Biza-minister installeert verkiezingscommissies in Suriname

7
Biza-minister installeert verkiezingscommissies in Suriname
Foto: (c) Ministerie van Binnenlandse Zaken

De Surinaamse verkiezingscommissies Voorlichting, ICT, Nationale Veiligheid, Wet- en Regelgeving en Financiële Administratie zijn geïnstalleerd. Deze commissies moeten op hun specifieke vakgebieden zorgen voor een vlotte voortgang van verkiezingsactiviteiten. De voorzitters en leden zijn maandag 9 september geïnstalleerd door de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim.

“Wij hebben ons in de afgelopen periode gefocust op de burgeradministratie en alle werkzaamheden die daarvoor getroffen worden, maar ook naar de brede organisatie”, zegt Noersalim. In zijn toespraak heeft de bewindsman ook vermeld dat logistieke werkzaamheden zijn voorbereid in aanloop naar de verkiezingen in 2020, in samenwerking met de districtscommissarissen.

In de commissies zijn vertegenwoordigd, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Regionale Ontwikkeling, het Kabinet van de President en het Kabinet van de Vicepresident. Verder zit ook specifiek in de commissie Financiële Administratie, een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën. In de commissie Nationale Veiligheid zijn daarnaast vertegenwoordigd het Bureau Nationale Veiligheid, het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname.

De commissies zijn geïnstalleerd na goedkeuring van de Onderraad verkiezingen, waarin verschillende ministers zitting hebben. Minister Noersalim heeft aan de leden meegegeven dat er nog een korte periode voor de verkiezingen ligt en dat zij zich dus moeten inzetten. Hij wenste hen verder succes toe met het werk, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

7 REACTIES

 1. @ Melvin … wil je a.u.b. mijn nederlandse schrijfwijze verbeteren …. Paarse Idioot !

  Verkiezingscommissies …. namen … namen … we willen namen zien …. zijn het alleen maar Paarse Jokers die in de verschillende commissies benoemd zijn. Wat schuift het commissielid zijn … onder/boven tafel … maakt niet uit !!!! We willen namen en bedragen zien !!!!! Mogen we dat ook niet weten ???


  Maak melding

 2. @ Mul een zeer terechte opmerking met betrekking tot de namen van de leden. Daarover wordt met geen woord gerept. Doorgestoken kaart , aangezien het mij niet zal verbazen als de leden enige binding met Bouterse en of de NDP hebben. Het volk wordt gemanipuleerd en kijkt ernaar. Wie gaat hierover kritische vragen stellen. Waar blijven de niet op hun mondje gevallen journalisten in Suriname ????


  Maak melding

 3. In sommige landen – zoals India – is de verkiezingscommissie een onafhankelijke instantie die zelfs het recht heeft politieke partijen en politici uit te sluiten van deelname aan verkiezingen en die zelfstandig herverkiezingen kan uitschrijven indien er onregelmatigheden zijn geweest tijdens de verkiezingen. Ook kan ze uitslagen ongeldig verklaren en kan ze fikse boetes uitdelen aan partijen en politici die zich niet aan de regels van de verkiezingscampagne houden. Elke partij of individu kan een klacht indienen over een kandidaat of over een partij die de regels schendt.


  Maak melding

 4. Waarom heb ik mn geld niet gekregen BiZa? Ik heb 1×24 uur diensten geleverd op alle posten van CBB . Waar is mijn 1,8miljoen srd gebleven. Word tijd dat ik echt de media ga opzoeken om dit bekend te maken.


  Maak melding

 5. Waarom al die reactie’s mensen en taalgebruik van het nederlands ?? Logisch het zijn allemaal boutisten , afkomstig van loyalisten door de tijd geen flink beloond. Ook van het kabinet van de zgn first lady ( wat een laag nivo heeft deze dame). Suriname is echt een failed state en dan worden we boos. Weg met deze boeven !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.