LVV-minister werkt aan rechtspositie medewerkers staatsbedrijf Alliance

2
LVV-minister werkt aan rechtspositie medewerkers staatsbedrijf Alliance

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Rabin Parmessar heeft zondag 15 september tijdens zijn werkbezoek een onderhoud gehad met het personeel van het staatsbedrijf Alliance. Tijdens dit onderhoud heeft de minister aangegeven elke mogelijkheid te zullen bekijken om de rechtspositie van de personeelsleden in orde te maken.

Het kan volgens de bewindsman niet zo zijn, dat mensen al decennialang wachten op een stuk zekerheid. Binnen het ambtelijke zal getracht worden om dit vóór december opgelost te hebben. Momenteel zijn er 31 mensen verbonden aan deze agrarische onderneming. Volgens Faisal Kurban, manager bij het Staatsbedrijf Alliance, kan hij momenteel de onderneming alleen draaiende houden middels subsidies afkomstig van het ministerie van LVV.

LVV-minister Parmessar beloofde in de toekomst personeel vanuit het ministerie te zullen sturen naar het staatsbedrijf, die verschillende landbouwtrainingen zullen verzorgen ter verhoging van de agrarische productie. Vanuit het ministerie zal er ook gewerkt worden aan goed verblijf en accomodaties voor het personeel.

Door het personeel werd flink gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen aan de bewindsman. De rode draad daarbij was hun rechtpositie en het waterbeheer binnen de plantage. Parmessar nam de aandachtspunten welke zijn aangedragen mee als huiswerk, en beloofde voor december terug te zijn met de nodige oplossingen.

2 REACTIES

 1. Dit soort verlieslatende staatsbedrijven moeten maar op een eerlijke manier geprivatiseerd worden. Laat dit soort zaken maar over aan de private sector want het is duidelijk dat de overheid geen verstand heeft van het draaien van een productiebedrijf. De overheid is niet eens in staat om de eigen kerntaken (zoals bijv. het bieden van veiligheid aan de burgers) goed te kunnen uitvoeren dan wilt men een landbouwbedrijf gaan draaien. Wat een joke. Het is geen wonder dat Alliance verlieslatend en subsidieafhankelijk is. Staatsbedrijven zijn alleen maar goed om politieke vriendjes te kunnen accomoderen.


  Maak melding

 2. Druk bezocht, ongeveer 15 man inclusief kinderen, ten minste 4 waarschijnkijk 7 of 8 personen achter de tafel en een persoon die ervan moet huilen en wegloopt.
  Missie geslaagd.😂😂
  Aj mie boi 😞😞

  De echte picolaas


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.