SWM geeft startsein aanleg 9,5 km hoofdbuizen in Papatam

6
Archieffoto aanleg SWM-buizen
Archieffoto aanleg SWM-buizen

De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) is van start gegaan met het aanleggen van hoofdbuizen te Papatam in het district Marowijne. Het is de bedoeling dat de gemeenschap van Papatam door SWM wordt voorzien van schoon en gezond drinkwater.  Met de realisatie van dit project zal het halen van water uit putten of de rivier door de burgers tot het verleden behoren. Deze informatie deelt Clyde Sengwai, diensthoofd SWM in Marowijne, met het Nationaal Informatie Instituut.

Binnen dit project zal ongeveer 9.5 kilometer aan hoofdbuizen worden aangelegd vanuit Granpasi in Albina, naar het dorp Akoloikondre te Papatam. Deze werkzaamheden zijn gestart op 6 september. Nadat de buizen gekeurd zijn en deze voldoen aan de gestelde eisen kunnen ongeveer tweehonderd huishoudens worden aangesloten op het waternetwerk.

Sengwai zegt dat dit werk naar schatting zestig werkdagen in beslag zal nemen. Het diensthoofd geeft verder aan dat SWM ook drukdoende is zich klaar te maken om haar productiecapaciteit op te voeren in Marowijne. Het ligt in de planning om een nieuw productiestation in Moengo op te leveren.

De SWM is drukdoende bezig om verschillende plaatsen in Suriname te voorzien van schoon en gezond drinkwater.

6 REACTIES

 1. Dus al die jaren zijn deze mensen hun gezondheid in gevaar geweest. Nu de verkiezingen eraan zitten te komen gaat men actie ondernemen om zieltjes te winnen. Hopelijk stemmen deze mensen niet op deze rot NDP. Hoeveel hebben al niet hun leven verloren door het gebruiken van smerig rioolwater vol met bacterieen. Put water is al helemaal ongezond om te drinken, daar er vliegen ook eitjes daarin gaan leggen. Hoeveel ziektes hebben de mensen nu onder hun lederen? Het is goed dat er nu iets voor deze mensen gedaan wordt, want gezondheid staat op de eerste plaats. De arme kinderen die ook hier wonen zijn al de voorgaande jaren blootgesteld aan heel wat viezigheid. Hun leven hing aan een zijden draadje. Zij die nu nog in leven zijn hebben geluk gehad. Schoon drinkwater is een levensvereiste. Mensen gebruik jullie verstand ik ben geen Hindoestaan, stem op VHP. NDP maakt witte voetjes om jullie zieltjes te winnen.


  Maak melding

 2. Weer en voor de zoveelste keer een stukje vooruitgang en ontwikkeling. Het heeft inderdaad lang geduurd maar intussen heeft SWM kilometers en kilometers aan waterleiding aangelegd. Situaties die nooit aangepakt zijn en zeker ook niet door vorige regeringen ,worden nu wel met de nodige voortvarendheid ter hand genomen. Succes!


  Maak melding

 3. Misschien is regenwater nog gezonder dan het water dat de SWM levert. Het water van SWM moet door pijpen gaan en krijgt de smaak van het materiaal waar die pijp van is gemaakt. Regenwater is puur, lekker en zuiver.


  Maak melding

 4. De NDP raakt aardig in paniek. Dat zie je aan al die stunt uitgaven voor de verkiezing. Het paarse gepeupel noemt dit vooruitgang en onwikkeling. Eerst alles kappot maken, het volk verarmen en dan enkele populistisch werken uitvoeren om de komende verkiezing te winnen. Je zal ze kost geven dat het tegenovergestelde gebeurt en dat ze met z’n alle achter de tralies verdwijnen…whahaha..


  Maak melding

 5. @Damsco,

  Het proces dat apen zich evolueren tot mensen is nog steeds gaande. Jij bent het levende bewijs daarvan. Alleen is bij jou het proces nog niet af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.