Suriname zet belangrijke stap richting Concacaf Nations League Poule A

2
Concacaf Nations League: 'Suriname moet volhouden en door gaan'
De staf van Natio: vlnr Jack Mangalie, Dean Gorré en Eugène Verwey.

Maandagochtend vlak voordat de spelers uitchecken zit Jack Mangalie rustig met een bakje koffie. De avond ervoor heeft Suriname geschiedenis geschreven door Nicaragua te verslaan met 6-0. Uit bij Dominica waren de eerste drie punten al meegenomen na een verdiende 1-2 overwinning. Besef en geloof waren de eerste woorden die heel Suriname uitsprak. Dit is prachtig voor Suriname. Na 2 wedstrijden staat Suriname aan kop in poule D van de Concacaf Nations League.

Samen met de staf ziet Mangalie de spelers glunderen en spreken van een geweldige teamprestatie. Suriname speelde solide en goed. “De voorbereiding en de trainingskamp in Nederland heeft ons veel geholpen in de groei. De spelers hebben stappen gemaakt die eindelijk zichtbaar zijn”

Zo was de trainingskamp in Nederland heel erg waardevol. Elke training was gericht om beter te willen worden. De wedstrijden Dominica en Nicaragua waren twee goede meetmomenten om te laten zien welke stappen de spelers zowel tactisch als mentaal hebben gemaakt.

Als je dan uit bij Dominica wint zijn de eerste drie punten heel belangrijk. Door middel van videobeelden en linie gesprekken individueel hebben de spelers ook laten zien dat ze klaar waren om tegen Nicaragua te spelen. Een tegenstander die Gold Cup waardig is. De strategie en het strijdplan van Suriname waren duidelijk: compact, met lef, goed positiespel en de individuele kwaliteiten. Rond 21.00 uur stond het 6-0 op de scorebord. Daarna pas kwam het besef en geloof dat Suriname heeft gewonnen.

De spelers hebben hard gewerkt, tevens ook laten zien dat ze goede voetballers zijn. Suriname kent veel jonge talentvolle spelers. Nu is het zaak om vol te houden en hiermee door te gaan.

2 REACTIES

 1. De opmaat voor het Surinaams nationaal voetbal elftal, Natio is door Dean Roberto Gorré als trainer en staf voor de SVB ingezet en het zou heel mooi zijn als Clearance Seedorf dit zou overnemen Coach nadat Gorré en staf hun contract bij de SVB is afgelopen. Seedorf kan dan een goed idee krijgen wat hij komt aantreffen of te wachten staat en verder aan kan gaan werken.

  Dit zou vele voordelen voor Natio, de spelers, SVB en Suriname met zich mee brengen, nationaal en internationaal en zou Suriname goed in kaart kunnen brengen in de regio, Nederland en de wereld.

  Dean Gorré en staf zijn heel goed bezig met Natio en de spelers om ze ook internationaal in beeld te brengen en te zetten bij buitenlandse elftallen. Chapeau Dean!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.