Meer dan honderd grondpapieren uitgereikt aan bewoners Paramaribo-Noord

23
Meer dan honderd grondpapieren uitgereikt aan bewoners Paramaribo-Noord
Foto: (c) BIC Paramaribo-Noordoost.

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer heeft gisteren 134 grondpapieren uitgereikt aan bewoners van Paramaribo-Noord. De uitreiking heeft op het terrein van het Districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost plaatsgevonden. Firstlady Ingrid Bouterse – Waldring, Melvin Bouva, E. Eenig Onderdirecteur Grondbeheer en de Ressortraad van Blauwgrond, Rainville en Munder waren aanwezig.

RGB minister Lekhram Soerdjan gaf in zijn toespraak aan dat de uitreiking gelet op de grote achterstand maar een druppel op een hete plaat is. Grond is een fundament (basis behoefte) voor ontwikkeling en deze regering is volgens de bewindsman met veel commitment bezig om de achterstand in het hele land weg te werken.

Districtscommissaris Mike Nerkust gaf in zijn toespraak aan dat het ministerie hard heeft gewerkt om te komen tot de uitreiking van de grondpapieren. “Het is een moment waar velen van u jarenlang op heeft gewacht. Koester het. Verkoopt u de percelen niet!!”, richtte de dc zich tot de aanwezigen. Namens de bewoners bedankte de districtscommissaris onder andere de minister en zijn team voor hun inzet. “De overheid heeft haar deel gedaan, doet u ook uw deel”.

Vice Voorzitter DNA, Melvin Bouva wees de aanwezigen erop dat ze nu zekerheid hebben en met een gerust gevoel kunnen slapen. Hij riep de aanwezigen op om geloof te hebben in de droom van president Desi Bouterse en het streven van de regering namelijk: “Voor elk gezin een woning”, meldt het Burger Informatie Centrum van Paramaribo-Noordoost.

23 REACTIES

 1. Mooi voor iedereen die wat krijgt.
  De ene regering creëert banen en werkgelegenheid en brengt zo geld in het laatje van de mensen, een andere regering vergroot hun rijkdom door direct een bezit, een stuk grond te schenken. Zo werkt het toch?


  Maak melding

 2. De verkiezingen komen eraan. Vandaar dat men opeens wakker is geworden en aan komt dansen met allerlei lokkertjes en mooie dingen om de stem v.d. mensen te kunnen krijgen bij de komende verkiezingen. Nadat de buit binnen is zal het volk prompt weer vergeten worden door de machthebbers tot de volgende verkiezingen.
  Jammer dat er niet ieder jaar verkiezingen zijn in SU.

  Een bereidsverklaring stelt trouwens niet veel voor, pas als je een toewijzingsbeschikking hebt gekregen is het perceel daadwerkelijk van jou. Dus de mensen moeten zich niet voor de gek laten houden.
  Bovendien wens ik de mensen heel veel succes toe met het bouwen van een woning gelet op de hoge en stijgende prijzen van bouwmaterialen. Bouwen/verbouwen/renoveren is nu beslist veel duurder dan voor 2010 dankzij het devaluerend wanbeleid van de ndp regering. Dat is een keihard feit.


  Maak melding

 3. Paramaribo Noord. Aj daar woont het armste deel van Suriname toch?
  Wederom een overkill aan gezagsdragers.
  Als het volk te maken krijgt met tegenslagen, zie je ze niet, hoor je ze niet.
  da ding mang i tjiebri ding idi.
  Wat doet de vrouw van de president hier?

  Het ziet er mooi uit, ajb dit krijgen jullie van ons baja. Vergeet niet he, wie je dit gegeven heeft. Na oeng djie joe a gron diesie. Now mi reken tap joe
  Maar hoe zit het met buurman dang, mie tjiesie
  A mang paj. Now joe moes dja mang ing monnie bakka. Noso a sang no eerlijk toch


  Maak melding

 4. Enkele opmerkelijke uitspraken:
  “Grond is een fundament (basis behoefte) voor ontwikkeling…”: RGB minister Lekhram Soerdjan

  “Het is een moment waar velen van u jarenlang op heeft gewacht. Koester het. Verkoopt u de percelen
  niet!!”: Districtscommissaris Mike Nerkust.

  “Vice Voorzitter DNA, Melvin Bouva riep de aanwezigen op om geloof te hebben in de droom van president
  Desi Bouterse en het streven van de regering namelijk: “Voor elk gezin een woning”.

  – Graag uitleggen de relatie het fundament (basis behoefte) in relatie met ontwikkeling. Tenzij je de mensen
  ook de tools (geld e.d.) geeft om de grond tot ontwikkeling te brengen in het voordel van het land.
  – Koetser het, verkoop de percelen niet. De DC gaat erop voorhand van uit dat de mensen de percelen door
  gaan verkopen, opmerkelijk.
  – De droom van de president, voor elk gezin een woning. Krijgen de mensen dan een stukje grond en een
  woning? Wie gaat dat betalen en hoe staat dit tot de economische ontwikkeling van het land?

  Bijzonder hoeveel BS deze NDP regering in aanloop tot de verkiezingen naar buiten kan brengen.


  Maak melding

 5. Gaat om puur zieltjes winnen. Een kinderhand is gauw gevuld. Alles wat gratis is, is welkom. Velen laten hun hersenen thuis wanneer zij de deur uit gaan. Wat een zielige figuren en een schaamteloze vertoning van deze regering. Hardwerkende burgers worden niet gezien. Krijgen die ook hun geld terug voor de percelen die zij hebben gekocht met hun zuur verdiende centjes? Wat een oneerlijke situatie om zieltjes te winnen. Bouwen waar moet dat geld vandaan komen. Het wordt dan ook tijd om.niet alleen percelen te schenken maar ook geld voor het bouwen van hun villa’s. Of moeten zij op deze percelen gewoon een kamp opslaan.

  Sarie Torie


  Maak melding

 6. Hou je eer hoog ! Kies voor je land !

  Ineens na 9 jaar zijn er een ministers bij de NDP die doen alsof zij serieus zijn. Toevallig vlak voor de verkiezingen.

  Ik ben geen PL-er maar heb respect voor mensen als Jagmohansingh !
  In een van mijn reacties noemde ik de corrrupte Hindoestanen, Jagmohansingh is ook een Hindoestaan maar hij durft te kiezen voor zijn eer en voor zijn land. ! Big up !

  Bron: de ware tijd:

  ” … Naar eigen zeggen is hij vrijdag thuis bezocht door prominente NDP’ers. Hij heeft hen gezegd dat hij tevreden is op zijn huidige post bij het ministerie van Justitie en Politie in het district.

  Jagmohansingh heeft de NDP’ers meegegeven dat hij zijn land wil dienen vanuit zijn huidige positie en niet als overloper door het leven te willen gaan. “Ze hebben mij bedenktijd gegeven, maar ik hou mijn eer hoog.” … ”

  Wie durven er ook te kiezen voor zijn eigen eer en het land ?


  Maak melding

 7. NOOIT EERDER WERDEN ER GRONDBESCHIKKINGEN UITGEREIKT OP EEN COMMISSARIAAT,DUS IS DIT WEL DEGELIJK POLITIEKE PROPAGANDA VAN DIE PAARSE HUFTERS ; TIJDENS DE FRONTREGERINGEN WERDEN BOUWRIJPE PERCELEN UITGEREIKT TE BOOMSKREEK/GEYERSVLIJT/BOXEL enz.enz.MEN ONTVING HUN BESCHIKKINGEN TOEN NORMAAL OP HET DOMEINKANTOOR TE KERKPLEIN,NOTABENE WAS MEN TOEN IN STAAT OM EEN DEGELIJK WONING TE BOUWEN,MAAR NU KRIJGEN DE ARME MENSEN EEN STUKJE MET ONKRUID OVERWOEKERD STUK LAND TERWIJL ZIJ NIET EENS DE LANDMETERSKOSTEN KUNNEN BETALEN LAAT STAAN OM TE KUNNEN BOUWEN…..PS : WAAR BLIJVEN DE 18000 WONINGEN DIE BELOOFD IS VOOR DE VERKIEZINGEN VAN 2015 ?


  Maak melding

 8. heel veel respect voor meneer Jackmohansing, dat hij geweigerd heeft.

  jammer vind ik, dat hij op dat moment geen foto van al die figuren gemaakt heeft en publiekelijk stelt aan de wereld , dat zou een goede indruk maken..
  goed gedaan man..


  Maak melding

 9. trouwens de grond papieren stellen geen reet voor, het grond ligt ver onder de zee spiegel, bij spring hoog water, komt het stuk land gewoon onder water te staan, bovendien is het klei grond je moet met heel veel zand dit verhogen, wil je geen natte voeten krijgen.. er is verder geen enkele vorm van infra structuur, geen openbare nuts voorzieningen geen scholen, medische diensten ga maar verder met basis minimum loon, kan niks beginnen..
  ik zou bedanken voor die papieren en terug geven..


  Maak melding

 10. bla bla bla De grote NDP show gaat maar voort . “ kijk ons eens hoe goed wij bezig zijn” geen enkel structureel beleid enkel en alleen show projecten om zieltjes te winnen .


  Maak melding

 11. BOUTERSE…”ik wens het volk slapeloze nachten”
  BOUVA………”ga gerust slapen”

  Ze lullen maar raak bij die paarse maffia-bende.
  Wat een ranzige populistische poppenkast.


  Maak melding

 12. Al zoveel jaren wordt er grond bijna gratis gegeven aan burgers en de realiteit wijst uit dat heel wat van die mensen vervolgens een hypotheek lening nemen, het geld verbrassen, die lening NIET aflossen en vervolgens belandt het perceel op de veiling. Dan gaan ze weer bij lantie op de bedeltour voor een nieuw perceel.


  Maak melding

 13. Het gros van deze ndp paria’ s kunnen nauwelijks rondkomen met hun gedevalueerde salaris. Laatstaan een hutje bouwen. Wie houden de paarse rovers voor de gek? Oerdomme bedelaars die in 2010 en 2015 hebben gestemd op ddb zijn roversbende.


  Maak melding

 14. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse.

  Lets Make Suriname Great Again.

  Dit is de beste wat deze regering nog kan doen voor dat ze weg gestemt moeten worden..

  Ider Surinamer heeft recht op een stuk grond.


  Maak melding

 15. Volgens mij heeft iedere surinamer recht op een stukje grond voor ontwikkelings doeleinden.. De NDP regering doet nou net alsof hun het grond uit hun eigen zak hebben betaald en aan de mensen schenken…suriname is van surinamers en daar heeft elke surinamer recht op!! Nou niet komen doen alsof het een NDP cadeau is!! Duidelijk een vorm van verkiezingscampagne..met notabene NDP prominenten die daar ook aanwezig waren..


  Maak melding

 16. Eindelijk eindelijk na 9 jaar is de regering wakker geworden en deelt presentjes uit ik ben blij Boi. Maar als die presentjes straks om je nek hangen en je kan er niets mee dan hoe dan. Ik geef een zwerver een Ferrari en ga dan om een hoekje staan om te kijken of hij wel benzine voor die auto kan kopen. Of wacht even misschien gaat die huizen fabriek nu echt draaien tegen zeer hoge prijzen. Ai mi Boi.


  Maak melding

 17. Ministersambt strookt niet met partijpropaganda-activiteiten
  08/09/2019 00:03 – Naomi Hoever

  Bestuurskundige August Boldewijn. dWT Archief
  PARAMARIBO – Bestuurskundige August Boldewijn geeft aan dat ministersactiviteiten en partijactiviteiten niet met elkaar verweven mogen zijn. De reactie van de bestuurskundige volgt nadat recentelijk ministers zich tijdens hun partijactiviteiten bezig hebben gehouden met staatszaken en in weer andere gevallen worden overheidsplechtigheden gemengd met partijpropaganda-activiteiten.
  Dit was onder andere te zien bij de oplevering van de Mangolaan. Er was versierd met Surinaamse vlaggen en paarse partijvlaggen. Bij een recent partijbezoek in de Wijk Goede Verwachting van de coördinator van de NDP in Latour was het beeld niet anders. De coördinator is tevens de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. “De twee zaken moeten uit elkaar gehouden worden. Anders kan een ambtenaar die op basis van zijn kennis en kunde in een bepaalde job is benoemd dat ook doen. Ministers willen doen geloven dat wat wordt gedaan een partijaangelegenheid is.”
  Boldewijn legt uit dat een paspoort en een rijbewijs op een normale manier worden verstrekt, maar als het aankomt op uitgifte van percelen is een minister met zijn hele partij aanwezig. “Een bewindspersoon heeft een opdracht om te dienen. Dat staat in de taakomschrijving van een minister.” Hij legt uit dat het ministersambt tot het politiek bestuurlijke behoort en een ambtelijke tot het administratief bestuur. Een minister moet samen met de president beleid maken. Bewindslieden zijn samen met de president verantwoording verschuldigd aan het volk.
  Boldewijn wijst naar het semi-presidentieel systeem dat Suriname kent, waarbij de president niet rechtstreeks door het volk gekozen wordt. De bestuurskundige omschrijft ministers als secretarissen van de president die niet door het volk gekozen zijn, maar door de politiek zijn voorgedragen. Hun taken en bevoegdheden zijn vastgelegd in het staatsbesluit voor departementen, dat getekend is door de president. “In de uitvoering van taken moet het onderscheid gemaakt worden of het namens de staat gebeurt of namens de partij.”
  Vandaar dat hij erop hamert dat zij geen propaganda kunnen maken voor hun partij. “Het wordt een bacovenwinkel. Het is onjuist. U zit daar namens het volk en niet namens een politieke partij.” De bestuurskundige geeft aan dat het duidelijk moet zijn in welke hoedanigheid bewindslieden optreden. “Als een minister in opdracht van de staat problemen aanhoort past het niet dat er tegelijkertijd propaganda wordt gevoerd. Is de minister op dat moment een propagandist of staatsman”, vraagt hij retorisch.

  Ministersambt strookt niet met partijpropaganda


  Maak melding

 18. Dit is pure partij propaganda, hoe doorzichtig. Zelfs het tafelkleed is paars!
  Wat heeft Ingrid Bouterse trouwens te maken met de gronduitgiften?
  Hou me ten goede, elke opgeleverde woning en/of perceel is mooi, maar het valt mij op dat met al dit soort zaken betaald worden uit de staatskas maar “uitgedeeld” door NDP (gelieerde) figuren!


  Maak melding

 19. “DEZE REGERING WERKT” : 18000 WONINGEN,TREIN VAN PARAMARIBO-ONVERWACHT,VIERBAANSWEGEN,FLYOVERS,DIEPZEEHAVEN,VOEDSELSCHUUR,2de DUBAI…..IK GA DIE KOERS NAAR BENEDEN KRIJGEN,BELIEVE ME…..ER KOMT GEEN DEVALUTIE….


  Maak melding

 20. Alleen oerdomme mensen met een IQ van 1, gaan weer in 2020 stemmen op de a-nationale dwazen partij. Ndp sma sa werklijk habi hersens in deng tongtong, maar ddb dogma’ s en indoctrine zorgoe gi kortsluiting ini deng ede foe deng oerdomme ndp paria’ s. Opa taki, a so a de, en er zijn drie paarse misdadige kronkels in hun hersenen die wel goed funcioneren, net als hun didibri misleider. Oma aksa, soortoe kronkel dang? Opa taki. Moord, drugs en roof. Schering en inslag is het geworden sinds deze vervloekte misleiders, dankzij de ndp verdoemd paars vervloekte misdaad liefhebbers in 2010 en 2015 hebben gestemd op hem, voor nog meer moord, drugs en roof. Oma aksi, fa so? Zoon Dinio en Romanio, maar ook vreselijk veel oerdomme debiele idiote paarse zombies volgen hun mislieder in de misdaad. Zo leider, zo volk, zo vader, zo zoon. Soso misdaad en armoede, naast leugen en onrecht zijn de paarse wetverachters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.