Grote schoonmaak Centrale Markt Suriname in volle gang

12
Grote schoonmaak Centrale Markt Suriname in volle gang
Foto (c) Bic Paramaribo Noordoost.

De vorige maand aangekondigde grote schoonmaak van de Centrale Markt is in volle gang. Afgelopen maandag werd het startsein gegeven voor de algehele was- en schoonmaakbeurt. De afgelopen dagen werd de markt van binnen onder handen genomen. Ook werd de buitenkant schoongemaakt.

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) verleende daarbij assistentie en zorgde onder meer voor de wateraanvoer en (brand)slangen. Op onderstaande foto’s is te zien hoe de schoonmaak van binnen en buiten is uitgevoerd.

Om dit te realiseren is de markt tijdelijk gesloten. De groothandelaren zijn te bereiken op het parkeerterrein van het pompgemaal naast de markt en de kleine verkopers staan in de Jodenbreestraat, zoals op onderstaande foto te zien is:

Marktkraampjes in de Jodenbreestraat.

Bekijk hieronder ook een fotoverslag van dag 2:

12 REACTIES

 1. vroeger hadt je verspreidt in Paramaribo winkeltjes waar je groenten en vruchten kon kopen ik denk dat dat weer terug moet komen en niet allemaal in de markt stouwen is nergens goedt voor


  Maak melding

 2. Die markt in de Jodenbreestraat ziet er wel gezellig uit. Mi Doro denkt dat het de toeristen afschrikt, ik denk dat ze het juist heel leuk zullen vinden. Die sombere Centrale Markt is een behoorlijk ongezellige plaats om boodschappen te doen. Dit is veel leuker. Misschien een dag in de week blijven doen ook als de Centrale Markt weer in bedrijf is.
  In Nederland is het weer vaak veel onaangenamer dan in Suriname, toch zijn daar overal elke week markten in de open lucht die druk bezocht worden, zomer en winter, bij zon en bij regen. en altijd heel gezellig. Dit soort markten horen bij tropische landen waar iedereen die iets aan te bieden heeft kopers kan vinden. Niet te veel regels, geef iedereen kans om zijn inkomen wat aan te vullen en bezoekers de gelegenheid om koopjes te vinden.
  Als je een bescheiden bedrag vraagt voor een standplaats dan verdiend de overheid er ook nog wat aan en heb je tevens een selectiemiddel om niet maar alles en iedereen daar zijn spullen te laten dumpen.


  Maak melding

 3. Dit marktgebouw is sterk verouderd.Als klein kind kwam ik elke week al met mijn ouders om groenten te kopen. Dan praat ik over de begin jaren 1940. Er is dus niets veranderd. Deze markt hoort een andere plaats te krijgen, niet in de binnenstad. Het is meer iets voor, aan de rand van de stad. Ook waar men beter kan parkeren voorzien van gemarkeerde parkeerplaatsen waarvoor men ook dient te betalen. Het is wel goed dat deze markt zowel van binnen als buiten goed wordt aangepakt wat hygiene betreft. De onfrisse figuren die er dagelijks rondhangen en passanten lopen lastig te vallen, horen ook direct verwijderd te worden. De rondhangende zwervers, hoort men een opvang voor te realiseren. De overlast is zeer groot. De enge gezichten die daar rondhangen is ook niet uitnodigend voor toeristen. Dat getjilp naar vrouwen is reeds lang uit de tijd en zeer onbeschoft naar de vrouwen toe. Zeer respectloos.


  Maak melding

 4. En dan te bedenken dat bouta de crimineel de Centrale Markt wilde verplaatsen naar ik weet niet waar, en een diep grote lelijke gat wilde achter laten gewoon ,zomaat.
  De centrale markt hoort daar waar het is.En inderdaad ,het is een trekpleister want vele toeristen willen graag de centrake markt bezoeken.
  Voor de meesten van ons ,de centrale markt is makkelijk te bereiken en de plaats waar het staat is perfect.
  Van tijd tot tijd heeft het een nodige schoonmaak beurt nodig.


  Maak melding

 5. De regering zal in het dienstjaar 2012 voorbereidingen treffen voor het verplaatsen van de Centrale Markt. Dit zei president Desi Bouterse tijdens zijn jaarrede afgelopen donderdag. Voorzitter Romeo Swamipersad van de Belangenbehartigingsorganisatie Centrale Markt is tegen de intentie van de regering om de Centrale Markt op een andere locatie te vestigen. De markt heeft geen verplaatsing nodig. De standhouders zijn gekant tegen een eventuele verhuizing van de markt. Het feit dat de markt gelegen is langs de rivier schept het voordeel van lage vrachtkosten. Dagelijks meren er boten aan met vracht, wat de standhouders extra transportkosten bespaart, zegt Swamipersad. De voorzitter waarschuwt voor een eenzijdig te nemen besluit van de regering. “Onze organisatie vertegenwoordigt 4.000 leden. Als de regering serieus overweegt de Centrale Markt te verhuizen, zullen wij op straat komen om hiertegen te protesteren”, zegt Swamipersad. De voorzitter van de belangenorganisatie zegt tenslotte dat de regering slechts in gemeen overleg met alle actoren een verregaand besluit kan nemen.


  Maak melding

 6. Dat de centrale markt aan de rivier lgt is zeer belangrijk. De buiten districten kunnen hun boten gebruiken om hun waren naar de markt te brengen. Vis kan met boten aan wal gebracht worden. Ik had met zulke boten gevaren.

  Auto transport is ook belangrijk voor de centraal gelegen markt. Een grote parkeer arage is een must. Lijn bussen die van de markt naar de woonbuurten gaan helpt de centrale markt ontzettend.


  Maak melding

 7. Zo als het gebiedt er nu by staat ontsierd het de binenstadt, bestemmings plan van dit gebiedt is een boulevard,er is teveel ruimte om alles by elkaar teproppen, als je in Paramaribo loopt heb je altydt de indruk dat het druk is, niks is minder waar door dat alles zo by mekaar zit wordt de indruk gewekt van drukte


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.