Suriname stelt US$ 100.000 beschikbaar voor noodhulp aan Bahama’s

54
Suriname stelt US$ 100.000 beschikbaar voor noodhulp aan Bahama’s

Suriname heeft US$ 100.000 als noodhulp beschikbaar gesteld ten behoeve van de slachtoffers van orkaan Dorian op de Bahama’s. Dit meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht.

De Regering zal verder via het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) een lading van 10 containers met water, melk en vruchtensap verschepen naar het getroffen gebied. Voorts is er op verzoek van de Caribbean Disaster and Emergency Management Agency (CDEMA) een refinery specialist met medewerking van Staatsolie Suriname ter beschikking gesteld voor het uitvoeren van een schade inventarisatie bij de olieraffinaderij op de Bahama’s.

De Surinaamse gemeenschap en het bedrijfsleven die noodhulpgoederen of een financiële bijdrage wensen te doneren, hebben daartoe de mogelijkheid via het NCCR. Verdere informatie hieromtrent zal vanuit NCCR worden verstrekt aan de gemeenschap.

Er kan contact worden gemaakt met het NCCR op het telefoonnummer 520840.

54 REACTIES

 1. De Surinamers hebben zelf niet te eten en straks beginnen de scholen weer. Uitgezonderd de rijken natuurlijk.
  Die zitten lekker op vakantie in een ander land. En Suriname gaat geld en goederen geven aan Bahama`s .
  Een applaus voor de regering met een klein letter.


  Maak melding

 2. Helemaal eens met Diane voor de volle 100% zeker weten. Zelf hebben wij in dit land geen nagel over om onze kont mee te krabben en onze regering moet zo nodig de belastinggeld aan de Bahamas gaan uitdelen. Gratis en voor niks. Heeft de bahamas ooit naar ons omgekeken ?


  Maak melding

 3. Deze van moordverdachte Drugscrimineel altijd ai plei BIGI TING. Het is makkelijk belastinggeldweg te geven.

  HIJ MOET HET GELD UIT EIGEN ZAK AAN DE BEHAMAS GEVEN MAAR DAAR IS HIJ TE KRENTERIG VOOR.


  Maak melding

 4. Heel goed.
  Een mooi gebaar.
  Argumenten in de trant van:
  wij hebben het hier (ook) slecht zijn zeer laag bij de grond en geeft de inborst van je zelf weer.
  Beseffen jullie wel wat er is gebeurd?
  Beseffen jullie wel dat al heb je het niet breed dan wel slecht, anderen zijn er erger aan toe. Deel het weinige dat je dan hebt met deze mensen.
  Ik ben Hindustaan en doneer(de) aan Simavi ( oude naam tet bestrijding van lepra vnl Indonesie) aan Hospitaal broeders
  (Afrika) natuurlijk de kerk om de grootste te noemen.
  Denk aan je medemens, wees wat onbaatzuchtiger. Het zal je goed doen.


  Maak melding

 5. Goed initiatief van de Surinaamse regering.Een warm gebaar naar de regering en het volk van de Bahamas. In tijd van nood moet men solidair zijn met de getroffenen. Men moet elkaar kunnen helpen, ook al heeft men het niet breed.


  Maak melding

 6. Een natuurramp kan overal voorkomen ook in Suriname.
  Stel dat het gebeurt en wij krijgen geen hulp?
  Ik vind het een goede zaak om die mensen te helpen.
  suriname heeft inderdaad zelf hulp nodig. Maar het is menselijk om te helpen.
  ALS zoiets in Suriname gebeurt gaat men anders piepen.

  Tide gi deng Tamara n’af oenoe!


  Maak melding

 7. Suriname onderhoudt goede betrekkingen met de Bahama’s. Als vriend help jij je medemens. Het is niet mis wat Dorian heeft aangericht. Het is dus niet meer dan billijk dat ook Suriname een helpende hand toereikt. Suriname is niet het enige land dat hulp aanbiedt. Internationaal wordt dat gedaan. We mogen het niet hopen maar indien Suriname zelf door een verschrikkelijk natuurverschijnsel getroffen wordt, zullen er ook andere landen zijn die Suriname bijstaan. In het verleden had je ook de hevige regenbuien die voor overstromingen zorgden ,waardoor dorpen onder water liepen. Het buitenland heeft Suriname ook gesteund. Suriname laat zien dat op haar niveau zij ook in staat is andere bevriende landen te helpen. De ene hand wast de andere en beide worden schoon. Hierbij maakt het niet uit of Suriname zelf interne problemen heeft.


  Maak melding

 8. De haat die sommigen koesteren reikt ver boven het toelaatbare,zelfs buiten de lands grenzen, sommigen zitten vyf jaar lang aan party politiek te doen, terwyl men zich moet bezighouden met s,lands belang en straks wil men gaan regeren ,Hoe dan?


  Maak melding

 9. Diana, je neemt mensen niet serieus om hen onwaarheden te vertellen. Ergo, jij overdrijft zo erg dat je niet eens ziet dat je jezelf voorbij loopt in onwaarheden. In Suriname heeft een ieder te eten.

  Surinamers en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zouden opstanden uitbreken als mensen niet te eten zouden hebben. Onder de regeringen van VHP/NPS kwam het voor dat mensen eten gingen zoeken in afvalbergen en vuilnisbakken. Je moet het hoofd niet wegdraaien voor deze feiten.

  Er is daarnaast zoveel braakliggend grond in Suriname. Mensen kunnen makkelijk planten om in hun eigen behoeften te voorzien. Daarnaast kan men in een wip en een zucht een hengel kopen om te gaan vissen in rivieren kreken en kanalen. Er is overvloed aan vis in Surinaamse wateren. Jij moet ophouden met het verspreiden van fake nnieuws.


  Maak melding

 10. Top. Het zal zeker in de zakken van de oplichters verdwijnen. In de boeken zal het inderdaad staan als donatie. Welke “drukkerij” geeft het geld gedrukt????


  Maak melding

 11. Weet dat de Columbianen mega partij kwijt zijn, Meriba zit in Holland onder gedoken, koppen gaan rollen. Een ieder die weet waar Ric, Manuel, Meriba en Pablo eenoog verblijven graag kenbaar maken.


  Maak melding

 12. Wat voor pang pang lees ik hier. Als je in Suriname niet te vreten hebt, dan moet je met je luie reet opstaan en gaan werken en planten.
  Er is geld en werk zat in het land. Wie niet te eten heeft in Suriname is een luie domme donderstraal en moet dan niet telkens de handen openhouden voor kleingeld.

  Lesi ka donders. Bouta kies un mars mooi un lesi ka unu, alla kaulo san un wan gratis.

  Go wroko, go pranie anga kaulo. Lesi ka beest yu!


  Maak melding

 13. In suriname
  In het AZ ziekenhuis is er elke keer een sunami effect, bij regen.
  Het Surinaamse volk heeft zelf geld nodig vooral in de zorg.

  “Zorg eerst goed voor jezelf, dan kan je pas voor een ander zorgen”

  Surinaamse …………….. lijdt aan grootheidswaanzin, vandaar deze onnozele acties.
  Een simpel bericht met medeleven was ook voldoende geweest.
  De autoriteiten in de Bahama’s weten zelf ook wel, dat Suriname het heel moeilijk heeft.
  Dus besteed het geld op een verantwoorde manier, wees een keer volwassen in jou handelen.


  Maak melding

 14. Goed zo regering dat je hulp biedt aan Bahamas dat is top zo hoort het dat is een goed gebaar en mensen die kritiek hebben ze moeten een wafel dicht houden als je buur land in grote nood is moet je helpen en gegeven


  Maak melding

 15. Het is geen al te groot bedrag. Daarmee verleen je hulp en bouw je als land good will op. Bovendien is het internationaal een norm dat je iets geeft, ook al is het een klein bedrag.


  Maak melding

 16. Harvey Naarendorp heeft op deze eilanden zijn ambassadeurschap door gebracht terwijl hij het Suri volk het idee gaf dat hij in Parijs was.Dan is het ook normaal dat hij bewerkstelligt dat de regering een gebaar maakt naar “zijn”eilanden.


  Maak melding

 17. Zijn de Bahama’s een buurland van Suriname zoals een schrijfster beweert ? Is dit geen dom gezever ? Suriname geeft geld en andere hulpgoederen…. op papier ! Voorlopig staat niets vast en het zal mij niet verbazen als het bij beloftes blijft.


  Maak melding

 18. @gyan
  Heb je heel goed verwoord. Wanneer je eigen kooi stinkt dan maak je die eerst schoon voor je ook gaat huishouden bij de ander. Want de troep die je in eigen huis hebt veroorzaakt blijft dan jaren liggen. Wie komt je dan helpen opruimen? ?


  Maak melding

 19. Sociale instellingen in SU moeten bedelen voor subsidiegelden die ze vervolgens niet, niet genoeg, veels te laat ontvangen.
  Laat de regering er maar eerst voor zorgen dat de eigen mensen geholpen zijn voordat men anderen wilt gaan helpen.

  De Bahamas krijgt trouwens al genoeg hulp v.d. U.S.A. en de Europese landen. Dat zijn landen die vele malen rijker en economisch sterker zijn dan SU en zij kunnen het zich permiteren om de Bahamas te helpen.

  Wanneer trouwens de kustvlakte van SU getroffen wordt door zware stormen en rukwinden waarbij daken van huizen wegvliegen en wanneer het binnenland van SU te maken krijgt met overstromingen dan zie ik de Bahamas niet in de rij staan om hulp te bieden.


  Maak melding

 20. I kan babbel e babbel e meki wan lo bari. Het feit blijft recht overeind . Suriname heeft haar bijdrage geleverd. Op haar niveau. Suriname had zelfs meer kunnen schenken. What about een miljoen? Maar juist omdat Suriname rekening hield met haar eigen bevolking, heeft zij het bij die honderdduizend gehouden. Het blijft een goede daad. Mensen die niet over naastenliefde beschikken zullen verontwaardigd zijn. Hoe meer je gaat lullen en brullen, hoe meer jij bewijst dat er geen greintje menselijkheid in je zit. Wegwezen!


  Maak melding

 21. We krijgen niet eens geld voir onze bossen. Ik vind dat USA het maar moet doen.
  De instellingen die zo lang wachten moeten hun administratie beter bij houden.
  In Su pinaren de luilakken. Moederdag programma’s komen vrouwen met 4 of meer kinderen en ze werken niet. Waarom niet??
  Dan wil je geen geld.
  Buitenland werken mensen zelf 2 jobs.


  Maak melding

 22. Let op! Er is USD 100.000. Wie zal het geld beheren is niet vermeld. Uit ervaring weten wij dat 90% (wellicht 100%) van dat bedrag aan partij loyalisten gaan middels fictieve stichtingen etc. Weer njang patu?


  Maak melding

 23. Waar is mn 2,8miljoen srd die ik nog tegoed heb voor geleverde beveiligingsdiensten! Ik weet niet in wie zijn handen mijn geld is blijven plakken. Nu ben ik weer in Nederland en moet helemaal vanaf de grond opnieuw beginnen. Ik doe NOOIT MEER ZAKEN MET SURINAME!!!!!


  Maak melding

 24. In suriname heeft iederéén te vreten, rijden in auto’s, geven feesten zuipen alcohol. En als je niets te eten hebt dan ga je groenten verbouwen op de vruchtbare grond dat Suriname rijk is. Ga achter op je erf wat planten dat hebben wij vroeger ook gedaan en dat deden ze vroeger allemaal. GOEDE ZAAK REGERING voor deze bijdrage, want deze mensen hebben totaal niets meer. Het is een natuurramp dat ook Suriname eens zal mee maken. Dan zal je ook blij zijn dat je hulp krijgt.
  Dan heb je deze fucking klagers en klaplopers hier op waterkant met hun egoïstische koulo karakters die vaak van een uitkering leven en geen ene moer van hun leven maken en een ander niets gunnen. Stelletje hypocriete egoïstische beesten. FUCK YOU ALL.


  Maak melding

 25. Je eigen onderdanen laten verhongeren en de bahama’s geld schenken. Wat een hypotese en hypocriet denkwijze. Het zijn toch de Amerikanen direct verantwoordelijk voor hun welzijn. Laten ze zelf maar de boel opknappen. Met ondersteuning van Sur lijkt meer op; de lamme leidt de blinde.

  Op de bahama’s komt ieder jaar honderden miljoenen alleen aan Toerisme binnen. Waar blijft het geld dan of waaraan zijn deze besteed.

  De mensen hier leven in armoede en zie naar de krakmikkige huizen. De gros is weggeblazen als luciverdoosjes. Het verwonderd mij niet, moet je kijken wat voor soort koppen daar de scepter zwaaien. Zal ook nooit goed gaan.


  Maak melding

 26. @@@Jay
  Ze hebben eeuwig zelf tekort. Laat staan om derden bij te springen. Moet je kijken welke kroeskoppen daar de scepter zwaaien. Kijk naar hun huizen en lenswijze die ze op nahouden. Geen sprake van vooruitgang en die zal er ook nooit komen. Zijn gasten die alleen weten van de natuur te leven. Verloren Zaak!!!!


  Maak melding

 27. Dit is toch te belachelijk voor woorden, ze kunnen zelfs hun eigen broek niet ophouden. Om je een kramp te lachen😂🤣😂🤣 of 😥😭om te huilen , of 🤡wat een joke. Wat zullen we ervan maken???


  Maak melding

 28. En maar schreeuwen dat ons land USD tekort komt. Het geld waarop beslag is gelegd in het buitenland “witwasgelden”was toch zogenaamd bedoeld om het om te zetten in USD???
  En nu wordt er juist wat het land zo hard nodig heeft weg geschonken. Rare zaken en vele verdacht makingen. Heel vreemd gedrag. De 19 miljoen in Europa is gewoon witwas geld.De advocaten zullen ook wel gaan krabben achter hun oren. Maar hun kan het geen biet schelen, als ze hun geld maar krijgen.


  Maak melding

 29. Niet spotten met de dood! U was er daar niet! De Bahama’s zijn ontwricht op dit moment en het zal een tijd duren . Beter betuigt men zijn medeleven en sterkte aan de nabestaanden. Beter zegt men dank aan de Surinaamse staat die ook haar bijdrage geleverd heeft.


  Maak melding

 30. @pakiratigri,

  Weet u zeker of het geld daadwerkelijk daar is aangekomen of daar aankomt????

  Gezien de reputatie van uw regering heb ik het idee dat het in de zakken van uw regering verdwijnt. In de boeken zal deze wel als donatie geregistreerd worden.


  Maak melding

 31. Op dit moment is de tornado genaamd Bouterse in kracht aan het afnemen.
  Wie doneert Suriname straks voor al het leed die deze tornado heeft aangericht?????

  Pakiratigri, RobG, Damsco, Luciën enz enz????


  Maak melding

 32. Een klein gebaar die de regering maakt naar de zwaar
  getroffen gebieden !

  En nu als de bliksem een echte begroting maken,
  staatsschuld, naar beneden, bezuinigen op het
  mega grote ambtenarenapparaat, productie in gang
  zetten en ALLE corrupte politici en hun handlangers
  achter de tralies gooien !

  Stop onmiddellijk met lenen tbv consumptieve doeleinden,
  faillissement van Sranan wordt daardoor intenser en
  de ellende voor het Volk steeds groter !

  Nieuw financieel en economisch beleid NU, jaag de sukkels
  die al ons geld, deviezen, goederen en geleend geld hebben
  verkwanseld ! STOP NU ECHT DE OPENLIJKE CORRUPTIE !


  Maak melding

 33. Dat geld kunnen we beter in eigen land besteden. Salarissen verhogen enz enz. Er is een hoop te doen…
  Aan de andere kant…nou ja…”help en word geholpen”…
  Hopelijk….


  Maak melding

 34. Het onbenul blijft maar kritiek uiten op de zoveelste goede daad van de regering van Suriname om het bestuur en het volk van de Bahama’s te ondersteunen. De bijdrage die Suriname levert is maar een druppel op een gloeiende plaat. Alle beetje hulp is welkom. De Bahama’s zijn getroffen door een monster hurricane. De donatie van de Surinaamse regering kan uit heel veel dingen bestaan. Men kan er rijst, water, kleding, bouwmaterialen, levensmiddelen sturen ter waarde van $100.000,-. Ook het beschikbaar stellen van manschappen van het Nationaal Leger kan men uitdrukken in een geldswaarde. De regering bespaart de bevolking van Suriname geen eten uit de mond om deze goede daad te verrichten. De mensen moeten dus niet zeuren.

  Jay, de sociale instellingen in Suriname moeten ook eigen inspanningsverplichtingen verrichten om aan financiele middelen te komen. Men kan een beroep doen op het bedrijfsleven om maandelijkse sponsoring. Daarnaast moeten de sociale instellingen zichzelf reinigen, of ontdoen van mensen die niet competent zijn.


  Maak melding

 35. Opa en oma siki deng ede. Opa taki ai boi, allemaal nutteloos. Oma taki, maa eeh misschien om de wereld te laten zien hoe eeh geweldig kuut de paarse schijt en pis ddb roverheid het meent met mensen in nood. Opa meki wang tjoeri, ondertussen schijten en pissen vele ndper’ s in nood een paars stinkende ddb buffel, hoe te ete en te drinke. Maar zeg het niet aan al die paarse poep ddb poepschijters.


  Maak melding

 36. Men kan vele arme jonge vrouwen van de Bahamas naar Suriname halen en ze een goed bestaan geven. De Chinese gemeenschap heeft een groot tekort aan vrouwen. Zo integreren we ze in Zuid Amerika.


  Maak melding

 37. Dagelijks beroven, bedriegen en verarmen baas en roverheid land en volk, enne hihihhahaha ook zijn oerdomme debhiele idiote ndp paria’ s. Stem dus weer in 2020, wi e kaa wee voor veif.


  Maak melding

 38. Debiele actie van de regering om onze belastinggeld weg te geven. Als Bouterse zo graag de mensen van de Bahama’s helpen wilt dan geeft hij het geld toch uit eigen zak. Deze drugscriminelen heeft met drugshandel genoeg verdiend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.