Staatsolie: ‘Situatie bij opslagtank Saramacca onder controle’

6
Incident bij opslagtank van Staatsolie in Suriname

Staatsolie Corporate Communication heeft zojuist een persbericht uitgebracht waarin het Surinaamse bedrijf een een reactie geeft op het incident vanmorgen te Saramacca. Op 16 september 2019 werd te Saramacca op de olieverwerkingsfaciliteit TA58 om 11.40 uur een harde knal gehoord. Er was rookontwikkeling waar te nemen bij de opslagtank.

Deze 12.000 barrel-tank was nagenoeg leeg en niet in gebruik. Volgens de veiligheidsprocedures van Staatsolie Suriname vond na de knal meteen evacuatie plaats van medewerkers op de faciliteit en omliggende gebouwen. Ook rukte de brandweer van Staatsolie onmiddelijk uit. De brandweer te Groningen reed na enkele minuten uit en kon overnemen toen zij ter plekke kwam.

De bluswerkzaamheden zijn gestopt om 13.00 uur en de locatie werd daarna weer vrijgegeven. De situatie is volledig onder controle en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De oorzaak van deze rookontwikkeling is nog niet bekend. Staatsolie is direct van start gegaan met het onderzoek. Er zijn in totaal acht opslagtanks op de locatie die met grote regelmaat onderhouden worden.

6 REACTIES

  1. Dat was EEN ongecontroleerde gas escape in de vorm van gas bel die te samen met dec olie via de pipe line in de opslag tank terecht is gekomen EN zichzelf tot ontploffing bracht. Zo een dergelijk incident Is eerder al gebeurd in 1998, waarbij een compleet hydraulische boor machine tot een lucifer doosje is verandert door de enorme vlammen zee bij een boor locatie .


    Maak melding

  2. Wat heeft dit te maken met klokkenluider πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.