Chinese ambassadeur in Suriname brengt beleefdheidsbezoek aan minister LVV

14
Chinese Ambassadeur in Suriname brengt beleefdheidsbezoek aan minister LVV
Foto: (c) Ministerie van LVV

De Chinese Ambassadeur in Suriname, Z.E. Liu Quan, heeft gisteren samen met de Commercial Counselor Chen Zongwei en een vertegenwoordiger van de Ambassade Stella Cao, een formeel beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van LVV Rabin Parmessar.

Tijdens dit beleefdheidsbezoek heeft de ondertekening plaats gevonden voor de bouw van het Suriname Agricultural Technical Coöperation Center. Dit gebouw komt in het district Wanica en wel te Tawajaripolder, waarvoor 30ha is gereserveerd. Het project dat aanvankelijk in 2012 zou worden opgestart, maar vanwege stagnatie ietwat later van de grond komt, behelst de productieonderdelen groente, fruit en paddenstoelen.

Naast de ondertekening van dit project is ook gesproken over andere projecten, welke het ministerie in planning heeft met dit land. De ambassadeur is gevraagd te kijken naar mogelijk verdere samenwerking voor de toekomst. Onderdirecteur Ashween Ramdin van Landbouw heeft namens het ministerie de documenten ondertekend.

De Surinaamse bewindsman geeft aan dat Suriname op het gebied van de agrarische sector open staat voor investeringen, en vroeg de Ambassadeur om na te gaan welke ondernemers vanuit China belangstelling hebben voor de sector. Aan de Ambassadeur is ook gevraagd om een overzicht te geven van beschikbare trainingen voor de sector, waar boeren aan kunnen mee doen.

14 REACTIES

 1. Ha Haaaa daar hebben we de split ogen. Hij komt Parmessar vertellen hoe je van plastic rijst kunt produceren en olie uit de riool kan halen.

  Lieve mensen, trap niet in. Het blijft bij een ondertekening en zal verder niets van de grond komen. Er is gewoonweg geen geld om de grond te ontwikkelen en in te richten voor landbougrond. Er is ook geen gedegen plan die op tafel ligt.
  Bijvoorbeeld:
  – wie gaat zorgdragen voor de aanpak van ontkiemen tot productie van de groente en fruit
  – de knowhow of kennis tot uitvoering
  – bewerken van de produktie en de afzetmarkt
  – de hot item is de financiëring hiervan

  Ik snap het al. De verkiezingen zijn in aantocht. Dus zoveel mogelijk stemmen binnen halen.


  Maak melding

 2. Suriname Tweede Pakistaan? Het was al eerder dat de chinese 500mjld had geboden om suriname te ( helpen ) overnemen of was suriname eerder dan de pakistanen ?


  Maak melding

 3. Deze chinees is een visionair en heeft zich al een belld geschets wat de landbouw, veeteelt en visserij betreft. Oerdomme dwaze idiote debiele ndp paria’ s zullen als slaaf en slavin in de toekomst voor hen gaan werken voor een minimumloon. Wel dagelijks gratis varkens, hond, poes, kikker, slang en wormen in blik. We gaan jullie domme Surinamers altijd geld lenen, met jullie land en volk als onderpand. Eeh hoe zegt u et weel……es Neks no Fout noH.


  Maak melding

 4. Groenten en fruit hebben wij in overvloed.Het beste is de boeren te leren hoe zij aardappelen, knoflook en uien kunnen verbouwen in ons land.Dan hoeft men niet meer te gaan importeren, bespaart vele kosten. Het zijn knol gewassen.


  Maak melding

 5. Is er een ander land dat een vreemde natie uitnodigt om mensen te sturen om in het land aan landbouw te gaan doen? Heeft India de Engelsen uitgenodigd om daar aan landbouw te komen doen? Heeft Indonesië de Nederlanders uitgenodigd om aan landbouw te komen doen? Hebben de Amerikaanse indianen de Europeanen uitgenodigd om aan landbouw te komen doen?

  Hoe gaan die Chinezen hun landbouwprojecten noemen? Plantages? En wie gaan daar werken? Nemen ze eigen mensen mee, importeren ze contractarbeiders of worden Surinamers aan het werk gezet? Het zullen wel mensen van buiten worden want blijkbaar krijgt men het niet gedaan om de eigen mensen landbouwer te laten worden. Dat zal de Chinezen ook niet lukken.

  Heel wat vragen. Gewoonlijk horen we niets meer van dat soort plannen en waarschijnlijk zal het hier ook wel zo mee gaan, maar het blijft een eigenaardige move.


  Maak melding

 6. China heeft in een ex soviet republiek meer dan de helft van zijn landbouw grond weteb te beheren met fe smoes van samenwerking. Zo dat tekenen van de overeenkomst is verdacht sn moet Su opletten. De Chinese onfernemers zijn aggressief en willen de onderste van de kan. Kijk maar naar de houtkap. Su had geen hout om planken te maken.De chinees had al het hout. Zo de ndp moet Su belang voorhoufen en niet zoveel aandacht aan de tjoekoe besteden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.