District Coronie ideaal voor veeproductie in Suriname

51
District Coronie ideaal voor veeproductie in Suriname

Het district Coronie dat bekend staat als het kokos- en honingdistrict is ideaal voor de veeproductie. Dit geeft Guino van der Kooye, coördinator Regio-West van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan tegenover het Nationaal Informatie Instituut. Op initiatief van het Kabinet van de President, heeft de overheid sinds vorig jaar grote arealen beschikbaar gesteld voor agrarische activiteiten en wel voor de rijst, kleine land- en tuinbouw.

Het ministerie van LVV is gevraagd de agrarische ontwikkeling in dit district ter hand te nemen. In 2018 zijn door het ministerie van LVV al acties ondernomen voor wat betreft de rijstteelt in Coronie. Het areaal van 4000 ha dat bestemd is voor de rijstbouw, wordt nog niet optimaal benut. Er is slechts 500 ha beplant. Volgens van der Kooye gaat het moeizaam in de rijstbouw, vanwege de vergrijzing van rijstverbouwers en ook vanwege de slechte conditie van de waterkerende dam die een grote bedreiging vormt.

De coördinator zegt verder dat niemand dan het risico wil nemen om rijst te telen. De gemeenschap kan zich dan van vlees en of andere dierlijke producten voorzien. Ook zal naar afzetmarkten gekeken moeten worden. Hierover moet de gedachtewisseling met beleidsmakers nog plaatsvinden. De tuin- en kleine landbouwsector in Coronie verloopt vlot. Groente en knolgewassen worden geproduceerd ten behoeve van de Coroniaanse gemeenschap, maar ook voor Paramaribo en het buitenland.

Hoewel deze sectoren niet worden belicht, zijn de productiecijfers vrij hoog, vertelt de coördinator. Het opzetten van verwerkingsfaciliteiten voor de verschillende gewassen is hierbij van belang. Een heikel punt is dat er boeren zijn die op de dammen planten. De dam kan verzwakken met alle gevolgen van dien bij een eventuele dambreuk. Als alternatief kunnen deze Surinaamse boeren geaccommodeerd worden op onbenutte landbouwarealen.

51 REACTIES

 1. Blijf af van de koeien als voedselbron. Koeien geven al melk waarmee de mensheid (zowat alle kinderen op de wereld) opgroeien. Deze lieve wezens moet men dankbaar zijn en niet slachten en opeten. Het laatste is ondankbaarheid. Zonder koeien zal de mensheid binnen 2 generaties vergaan.


  Maak melding

 2. Vijay, hoe komt het dan dat India als de grootste rundvlees exporterende land is ? Hoe komt het dan dat mensen in het vliegtuig vlees consumeren en met mensen doel ik op de Hindoes. Hoe komt het dat India het land ij uitstek waar koeien heilig is verklaard, overal rundvlees exporteert en na Argentinië en Brazilië tot de top 3 behoort ?


  Maak melding

 3. Broeder Jay bedankt voor jouw bijdrage, object is getraceerd en er zal naar behore worden opgetreden, jouw bijdrage zal ervoor zorgen dat Meriba uit onze samenleving zal verdwijnen.


  Maak melding

 4. OP INIATIEF VAN HET KABINET VAN DE PRESIDENT…? ME MARS , WEER ZO,N ONZINVERHAAL VAN DIE AARTSLEUGENAAR LIMBO OM DE CORONIANEN ZAND IN DE OGEN TE STROOIEN IN VERBAND MET DE KOMENDE VERKIEZINGEN…..DOOR SCHADE EN SCHANDE ZIJN DIE CORONIANEN WAKKER GEWORDEN,BELIEVE ME !


  Maak melding

 5. @Wendy

  Weet niet waar je woont dat dagelijks koeien op de openbare weg liggen of lopen.
  Of sta jij in het weiland en de koeien op straat?
  Dan kan het wel wat jij zegt.


  Maak melding

 6. Hahaha..
  Wat ,dus de ndp gaat geen rundvlees meer importeren uit Brazilie?!
  Zo vlak voor de verkiezingen laat de ndp regering de surinamers weten hoe gaat het is met produktie van tuin ,landbouw en veeteelt zo geweldig ook dat we alvast moeten uitkijken naar afzet markten!!
  En de surinamers die koopt hij zo om.Wanneer gaan de surinamers leren om niet te geloven in de nachtmerries van de ndp?!
  Die hele sectoren als landbouw-veeteelt,die zijn vernietigd door de ndp!!


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Lets Make Surinam Great Again

  Beste land genoten

  Is een bewezen feit dat de NDP een soort van Sta in de weg is wat de ontwikkeling van ons land Suriname betreft

  Daarvoor hoef men geen hoger Wiskunde gestudeerd te hebben om dat te kunnen aanschouwen.

  Niet alleen maar Coronie.. Maar heel Suriname is goed voor Produktie alle distrikten.. Maar er zijn krachten die de ontwikkelingen tegen houden.. Die krachten zijn NDP

  Het Volk van Suriname hoop dat 25 mei 2020 zo snel als mogelijk aankomt zo dat we De Kwal geest dat NDP heet achter ons mag weg blazen zodat wij als volk kunnen beginnen met een Nw hoofd stuk.. Nw Suriname

  Lets Make Surinam Great Again


  Maak melding

 8. Wanneer Coronie zo geschikt is voor de landbouw, waarom hebben onze zwarte bewoners één decennia lang daar niets bereikt. En wie zal nu de kar moeten trekken. Zelf zie ik de zwarte bewoners het niet doen, want landbouw is echt niet hun ding. Cassave planten zou het misschien net kunnen maar dan in het klein. Deze is geen groente maar een knol product die weinig onderhoud nodig heeft.

  Ik wordt er huiverig van de gedachte dat Coronie binnen niet afzienbare tijd onder water zal lopen, gelet op de staat van de dam onderhoud. Er is verder ook geen overheidsgeld beschikbaar. En de lokale bewoners weten het niet hoe om te gaan met zo’n dam. Dus planten op de dam is funest voor de sterkte en levens duur van de dam.


  Maak melding

 9. In Coronie gaat het om 2 zetels bij 1500 kiesgerechtigden.Niet zo verwonderlijk dat er allerlei wilde plannen worden gelanceerd voor dat district.
  De enigste raket dat uit Sur.is gelanceerd,is gebeurd uit Coronie.In begin jaren zestig.Toen al was Coronie een district van landbouw en bijen teelt die langzaam achteruit ging.Tot het in 80 een opbloei meemaakte omdat alle import goederen schaars werd.Kokosolie en varkens vlees werd heel veel waard.
  Deze regering al is in de afgelopen negen jaren met heel wat plannen gekomen voor Coronie.Aloe-vera,hennep,leguanen,kokosolie die uniek is en een wereld prijs won,rijstbouw,copra en nu weer veeteelt.
  In Coronie heb ik een os gespannen voor een kar gezien met berijder.Een haast uitgestorven beeld in Sur.


  Maak melding

 10. Goed initiatief van de staat. Het is natuurlijk beter als het gerealiseerd word. Op die manier kunnen we ook meer lokaal gebruiken. Z.a vlees en melk.

  @vijay;
  Jij hebt het over “eten”
  Wat ik jou nu vraag: hoe staat het dan met alle melk die men India vermorst door ze bij de beelden te zetten?
  Respect voor dat geloof. Maar naar mijn inziens zou het dan beter zijn om dat melk aan de arme en of straatkinderen daar te geven. Want alle melk gaat gewoon de riool in.
  En los van dat: heb jij weleens gehoord van een kringloop?
  De wereld is in evenwicht gemaakt, wie ben jij om het te verstoren?
  Als je een vega of een veganist bent, moet dat jouw zaak zijn. De wereld hoeft het niet te weten en absoluut geen rekening met jou te houden. Het is een keus die jij zelf gemaakt hebt. Waarom moet de wereld dan rekening met jou houden??
  Anyway, de volgende keer is het je aangeraden om 100 keer beter na te denken alvorens je wat wilt zeggen.


  Maak melding

 11. Ach, er zal hoogstwaarschijnlijk toch niets van terecht komen want in SU blinkt men uit in het maken van mooie plannen en het doen van beloften maar de uitvoering blijft vaak achterwege. Eerst zien en dan pas geloven.


  Maak melding

 12. Wanneer de PALU parlementarier Gonzalves (zelf ook werkzaam in de landbouwsector) uit Coronie in een interview met dwt zelf heeft toegegeven dat Coronianen niet bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken dan is dat veelzeggend en dan betekent dat dat alle plannen m.b.t. de ontwikkeling van Coronie de prullenbak in kunnen.


  Maak melding

 13. Op de foto ontbreekt de coroniaanse cowboy. Hoe zou hij eruit zien. Op een paard met een cowboy hoed? Nee toch? De koeien horen thuis op dat grote groene weide op de achtergrond. Voor melken sta at de zon al hoog in de hemel. Er is geen melk truck by the way.


  Maak melding

 14. Beste @Nina,

  Wie ben jij dan wel om jouw denkbeelden op te leggen aan anderen?

  Dankbaarheid is een Goddelijke eigenschap. Als je een leven spaart uit dankbaarheid, dan wordt God (jouw innerlijke Natuur zo je wilt) blij en vrolijk.

  Maar blijkbaar ben je nog in een fase dat je drang naar smaak van jouw tong jou niet toelaat het leven van een ander wezen te sparen. Dat is jouw tekortkoming en daarvoor hoef je een ander niet aan te vallen.

  De wereld is in evenwicht gemaakt, zeker. De mens is echter de uitzondering, omdat hij verstand, barmhartigheid en zuiverheid heeft.
  Daarom moet de mens zich ook niet gedragen als de andere dieren. Die doden omdat ze niet anders kunnen. De mens kan anders. Jij kan ook anders. Maar op dit moment nog niet blijkbaar.

  Als je je verstand niet wilt gebruiken, kun je het beter inleveren en een full time dier worden.


  Maak melding

 15. Sommige vegetariers/veganisten /hindoes
  dringen hun visie op. Mensen let op je zaak; die gek van India, Modi, heeft al een verbod op het slachten van koeien in een deelstaat van zn land. Mensen worden gemarteld, gedood als ze vlees eten.
  Top reactie van Nina.


  Maak melding

 16. @Miss dikatie,

  Modi toont aan dat hij in een dier ook leven ziet. Ook een dier zoekt naar geluk, zijn geluk. Wie ben jij dan om dat te verstoren? Wie heeft jou het recht gegeven andere wezens te doden? Jouw vader? Jouw moeder? Jouw oma? Of omdat het in de bijbel en de koran staat? Wat voor brute god is dat dan?

  Als jij een dier kan doden, een kalf haar moeder kan ontnemen, is het dan niet gerechtigheid als iemand jouw kind moederloos maakt?


  Maak melding

 17. @Vijay,

  Ik eet ook geen vlees of vis, wel onbevruchte eieren. Je zegt dat iemand zijn/haar denkbeelden niet aan een ander mag/moet opleggen. Klopt, maar wat jij doet is toch precies hetzelfde. Laat mensen die vlees en vis eten in hun waarde, ook al staat het jou heel erg tegen. Sta er wel bij stil dat steeds meer mensen kiezen om vegetarisch te eten. Op de wijze waarop mensen vlees en vis consumeren, zal de wereld opbreken. Is eigenlijk al bezig. Waarom denk je dat er steeds meer vegetarische producten op de markt worden gebracht?


  Maak melding

 18. “Mensen worden gemarteld, gedood als ze vlees eten.
  Top reactie van Nina.”

  Juist ja. Daarom zijn alle moslims en christenen en de Hindoes die vlees eten in India al vermoord toch?

  Schaam je voor de onzin die je uitkraait. Je bent zeker een moslim/christen. Neem dan een voorbeeld aan jouw profeet Jezus. Hij at ook geen vlees.


  Maak melding

 19. @Vijay,

  Aan deze kaffers kan je zoiets toch niet uitleggen. Ze wisten niet wat landbouw was en in Afrika jaagden ze op dieren ipv landbouw te bedrijven. En als ze geen dieren vonden, dan aten ze mensen op van een andere stam. Ze hebben de genen van kannibalen, daarom begrijpen ze zoiets niet.


  Maak melding

 20. Hoe staat het met de leguanen fokkerij? Al die gelul uit de ruimte verdwijnt in de ruimte alleen de marsmannetje en vrouwtjes luisteren nog naar uit hun paarse antenna gericht op Planet Tot-Nezz. Toch moet ik lachen als ik denk Lt Commander Kabouta desie onder de invloed van een paar lijnen cocaine op Starship Suriname.


  Maak melding

 21. @vijay. Hoezo at Jezus geen vlees ? Volgens mij was het toegestaan. Andere vraag aan jou. Is alleen de koe een heilig dier en schepsel van God ? Insecten zijn dat ook en hebben hun nut voor de natuur. Waarom trappen we insecten dan dood ?


  Maak melding

 22. @ Vijay. De Bijbel vertelt van Jezus dat Hij vis at (Lucas 24:42-43) en lam (Lucas 22:8-15). ter aanvulling op het standpunt van Vijay als zou de Here Jezus van Nazareth geen vis eten.


  Maak melding

 23. @Cheffrey,

  Je moet zo min mogelijk doden. Als je insecten zonder te doden uit je huis weg kunt krijgen, moet je dat vooral doen. De eerste oplossing is altijd of je een insect weg kan krijgen zonder te doden. Maar het is ook niet de bedoeling dat je huis een insectenhaard wordt.
  Zelfs de bijbel zegt, als gebod: Gij zult niet doden. maar dat is niet besteed aan Nina en Miss dikatie.

  De Yogi Jezus heeft in India jarenlang vegetarisch geleefd (van z’n 11de tot z’n 30ste en z’n 33ste tm 96ste levensjaren). Dat in Israel hij niemand kon vinden die vegetarisch voor hem kookte is dan ook heel jammer. Israel was nou niet bepaald het land van Melk en Honing (vegetarisch land), maar een land van Vlees en Wijn.


  Maak melding

 24. @ Vijay ik wist niet De Yogi Jezus heeft in India jarenlang vegetarisch geleefd (van z’n 11de tot z’n 30ste en z’n 33ste tm 96ste levensjaren) dat Jezus zo oud is geworden.


  Maak melding

 25. Jezus is na z’n kruisiging, die hij overleefd heeft, teruggekeerd naar de hemel. In Israel en omstreken was de naam voor India in die tijd: Hemel.
  Jezus is opgestegen naar de Hemel, teruggekeerd naar India dus. Het was te gevaarlijk geworden voor hem in Israel. Hij zou opnieuw zijn opgepakt door de Romeinen/Joodse priesterij als hij daar langer gebleven was of opnieuw verraden zijn.
  India was de meest veilige en meest warme plek voor hem, waar hij ook oud is geworden.


  Maak melding

 26. @miss dikatie;;
  Dank je voor de reactie 🙂

  @vijay;
  En wie ben jij dan om meld te verspillen? Anyway, aan jou zal ik geen tijd verspillen.
  Wie een dier al is en wie zich ook zo gedraagt, is te zien aan de reacties die jij plaatst.
  Zoals ik dat geleerd heb: als een hond blaft, laat je hem blaffen! Dat is precies wat ik zal toepassen bij jou.
  Het ga je goed.


  Maak melding

 27. @vijay;
  16.30u
  “Daarom zijn alle moslims en christenen en Hindoes die vlees eten in India al vermoord toch?
  Schaam je voor de onzin die je uitkraait”

  De enige die zich hier moet schamen, ben jij.
  Deze woorden van je geven aan dat je nieteens een dier, maar erger dan een dier bent. Iemand die geen gevoel heeft, ongeacht geloof, is the devil himself. Als je zo de moslims bekritiseerd, leg me dan uit wat voor verschil er nu is tussen de extremisten en de moordenaars die, naar jouw zeggen, “moslims, christenen en Hindoes die vlees eten” hebben vermoord.
  En leg me ook uit: wie is nou de moordenaar? Degene die de daad pleegt of degene die de daad toejuicht?
  Jij, die geen respect hebt voor het menselijk bestaan: man, ga dokken en kruipen in je hol, want met jou beginnen is verspilde tijd.
  Respectloos wezen.


  Maak melding

 28. Beste @Nina,

  Je voelt je aangesproken. Prima. Je ziet dus deels in dat je nog sterke dierlijke instincten koestert. Dat is al een winst.
  Maak je geen zorgen over mij. Ik heb geen bloed van dieren door mijn aderen stromen.

  Melk wordt verspild door het te offeren aan de Goden? Wat wil je dan offeren aan de Goden? Bloed en vlees, zoals moslims, christenen en Joden doen? Zouden de Goden daar blij mee zijn? Op wreedaardige manier de kelen van koeien schapen, kippen doorsnijden en ze offeren?
  Dan maar liever liefdevol een kopje melk offeren.
  Wat aan de Goden (het zuivere) geofferd wordt, vermeerdert zich en komt ten goede aan de mensheid. Daarom offeren Hindoes zuivere spijs aan God. Melk is zo’n zuivere spijs, zo’n nectar. Het resultaat zal zijn: meer melk voor de mensheid, voor de kinderen.
  Het resultaat van doden van koeien zal zijn: meer ziektes, stress en zonde voor de mensheid. Make your choice!


  Maak melding

 29. Beste @Nina,

  Je voelt je aangesproken. Prima. Je ziet dus deels in dat je nog sterke dierlijke instincten koestert. Dat is al een winst.
  Maak je geen zorgen over mij. Ik heb geen bloed van dieren door mijn aderen stromen.

  Melk wordt verspild door het te offeren aan de Goden? Wat wil je dan offeren aan de Goden? Bloed en vlees, zoals moslims, christenen en Jooden doen? Zouden de Goden daar blij mee zijn? Op wreedaardige manier de kelen van koeien schapen, kippen doorsnijden en ze offeren?
  Dan maar liever liefdevol een kopje melk offeren.
  Wat aan de Goden (het zuivere) geofferd wordt, vermeerdert zich en komt ten goede aan de mensheid. Daarom offeren Hindoes zuivere spijs aan God. Melk is zo’n zuivere spijs, zo’n nectar. Het resultaat zal zijn: meer melk voor de mensheid, voor de kinderen.
  Het resultaat van doden van koeien zal zijn: meer ziektes, stress en zonde voor de mensheid. Make your choice!


  Maak melding

 30. Beste @Nina,
  ““Daarom zijn alle moslims en christenen en Hindoes die vlees eten in India al vermoord toch?”

  Jammer dat je zinnen niet in hun context kan lezen. Probeer eens een dag diervrij te eten, als je dan zelf zo ruimdenkend van geest bent. Of preek je alleen maar? Praatjes vullen geen gaatjes, beste Nina.

  P.S: durf je ook je hond en kat te slachten? Of heb je het alleen gemunt op die lieve zorgzame moeder – de koe – die jouw kinderen (als je die hebt) en jouw vader en moeder heeft gevoed met haar levenssap?


  Maak melding

 31. Vijay
  Nina heeft gelijk. Het is tijd verspillen om jou te anrwoorden maar voel me toch geroepen jou van repliek te dienen:
  Jou niveau van communiceren zegt al genoeg over jou.
  Neen, het is niet mn vader,moeder,oma of opa die mij rechten hebben gegeven maar de Schepper van Hemel en aarde. Met een goede reden hebben wij eetbare en niet eetbare dieren volgens de bijbel Koran en de Torah.
  We kennen trouwens allemaal genoeg Hindoes die vlees eten en npg rundvlees ook.

  Jij zou ook geen groente moeten eten want planten leven ook maar dat weet jij kennelijk niet want je hebt het over de mens als dier.

  Als je in reincarnatie gelooft zal je dan ongetwijfeld bang zijn als dier terug te te komen. Ga de artikelen lezen hoevelen niet vermoord en gemarteld zijn recentelijk om het eten van rundvlees. De koe wordt wel gekweekt door de Hindoe en ad slager verkocht. Hoe hypocriet is dat niet?


  Maak melding

 32. @Miss dikatie,

  Welke schepper van hemel en aarde? Wie heeft hem het recht gegeven naar believen te laten doden? En what about zijn gebod: gij zult niet doden? Wat wil deze schepper nou, dat je wel doodt of niet doodt?

  Dus volgens jou representeren de Hindoes die rundvlees eten het Hindoeïsme? Dus Bin Laden representeert de Islam en Hitler het christendom?

  Mijn beste, als je bitawiribladeren plukt, gaat die plant dan dood? Als je een mango plukt, gaat die manjaboom dan dood? Als je graan en kool niet oogst, blijft het dan leven?

  Je hebt het over mensen die gemarteld zijn om het eten van rundvlees. Denk je dat dat verhaal geen achtergrond heeft?
  Jaarlijks stelen moslims in India miljoenen koeien van arme boeren voor wie die koe hun enige bron van inkomsten is. Ze smokkelen deze koeien naar Bangladesh omdat de grens daar poreus is. Wat denk je dat iemand doet wanneer hij zo’n dief vangt die z’n enige bron van bestaan – de koe – gestolen heeft? Dat hij hem gaat aaien en liefelijk toespreken?
  Moslims en christenen in India spelen een zeer vals spel, gesteund door het Westen en de muslim ummah. Hun eigen talloze misdaden verzwijgen ze als het graf en wanneer een Hindoe iets verkeerds doet, wordt dat meteen overbelicht, de Westerse en Islamitische bronnen worden opgehitst, want zgn is men in gevaar en de publieke opinie wordt zwaar beïnvloed. Zgn zijn ze dan het slachtoffer terwijl de misdaad die ze zelf begaan hebben verzwegen wordt. Zo ook het verhaal achter veel van de gevallen van mishandeling waarbij achteraf bleek dat de vork anders in de steel zat dan men had voorgeschoteld. Alleen, de mens is zo ingesteld dat hij iets hoort, denkt dat het de waarheid is en daarna de rectificaties nooit meer hoort. Daar ben jij helaas ook een slachtoffer van.
  Dus ik zou maar oppassen alles klakkeloos te geloven. Tenminste, als je iets voelt voor de waarheid.


  Maak melding

 33. @ Vijay ik heb met veel interesse jouw reacties gelezen en ben in zo verre met jou eens dat alle geloven het goede voor heeft. Wat ik niet begrijp is jouw standpunt dat de Islam en het Christendom het doden van dieren in de Heilige Schriften voorschrijft. Dan stel je dat het Hindoeïsme voor alle levende wezens respect heeft en zich geweldloos opstelt. Vervolgens schrijf je dan weer dat als een moslim een koe van een hindoe steelt het gerechtvaardigd is om hem te straffen ja zelfs is het toegestaan om die Moslim te vermoorden. Nou dan vind ik het Hindoe geloof helemaal niet geweldloos! Hoe zit dit nou ? En je dikt het eea wel erg zwaar aan want ik geloof niet dat in India alleen de Christenen en moslims voor onrust zorgen.


  Maak melding

 34. Adolf at ook geen vlees. Zie wat voor grote prestaties die heeft verricht, ook nog de VW kever als nalatenschap achtergelaten. Wist je trouwens dat alle hoge officieren in het 3e Rijk exclusief kleding van Hugo Boss droegen. Wat een geweldige tijd moest dat toch zijn geweest. En ook nog ons heilig teken gebruikt als nationaal symbool, hulde daarvoor. Zo zie je dat die Europeanen aan ons Aryans zijn verwant, het betere ras.


  Maak melding

 35. @miss dikatie;
  Het heeft voor ons geen zin om met deze kakkerlak @vijay in discussie te gaan.
  We hebben er absoluut geen behoefte aan om ons te verlagen tot zijn niveau.
  Hij wilt de wereld veranderen met zijn denkwijze. Wel, van hier uit dan het beste aan hem. En wij maar lachen!!
  Hij vind dat ik me aangesproken voelt, terwijl hij zichzelf sterker aangesproken voelt, anders zou hij nieteens meer reageren. Ik lach me krom!
  Hij heeft niet geleerd om respect te hebben voor ouderen, daarom haalt hij je hele linie aan. En vandaar het respectloos gedrag tegenover de mens én hun geloof. Hij kan het niet inzien dat een ieder z’n eigen geloof heeft en mag hebben.
  Als zijn “god” werkelijk meer zou geven, zoals hij dat beschrijft, snap ik nog steeds niet de armoede van India. Want dan zouden er geen hongerigen daar zijn.
  Maar affen, ik heb geen zin meer om met deze respectloze wezen door te gaan.
  Ik groet bij deze.


  Maak melding

 36. Hoe zit het dan met de armoede in Afrika en in Suriname waar mensen pienaren van de honger. Afgelopen week overleed de Afrikaanse Adolf Mugabe die zichzelf tot door God benoemde president van Zimbabwe. Deze man heeft miljoenen landgenoten omgebracht, bouwde dure paleizen en liet zijn volk honger lijden. Ja hij was op aarde God…..zoveel respect had hij voor het Christendom en zijn volk.


  Maak melding

 37. Nina,
  We kunnen idd. Lachen.
  Sur. en Afrika zijn arme landen en daarom wagen ze geen pogng om op de maan te landen zoals India dat gisteren heeft geprobeerd terwijl grote delen vh volk in grote armoede leeft.
  Foei toch Modi en aanhang.
  Op basis van geloof moslims en Christenen onderdrukken en ook nogeens de straat arme Hindoes. Denk niet dat de Vedas dat leert maar dit is precies wat ik lees: de betere ras. Kastenstelsel is killing in India.

  Islam /Christendom en Jodendom leren ons dat geen mens boven een ander mens is maar niets boven de mens.

  De mens wikt maar God/Allah beschikt.

  Groet


  Maak melding

 38. Beste schrijvers. Dit artikel gaat over Coronie en jullie zijn beland bij het geloof en proberen elkaar op allerlei manieren belachelijk te maken. Is geen juiste weergave van de inhoudelijke artikel. Ik geef jullie in overweging te nemen indien je echt geintereseerd ben, voor een anedere discussie forum te kiezen, waar uiteindelijk jullie inhoud meerwaarde zal hebben.


  Maak melding

 39. Ha haaa we hebben voor de zoveelste keer over Coronie. Al decennia lang wonen daar onze zwarte broeders. Maar zij kunnen helaas veeteelt en landbouw niet kunnen bedrijven. Dat ligt helaas niet in hun genen. Voor eigen gebruik is het een andere zaak , maar in het groot kun je het vergeten. Waar hebben wij het dan over Coronie tot ontwikkeling brengen. Is ver van m’n bed show. Wordt ook gesproken over rijstplanten. Waar op deze planeet verbouwen zwarten rijst. Heb je wel een voorbeeld. De sur regering is aan het dagdromen naar mei 2020 om de 2 zetels binnen te halen. Mensen moeten jullie opletten, vlak voor de verkiezingen zullen flinke dozen pakketten worden verdeeld en de domme bevolking van Coronie zal er weer intrappen.


  Maak melding

 40. Ach @Nina, je kletst maar wat.
  Waar zegt @Vijay dat je een Hindoe moet worden en geen vlees moet eten? Hij geeft aan waarom men geen koeien zou moeten doden. Vervolgens ben jij erin gesprongen om vlees eten te promoten en toen hij je counterde ben je vals gaan spelen.
  Intussen kreeg je hulp van een andere valse speelster die zichzelf @Miss dikatie noemt. Deze beweert dat God mensen heeft verteld dieren te eten. Ook haar heeft hij goed gecounterd. Welke zichzelf respecterende God promoot nou moord- en doodslag? Hoe zit het met dan met de God uit de andere godsdiensten die mensen aangeeft ALLE leven te respecteren? Zijn zij minder dan jouw bloeddorstige God?
  Daarna kom je met scheldpartijen zoals kakkerlak.
  Vervolgens linkt Miss dikatie God met honger. Dus de Afrikaanse Goden (tegenwoordig Allah of YAHWEH of Jezus) straffen de Afrikanen met honger?
  Maar jullie hebben jullie respectloos gedrag jegens de koe nog niet gerechtvaardigd. Waarom mag een koe wel gedood worden? Waarom mag jij niet gedood worden? Rechtvaardig dit eens! Ik ben benieuwd!!

  Compliment aan @Vijay. Vooral doorgaan het vegetarisme te promoten en het doden van koeien als een slechte daad te bestempelen. Gau Mata ki Jai!!


  Maak melding

 41. Even terug komen op Jezus Christus. Hij was in het begin inderdaad vegetarisch. Niet hij alleen maar heel het arabisch continent en Israel. De joden zijn ook ooit vegetarisch geweest. Maar op een gegeven moment kwam in de regio’s een lange droogte en gewassen werden zeer schaars. Hierop besloot Jezus met de bevolking naar de zee te gaan. Hij legde uit dat er doorgaans genoeg vissen in de oceaan zijn. Hij adviseerde de mensen om vis te eten om te kunnen overleven. Maar de mensen waren terughoudend en negeerden zijn advies. Hij besloot zelf te gaan eten om de bevolking hun het vertrouwen te geven dat dit de enige oplossing was. Zo begonnen ze in alle arabische landen en Israël vis te eten.

  Offerfeest
  Abraham was zeer gelovig en een zuiver mens en om zijn intense binding met Hem Jezus te tonen was hij bereid zijn zoon aan Hem te offeren. Toen verscheen er een engel en die zei; een ,,schaap,, offeren is voldoende in plaats van je zoon. En zo geschiedde het.
  Maar wat de Koran niet verduidelijkt; is het de bedoeling dat het moslim geloof voor altijd een schaap moet offeren aan Allah?
  Of was in dit geval alleen voor Abraham bestemd, omdat hij bereid was zijn zoon te offeren. Naast schapen werden in de loop der tijden Geiten, Kamelen, Koeien en Ossen toegevoegd. In feite had de mens ondekt hoe je op meerdere manieren kunt overleven. Daarom vragen moslims vergiffenis voor het leven dat wordt ontnomen bij het slachten door een spreuk uit te laten dat zij het vlees gaan nuttigen.
  Dit wordt ook wel HALAL vlees genoemd.

  Vaak wordt de vraag voorgelegd waarom vis dan niet halal. Omdat vis door Jezus aangedragen is en gereinigd. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn met een andere mening hierover.


  Maak melding

 42. Zoals onder de wezens op aarde, de mens speciaal is vanwege zijn verstand, zo ook is onder de dieren de koe speciaal vanwege haar grote liefde en moederinstinct. Een koe zal zelfs een baby van een mens die ligt te huilen ergens, voeden met haar melk, uit mededogen. Geen enkele andere dier kan dat of heeft dat ooit gedaan. Daarom zijn koeien heilig verklaard en moeten ze beschermd worden. Speciaal de koeien van het Indiase ras. Deze zijn bijzonder. Als je er ooit een gezien hebt, de mededogen die uit hun ogen stroomt, dan moet je echt een hart van steen hebben om haar te doden. De Europese koeienrassen zijn ruig en iets dierlijker. De melk van buffels bijv. is slecht voor de mens.
  Het is bekend dat zelfs slangen rechtstreeks uit de uier van koeien melk hebben gedronken.
  De Indiërs (de Heiligen, de Zieners) hebben deze speciale liefde van de koe herkend en erkend. Mede daarom, maar ook om economische, medische en vele andere redenen, hebben ze de koe tot moeder verklaard, heilig verklaard en aangeraden de koe niet te doden. Ze hebben aangeraden helemaal niet te doden, te beginnen met de koe.
  Koeien nemen ook een speciale plek in, in het hart van God. Zo is bekend dat Heer Krishna en Heer Dattatreya een speciale band hadden met koeien. Wie God wil behagen, zal daarom nooit een koe doden of haar vlees consumeren. Dat is de opvatting binnen het Hindoeïsme. Een opvatting die wereldwijd steeds meer erkenning krijgt.


  Maak melding

 43. En toch zijn er ook hindus die rundvlees eten. Ik las een keer in een Indiaas kookboek, waarin uitsluitend recepten van Indiase acteurs en actrices waren opgenomen, een recept van Rishi Kapoor hoe hij rundvlees klaarmaakt. Hij vertelde dat hoewel zijn familie hindu is, zij rund eten.

  In Kerela, een deelstaat van India, eten niet alleen de moslims en de christenen rundvlees, maar ook de hindus. De nationalistische hindus mishandelen en vermoorden ook de hindus die rund eten en niet alleen de moslims en de christenen.

  Naarmate de welvaart in India toeneemt, zijn ook meer hindus vlees, vooral kip en vis gaan eten.
  Er zijn zelfs brahmanen/brahims die vlees eten.
  Terwijl in het westen het aantal vegetariërs toeneemt, neemt dat aantal in India juist af.
  Laat mensen zelf bepalen wat ze wel of niet willen eten, het is hun verantwoordelijkheid.
  Dus Vijay, als zelfs de hindus graag vlees eten, terwijl volgens het hinduïsme een hindu vegetariër hoort te zijn, hoe kun je dan aan andere gelovigen vragen om zoveel mogelijk vlees te laten staan.

  Maar de (overmatige)vleesconsumptie is wel 1 van de oorzaken dat het slechter zal gaan met de wereld. De wereldbevolking neemt toe. Er zullen meer monden gevoed moeten worden. Over heel de wereld wordt kostbare landbouw-en weidegrond gebruikt om huizen te bouwen. Bossen worden leeg gekapt of zelfs bewust in brand gestoken. Het wordt door klimaatverandering steeds droger, dus zullen oogsten mislukken. Er zal voedselschaarste ontstaan waardoor ook honger zal toenemen en mensen zullen komen te overlijden. Schaarste aan water is nu al een probleem in veel landen.
  De mens is bezig de wereld te vernietigen. De luxe waarin wij zo graag willen leven, zal ons de das omdoen.


  Maak melding

 44. Wat een geklets van Nina en Miss dikkatie, dat alle moslims en christenen in India zijn vermoord omdat ze rundvlees eten. Ook hindus die rund eten wacht hetzelfde lot om mishandeld of zelfs vermoord te worden. Nationalistische hindus houden ‘s nachts de wacht om vooral moslims die koeien gaan stelen van de veeboeren te pakken. Deze koeiendieven worden mishandeld en in het ergste geval zelfs vermoord.
  Als moslims, christenen en hindus rundvlees willen eten, dan gaan ze zelf koeien houden en niet gaan stelen van anderen.
  Deze 2 hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Het is o zo makkelijk om de hindus overal de schuld van te geven.

  In Pakistan leven haast geen hindus meer. Ze zijn of vermoord door de Pakistaanse moslims of ze zijn uit dat land gevlucht. De Indiase moslims zijn juist heel erg blij dat ze in India zijn geboren. Genoeg daarover te vinden op You Tube.


  Maak melding

 45. @Djakkie
  Daarom vragen moslims vergiffenis voor het leven dat wordt ontnomen bij het slachten door een spreuk uit te laten dat zij het vlees gaan nuttigen.
  Dit wordt ook wel HALAL vlees genoemd.

  Vaak wordt de vraag voorgelegd waarom vis dan niet halal. Omdat vis door Jezus aangedragen is en gereinigd. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn met een andere mening hierover.

  Waarom eten veel Marokkanen en Turken dan vlees dat niet HALAL is ? waarom eten ze vlees wat in een kommetje naast varkensvlees ligt ? Ik heb het zo vaak meegemaakt dat het voor de Marokkaan of Turk geen reet uitmaakt of het vlees haal is of niet. Ook doet het er niet toe of het vlees besmeurd is met varkensvlees of niet het enige dat wat ze zeggen is dat als het niet ritueel geslacht is dit voor risico is van de verkoper. Ja, op zo een hypocriete manier kan ik ook een geloof belijden. Zijn ze nu wel of geen moslims ? Want als ik jouw bijdrage goed lees dan moet het vlees altijd rein zijn. Joden zijn wat dat betreft toch rechtlijniger dan de Marokkaanse en Turkse moslims.


  Maak melding

 46. @Jiyani,

  Mijn pleidooi was niet gericht aan alleen moslims en christenen, maar aan iedereen, dus ook Hindoes, die deze mooie lieve wezens doodt, laat doden of opeet.
  Helaas is de toestand van Hindoes in India zo benard, dat velen niet eens weten wat het Hindoeïsme inhoudt. Velen leren het Hindoeïsme van Westerlingen!!! Dat is wat 68 jaar regeren door de Congress partij van Sonia Gandhi en Ahmed Patel (christen resp. moslim) heeft gedaan. De Congress partij heeft op alle mogelijke manieren de Hindoe normen en waarden vertrapt. Deze partij heeft zelfs campagnes gevoerd opdat Hindoes vlees en m.n. rundvlees zouden gaan eten en heeft het slachten van koeien, stieren, kalveren, buffels als beleid ingevoerd en ze wilden heel veel geld verdienen met de export van rundvlees. Zij hebben van India de grootste rundvlees exporteur van de wereld gemaakt.
  Ze hebben programma’s op scholen opgezet om kinderen gratis eieren te voeren. Ze hebben de armen in India ingeprent dat deze rundvlees moeten consumeren. De sentimenten van de Hindoes hebben ze zonder pardon terzijde geschoven.
  Maar gelukkig beginnen veel Hindoes in India nu te ontwaken, hun oude spirituele cultuur te herontdekken en de geschiedsvervalsing door de Congress partij – die de moslim- en christeninvallers als helden portretteerde en de Hindoe vorsten die de mosliminvallers bestreden als terroristen afschilderde – door te krijgen.

  Dat iedereen mag kiezen wat hij eet, daar ben ik het niet mee eens, zelfs de wet is het daar niet mee eens. Je bent een mens en moet mensen datgene voorschotelen wat goed is voor hen. Bovendien zegt de wet ook dat niemand alles mag eten. Het is bijv. bij wet verboden katten en honden te villen en ze op te eten. Ook op het eten van beschermde diersoorten volgt er straf. Dus er is geen recht dat iedereen alles mag eten. De Chinezen bijv. die kat en hond eten zijn hiervan de dupe. Het vangen, verkopen en kopen van kwie-kwie in bepaalde seizoeen is bijv. verboden. Daar maken deze figuren als Nina en Miss dikatie dan geen heisa over.
  Als ik tegen een christen of moslim zou zeggen dat hij het recht heeft de duivel te aanbidden ipv God, dan zou hij dat recht – heel terecht – niet accepteren. Evenzo heeft niemand het recht een ander wezen van vlees en bloed te doden of op te eten. Dus mag je de mens daar best op wijzen. Persoonlijke keuzevrijheid in het dagelijkse menu mag niet gaan t.k.v. het leven van een ander wezen.
  Als men vlees wil eten, hak dan je eigen arm af, bak het goed en smakelijk in croma en eet het lekker op. Dan heb je niemand anders onrecht aangedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.