Meer dan 300 kinderen participeren aan vakantie uitwisseling

5
Meer dan 300 kinderen participeren aan vakantie uitwisseling
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

Ook deze schoolvakantie in Suriname voert het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken het project “Zinvolle Vrijetijdsbesteding” uit in verschillende districten. In dat kader heeft het ministerie en wel het Onderdirectoraat Jeugdcentra, in samenwerking met de Amerikaanse Ambassade en TBL Cinema’s, een filmdag georganiseerd.

Op woensdag 11 september hebben meer dan 300 jongeren mogen genieten van de film “The Avengers- End Game”. Daarnaast kregen de aanwezigen popcorn en drank van het ministerie van Sport en Jeugdzaken, terwijl de Ambassade voor de toegangskaarten heeft gezorgd.

Volgens Ambassadeur Karen Lynn Williams is het goed om de kinderen en jongeren bezig te houden tijdens de vakantie. “Wij van de Amerikaanse Ambassade hadden geen keus dan dit initiatief te ondersteunen van het ministerie”, gaf zij aan. Tot slot heeft zij de jeugdigen meegegeven om voorzichtig te zijn, op een zinvolle manier te genieten van de vakantie en een goede start te maken met het nieuwe schooljaar.

Onderdirecteur Claire Niels van het Surinaamse onderdirectoraat Jeugdcentra is blij dat jongeren uit Wanica, Marowijne, Paramaribo, Commewijne en Brokopondo gehoor hebben gegeven aan het project. Sinds de start van de grote vakantie participeren jongeren dagelijks aan alle deelprojecten van de  vakantie activiteiten van het ministerie. De samenwerking met de Ambassade en TBL stelt Niels enorm op prijs en dankt in het bijzonder de leiding van Sport en Jeugdzaken voor het intensiveren van de samenwerking met de partners.

5 REACTIES

 1. De Commissie 10 Oktober 2018 is zwaar teleurgesteld in de Nationale Democratische Partij (NDP) en het ministerie van Sport- & Jeugdzaken (S&J). Het is zeer afkeurenswaardig dat de NDP als beheerder van het S&Z misbruikt heeft gemaakt van de aangetrokken vakantiejobbers om te gaan protesteren in Moengo tegen de Stichting Kibii van Marcel Pinas. Het is een verkapte vorm van corruptie wanneer personen ten eigen bate worden misbruikt, terwijl zij met belastinggelden van het volk worden vergoed. Feitelijk moet de NDP opdraaien voor de vakantiejobberslonen van maandag 9 september, omdat de jeugden voor de NDP hebben gewerkt en niet voor het land.

  Hetzelfde paarse resultaat kan men verwachten.


  Maak melding

 2. De kinderen worden nu al besmet met het Amerikaans virus. Ze worden op deze wijze gedwongen om afstand te doen van de eigen Surinaamse waarden en normen. Hoe ? Ze krijgen een Amerikaanse film te zien over hoe geweldig men het in de VS heeft. Van de 60 miljoen daklozen zijn natuurlijk geen beelden te zien. Ook wordt hen geleerd om oppervlakkig te zijn en uitsluitend in het eigen belang te denken. Nee lieve kinderen trap aub niet in in de Amerikaanse propaganda machine.


  Maak melding

 3. Op het eerdte gezicht doet de Amerikaanse Ambassade goed werk door kansarme kinderen te helpen. Je vraag je af wat het eigenlijke doel is. Ook wat de bijdoelen zijn. Als het is om de ndp regering om ver te halen dan ben ik niet tegrn.


  Maak melding

 4. Ik vind het helemaal niet onschuldig en wat is de volgende stap van de Yankees ? Dat onze kinderen huurmoordenaars moeren inhuren om ons een kopje kleiner te maken ? Suriname is in de verkoop gedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.