEN.
  JAMMER IS DAT SURINAME STAAT BEKEND OM ZIJN HEERLIJKE ETEN.
  DE VERANTWOORDELIJKE MOET JE GEEN BOETE BETALEN LAAT DEGENEN KEUKENS SCHOONMAKEN VOOR SURINAMERS MET BEPERKING.GELD LOST HET PROBLEEM NIET OP.


  Maak melding

 14. Marinade en saus komt van muur. Dan wanneer je gaat eten is lekkerder. Vlees op grond dan kan ratten en kakkerlakken erop lopen en plassen en poepen speciale ingrediënte voor lekker afhaalmaaltijd. Surinaam houd van buiten eten, moro morsu moro sma go njan dape. Er is ook een zaak heet Vieze patat, mensen staan in rij voor eten daar. Hmmm lekker.


  Maak melding

 15. Heel suriname moet op slot. Smerige bowl daar. Alleen maar aan geld denken. Maakt niet uit, hoe je eraan komt. Wat een volk ?? Had een keer pitjil gegeten op blauwgrond. In het ziekenhuis beland !! Salmonella !! Nooitmeer, rij er niet eens langs !! Let op mensen.


  Maak melding

 16. Men gaat door dit bravoure optreden van de ambtenaren meer geloof hechten en vertrouwen krijgen in het feit dat het ooit goed zal komen. –
  Vroeger was het echter anders. Dan las je vaak als opmerking:”Niet genoeg tyuku betaald”!


  Maak melding

 17. Ach! het is een cliche´, sommige mensen zijn net vuilnisbakken. gun deze mensen ook wat jeri, laat die eet toko gewoon open voor deze TOKKIE´S . wel een andere naam kiezen…SMULTENT TOKKIE FOOD, voor een overheerlijke broodje pom.


  Maak melding

 18. Het maakt geen ene moer uit voor de doorsnee veramde ndp paria of restaurants netjes of slordig zijn. Echt waar, ndper’ s zijn als ongewassen straatzwervers en junks die liever eten uit de vuilniston van hun geliefde soso lobi didibri droga baas vol van leugen en bedrog. Lokoe noh zolang we met een volle maag en grote joint naar bed gaan, of onder balkon slapen……….soso lobi het onrechte en de paarse leugen van baas, wi egi sani, onze eigen paarse dinges, Holland wille we niet meer, wel paarse schijt en pis vol schuldenlasten en misdaad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.