Politie onderzoekt vermissing van 3 minderjarige meisjes in Suriname

23
Politie onderzoekt vermissing van 3 minderjarige meisjes in Suriname
Voorbeeld foto van meisjes

De Surinaamse politie is bezig de vermissing te onderzoeken van drie meisjes, die afgelopen zondag in de ochtend met onbekende bestemming van hun huis in het district Wanica waren vertrokken. Waterkant verneemt dat het gaat om twee meisjes van 16 en eentje van 17. De meisjes zijn gisteravond (dinsdag) pas huiswaarts gekeerd.

Één moeder deed maandagmiddag aangifte van haar twee minderjarige dochters, eentje van 16 en een van 17 jaar. De andere moeder deed gistermorgen aangifte van vermissing van haar 16-jarige dochter. Dit laatste meisje werd vandaag gehoord op het politiebureau. Op basis van haar verklaring heeft de politie een beeld van wat zich heeft afgespeeld.

Waterkant verneemt dat het meisje bij ondervraging heeft verklaard dat zij afgelopen zondag met een zekere Martin naar Ayo zijn geweest. Vervolgens hebben zij thuis bij Martin op Noord geslapen. Alle drie meisjes hadden een koppel. Maandagavond hebben zij geslapen bij een vriendin aan de Welgedacht C weg. Dinsdag in de vooravond zijn zij naar huis teruggekeerd.

Alle drie meisjes gaan langs de gynaecoloog voor medisch onderzoek. De zaak zal vervolgens overgedragen worden aan Jeugdzaken voor verder onderzoek.

23 REACTIES

 1. Yep, Net als de periode 1990 tot heden, mama doogde het een en ander totdat, zie bovenstaand gevolg. Deze meisjes kwamen met allerlei dure spullen thuis. Op de vraag van mama, eehhhh van wie hebt je het gehad, antwoordden ze, eeh van me rijke vriendin of geleend van me vriendin zolang ik maar wil. Ondanks the red flags, doogden mama, en ondanks vermoeden, wang sang no bun, zeiden ze niets. Na leki deng dong dwaze debiele dwaze idiote ndp paria’ s, ondanks ze sinds 2015 vermoed hebben dat baas eeh lee, toch doogden ze zijn wanbeleid en stemden daarna voor weer vijf. Enne nu ondanks dat de waarheid aan het licht komt van baas zijn duistere praktijken samen met, zoon Dino, zoon Romano en zijn roversbende, dong ndp paria’ s eeh zwijg. Terwijl de mama’ s zich terecht zorgen hebben gemaakt en de zaak onder de aandacht bij de politie hebben gebracht, blijven het gros der geestelijk en moreel paars vervallen paria’ s, zwijgen en krijsen, we gaa wee voo vijf hoor in 2020 voor nog meer paars verval en hoererij.


  Maak melding

 2. De jaren 80 moest ik durven om na 17.00 u nog op het erf te rennen laat staan de straat op te gaan. We praten dan over een voor en achter erf en dat laatste daar waren we(10 kinderen) of in huis je taken te doen(huis bezemen op je knieen, dweilen,je wassen en de kleintjes ook verzorgen (poederen en slaapkleren aan en dan aan tafel en je kreeg een bordje pap of brood en een beker thee/melk of suikerwater) daarna vaat werk doen en rond een uur of 19.00 u aan tafel met je schoolboeken en rond een uur of 22.00 u, de kleintjes eerder, naar bed. O ja,18.00 u moest de kippenhok ook dicht en als je dat vergeten was liep je met z´n tweeen naar de kippenhok elkaar niet los laten, een geritsel en we renden weer naar binnen met een bonkend hart. Ik ben de 6de van de 10 dus mijn oudere zussen en broers waren ook al de leeftijd van 18 jaar gepasseerd en ze hielden zich ook aan de regels en normen en waarden we wisten niet beter maar en alleen maar nederlands spreken(stiekem wat surinaams onder elkaar) hopelijk dat de jongste je niet verklikt, maar wel leuk.Maar wat ik nu zie is abnormaal. Ik weet dat er in de loop der jaren een en ander verandert maar de ouders en de jeugd zijn zo makkelijk in de opvoeding, kinderen weten niet te praten (heb mijn ouder(s) en ouderen altijd met U aangesproken en nog steeds nooit mijn ouder(s) uitgescholden enkel WAT boos kijken en vooral niet met ¨rare¨ ogen want o wee dan mag je het hele erf harken.) Wat doen die kinderen na 19.00 u nog op straat en de jeugd onder de 20 jaar gaan en komen wanneer ze willen dat is vragen om moeilijkheden. IK moet er wel bij zeggen dat er zeker ouders zijn die hun kinderen ondanks de situatie een nette opvoeding geven en laten we eerlijk zijn het ligt ook aan het karakter van het kind. Meisjes/dames je lichaam is je tempel wees er zuinig op. Meer kan ik niet zeggen dan waar is die goeie oude tijd gebleven waar er respect,vertrouwen en eerlijkheid was dus NORMEN EN WAARDEN.


  Maak melding

 3. Laat me niet lachen gynaecoloog 😂😂 ayo!
  De ouders wisten niet waar ze waren dus ze hadden hun afspraak gepland.
  Me hoofd hoor deze meiden zijn overrijpe krastaya.
  Zoals ik las met 17 jaar om 20.00 uur al binnen dat was in Nederland ik heb ook zo’n opvoeding gehad.
  Ik ben niet dood gegaan heb diploma’s man kinderen huis auto’s en centen.


  Maak melding

 4. Dit heet nou een spoedcursus.
  Alle facetten in 1weekend.
  Nu nog een papie zoeken want praktijkervaring is al ok.
  Ze weten nu dat dat ding niet alleen voor plassen is.
  Te laat lieve ouders…a porie kaba.


  Maak melding

 5. Nu is droge droge tijd. Dan die grazen is kurkdroog, die gronden onder die grazen is ook heel droog. Dan kokoswater is niet genoeg voor die gronden en die grazen genoeg vocht te maken. Zij hebben nodig kokosmelk, dan die droogte verhelpen. 3 dagen moet dan melk krijgen dan die grazen en die gronden is voldoende bevochtigd, dan geen zorgen maken dat overhit raken of vuurtje ontstaan als lucifertje daar gooi.


  Maak melding

 6. Nadat de mannen ze flunk gepakt hebben dan zijn ze niet meer nodig. Ga maar terug naar huis. Ik geloof niet dat het hun eerste buurt is geweest. Als ze vakantie job hadden dan hadden ze minder tijd voor weglopen.


  Maak melding

 7. kinderen opvoeden is een kunst APART. kindertjes worden gemaakt zonder dat er bij nagedacht wordt hoe ZE OP TE VOEDEN , en omdat bij 99% van de gevallen de opvoeding ontbreekt , worden ze op jonge leeftijd kleine “Singertjes ” ( een heel oud wereldberoemde merk naaimachine en deze machines naaien als de beste) Trouwen over het fenomeen naaien ? wel in Suriname is het naaien of genaaid worden , en overal kom je het tegen onder vrienden tijdens de bouw van je huis of bij de monteur noem maar op
  De Gynaecoloog, kan weer zijn ogen de kost geven, het is trouwens een heel mooi beroep , je ziet wat de vrouwen hebben of niet hebben .. tot besluit een wijze raad van Boven Commewijne ..
  voor dat je in de Sex Arena gaat bezint eer gij begint , want met zulk een jeugd help je het land niet


  Maak melding

 8. Ben ik niet met Maxi eens.
  Deze liba’s heb je in bankok ook en de toeristen komen dan als bijen op het honingpotje af.
  Die arme ouders zou ik willen aanbevelen om ze een flinke kotie go te geven ..het liefst buiten waar de buurt ook getuige van is.
  Hopelijk raken ze dan de jeuk een beetje kwijt.
  Sterkte.


  Maak melding

 9. Aan de meeste comment Kan je lezen hoe laag de Surinaamse man en vrouw denken. Één persoon reageert maar over de ouders als je kind wordt vermist!de.rest.is ziekelijk in zijn kop om er van alles bij te halen. Wiet weer is jullie eigen zoon of dochter aan het boelen en hier mooi weer.spelen met je waardeloos comment.


  Maak melding

 10. Dat deze jonge meiden zich een paar dagen aan het ouderlijk gezag (laten) onttrekken is natuurlijk ongehoord.
  Het lijkt me sterk dat deze dames voor de eerste keer gezamenlijk voor een feestje erop uit trekken.
  Dat ze daarna van bil gaan met hun vriendjes daar is ook niets mis mee.
  De vraag is hoe oud Melvin en zijn vrienden zijn en of ze veilig hebben gevreeën.

  Vele reactie’s hier zijn achterhaald en dom!! We leven niet meer in de jaren 80 maar in 2019 waarin experimenteren en ervaring opdoen met vriendjes/vriendinnen normaal is, gebeurd al jaren.
  In Suriname is echter de tijd stil blijven staan. Ouders, vooral vaders, die meer dan één vrouw op na houden, hier en daar kinderen verwekken maar van hun dochters verwachten dat ze als “Maria de Maagd” opgroeien. Doeiiiiiiiiii


  Maak melding

 11. De beroemde animeermeisje was MAXILINDER (KONINGIN VAN PARAMARIBO) zij had geen keus en een DOEL om geld te verdienen met haar lichaam. Zij verzorgde kinderen (ik dacht meer dan 16 ) zij zelf had geen kids maar allemaal hebben gestudeerd en hebben iets in de maatschappij bereikt. Hoe ze haar leven daarna afgerond heeft voor dat ze naar gene zijde ging, gaan we niet over praten maar de meisjes en jongens liggen hier en daar met Jan, Piet en Kees. Ik had laatst een filmpje gezien waar ze aan een groepje meisjes vroegen: wat doen jullie zo laat op straat en hun antwoord was ¨sribie nanga sma mang¨ ik kreeg zulke grote ogen en m´n oren klapperden, hoe respectloos, schandelijk. dus ik vraag me af zien ouders dit niet( ik kijk wel elke dag in de telefoon van mijn 16 jarige dochter, ik heb ogen en oren overal. als ze met vriendinnen gaat winkelen houden we contact en de ouders ook. We spreken een tijd af en je komt je afspraken na. Ik weet dat je als ouder geen ogen genoeg hebt en het karakter van het kind speelt ook een grote rol en vertrouwen wederzijds. DE jeugd en ouders van tegenwoordig (niet allemaal over een kam scheren)zijn de weg kwijt de opvoeding en respect is ver te zoeken. Fictie en realiteit halen ze door elkaar. Om terug te gaan naar de belangrijkste normen en waarden zullen we heel hard moeten werken. Schaft het droog neuken van jonge kinderen af die zich zelf niet opvoeden op de dansvloer af dan maken we een goed begin. Zo leren zij weer respect te hebben voor hun tempel. Asociaal gedrag kan je afleren. Zonde om een ander de nek om te draaien i.p.v. te vragen : HOE EN WAT KUNNEN WE DOEN OM DE JEUGD/OUDERS/OPVOEDER(S) WEER RESPECT TE KRIJGEN VOOR HUN LICHAAM. DAT ZE WEER MET OPGEHEVEN HOOFD KUNNEN LOPEN EN IN DE SPIEGEL KIJKT EN ZEGT ¨IK BEN TROTS OP ME ZELF¨.


  Maak melding

 12. De opkomende seksualiteit begint al tussen de tiende en twaalfde jaar. Jongens iets eerder dan bij de meisjes. Dat is niet iets van nu. Als ouder moet je wel reëel zijn en het inzicht en overzicht hebben dat te erkennen. Volgens mij is iedere ouder ook wel jong geweest. Een goede verstandhouding met je kind spreekt voor zich .Desondanks nemen zestien en zeventien jarigen hun boro. Het verbaast me wel dat ze zolang zijn weggebleven. Als ze slim geweest waren ,konden ze hooguit onder het mom van een excuus aan hun ouders , een dagje zijn weggebleven. Deze fatu hadden ze dan keer op keer kunnen beleven. Juist door te lang weg te blijven hebben ze de aandacht op zich gevestigd. Het is gewoon een feit dat men al op die leeftijd seksueel actief wordt. Niks geen wachten tot achttien of totdat men de juiste tegenkomt waarbij men in het huwelijksbootje stapt. Die tijden zijn voorbij. Je kunt alleen maar voorlichten over veilig vrijen opdat ze geen ziektes oplopen of zwanger geraken.


  Maak melding

 13. Bart van Marwijk. Gelijk heb je we leven niet meer in de jaren 80 maar normen en waarden en respect ook op nummer een staat en niet t experimenteren met jan Piet en Klaas. Iedereen weet dat met ´t experimenteren je de verkeerde tegen komt en vaak op FB wordt geplaatst en of gechanteerd in Ned. is dat ook zo vaak gebeurd. Dus dom is het niet als je wat voorbeelden geeft. De tijd is zo verandert dat men bepaalde dingen NORMAAL vindt en dan moet je niet oordelen of afbekken. Je praat over veilig vrijen wie zegt dat dat wel gebeurd. Zoals een ook zei na 9 maanden piepen ze anders maar over enkele jaren is het AIDS. En wie zit met de gebakken peren???????????????? VOORLICHTING AL WETEN ZE HET…………ZO JONG……..MAAR TE LAAT.BESCHERMING VER TE ZOEKEN IN 2019


  Maak melding

 14. @ Lily v w.

  Wind je niet zo op!
  Je kunt de telefoon controlen, je kunt contact houden, je kun voorlichting geven, (ook over veilig vrijen) hoop ik en geen filmpje maken etc, etc. maar als de kolder in het hoofd van de jeugd een plaatsje krijgt en het kind ervan overtuigd is dat seks op 16 &17 jaar mag en kan houd je dat niet tegen.
  Ik ken mensen die vanaf hun 12de jaar (basisschool) een relatie hebben en nog steeds gelukkig samen zijn.
  Terwijl de hypocriet die “pas” na de huwelijksnacht van hun seks gingen genieten al veel mannen versleten hebben.
  Een beetje vertrouwen dat deze jonge meiden weten wat ze doen aub. Fysiek, fysiologisch en geestelijk zijn ze er blijkbaar aan toe, volgens hun.
  Als er ellende van hiv of andere vorm van SOA en of een zwangerschap sprake is, moeten ze dan ook hun verantwoordelijkheid nemen en bij Melvin intrekken. Misschien moeten ze dat nu al doen als ze thuis niet meer te handhaven zijn.
  Het is 2019.


  Maak melding

 15. Bert van Marwijk, ben ik met je eens ze geven duidelijk aan dat ze zover zijn dan verwacht men dat ze voorlichting krijgen van hun ouders/opvoeders en vooral eerlijkheid zomaar weg blijven en stiekem je ding doen is geen oplossing. In mijn naaste omgeving zie ik het gebeuren en hoe het fout kan aflopen. En inderdaad het is hun verantwoordelijkheid maar je wil een kind beschermen. Ik hoop dat lering hier uit trekken dat het ook anders kan. Je kan ze niet tegenhouden. Ik hoop dat ik bij mijn dochter ook als het een jongen was op tijd kan ingrijpen qua voorbehoedsmiddelen en dat ze eerlijk is.Want ze van alles uitmaken is zeker niet de oplossing.


  Maak melding

 16. Die loopse teefjes waren zeker bij hun vriendjes om flink genaaid te worden. De ouders moeten maar harder optreden daartegen. Met een gebroken poot kan niemand ervandoor 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.