Delegatie HI&T naar China voor culturele uitwisseling

13

“Live Green, Live Better” is het thema van de Cultural Expo in Beijing, China, waar een delegatie van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) gisteren naartoe is afgereisd. Tijdens deze bijeenkomst zal de delegatie bestaande uit 12 personen, culturele optredens verzorgen.

Rowena Verdis, stafmedewerker afdeling Handel belast met de expo, zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat er door middel van het thema gewerkt wordt naar behoud van de natuur en al het andere eromheen. De bedoeling is om met culturele uitwisseling elkaar bewust te maken van het belang van de natuur. Tevens moet de aanzet gegeven worden van de overstap van chemische producten naar het gebruik van natuurlijke.

Verdis benadrukt dat het meer om de bewustwording gaat. Suriname zit in de Caribbean Pavilion en zal tegen de achtergrond van natuurbehoud haar cultuur uitdragen. Dit zal op 21 september 2019 plaatsvinden en het geheel wordt de volgende dag afgesloten met een parade van alle landen. De delegatie zal een week in China vertoeven.

Gedurende het verblijf in China zal ook overleg op ministerieel niveau plaatsvinden. In dit kader reist daarom ook mee, minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). Zij doet dat namens minister Stephen Tsang van HI&T, niet alleen omdat die vanwege drukke werkzaamheden niet kan afreizen, maar ook omdat het een culturele uitwisseling betreft.

Verdis zegt dat er ter voorbereiding op de Cultural Expo de delegatie hier oefendagen heeft gehad, waarbij zowel individueel als in groepsverband wordt gewerkt naar de optredens toe. Hierbij zijn bestaande ideeën uitgebreid én nieuwe concepten ingebracht, zodat ondanks de kleine delegatie, alle Surinaamse culturen naar behoren kunnen worden uitgebeeld. “Chinezen houden van hun cultuur en streven naar cultuurbehoud, evenzo wij Surinamers ook”, aldus de HI&T-functionaris.

De deelname van Suriname moet gezien worden tegen de achtergrond van de “One Road, One Belt” samenwerking, die China met Suriname heeft. Echter zijn ook andere aspecten van belang. Het Aziatische land wil haar kennis van medicinale planten, waarover wij beschikken uitbreiden en Suriname tevens technische ondersteuning geven. De Surinaamse delegatie gaat ook op het gebied van toerisme proberen zaken te bewerkstelligen.

13 REACTIES

 1. s m e is aardig op weg zich zelf op te heffen en een goede tot zeer goede provintie te worden van China.
  nog een paar jaartjes dan zijn de huidige surie’s uit geleefd opgegaan in allerlei etnische doglas ,blijft over de Chinees, die toch al alles beheerst…

  die blakas kunnen toch niks behalve roven, stelen, moorden hard weg lopen.. in tussen is de moordenaar ook al dood en begraven..


  Maak melding

 2. ..HOLLAND..IS..EEN..FAILED..STATE..
  STEF..BLOK..MINISTER..VAN..BUITEN..LANDSE..
  ZAKEN..WEET..ER..ALLES..VAN..(ADVOCAAT..DERK..WIERSUM..
  VAN-DICHT..BIJ..GELIQUIDEERD..IN..BUITENVELDERT..
  OP..WOENSDAG..18-9-2019..


  Maak melding

 3. Surinammers gaan natuur uitdragen in China, en in Suriname rampaneren ze de natuur kaalkap, stopen op jaguars, verkopen stront in hun restaurants????? En dan heb je een groepje surinaamse landverraders in china die voor spiegels en kralen dezelfde leugens gaan verkondigen. Die one road one belt is in heel goede aarde gevallen in Afrika daar betalen ze voor generaties aan de nieuwe uitbuiters.


  Maak melding

 4. Hier reageren allemaal en alléén maar Uilskuikens ..BOERIKIES..Bullebakken..en PANNENKOEKEN en niet te vergeten de Koekenbakkers..ik kik écht op deze lo IQ gasten. Ik sla op mijn dijen van het lachen..BOUTA..EH CHECK DING.the best president ever.!2020..oom DDB PRESIDENT BAKKA.


  Maak melding

 5. Damsco , het is makkelijk lullen a l s je ned woont . Je kunt dan ook op je dijen slaan. Je bent een achterlijk domme idioot net als je baas. Gatlikker!!!


  Maak melding

 6. De club had war mij betreft eerst door Suriname kunnen trekken om hun landgenoten over natuurbehoud en cultuur te informeren.
  Beginpunt………..het Parlement, Kabinet van de President en de Raad van minister.

  Enkel punten die @ Ram Singh heeft opgenoemd passen volgens mij perfect in zo een tour .
  Een enkele aanvulling goudwinning en Kwikgebruik, Skalians etc.

  Typisch dat het Moengo Festival niet doorgaat maar duizenden dollars worden uitgegeven om Chinezen te gaan “vermaken”.


  Maak melding

 7. Off Topic
  “Cheffrey ( THE Special One) 18 september 2019 at 22:33
  Misschien dat ze de Chinezen kunnen uitleggen waarom de roofovervallen door zwarten op Chinezen zo hoog is.”

  Heb jij zelf een idee??
  Beveiliging onvoldoende???


  Maak melding

 8. @ Cheffrey (The Special One)
  haha, wellicht was mijn posting van gisteren te moeilijk voor hem.
  Ik probeer het nog een keer

  Charon vaart weer eens over de Styx en hoopt op een obool van zijn heerser Hades
  Maar ja wat moet je anders als je eigen land naar de sodemieter gaat?
  Natuurlijk het oubollige recept; verwijzen naar een ander (land)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.