Vp Adhin ondertekent Leticia pact voor behoud Amazone

11
Vp Adhin ondertekent Leticia pact voor behoud Amazone
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

Vicepresident Michael Ashwin Adhin heeft voor Suriname de Leticia pact voor de Amazone Regio ondertekend. Dit deed hij namens de Surinaamse president Desi Bouterse op vrijdag 06 september in Leticia, Columbia tijdens de summit van staatshoofden en regeringsleiders van de Amazone Regio.

De Leticia pact voor de Amazone Regio is getekend door de landen Suriname, Columbia, Bolivia, Guyana, Peru, Brazilië en Ecuador. Dit pact is gericht op het nemen van grotere stappen om het grootste tropische regenwoud ter wereld te beschermen, dit na de bosbranden van het Amazone regenwoud. De verschillende staatshoofden en regeringsleiders hebben hierbij de nadruk gelegd op het principe van soevereiniteit.

Volgens het Leticia pact voor de Amazone regio zullen de Amazone-landen gecoördineerde actie voor bos- en biodiversiteitsbeoordeling versterken evenals de ontbossing en bos degradatie bestrijden op basis van nationaal beleid en hun respectieve regelgevingskaders. Ook het opzetten van een regionaal samenwerkingsmechanisme en informatie-uitwisseling om illegale activiteiten te bestrijden die de instandhouding van het Amazonegebied bedreigen.

Eveneens inspanningen in verband met het toezicht op bos bedekking vergroten, alsook versnelde herstel, rehabilitatie en herbebossingsinitiatieven in gebieden vernietigd door bosbranden. Met de ondertekening van het pact hebben de Amazone-landen hun bereidheid getoond om zich te houden aan de te ondernemen acties opgenomen in de Letitia-pact voor het Amazonegebied.

Dit alles zal via de verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken en de bevoegde autoriteiten gecoördineerd worden. Zo ook de formulering van een actieplan voor de ontwikkeling van de goedgekeurde acties, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

11 REACTIES

 1. is de baas zich langzaam aan aan het onttrekken van de machtige positie die hij zo breed mogelijk wilde dragen overheersen over het land..
  of is dit iets van ,, stilte voor de storm ,, van wat er kome zal..
  de man is erg stil de laatste tijd, zijn onderdaan krijgt meer en meer de overhand, waarbij het ook niet veel voorstelt.. deze volgeling, weet ook niet veel van het staatsbestel maakt op allerlei momenten allerlei fouten, die later niet meer hersteld kan worden..
  je zou kunnen zeggen, dat de toekomst erg somber is voor de 26 leden komende tijd..


  Maak melding

 2. @ Agoe Dagoe ( wel een rare alias 😀)
  Maar goed je maakt een zeer terecht opmerking. Er zitten zoveel Brazilianen illegaal in het binnenland van Suriname die ontzettend veel schade toebrengen aan de natuur. Weet de regering wel hoeveel kwik er in het water terecht komt bij de illegale goudwinning ????? Begin eerst orde op zaken te stellen in je eigen achtertuin alvorens de grote jongen te willen uithangen op een internationaal podium.


  Maak melding

 3. Adhin heeft duidelijk zijn hersenen thuis laten liggen. Doet alsof zijn neus hevig aan het bloeden is.
  Hij weet als geen ander dat onze bomen worden gekapt en verkocht aan het buitenland.Ontbossing is aan de orde van de dag. Wat hij hier heeft getekend is prul, kan meteen richting de prullenbak. Hij houdt al deze deelnemende landen chronisch voor de gek, zoals hij ook met het volk doet. Hij is niet voor niets de rechterhand van Bouta. Hij zou zich diep moeten schamen, terwijl hij beter weet. Onze hele natuur gaat stelselmatig naar de knoppen. Alles wordt hier leeg geroofd. Schaamteloos is deze gast.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Voor de ondertekening van een niets zegende pact en wat bla bla bla op dir conferentie is die paarse homo met een dure chartervlucht naar Columbia gevlogen. Zoveel belastinggeld is verbrast geworden en wat is het rendement daarvan ?? Nul komma nul.


  Maak melding

 5. Wat een lachertje en ironisch genoeg baas en roversbende waar hij deel van uimaakt e vernietig en gi als ondrerpand een China duizenden hectaren maagdelijk bos. gelukkig schijten en pissen vele ndp paria’ s en velen volgen Dino en Romano in misdadige voetsporen als hun pa, de baas der aanbeden en vereerde misdadiger in het gehele land.


  Maak melding

 6. Wat een lachertje en ironisch genoeg baas en roversbende waar hij deel van uimaakt e vernietig en gi als onderpand aan China, duizenden hectaren maagdelijk bos. Gelukkig schijten en pissen vele ndp paria’ s en velen der dwaze ndp paria’ s volgen Dino en Romano in hun misdadige voetsporen als hun pa, de baas, een aanbeden en vereerde misdadiger van het gehele land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.