VIDEO: Incident bij opslagtank van Staatsolie in Suriname

7
Incident bij opslagtank van Staatsolie in Suriname

Bij een opslagtank van Staatsolie in Suriname heeft zich vanmorgen rond 11.30u een incident voorgedaan. Volgens de eerste berichten die Waterkant binnen kreeg gaat het om een incident bij een opslagtank van zogeheten crude oil. Er zou sprake zijn van een explosie maar dat is nog niet bevestigd.

Op bovenstaande foto en een filmpje dat binnenkwam bij de redactie is zwarte rook te zien bij de opslagtank voor ruwe olie. Het incident vond plaats op TA-58 Staatsolie te Saramacca. Mensen in de nabije omgeving zouden geëvacueerd zijn uit voorzorg.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Zodra er meer bekend is wordt dit bericht bijgewerkt.

UPDATE: Staatsolie heeft zojuist een officiële verklaring naar buiten gebracht over het incident vanmorgen. Het bedrijf spreekt van een harde knal bij een 12.000 barrel-tank. De situatie is volledig onder controle en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Lees hier de details.

https://www.instagram.com/p/B2ekQUChvBV/?utm_source=ig_web_copy_link

Archiefbeelden van TA-58:

7 REACTIES

 1. Geen probleem. Neks no fout. Ding lit a faya. O ja enne booooyyyy over 2 weken vinden we 1 miljard vaten olie . Dus…booooyyy jou je gereed. 1 week feesten bij elias thuis. Wuahahaha


  Maak melding

 2. hoe meer de tijd nadert tot de verkiezing, zullen we veel meer anansi tori horen.. volk maak je gereed voor al die storie die gaat kome.
  adhin heeft alvast een voorschot genomen op die 200 miljard doller die in de grond ligt, wetende dat hij nooit meer in dit leven deze plek kan bezetten….


  Maak melding

 3. Ik was de eerste voorman geweest in dat gebied. In 1998 was een complete boormachine ook al in vlammen zee gezwolgen na een ongecontroleerde gas escape . 3 dagen lang duurde die brand en hield opeens op uit zichzelf . Het zwamp gebied was toen moeilijk bereikbaar en de brandweer was niet uitgerust met exacte bestrijdingsmiddelen zoals in andere landen wel het geval is. Boor locatie was 3T45 ken ik nog vers uit mijn geheugen . Het is namelijk zo, dat gas altijd samen aardolie in de grond voorkomen , soms heeft men die gassen nodig om olie uit de grond naar het oppervlakte laten stromen, zoals in de V.A.E. & Bahrein het geval is: men heeft dan geen pompen nodig . Een exploitatie techniek apart . Door de gigantische druk en temperatuur in de grond willen de gassen altijd ontsnappen naar de oppervlak , in dit geval bij staatsolie gaat de gassen via de annulus van de productie pijp, dat rechtstreeks verbonden is via flow pijp naar de bunker (opslag tank) in verbinding staan. Die gassen hebben meestal een heel lage ontstekings punt en kan soms uit zichzelf ontbranden als die in aanraking komen met zuurstof in de atmosfeer . Dat was mijn beredenering toen en dat fenomeen herhaalde zich weer gisteren . Nogmaals , deze explosie is met een sisser afgelopen . Ik heb gezien in India waarbij een tank van 50.000 Bbls crude olie de lucht is ingegaan nadat de blow out preventie niet deugde . Ik heb een filmpje ervan. Ik hoop dat de schade meevalt bij staats olie en ik leef mee die boyz aldaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.