zaterdag, februari 24, 2024
HomeIngezondenDe bloedprijs van Afobaka

De bloedprijs van Afobaka

-

Does Travel & Cadushi Tours

[INGEZONDEN] – Toen Sergio Akiemboto aantrad als minister was ik heel erg blij. Het gaf mij de hoop dat de reshufling resultaten zou opleveren. Echter, op 30 augustus 2019 is alle hoop de grond in geboord. De manier waarop Akiemboto de deal met Alcoa in Suriname probeerde te verdedigen, kan mij niets anders laten denken dan: Ook gij, Brutus!

Ook Akiemboto staat nu in de rij van de basja’s van Alcoa. Samen met Sardjoe, Waaldijk, Bouva en de 28 stemmers in DNA heeft hij zijn ziel verkocht aan Alcoa. Wat mij extra pijn doet, is dat Akiemboto de laatste persoon is van wie ik dit slaafse gedrag zou verwachten. Zijn voorouders die op de grond onderaan het Afobakameer zijn begraven, zullen zich in hun graf omdraaien; een nazaat van dappere strijders tegen de witte slavenmeester buigt nu diep zijn hoofd voor de witte neo-kolonisator.

Wat er op 30 augustus is gebeurd, doet mij erg pijn en heeft mijn vertrouwen in de regering, DNA en ook de NDP ernstig aangetast.De NDP moet toch de nationale en anti-koloniale partij zijn? Alleen mevrouw Jennifer Simons schijnt dat nog te beseffen. 

Maar het is nog niet te laat. President, luistert u naar uw volk. In hun naam en in naam van de inheemsen en marrons die onderaan het Afobakameer liggen begraven: Teken deze deal niet! Laat hun bloed niet door de turbines van Afobaka vloeien! Surinamers willen niet zo een hoge prijs gaan betalen voor een beetje neo-koloniale elektriciteit.

Xaviera Bouterse

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

19 REACTIES
 1. Wat mij extra pijn doet, is dat Akiemboto de laatste persoon is van wie ik dit slaafse gedrag zou verwachten. Zijn voorouders die op de grond onderaan het Afobakameer zijn begraven, zullen zich in hun graf omdraaien; een nazaat van dappere strijders tegen de witte slavenmeester buigt nu diep zijn hoofd voor de witte neo-kolonisator.
  Akiemboto is uit een slavin geboren en blijft onderdanig gedrag vertonen zoals velen, die ons land steeds voor een appel en een ei aan het verkopen zijn. Het is niet gek dat ons land niet voorruit komt. Hij blijft maar witte voetjes maken..Ons land wordt elke dag naar de knoppen geholpen. Degene die hem deze baan in de schoot heeft geworpen is hoofd verantwoordelijk voor Akiemboto zij stommiteit.Laten wij het slaven gebeuren en de witte man achterwege laten.Kijken naar wie slimmer is. Hoef je niet verder te kijken.Het bewijs is voor de zoveelste keer geleverd. Zijn ouders zullen huilen in hun graf. Wanneer gaat men het leren om onze jongeren te scholen op hoog niveau om dit bedrijf over te nemen??Electra opwekken is niet moeilijk te leren. Stuur capabele jongeren met hun verstand en hart op de juiste plek om hieraan deel te nemen. Alcoa is een vriendjes politieke gebeuren geworden. Weg met deze gasten. Nog even en wij gaan terug naar de koko lampoe tijdperk.

  Sarie Torie

  Het is duidelijk dat Akiemboto een onder kruipsel is


  Maak melding
 2. alles wat nog wat leven in de brouwerij zou kunnen brengen, is verkocht weg gegeven voor soso.. de toekomende generatie heeft het nakijken in het land.. alles en dan ook alles is weg..

  de chinezen met de boten trauwlers hebben ook de monding leeg gehaald en meegenomen, verdwenen wie zal dat onderzoeken..

  die hele tering bende dat n d p heet is niets anders dan een boeven bende zooi bij elkaar, deze figuren willen het land op een hoger niveau brengen, maar alles is nu onder water letterlijk..

  de afgelopen 9 / 10 jaren is het land totaal failliet geworden en is niks meer over.,, zelf de landbouw gewassen zijn vergiftigd voor de export , wat de school prestaties waarde betreft is gereduceerd tot ver beneden peil..
  het KA volk is medeverantwoordelijk van al het gebeuren samen met de moordenaar willis en wetens en wie plukt de gebakken peren nu,, juist ja het poep volk zelf..
  de komende tijd zal het niet beter worden..
  het i. q. is weg ge lopen blijft over de daklozen, zwervers, van het zwarte ras..


  Maak melding
 3. die akiemboto is een mede oplichter boef net als zijn baas jaren lang heeft hij dit beleid ondersteunt en nu krokodillen tranen..

  vraag mij af, of hij einde dit jaar haalt op die stoel..


  Maak melding
 4. Wat velen niet willen horen of weten, vooral het gros der dwaze debiele idiote ndp paria’ s, is dat wie dan ook in zee gaat met de verderver en verdelger van verworden misdaad/narcostaat, didibri, zij willens en wetens verworden tot paarse marionetten en pionnen, hun achterban voorhoudende dat het allemaal gaat om s’ landsbelang. Vroeg of laat vallen ze allemaal door de mand. Ook zo de valse apostel Stef Anus Meyje en de valse profeet Andree Misjiesosokaolo.


  Maak melding
 5. Alle ministers in Suriname vind ik onderkruipsels. Ze weten allemaal stuk voor stuk meer dan de president, maar hebben het lef niet hem opzij te schuiven. Integendeel, ze voelen zich gevleid als hij hen een compliment toebedeeld. Dit is de status van de geleerden in Suriname.


  Maak melding
 6. Inplaats van over kolonialisme en neo kolonialisme en Whitman te lulled. Gebruik het beetje hersenen dat je hebt en adviseer je oom om in zonne energie te investeren. Zon hebben we volop


  Maak melding
 7. Waarom het slavenverleden erbij betrokken wordt ontgaat mij of er moet sprake zijn van manipulatief gedrag. De “slavenmeesters “ hebben Suriname ooit uitgebuit. Wie buit nu het volk uit ? Wie zorgt voor armoede en voor vernedering. Zijn het nog steeds de blanke kolonialen of zijn het de zwarte leiders waaronder die Suriname uitbuiten en van dat land een derde wereldland gemaakt ? AKIEMBOTO is een landverrader net als de rest van het schorem van de NDP. De enige man en partij die in lands belang denkt en handelt is de VHP en Santokhi, meest intelligente politicus van Suriname en die zich van begin af tegen de Alcoa deal heeft verzet.


  Maak melding
 8. AKIEMBOTO is een landverrader net als zijn eigen soort in AFRIKA, die zijn eigen volk had verkocht aan NEDERLANDER ( slaaf). Er zijn bepaalde soort mensen die liever als een slaaf wil leven, het zit in hun gene. Vroeger was hun slaaf van de Nederlander en nu van Half Nederlander( Bouterse, Zeeuwse roots). Hij houdt de mensen dom, net als NEDERLANDER toen met de slaven deed.


  Maak melding
 9. De beste stuurlui staan aan de wal. Dat krijg je nu eenmaal met mensen die zonder enige inspanning hun commentaar geven en natuurlijk van mening zijn het beter hadden gekund. Mijn conclusie de beste stuurlui staan aan wal al honderden jaren geleden dat er zelf een spreekwoord is uit voortgekomen. Er is hier duidelijk sprake van twee groepen mensen. Dit spreekwoord heeft een hoog ” wij ” en ” zij ” gehalte. Natuurlijk zijn de goede mensen de mensen die de regering steunen terwijl de slechteriken aan de wal die tot de oppositie behoren met een behoorlijke negatieve ondertoon commentaar leveren. In het kamp van de oppositie horen mensen thuis die niet meer dan 5 minuten nadenken over de meest complexe zaken op nationaal of internationaal niveau maar “vanaf de wal” hun mening verkondigen. Met allerlei proza willen ze het gelijk aan hun kant krijgen. Zij die het beter weten raken echter verstrengeld in hun eigen onwaarheden. Nu moet Akiemboto het ontgelden.


  Maak melding
 10. Geen geouwehoer meer van politieke zwendelaars !

  ZAAK VOORLEGGEN AAN INTERNATIONALE ARBITRAGE
  COMMISSIE !

  President, die weinig kennis heeft van internationale
  onderhandelingen en weinig weet van de Brokopondo
  Overeenkomst en de juridische aspecten daarvan,
  tekent vroegtijdig een MOU met ALCOA !

  ZEER DOMMIG EN ZEER TEN NADELE VAN LAND EN
  VOLK !!


  Maak melding
 11. Die gasten regeren als die imbiciel in de vs,of neen ze kijken af van die malloot.
  Als die nee zegt ,wordt het achteraf ja. Als het hem uitkomt geeft hij obama en de vorige presidenten de schuld.
  Wat doet die adhin, precies hetzelfde.
  Ministers moeten zowel in de vs als in su naar de pijpen van deze 2 malloten trump en boeterse dansen.

  Maar zal niet lang meer duren,al de gewezen ministers,dna leden en zijn zgn.raadsmannen,al deze gasten zullen samen met vrienden en familie leden aan den lijve moeten voelen wat ze su hebben aangedaan.
  Ook wat gasten vd andere partijen zullen worden aangepakt,want ook onder hen waren er grondrovers en dieven erbij.

  DUURT NIET LANG MEER.


  Maak melding
 12. Akiemboto blijkt achteraf ook alleen maar “a pikien boto” te zijn. En ook nog een loloboto die geen vaste koers vaart maar alle kanten uit. Net als alle NDP ministers heeft ook hij geen ruggegraat maar slechts onderkruiper en gelukzoeker die zich gewillig laten misbruiken door Bouterse.


  Maak melding
 13. Ik wil aan de mensen vragen hierop Waterkant ,die hele afobaka gebeuren heeft Nederland getekend in het jaar 1958 dan was onze vriend Akiboto niet eens Geboren ,De Surinamers hadden toen der tijd geen enkele Stem recht toen de Deal werdt getekend waren wij onder De Nederlandse Vlag ,en als jullie dat hele gebeuren hebben gevolgd dan is er nog niks Getekend ,toen Billiton vertrok waarom heeft Meneer Rusland toen der tijd niet overgenomen Hij was toen Minister Van NH .en nu lopen ze aan de zijkant te schreeuwen hun van oppositie hebben ook mee getekend .


  Maak melding
 14. Beste RobG
  Ik heb de behandeling van de Brokopondo Wet gevolgd en een redelijk overzicht van.
  1 >> de MOU.
  2 >> het rapport van de deskundigen. Dat rapport werd ook door de NDP fractie onderschreven.
  3 >> de hele DNA was kritisch.
  4 >> Akiemboto gaaf verstandige reacties en er werd heel veel bijgestuurd qua uitwerking door Simons en de deskundigen.
  5 >> Daarna gebeurde er iets raars de wijzigingen verdwenen en er kwam een versie in stemming die geen recht deed aan het werk van de DNA, van Simons en de deskundigen van de DNA.
  6 >> Daarna vertrok Simons, Stemde de Coalitie voor iets wat zij niet behandeld had.
  7 >> In de DNA kreeg iedereen van de Coalaitie de schuld maar keek zij niet in de spiegel.
  8 >> Een week later verkondigd Akiemboto plotseling dat de voorgaande regeringen 2 maal de plank hadden mis geslagen en daar mee Suriname haar kans op serieuze schade vergoeding hadden ontnomen namelijkI:
  a >> In 1999 toe de smelter gesloten werd en Wijdenbosh een achterlijke stroomafspraak maakte waardoor Suriname 20 jaar Alcoa subsidieerde. ofwel de negatieve cashflow was te danken aan Jules Wijdenbosch.
  b >> in 2014 toen de regering bouters samen met Alcoa besloot dat het afgelopen was en daarmee de schade claims afzwakte.

  beste RobG het zijn niet mijn woorden maar die van een NDP minister die eerst een dictatoriale wet er door laat jassen en daarna meld dat Wijdenbosch en Bouterse deze ellende veroorzaakt hebben en Suriname miljarden dollars kosten.

  Ik kan het niet veranderen. Ondertussen kan Akiemboto de gevraagde correspondentie niet presenteren.


  Maak melding
 15. Vasseur 10 september 2019 at 23:10
  Die gasten regeren als die imbiciel in de vs,of neen ze kijken af van die malloot.
  Als die nee zegt ,wordt het achteraf ja. Als het hem uitkomt geeft hij obama en de vorige presidenten de schuld.
  Wat doet die adhin, precies hetzelfde.
  Ministers moeten zowel in de vs als in su naar de pijpen van deze 2 malloten trump en boeterse dansen.

  Maar zal niet lang meer duren,al de gewezen ministers,dna leden en zijn zgn.raadsmannen,al deze gasten zullen samen met vrienden en familie leden aan den lijve moeten voelen wat ze su hebben aangedaan.
  Ook wat gasten vd andere partijen zullen worden aangepakt,want ook onder hen waren er grondrovers en dieven erbij.

  DUURT NIET LANG MEER.

  Trump valt helemaal niet vergelijken met ddb.


  Maak melding
 16. Ach ja, het paarse geboefte met hun “lijder” verkopen hun moeder voor een dubbeltje, wat is Alcoa. Wat is onder dit criminele regiem tot bloei gekomen in Suriname?


  Maak melding
 17. Alleen lage mensen als Rob g staan achter de NDP. Lage streken goedkeuren en proberen recht te lullen wat krom is. Rob g in je eigen commentaar heb je jezelf al voor lul gezet.


  Maak melding
 18. Redskin 11 september 2019 at 11:06
  Alleen lage mensen als Rob g staan achter de NDP. Lage streken goedkeuren en proberen recht te lullen wat krom is. Rob g in je eigen commentaar heb je jezelf al voor lul gezet.

  Geen lage mensen, maar oerdomme dwaze debiele idiote paarse stommelingen.


  Maak melding
 19. Kondremangs,
  Weer een KO van @JoJo op lawpie……..die blijft maar authistisch doorgaan met zijn adoratie van DiDiBri en zijn boevenbende, terwijl die hoog en droog op zijn droge golo zit in Ptata……lawpie durft niet naar Su te komen; want kolera aan de vriesdelaan heeft een permanente plek voor zulke betweters………maar alle grappen op een stok……ellendige drugsbende, die alles verkwanseld in Su………
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES