Baby van anderhalve maand dood binnengebracht in ziekenhuis

24
baby-dood-suriname

Een baby van anderhalve maand oud is zaterdagmorgen dood het ziekenhuis binnengebracht door zijn moeder. De doodsoorzaak is nog onduidelijk, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op haar voorpagina.

De krant laat weten dat de politie werd ingeschakeld nadat het kindje dood werd binnengebracht. Een arts heeft bloed geconstateerd in de neus van de baby, waardoor er twijfel is ontstaan over de doodsoorzaak. De politie heeft na afstemming met het Openbaar Ministerie het lijkje in beslag genomen voor onductie.

Volgens de krant heeft de moeder bij de politie verklaard dat zij zaterdag rond 03.00u wakker werd. Zij gaf haar zoontje toen liggend op bed borstvoeding en viel op een gegeven moment in slaap. Toen zij na een uur wakker werd merkte zij dat haar linkerschouder op het hoofd van de baby was. Daarbij zou de zuigeling vermoedelijk zijn gestikt door het blokkeren van de luchtweg.

De moeder bracht haar zoontje meteen naar het ziekenhuis. De arts stelde na aankomst vast dat hij reeds was overleden. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. Vandaar dat er obductie gepleegd zal worden om de exacte doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

24 REACTIES

 1. Tje, zielig voor dat kind. Als de moeder alles naar waarheid heeft verteld is het ook een trauma voor haar. Ik weet wel dat toen m’n zoon een baby was en bij ons lag, was ik extra alert om niet in slaap te vallen.


  Maak melding

 2. Vreselijk hoor. Het heeft weinig zin vooruit te lopen op deze gebeurtenissen als de feiten nog niet bekend zijn. Het overlijden is wel een feit. Erg ,erg. R.I.P baby.


  Maak melding

 3. ze kon haar slaap echt niet tegen houden… als enthousiaste moeder ga je echt alles op alles doen om alert te blijven. jammer… RIP baby, zo jong en onschuldig


  Maak melding

 4. Liggend op bed borstvoeding aan je baby geven? Zelf heb ik dat nooit gedaan bij geen van mijn beide kinderen. Het lijkt me ook niet handig. Verdrietig dat de baby is overleden.
  Rust zacht baby en de moeder wens ik veel sterkte.


  Maak melding

 5. Men heeft het recht te vragen om meer informatie en ik denk ook zo over dan maar ziek.Een baby is de laatste die jij teder moet behandelen hoe kun je in slaapvallen

  als ze volwasse was had ze beter geweten maar ja.wel ik loop voor niemand hier op eireren zeg wat ik denk maar oordeel niet . waar was papa,zus fam etc,als ik naar mijn fam gaat zeggen mijn nichten u mag hem vasthouden.ik zeg nee ik heb drank op ik.Vindt dat niet kunnen en nooit voolichting gehad. God heeft jou ook k hersenen geven.om na te denken want ik.zou niet mee kunnen leven.als dat kind uit mijn.klauwen.zo.vallen ook rijdt ik niet,ook geen fiets taxi en als ik val hem ik niets op mijn geweten


  Maak melding

 6. Tweet 16 september 2019 at 13:11
  ze kon haar slaap echt niet tegen houden…

  Kon ze wel haar puf inhouden dan ? Wat is dat voor een rare reactie ? Schuif de schuld aub niet in de schoenen van anderen de enige die schuld aan de situatie heeft is de moeder. Waar was vader trouwens ?


  Maak melding

 7. Wat een rare reacties van sommige posters.
  Denken jullie nou echt dat de moeder na 9 maanden zwoegen en ploeteren met een grote buik, anderhalf maand later denkt:
  Kom ik lekker op mijn kind liggen zodat ze stikt en het leven laat?

  Waar was de vader?
  Misschien hard werkend voor zijn kind als beveiliger, politieagent, verpleger noem maar op.

  Het zou schelen als sommigen eerst tot 10 tellen voor ze zulke rare reacties plaatsen.
  Use your brains!!

  Aan de moeder wens ik heel veel sterkte en voor de baby hoop ik RIP.


  Maak melding

 8. @maar misschien hebben sommige zoveel ervaring dat ze met eigen ervaring gezien hebben dat moeders,vrouwen kinderen doodschudden,achterlaten in het ziekenhuis ,letter lijk op een vuilnisbelt hoe komt men aan deze benamingen misschien kan een betweter mij uitleggen ik.wil het graag weten ,je blijft leren in het leven hoe komen ze aan die naam postnatrale bevalling denk niet dat ze die namen zomaar verzinnen,ik praat uit ervaring aan dure woorden heb ik nu niets mee,die vrouwen die hun man hun in de steek gelaten heeft,en dat kind toevallig op die vader lijkt dat ze dat kind zodanig mishandelen,ken een vriendin.die noemt haar eigen moeder mevrouw dus ik oordeel niet ik zeg van hoe kan ze zo een grove fout maken,moeders zijn lief de mijn maar niet allemaal,en misschien werkt die vader maar ik neem aan dat er familie zijn .een vertouwingspersoon en.hoe nu ja ik heb een.kind gekregen maar heb het per ongeluk doodgedrukt,moet jij achteraf horen hoe ze over jou gaan denken ,neem aan dat ze verstand heeft is geen varken of hond die zijn pup,of zeug dooddruk en als laats vindt ik het niet kunnen is een site en ieder heeft een ander mening zonder te vloeken naar elkaar en gewoon zeggen ben het niet eens klaar,basta en wil niet stoer doen maar ik ben alleen geen broertje ,vader meer tijd voor voetballen maar gelukkig ben ik niet doodgedrukt.


  Maak melding

 9. Wat een grote drama, wat deze kleine man is overkomen. Hij heeft amper het levenslicht gezien en werd weer uit het leven weggerukt.

  R.I.P kleine engeltje van God.
  Je bent nu veilig in Gods armen, daar kan niets jouw overkomen.

  Fam sterkte.


  Maak melding

 10. Wat een vreselijk ongeluk voor die arme moeder, ik wens haar heel veel sterkte met het verwerken van dit onmenselijke grote verlies, je kind. Ik hoop dat ze mensen om zich heen heeft die niet oordelen en onmiddellijk de grootste onzin rondstrooien.


  Maak melding

 11. Ai lee no ka ze hft zeker dat kind laten vallen vn bed of is in slaap gevallen n is baby gerold vn bed n hard tegen d vloer aangekomen..dit is gewoon n kwestie vn nonchalanche.nhoe moe kn n moeder worden vn 1kind? What about de moeders vn 5 tot 10 kinderen die ht gepresteerd hft om aln haar kroost op te brengen omdat vader hard moest zwoegen op ht veld in zon n regen.wereldwyd is dit ht enigste geval denk ik.MOEDER DRUKT KIND DOOD.ARME ZIELIGE ONSCHULDIGE ZIELTJE.


  Maak melding

 12. Men moet zeker ook een medische check up doen bij de moeder om te kijken of ze fysiek wel in orde is. Het zou best kunnen dat ze bijv. bloedarmoede heeft of iets anders en snel vermoeid raakt en in slaap valt.


  Maak melding

 13. Het is de moeder zeer kwalijk te nemen dat zij liggend haar baby ging voeden. Dat is alleen maar vragen om problemen. En de baby is zelf ook veel te klein om op die manier gevoed te worden. Het is zo dat door de medische wetenschap verboden wordt om op die manier met je kind om te gaan. Dood door schuld, lijkt wel heel dichtbij. Hopelijk komt de baby goed in de hemel terecht. RIP


  Maak melding

 14. Wat men beweert dat rose wolk gevoel bij het krijgen van een baby is niet waar je leven veranderd compleet.
  Ik als slaapkop had het heel erg moeilijk maar ben zonder kleerscheuren van af gekomen. Ik word van elke kreun van mijn kind wakker word soms moe van mezelf.
  Ik ben een overbezorgd moeder de baby lag altijd op een aankleedkussen tussen ons dus op dat kind rollen en was onmogelijk.
  Heb te doen met de moeder.
  Sterkte met de verwerking van deze trauma.


  Maak melding

 15. @de grootste onzin rondstooien misschien moeten sommige zich als nanny inschrijven,hoe vertel je zo iets aan iemand niemand zult je met hun kinderen vertrouwen hoe kan je zo diepslapen baby moet gekermd hebben voel je dat niet dan,als moeder krijg je een instink van boven ,ook al ben je moe je voelt dat vraag om hulp ,erg voor dat kind kwam nog bloed uit zijn neus voelde zij dat niet mensen die haar sterkte wensen hebben dezelfde DNA in hun qua denken en andere willen dolgraag een kind de hele nacht naar kijken,kroelen ,vasthouden noem maar op maar nee ze is ineens een arme moeder ik zelf als ik moe ben en op mijn zijde ligt voel dat er een kussen in de weg zit dus haal het snel weg want ik wil breed uit slapen dan een kind hoe kan je dat niet voelen,zelfs mijn bijbel voel ik hinderlijk naast mij zij houden jullie op met dat hypocrite schijnheilig gedoe ,klaar dood door schuld zelf jou geliefde haar hand is om jou middel haal je soms weg want je denkt ik ga nu echt pitten even alleen uitstrekken ik ben moe ,en een baby ga je dood drukken ooo die arme vrouw mijn hoofd met sommige, verantwoordelijkheid is ook een vak,als je het niet kan doe het niet.


  Maak melding

 16. Voor de pseudo wetenschappers op Waterkant. net:

  “Houding C: Liggend voeden
  Het kan ook heel comfortabel zijn om je baby liggend te voeden. Vooral als je in bed ligt, bijvoorbeeld vlak na de bevalling of bij een nachtvoeding. Ga daarvoor op je zij liggen, met kussens in je rug en onder je hoofd, en leg je baby naast je. Zijn hoofdje ligt weer in de holte van de elleboog van je onderste arm. Met je andere arm schuif je je baby naar je toe, als hij zijn mondje openspert om te drinken.”

  Djakkie, c.s.dit is wat de echte wetenschappers melden. Het kan zijn dat je (nog) geen kinderen hebt of je nooit met de (op)voeding van jullie kindjes hebt bemoeid. Gaan jullie je alvast/alsnog voorbereiden


  Maak melding

 17. Ten eerste …aan alle MANNEN die denken d moeder aan t vallen!
  Houd op!
  Jullie zullen nooit weten hoe het aanvoelt om een baby 9 maanden t dragen! D pijn en verandering die j lichaam ondergaat.
  Jullie zullen nooit weten en aanvoelen hoe een baby uit je VAGINA te persen! De pijn en vermoeidheid.
  Jullie zullen nooit weten hoe het aanvoelt,vanaf kort na de genoorte, om gemiddeld elke 2 uurtjes ongeveer 30-60minutn borstvoeding t geven! (wakker te blijven),want jij als man slaapt lekker door.
  Slaap tekort.pijnlijke tepels.pijnlijke gespannen borsten. EN DIT voor 2-6 maanden. Want daarna slaapt j baby langer.

  Weten jullie dat??!! Weten jullie?!!! Weten jullie dat!!! NEE! NEE ! !! NEE!

  Dus denken jullie MANNEN met negatieve comments goed na voordat jullie d moeder aanvallen.
  Een verhaal heeft altijd 2 kanten.
  We weten allemaal ook hoe verhalen soms anders uit kunnen komen via de media.

  Je was niet daar. Ik was niet daar. Houd het discreet. Geef niemand schuld. Want het brengt haar baby niet terug.

  Laten w ophouden met die negativiteit!! Heb een beetje respect!

  En niemand hoeft mij aan t vallen,want k ga die discussie niet aan.

  P.S. ja ik ben ook moeder van 2. En beiden heb ik uit mijn VAGINA geperst!

  XOXO

  P.S. ja ik ben moeder van 2 kids


  Maak melding

 18. @@@BertvanMarwijk
  In het verleden schreven diverse wetenschappers dat je je baby op zijn buik laten slapen het veiligst was. Maar later is gebleken dat deze houding de meest gevaarlijke is wat in de praktijk vaak leidt tot verstikking. Door dezelfde onderzoekers wordt nu met klem afgeraden om een baby in die houding te laten slapen.
  Waar hebben we het dan nu over.


  Maak melding

 19. @@@BertvanMarwijk
  Naar aanleiding van bovenstaande artikel wil ik je verwijzen naar: http://www.kiind.nl
  Er zijn diververse voorbeelden omtrent dezelfde oorzaken geplaats en met name in U.K. In nederland wordt de term gebruikt
  ,,wiegendood,, terwijl het gewoon verstikking betekent. En vaak is de oorzaak wanneer het kind op z’n buik ligt.
  Maar als je de artikel van WaterkanNet leest, wordt hierbij duidelijk vermeld dat de moeder in slaap is gevallen, toen zij wakker werd lag haar schouder op het hoofd van de baby wat mogelijk de oorzaak is geweest. DUS GA HET NOG EEN KEERTJE LEZEN MENEER…………………..


  Maak melding

 20. @ Djakkie 17 september 2019 at 22:27

  Je bent niet alleen eigenwijs, maar snapt er ook niet waar het overgaat.

  De vraag hoe een moeder liggend haar kind borstvoeding kan geven heb ik beantwoord.
  Al het andere gelul is niet aan mij besteed.

  Wiegendood is een andere categorie van doodsoorzaak, wel bij de les blijven hé.


  Maak melding

 21. Rust zacht baby 😭
  Het is best zwaar als je pas bent bevallen dat heb ik ook meegemaakt .!
  We kunn niet beoordelen omdat wij niet ter plekke waren .je weet maar nooit dat die moeder maybe een operatie heeft gedaan om haar kind te krijgn en waardoor ze misschien niet kon opzitten op haar baby te voeden ..ik heb dit meegemkt en kan me zelf in haar schoenn plaatsen .in het begin is alles zwaar vooral als het je eerste kind is . Heel veel sterkte aan de oudrs en fam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.