Ruben del Prado opent bedrijf Dek’ati International NV in Suriname

17
Ruben del Prado opent bedrijf Dek’ati International NV in Suriname

Toen arts en publieke gezondheid specialist Ruben del Prado op 16 september 2018 terug kwam naar Suriname, na 20 jaar met de Verenigde Naties te hebben gewerkt, kwam hij thuis bij zijn familie en vrienden, en om te werken in en voor zijn land. Tussen het renoveren van zijn huis en dat van zijn 89-jarige moeder; enkele kilometers per dag lopen; zwemmen om 6 uur ‘s morgens; gastcolleges geven aan zijn alma mater de Faculteit der Medische Wetenschappen, en niet langer de toekomstige President van Suriname willen zijn, hield hij zijn belofte om zijn drijvende kracht in het leven: moed, gematerialiseerd te zien in Dek’ati International NV.

Het bedrijf dat haar deuren opent op vrijdag 13 september 2019, is een kennisinstituut en een bron van innovatieve, bewijs-gedreven oplossingen, die bijdragen aan een gezonder milieu en de gezondheid en veiligheid van individuen, families en gemeenschappen, door

 • ondersteuning van beleid en regelgeving;
 • bevordering van de volksgezondheid en de klinische epidemiologie;
 • ondersteuning van informatiesystemen voor de volksgezondheid;
 • verzamelen, genereren, analyseren, vertalen, toelichten en gebruiken van relevante enbetrouwbare strategische informatie;
 • vormgeven aan het gezondheidszorgbeleid en de levering van gezondheidsdiensten;
 • bevordering van de gemeenschapscompetenties, bijvoorbeeld op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en de gezondheid en het welzijn van ouderen;
 • bruggen slaan tussen wetenschap, volksgezondheid en politiek;
 • onderzoek naar politieke systemen, die van invloed zijn op de gezondheid van het publiek,met speciale aandacht voor adolescenten.

De basis van het werk van Dek’ati International NV is een onderzoek-naar-praktijk raamwerk, dat uw visie van onderzoeksinitiatie tot programma-implementatie brengt. ‘Dek’ati’ biedt een dynamische en op samenwerking gebaseerde werkomgeving, die professionele groei bevordert en een cultuur van innovatie, toonaangevend denken, technische uitmuntendheid en samenwerking bevordert.

Inderdaad, “moed wordt gevonden op onwaarschijnlijke plaatsen!”

17 REACTIES

 1. Professionaliteit en ondernemerschap heeft gelukkig niets van doen met de seksuele geaardheid van iemand.
  Misschien kunnen ndpb en b.oelers, zich alvast melden voor:

  “bevordering van de gemeenschapscompetenties, bijvoorbeeld op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid”


  Maak melding

 2. Dus iemand doet iets ter verbetering en dan wordt gewezen naar zijn seksuele geaardheid. Surinamers halen elkaar altijd neer. Ik weer niet waarom. Het neerhalen, beledigen en uitschelden van elkaar is een speciale vorm van entertainment. Is dat het enige waar men goed voor is?


  Maak melding

 3. De omschrijving wemelt van een heleboel dure woorden en vage beloften.
  Als hij 5% waarmaakt van wat daar staat, heeft hij het al goed gedaan. Maar dat weet hij ook wel. Hij mikt op die 5% en lokt met die 95%.


  Maak melding

 4. Lets Make Surinam Great Again.

  (YESS WE CAN)

  Wat deze man Onder de Radar Wil doen is zijn Prive

  Ik beoordeel de mens meer op zijn daden.
  Als een Surinamer zijn plannen tot ontwikkeling brengt sta ik altyd positief over..

  Ik wens deze man heelveel succes Toe.


  Maak melding

 5. Hij is nog niet eens begonnen en hoor jullie negatieve lingen. Zijn sexuele geaardheid maakt niet uit zolang hij zich van kinderen/jongeren afhoudt.
  Van hem weten we dat hij homo is maar anderen met jas en das die s’avonds de travestieten ophaald of kinderen misbruikt dat horen we niet.
  Ik vind de dag minder. Vrijdag de 13 de


  Maak melding

 6. sommige mensen hebben een bos mentaliteit waar het mannetje die het meest kan doden of roven de leider wordt. hersens stellen ze daar niet op prijs. ik snap del Prado niet dat hij daar wat wil beginnen met al die losers maar toch succes want zelf kunnen deze losers niets.


  Maak melding

 7. Alle dictaturen in de wereld werd geïmplementeerd zgn uit naam van de Verenigde Naties na de 2e wereld oorlog in opdracht van de gevestigde orde en ook Suriname moest het ontgelden na de onafhankelijkheid!! Duistere krachten onzichtbaar voor het oog… Hebzucht van elitaire families is een instrument geweest om eerst via koniale kanalen en later via wereld instituten Macht uit te oefenen op het beleid… En denk je nou echt dat iemand dat kennis en ervaring uit het buitenland ten goede zal kunnen wenden voor zijn eigen land;;; ik betwijfel het…


  Maak melding

 8. Wat heeft zijn geaardheid hiermee te maken?
  SRANANG mang belachelijk, en misgunnend en daarom sranang ne go vooruit.
  ALS die man wil boelen is zijn poepgat🙄

  Meneer del Prado ik wens u succes!


  Maak melding

 9. Ja inderdaad, iemands geaardheid heeft niets te maken met zijn kennis en kunde.
  Ik wens hem heel veel succes toe en hopelijk is hij net zo integer als zijn bedoelingen en ambities.

  Kanttekingen;
  Hij is niet de eerste op dit gebied. Er zijn veel specialisten operationeel op dit gebied in Sur. Er is voldoende kennis in de gezondheidszorg. Dus niets nieuws onder de horizon. Waardoor het systeem hapert is het politieke beleid en de financiën. Hij kan het politieke beleid in zijn ééntje niet veranderen en financiën heeft hij niet om atributen en medicijnen voor de import te financiëren.

  Hij heeft een lange lijst van streven en ambities opgesteld. Bij mij komt het over alsof hij op zoek is naar een politieke partij waarin hij kan integreren om zijn ideeën te verwezenlijken. MAAR MAAR dan lonkt het naar de presidentschap of niet en wel op basis van zijn werk met de verenigde natie.
  Lezers let op!!! Het staat in de tekst boven; gewerkt MET de verenigde natie en NIET voor de verenigde natie.
  Dus in die 20 jaar heeft hij niets voor Suriname kunnen betekenen. Hoeveel keren zijn er artikelen over zijn werk verschenen. Ik heb tot nu toe geen één keer over hem gelezen.

  Hij krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel. Lets See of He Can Make Surinam Great Again😁😁


  Maak melding

 10. “Het bedrijf dat haar deuren opent op vrijdag 13 september 2019, is een kennisinstituut en een bron van innovatieve, bewijs-gedreven oplossingen, die bijdragen aan een gezonder milieu en de gezondheid en veiligheid van individuen, families en gemeenschappen”.

  Ik neem aan dat hij alleen werkt. Hoeveel opdrachten wil hij dan binnen halen? Van wie? Wat is zijn tarief? Gaat hij de ontbrekende infrastructuur opzetten? Met welk geld? Op welke termijn? Of heeft hij weet van een potje die de VN heeft voor hulp aan landen als Suriname?


  Maak melding

 11. Kondremangs,
  Eindelijk iemand, die terugkomt om Su te helpen opbouwen itt tot velen, die maar blijven roepen uit Ptata zoals lawpie….en dan zeuren over geaardheid dit….geaardheid dat……..ook een Suripopwinnaar deze meneer…deng momenti sondro joe…………..wie weet dat nog?
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.