Overheid Suriname verdedigt peperdure hotelkamer van vp Adhin

39
Overheid Suriname verdedigt peperdure hotelkamer van vp Adhin
Foto: New York

‘Suriname heeft de prijzen voor hotelaccommodaties in New York en met name Manhattan niet in de hand. Rekening houdend met de vrije markt daar, zijn dit de normale en gangbare prijzen”. Dat zegt Miriam Mac Intosh, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, naar aanleiding van het bericht dat de Surinaamse vice-president tijdens zijn aankomende dienstreis voor US$ 2.750 per dag samen met zijn vrouw gaat logeren in een hotel in New York.

Vice-president Adhin zal op 26 september aanstaande in New York de Algemene Vergadering van de VN (AVVN) toespreken namens president Desiré Bouterse. Ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken maakt deel uit van de delegatie, terwijl de vicevoorzitter van de Nationale Assemblee Melvin Bouva voor een andere meeting ook in New York zal vertoeven.

Uit documenten die de redactie van de Surinaamse krant de Ware Tijd heeft mogen inzien, blijkt dat voor de vice-president en zijn echtgenote een VIP One Bedroom Suite is gereserveerd die voor de zeven geplande overnachtingen 19.250 US dollar zal kosten. Het bericht over Adhin’s peperdure hotelkamer werd dinsdag door dWT naar buiten gebracht en ging daarna viraal.

Velen spraken hun afkeuring uit over de hoogte van het bedrag. Zo ook parlementariër Mahinder Jogi. Hij vraagt zich af waarom de staat peperdure hotelkosten moet dekken voor de vice-president en zijn echtgenote, terwijl er wel veel meer mogelijkheden zijn en veel goedkopere kamers. Dat de staat voor de hele delegatie US$ 81.000 moet gaan neertellen, is volgens Jogi ongehoord.

Maar directeur Mac Intosch is daar stellig over: “De gemiddelde prijs in New York zonder de high level week van de AVVN is minimaal 250 US dollar. Met de AVVN en de druk op de accommodaties schiet de prijs omhoog en dat heeft geen enkel land en geen enkel delegatie in de hand” zegt zij tegen het Nationaal Informatie Instituut.

UPDATE: De vice-president zegt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken efficiënt is geweest door in New York een wat grotere kamer met vergaderruimte te boeken die gebruikt zal worden voor relevante meetings, die de Surinaamse delegatie met bevriende naties of partners zal moeten hebben. Hier is er sprake van een kamer met vergaderruimte, voor circa 3.000 USD per dag. De tarieven voor kamers kunnen gedurende de high level week van de jaarvergadering van de VN tot zelfs 7.000 USD per dag oplopen. De Surinaamse delegatie zal gedurende de jaarvergadering onder meer ontmoetingen hebben met notabelen en heeft daarnaast ook In de planning enkele overeenkomsten te tekenen.

39 REACTIES

 1. Natuurlijk gaat mevrouwtje het goed spreken! Want wie weet in hoeveel peperdure kamers zij gelogeerd heeft!!
  En natuurlijk is het wél in handen van de staat. Want als meneer Melvin Bouva in een goedkopere kamer kan logeren, waarom dan niet de vp? Is hij een koning?
  Een echte billenlikker van bouta is hij!! Niets meer. Bouta, die varken, kan zelf niet gaan, dus stuurt hij z’n beste billenlikker.
  Het staat me niet om ongepaste woorden te gebruiken en te schelden. Maar bij deze mensen, de paarse clan, ga ik er gewoon op los!!


  Maak melding

 2. Fidel Castro nam een hotel in Harlem. Hij groete de staatshoofd van de Soviet Unie in dat hotel. De bewondenaren van Cuba kiezen echter een peperdure Hyatt hotel met een butler om de koude champagne in te schenken.


  Maak melding

 3. De puinhopen Van 10 jaar Desie Bouterde.

  Lets Make Surinam Great Again.

  Beste Leden

  Als deze VP liefde heeft voor land en volk zou die voor de spiegel gaan staan en zich zelf diep in de ogen aankijkt.. vervolgens moet hij tegen zich zelf zeggen

  BETRE MI TANG NA OSSO DA MI BAKA WANG TU ROTIE NANGA PLOUWRIE NJANG..

  Zo alleen kan deze VP zich geloofwaardig en onsterfelijk Maken richting het Surinaams volk.


  Maak melding

 4. Genoeg betaalbare hotels in New York. Misschien niet in Manhatten. Gaat slechts om 7 dg. Een bed en een badkamer is een vereiste. Dat hoeft niet de wereld te kosten.
  Terwijl de bevolking aan het pinaren is zetten de paarse bewindspersonen de bloemetjes buiten op kosten van de belastingbetaler. Triest.


  Maak melding

 5. Voor een top manager valt de hoogte van voornoemd bedrag reuze mee; het veelvoudige van dit bedrag wordt namelijk terugverdiend voor het bedrijf.
  Maar voor zo’n tob manager als Ashwin valt dit moeilijk te verteren voor het arme volk. Het levert namelijk geen ene fck op. Dit alles valt onder de noemer ‘BIGI DOE’.


  Maak melding

 6. De één z’n dood is de andere z’n snoepreisje; Hoogie hebben wij gestuurd naar de teraardebestelling van z’n primaatgenoot in Zimbabwe.


  Maak melding

 7. Asjemenou (wie kent deze nog)

  Dus ondanks de arrogantie,
  ondanks het feit dat men schijt heeft aan het volk,
  ondanks het feit dat men weet,
  dat het Surinaamse volk zich het beste en gelukkigste voelt bij het hebben van een baas, een meester, heeft een figuur besloten om toch maar wat te zeggen.
  Zo nu zijn de meeste sukkels weer tevreden
  Een aantal keren terug naar huis en een aantal gaat om een hoek staan niets te doen en een aantal gaan richting trens.


  Maak melding

 8. De regering na mei 2020 moet alle overbodige hotel- en daggelden { vanaf 2010 } verhalen op deze Paarse Leugenachtige Rovers. Strippen die handel en verbannen naar Santo Boma.


  Maak melding

 9. Burgers konden niet zo lang gelden dollars in beperkte hoeveelheid opnemen. En de regering geeft het met bakken weg.

  Ik lees geen reacties van de NDP piranha’s


  Maak melding

 10. Iedere hoogwaardigheid van welke land dan ook, als ze in het belang van het land ergens zijn worden ze heel goed geacomodeert. Je kan toch iemand van aanzien niet in een goedkope hotel kamertje pleuren ?????
  Ik begrijp de verontwaardiging wel, maar dat is vrij normaal tenminste, voor regering vertegenwoordigers.

  Jacko


  Maak melding

 11. Hoge bedragen, geen twijfel daarover mogelijk. Er is wel een verklaring gegeven hoe dat tot stand gekomen is. Er is vooraf een begroting hiervoor uitgetrokken. Aangezien er reeds een begroting hiervoor werd bepaald, gaat de vlieger niet op voor wat betreft de sentimentele uitspraak dat het volk in de penarie zit en de regering maar snoepreisjes maakt. Gelukkig maar dat slechts een keer per jaar deze conferentie plaatsvindt.

  Er kleeft wel een roddelgehalte rondom deze tori. Laatstelijk was het The First Lady en daarvoor maakte men ook dyugudyugu over een dienstreis van de minister van BuZa. Dit roddelgehalte kun je beschouwen als een politieke aanval op de huidige regering. De tijden zijn wel harder geworden en hier en daar zie je erbarmelijke toestanden maar nog steeds niet in de mate dat mensen van honger omkomen of zich geen auto en andere luxegoederenn kunnen aanschaffen. Wil men weten wat pina is? Ga naar India of Afrika. Tan drape pikinso. Te yu drai kon yu o begi masra Gado tapu yu kindi tak’ i geboren na Sranan.

  Mocht de oppositie ooit eens aan de macht komen 🤣😂🤣 ,mag zij het goede voorbeeld geven . Je stuurt slechts een lid naar de VN. Dat lid neemt het vliegtuig naar Miami en van daaruit liften naar New York. Ik zie al een Santokhi of een Jogibear of een Rusland langs de snelweg staan in jas en das met de rechterduim in de lucht en in de linkerhand een aktetas. Wachtend op een trucker die hem een lift geeft naar New York en na afloop weer via dezelfde weg terugkeert. Nou , goedkoper kan het toch niet?


  Maak melding

 12. Suriname heeft de prijzen voor hotelaccommodaties in New York en met name Manhattan niet in de hand. Rekening houdend met de vrije markt daar, zijn dit de normale en gangbare prijzen”. Dat zegt Miriam Mac Intosh, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken??? Is deze dame soms verstandelijk gehandicapt….dit is een reactie van een kind van 4!!!


  Maak melding

 13. Er is een verklaring gegeven. hahaha.😂🤣
  Dombo, er is geen begroting, maar een budget opgenomen.
  da ji tak sma ap otto, sma abie njang. Ma dat na ka, sortoe sma.
  90% va bevolking nabie ka en 10% ap alla
  Dang kong soor mie noh, pi a knapoe dat ding mang reserveer a monie.
  Dius ie sapdat a kondri no ap monie da nog je reserveer a monie diesie. Dang joe dong more ka.
  Kandi ie no dong ma ji prakserie, mabie ka nange ading mang, mik ding njang mie mars, we gwe, we gwa Amerika en mik oeng pai djie mie vrouw toe en want lo tra mang.
  Mi laf oeng mars

  Jo sjie jerre, if a ka no sap sa moes tak moro ow kong kossie.
  Li tranga idi mang bijgebaamd kronto idimang, steenhard


  Maak melding

 14. @picolaas,

  Vuile dief. Waarom post je onder de naam van een ander? Wat heb je verbergen? Alles wat jij post is waardeloos omdat jij je voor een ander uitgeeft. Misbaksel.

  Iedereen weet dat wanneer er ergens in een stad drukbezochte evenementen zijn, de hotels volgeboekt zijn en de prijzen omhoog schieten, vooral als je op het laatste moment gaat boeken. Soms zijn er zelfs geen hotelkamers meer beschikbaar.

  Het enige wat je de regering kan verwijten is dat ze niet 6 maanden eerder heeft geboekt. Dan waren de prijzen lager geweest. Maar misschien wist men toen nog niet wie er allemaal zouden gaan.


  Maak melding

 15. Dieven schamen zich niet. Laat volk in opstand komen.
  Laat je ballen zien Volk zeg wat tegen je volksvertegenwoordigers.
  google zelf naar kosten van hotel kamers
  genoeg onder de prijs te vinden.

  vrouw van VP hoeft niet mee te reizen. wat heeft zij toe te voegen


  Maak melding

 16. Kinderen in kindertehuis “Het zout der Aarde” in het Cupidoproject leven onder erbarmelijke omstandigheden, zoals kapotte en vervuilde matrassen. Smerige stinkende toiletten.

  Eieren, aardappelen en uien zijn niet te koop of onbetaalbaar voor het volk.

  Van een bejaarde man (83) blokkeren ze zijn bankrekening.

  Maar dit paarse dievengilde en roversbende blijven schaamteloos de staatskas leegplunderen.

  Wat een schandalige paarse schoftenbende.


  Maak melding

 17. Leugens ,allemaal leugens!!
  Amerika heeft goedkope motels en hotel kamers!
  Suriname heeft niks te zeggen in de vergaderingen en noch zal men luisteren naar de surinamers die Suriname afvaardigen want geen enkel land heeft zin om te luisteren naar de verhaaltjes van een land waar de lijder iemand is met amnestie en waar zijn kop prijkt op de lijsten van de euro en interpol!Adviezen gaan ze nooit aan de surinaamse delegatie vragen,misschien dat de surinaamse delegatie hun zegje gaan doen maar overige aanwezigen in de zaal gaan slapen of ze gaan hun hoofd breken en zich afvragen waarom de surinamers een crimineel als hun lijder willen.
  Deze reis is zomaar.
  Het gaat Suriname niks opleveren!!
  Voor bobojantje adhin en gevolg is het gewoon een goed verzorgde reis op kosten van de belastingbetalers.Waarom ze in het buitenland willen paraderen als of ze belangrijk zijn is een raadsel want in Suriname is adhin gewoon bobojantje en familie verrader!


  Maak melding

 18. Kom op zeg, hij is geen bedelaar dat hij in een goedkoop hotelletje van 20$ per nacht gaat zitten. Maar bijna 1400$ hoeft ook niet.
  Bovendien, hij hoeft maar 2 dagen daar te zijn, dan waarom heeft hij geboekt voor 7 dagen? Om Dino te gaan ontmoeten? Dino keert binnenkort terug.
  Dus er zit een plan achter, maar dat is niet bekend gemaakt. Misschien iets bekokstoven met Alcoa.


  Maak melding

 19. Kom nou,adhin is geen belangrijke persoon die een hotelkamer van $20 of eentje van $1400 per nacht verdiend!
  Onder de adhin-bouta regering is het de rest van de bevolking die steeds blijven verliezen!!
  Je moet goed gek of ziek zijn om met de moordenaar van je oom
  goeie maatjes te zijn.
  Wat adhin is, is een familie en land verrader,een corrupteling , bobojantje en bedelaar!!
  Wat heeft adhin voor de surinamers gedaan?!
  Bouta en adhin corrupte regering hebben intussen de wereld om geld gebedeld,.India verzorgd de surinamers en nog steeds gaan de ogen van de surinamers niet open…noem adhin voor wat hij is..een Bedelaar..dat is hij!!
  En het geld waarmee hij denkt te reizen komt van de arme surinamers die alleen maar schreeuwen kunnen en nooit in action komen!!


  Maak melding

 20. He dong kow, alias kronto idi, alias steenhard de domste,
  geef me die berekening weer die je gaf. hehehe 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Ti now ie no sap no boi,
  ie sap sandi? Omdat nooit ie bing di ien wang hotel,
  Btw ie sap sa na wang hotel?
  a no wang bong jerre,


  Maak melding

 21. Hey steenhard de domste
  mie vergiet want toe sanie mang
  Dus volgens joe if sranang bing boek eerder a kamra no bo di so dierie.
  Hahaha. Ai mie boi. Wang echt NDP-er. Dong no ka. 🐵🐵
  Boi biegie sma ap agenda, (ie sap sang na datiie toch?)🐵
  dus ding sam fa hotel i dinkie lik ding boi foe a regering . ding i dinkie, tidi, tamarra, tratamarra,
  Ding mang ni dinkie abra sixie mong vergadering dja, mi loieb a prijs rustig. abra 5moeng mo dink a prijs, da mo verhoog a mang.
  Jongoe, ie kang trong minister.
  Joe dong kow 🐮🐮
  Wang tra saniie sa ji mik mie laffoe.
  ji skriefie,
  song lessie kamra no di, o dus ta no di moro ji verhoog a prijs.
  He joe dong gomang, if kamra no di ie naaf verhoog a prijs more.

  wang sang ja littie
  Keihard de stomste 🤣🤣🤣


  Maak melding

 22. @ Pakiritigrii
  Hoezo een verklaring. Het is een ,mislukte rechtvaardiging.
  Adhin kan on herkend over straat in NY. Hij kan ook heel luxe aan de andere kant van East River in Queens logeren. kan hij met een water taxi overstekken.

  Alle hotels op dit niveau hebben sjieke vergader accommodaties bij de entree of in hun conferentie deel.

  Dat Adhin de zaak aan elkaar liegt wordt steeds duidelijker.
  1 >> Zijn vader gaat mee naar India.
  2 >> Er is een stop in gelast bij de agro maffia in Isreal en Adnin belooft filmpjes mee te nemen voor het Agro industrie park. In Suriname kunnen ze ook streamen ofwel een geheel overbodog bezoek.
  3 >> Niemand in India, zelfs de SU ambassadeur niet, kan of wil iets over het bezoek vermelden. het argument van een lezing aan een particuliere universiteit is apenkool net als het onderwerp. daar kunnen ze ook een locale held voor inzetten.

  Het is heel simpel het einde is nabij en iedereen wil nog even genieten en in de zon van de aandacht staan.


  Maak melding

 23. Beste Jojo,
  ook ik heb vanochtend vanaf mijn mobiel commentaar gegeven op de diverse postings mbt dit onderwerp.
  Een merkwaardig verschijnsel vindt plaats; postings vanaf mijn mobiel worden niet of pas een dag later geplaatst.
  Dus morgen (haha) lees je hier wat ik er van vond en nog steeds vind. Althans als het je interesseert
  Deze reactie vanaf mijn laptop


  Maak melding

 24. Hiervoor moet het volk belasting betalen. Zodat de politieke parasieten in alle luxe kunnen genieten van hun snoepreisjes.

  Die hele jaarvergadering van de V.N. stelt trouwens geen moer voor. Het bestaat uit een hoop toespraken (hol gelul in de ruimte) en het zal NIKS opleveren voor SU.


  Maak melding

 25. Jonge, is blijkbaar niet happy als foetoeboi die bouta heeft afgevaardigd is het niet opvallend dat iedereen op de foto een brede smile heeft en adhin alleen kijkt zuur. Duidelijk niet happy want denk dat hij geen contact wilde hebben met trumpie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.