Bijzondere archeologische vondst gedaan in Suriname

55
Bijzondere archeologische vondst gedaan in Suriname

Tijdens graafwerkzaamheden gisteren op een zuidelijke rits te plantage Belladrum in het district Coronie is men gestuit op waarschijnlijk een inheemse nederzetting uit de 16e eeuw. Dit meldt het Burger Informatie Centrum van Coronie.

Een bloeiende cacao aanplant, oude graven, beenderen en kapotte aarde werken zijn hiervan de stille getuigen die dat weergeven. Nadat de politie op de hoogte is gesteld zijn de graafwerkzaamheden on hold gezet.

Deze archeologische vondst is vervolgens doorverwezen naar het Directoraat Cultuur voor verder onderzoek. Naar zeggen van Cultuurdirecteur E. Sandi zal de komende week een team van Surinaamse medewerkers naar de plek gaan voor orientatie.

Hieronder meer foto’s van de bijzondere vondst in het cocosdistrict:

https://www.facebook.com/640602955995118/posts/2342274942494569/

55 REACTIES

 1. Waar zijn mijn kakelende kippen gebleven oja iets voor mij niet voor hun dit is kennis hier valt niets of niemand te schelden ga stuk van het lachen, mijn moeder zou zeggen godo broko sierie panja ik ga het volgen vindt het.,interresant .Kennis maakt macht,trouwens ga een lot kopen ik hoor echt niets dat het de schuld is van paarse ratten of ddb tjeeeeeeeeeeeeeeee.dit is kennis kunnen ze niets van hebben hahahaha slim volkje.schelden vloeken.beledigen dure wootden.gebruiken.daar hebben ze hun bachelor voor hahahahahaha


  Maak melding

 2. Heb zo een intens verdriet arheologische kennis vinden ze niet interresant genoeg is kennis dus valt niet te schelden ,te vloeken , te vloeken oooooo wat isijn volkje slim met.hun afschuwelijke nickname.Zelfs dit vinden ze niet interresant he tjeeeeeeeeeeee Educaion is de power to aswien hahahaha mijn ding ook geschiedenis etc,kdn hahahaha waar schuilen ze nu


  Maak melding

 3. @ Aswin Doe kalm aan joh !!!!!!! Wat een overdreven stemmingmakerij pfffff.
  Archeologie is inderdaad van belang voor een land en kan ons veel vertellen over het verleden. Als men serieus en consequent op archeologisch gebied werk zou maken van het doorspitten van vooral de oude plantages ben ik ervan overtuigd dat er veel meer vondsten gedaan kunnen worden. Dat noemen wij gericht beleid en geen incidentele toevalstreffer.


  Maak melding

 4. Interessant en leuk om dit te horen. Zo krijg je een nog beter beeld hoe het vroeger aan toeging. Prachtig dit te horen. Meestal hoor je over archeologische ontdekkingen, but never in Suriname. So ,here’s to you. Nog meer graafwerkzaamheden en nog meer ontdekkingen. Het heeft vast wel te maken met de aankomende verkiezingen. Na Bouta schuld. 😉


  Maak melding

 5. Ik doe kalm ben niet achterlijk maar je hoort ze niet zeggen van leuk ik ga dit zeker volgen ,dus ik weet wat ik zeg bij alle forums bomvol van kritiek,schelden op de regering zelfs spotten over de doden ,schelden op bevolkingsgroepen dus dat mag wel,ik wens u een gezegend weekend mijn ma zei als je te eerlijk bent heb je weinig vrienden doeg,oja.je heb een.van je vriendjes die begint over coke doei zal dit zeker volgen.kennis maakt macht.Ciao


  Maak melding

 6. Het lijkt wel alsof Aswin een spontane spier in zijn onderbroek krijgt. Wat hij schrijft is natuurlijk koelverhaal en slaat nergens op. Wat heeft het opgraven van een paar beenderen met kennis te maken ? Ik lees dat de ontdekking tijdens graafwerkzaamheden zijn ontdekt en dus is men niet gericht gaan zoeken. vanwaar die hoera stemming ontgaat mij maar voor jou geldt dat je met alles tevreden bent. Je hebt geen leven kerel dus ga je maar snel omkleden en je bed in.


  Maak melding

 7. Hoor jou praten.indecitele toeval bedankt jij hebt jou zelf veraden dit is struktureel maar surinamers hun interesse ligt daar niet houdt mij niet voor de domme er is nog veel en veel meer te vinden vooral in de. Slaventijd lees die boeken.van Cinthja Mc_ louyd suc6


  Maak melding

 8. De waarheid een leven heb ik maar het opgraven van een paar beenderen wat niet zo is geef mij meer kennis over jou denkwijze door die onderzoekingen kunnen ze achterhalen welke stammen daar waren en dat is voor mij kennis en voor jou slachtoffers zoeken.om op te schelden.als je vriendjes go lesie


  Maak melding

 9. En dat ding die zegt dat ik een leven moet gaan zoeken.ga jij maar hier in de museum ben ik een van de weinige gekleurde die een museum.als van gogh etc bezoek dus komen.jullie.mij niet dicteren de meeste van jullie houden.niet van kunst dit soort dingens etc ,als ik een strandwandeling maakt zie je ook.of bijna nooit gekleurde jullie interrese zijn daar niet met sporten staan jullie ook niet te juichen .door.die blanken gaan.jullie.nu het binnenland in want jullie.niet alle zijn gewend.met.heel veel goud te rijgen door paramaribo maar om te gaan kijken.waar joden savanne is athoynie willen.jullie niet dus kom mij niets zeggen.ga jij maar een leven zoeken.mislukking


  Maak melding

 10. De ontdekking bevestigt hetgeen velen al lang wisten. De enige erfgenamen van Suriname zijn de Indianen en niet de zwarten die ten onrechte een claim leggen dat zij de enige vertegenwoordigers zijn van Suriname. Is er ooit iemand door een Indian beroofd, verkracht of gedood ?


  Maak melding

 11. @Steenhard de Waarheid,

  Jij bent de echte niet, want die gaf meestal af op de Nederlanders.
  Je bent dus door het ijs gezakt.
  Iemands bestaande naam op een forum stelen is een slechte zaak, jochie.
  En ja, nu ga je ook mijn naam stelen en daaronder posten. Doe maar.

  @Aswin, ik weet niet wat je allemaal raaskaalt. Je bent niet eens een Indiaan. Deze botten behoren waarschijnlijk aan Indianen toe. DNA onderzoek moet dat uitwijzen.
  Wil het zeggen dat als het inderdaad Indiaans is, jij je biezen pakt en uit Suriname vertrekt?


  Maak melding

 12. Eigenlijk keek het land uit naar de bekendmaking van een andere vondst.Dat zou dit weekend moeten gebeuren.De vondst van de 800 miljoen vaten olie van Elias in het Kankantrie gebied.
  Maar cacao is ook goed.Misschien dat de pikin ingi boi het ethanol project weer start en met de suiker nu chocola gemaakt kan worden in Coronie in plaats van kronto koekoe in fancy verpakking.Nu de leguanen niet meer ingeblikt gaan worden.


  Maak melding

 13. Ik had laatst ook botten gezien op straat. Waarschijnlijk kippenbotten. Iemand die de bami met kip daar gegeten heeft en de botten gewoon op straat gegooid heeft. Over 100 jaar zal men zich afvragen van wie die botten waren, als ze dan gevonden worden.


  Maak melding

 14. Ben zeer benieuwd naar verder onderzoek. Dit is uniek. Het land van de native Indianen zoals ze genoemd zijn door die witte klootzakken. De naam Suriname komt van een vroegere inheemse stam/tribe die uitgestorven is, deze stam/tribe heette Surinen een oer oude stam/tribe van Suriname.🌹 deze mensen zagen er gewoon zwart uit met glad haar jammer dat ik de afbeelding van deze stam/ tribe niet kan plaatsen.

  En tegen sommige hersenloze randdebielen zou ik zeggen ga Googlen en onderzoek doen dan zie je de afbeelding van deze oer oude stam/ tribe. Inplaats van dit stront geschrijf van de meesten. Sommigen willen doen voorkomen als of ze op de universiteit hebben gezeten maar weten geen ene ka. Lekker thuis van een uitkering leven anders had je niet veel tijd om elke dag shit commentaar te geven op elke item van Waterkant. Holle vaten klinken het hardst en zeker van die Suri-
  nederlanders die vanuit Nederland de grootse bek hebben en het zogenaamd beter weten. Fuck jullie huichelaars.


  Maak melding

 15. @ aan kokobia ik wil u erkenntelijk bedanken dat ik mijn biezen moet pakken zal ik zeker doen maar helaas waar moet ik als halfbloed heen ik ben niet boos op u maar op mijzelf mijn moeder zei altijd dat jij altijd voor andere opkomt wie komt op voor jou alleen ik jou moeder,is diezelfde crakehoertje nathalie die zei dat indianen zielig zijn en dat we medelijden met ze moeten.hebben en niets hebben uitgevonden en als ze nog waren liepen wij nog steeds zonder kleding,ik kwam voor jou als indiaan op door te zeggen ze verdienen een standbeeld en die drie indianen weer op het papier geld moeten .maar ja u jaagt mij weg ben niet boos maar alleen.zit die hoer nathalie die jullie belachelijk maakte mij nu uit te lachen,maar enfin ik blijf leren en voor het laatst ik ben half hindustaans ,neger dus denkt dat u mij in de zee gaat dumpen,maar ik wens u een.gezegende dag ben niet zo van schelden nathalie wist dat jij.mij loerde want jij schold op indianen uit crake hoer haat jou maar mag niet blijven haten ciao


  Maak melding

 16. Dit is nog maar een vermoeden,onderzoek moet uitwyzen waar of van wie de botten zyn, het kan ook van weg gelopen slaven geweest zyn wie de geschiedenis kent zal dat kunnen beamen .
  want cacao werdt door slaven verbouwt indianen hadden niet zoveel met cacao dus lykt my eerder met slaven temaken te hebben


  Maak melding

 17. Krobia kijk uit dat jij niet de 16 e wordt, trouwens het zal je nooit lukken Suriname aan Nederland en of Amerika te verkopen never mi boi ”redi musu”. De bewustwording proces heeft nog een lange weg te gaan. Lang leve de revolutie!


  Maak melding

 18. Het is trouwens belachelyk dat men daar voor de afwatering zo smalle goten graaft ,Comesaris het mogen best kanalen worden hoor dan ben je in elk geval van water overlast af, en u ziet wat het u allemaal kan opleveren men zal heel wat ontdekken argeologisch maar ook kapitale fondsten iets om overna tedenken


  Maak melding

 19. LAAT DE MISLEIDDE PAARSE JEUGD GAAN GRAVEN IN DE GESCHIEDENIS VAN HUN BAAS VANAF 1980 TOT HEDEN,EN VOORAL DE VONDSTEN VAN 8 DEC 1982 TE FORT ZEELANDIA REGISTEREN EN GOED TOT HUN GEWETEN LATEN OPNEMEN….


  Maak melding

 20. @ ASWIN// FF EEN WAKE UP CALL : “DEZE REGERING WERKT” : 18000 WONINGEN,TREIN VAN PARAMARIBO-ONVERWACHT,VIERBAANSWEGEN,FLYOVERS,DIEPZEEHAVEN,VOEDSELSCHUUR,2de DUBAI…..IK GA DIE KOERS NAAR BENEDEN BRENGEN,BELIEVE ME…..ER KOMT GEEN DEVALUTIE….


  Maak melding

 21. @Melvin,

  De 16e kan ik niet meer worden, want die reeks is gesloten. Ik kan misschien wel de 1e worden in een nieuwe reeks. Oftewel: de NDP (of haar aanhangers) zijn nog steeds moordlustig.

  P.S: let jij heel goed op in het verkeer. Vooral voor vrachtwagens. Want je zou wel eens het slachtoffer kunnen worden en een weduwe achter laten! Jouw mede Paarse Musu’s zullen geen minuut rouwen om je.


  Maak melding

 22. Alias NjangDringiPrisiri dat is het enigste wat je kan, eten, drinken en plezier maken. Een vraag aan jou, hoeveel van wat je de hierboven genoemd hebt….. heb jij zelf gerealiseerd met je koers naar beneden brengen. Ga iets nuttigs doen met je tijd en zet woorden om in daden. Richt een partij op en doe het beter ‘jij met je ”devalutie” schrijven kan je nog niet eens en zet je capslock uit, het enigste waar je goed in ben is bla bla bla bla bla.


  Maak melding

 23. NDP. Suriname een tweede Dubai ? In de dromen van jullie ! Ha ha Arabieren hebben iets dat jullie niet hebben. …. durf om te investeren zonder te lenen. Welk ander land zou in Suriname hebben geïnvesteerd ? Geen een Afrikaans land komt Suriname te hulp. Denk daar maar eens over na. India, China, Indonesië en de Arabische Bank heeft miljoenen geïnvesteerd in Su en waarschijnlijk is een groot deel in de zakken van de zwarte despoot gevloeid.?


  Maak melding

 24. Hmm, geen minister, directeur, directoire, geen grang mang, geen vp,
  wtf waar zijn ze, meestal ding mang i long kong.
  Of levert dit stemmen op jongens,


  Maak melding

 25. @Aswin
  Als dit zo belangrijk is en als jij zoveel kennis van archeologie hebt dan ben je vast en zeker al bij het kabinet gaan informeren hoe de regering dit gaat aanpakken en hoeveel geld er voor beschikbaar is. Zeker die kleine ingi-boy moet dit toch aan het hart gaan??
  Omdat er nog geen nadere beleidsuitspraken zijn wachtne we nog rustig met reageren.


  Maak melding

 26. @Aswin

  Wat is “indecitele toeval” en kun je dit naar een begrijpelijke tekst vertalen want niemand zal dit begrijpen “Educaion is de power to aswien”
  Welke bijdrage levert enkel het vinden van botten, zonder verder onderzoek aan meer kennis en voor echte kennis is veel meer nodig dan alleen maar weten welke mensen er woonden. Dat is zwaar onvoldoende voor een archeologisch onderzoek.
  En als je het wilt hebben over proleten die respectloos zijn naar doden dan moet je zeker ook de naam van Bouterse noemen, de grootste nog levende massamoordenaar van SR.


  Maak melding

 27. @Rbrown
  Cacao was juist een indiaans product dat al jaren voor Columbus bekend stond als de godendrank.
  De meeste slaven die weg liepen waren totaal onbekend met de planten die in SR groeide. Daarom is de Creoolse keuken ook totaal anders dan die van de Ingi. Ook wisten ze niet hoe ze de vruchten moesten oogsten en tot een eindproduct verwerken.

  @Melvin Je opmerking is een ongepaste bedreiging!!


  Maak melding

 28. @Cheffrey ( THE Special One), vuile vieze goede rassist dat je bent. Heb je niets beters te doen?

  Kruip terug onder de steen waar je vandaan komt.
  Als je zo stoer bent post dan met je voor en achternaam.

  Doe AUB NORMAAL MAN!


  Maak melding

 29. En wat gaan de dan doen? Netjes herbegraven? Een historiese begraafplaats, de Oranje tuin die op een paar kilometers van deze directoraat cultuur staat zijn ze niet in staat voor het publiek te openen of the onderhouden?


  Maak melding

 30. @krobia;
  Natuurlijk. Mijn best hoor.
  Maar tja…daaraan is er nog steeds geen einde aan gekomen hé…
  En dat is deel van een pijnlijk verleden…geen mooi verleden 🙁
  En absoluut geen interessant verleden..


  Maak melding

 31. Aswin@ ik ben het 100% met jou eens met het schelden,vloeken,en beledigen dat is een teken van onmacht, en niet rationeel kunnen of willen denken je kan een varken 10 jaar lang wassen en poetsen met goud en diamanten behangen en morgen zit die varken weer in de modder,het is zinloos om op de reacties te reageren, en ja het is waar, als je de waarheid verkondigt heb je wijnig of geen vrienden. Het beste is niet op de reactie,s te reageren.


  Maak melding

 32. Iwan 7 september 2019 at 21:53
  @Cheffrey ( THE Special One), vuile vieze goede rassist dat je bent. Heb je niets beters te doen?

  Kruip terug onder de steen waar je vandaan komt.
  Als je zo stoer bent post dan met je voor en achternaam.

  Doe AUB NORMAAL MAN!

  Als ik de enige racist zou zijn dan had jij reden om je zorgen je maken en had ik begrip voor jouw reactie. De waarheid is nu niet anders san dat de meeste zwarten door en door racistisch zijn en het is net wat Laat Me schrijft . Zodra je de waarheid verkondigt hebben velen korte tenen. Nu vraag je om mijn achternaam te vermelden. Wat dan ? Kom je mij met een bezoek vereren ? Of is het niet juist jij met je stoere praatjes die dom kwakkelt. Luister, als jij niet tegen kritiek kan dan moet je niet deelnemen aan een openbaar discussieforum. Je mag me met een bezoek vereren maar wees gewaarschuwd iemand die niet als vriend mijn huis binnen komt gehuppeld wordt er 1,2,3 eruit geknuppeld. Branieschopper. Overschreeuwer. Straattuig.


  Maak melding

 33. @ Aswin en consorten
  Hebben jullie niet te vroeg de horen geblazen ?? Archeologie is een vak apart, en er zijn zeker veel meer mensen op dit medium die heel veel van Archeologie afweten , je zal het zeker niet weten maar hier in Suriname hebben wij top Archeologen die in Australië hebben gestudeerd .
  zo is gebleken dat de Mongolen van toen de huidige indianen zijn . er zijn ook rots tekeningen gevonden , waar uit blijk dat er vroegere beschavingen in Suriname hebben gewoond .
  @ Aswin en consorten onderschat niemand .
  een wijze raad van boven Commewijne


  Maak melding

 34. Als ze restanten hadden gevonden van eeuwenoude steden en grote tempels rn monumenten dan zou ik pas onder de indruk zijn. Maar wat oude botten en aardewerk stelt niet veel voor.
  Let’s face it, de indiaanse stammen die woonachtig waren in de Guayana’s en het Caraibisch gebied hadden niet veel gepresteerd zeker niet in vergelijking met andere indiaanse stammen als bijv. de Maya’s, Azteken en Inca’s.


  Maak melding

 35. Cheffrey ( THE Special One) 8 september 2019 at 16:44

  swami bhang lassi 8 september 2019 at 16:42. Wat ben jij toch een ongelooflijk domme idioot die doet alsof hij in Suriname woont. Nee kakkerlak je woont gewoon in Nederland. Keer of keer confronteer ik je met je eigen stompzinnige opmerkingen die nergens op slaan. Je weet niet wat je zelf mankeert, grafmongool.

  Ai aan je vocabulaire zie ik dat je een echte bounty bent, wit van binnen en bruin van buiten. Ik zit lekker in Suriname te kijken naar TBN prime alert herhaling op me smart-tv en niet op youtube slimmerik. Channel 20-5 TBN.

  Daag nep Surinamertje.

  Het is lekker zonnig hier hoor, lekker weer, de vogels fluiten en ik drink een heerlijke kersensap met kersen uit me eigen tuin. Niet die Hollandse kersen hoor, de kersen die we hier hebben zullen jullie kennen als acerola of west indische kers. Ik moet het wel voor je uitleggen, want ik denk dat je geen moer weet over Surinamers en Suriname.

  You’re an imposter, a fraud, a fake!

  Daag Nederlander die zich voordoet als een Hindostaanse Surinamer.

  Je moet echt op acteerles gaan, je word nog de nieuwe Sharuk Khan of Akshai Kumar

  Na maas thee


  Maak melding

 36. Cheffrey ( THE Special One) 8 september 2019 at 19:27

  Scheer je heen met je gekwaak, kweekvlees. In 4 reacties van jouw zijde neem je 4 verschillende standpunten in die niet alleen voorbarig zijn maar ook zo uit de duim gezogen. Daar zijn jullie swami zo goed in. Mensen besodemieteren en voorliegen. Je bent een volksmenner en geen swami. Dat je gewoon een zwarte bent was mij al bekend. Zoals jullie zwarten het al jarenlang doen verkeren jullie nog steeds in een identiteitscrisis. Hou op met je toneelstukjes of voer die op voor jouw stamhoofd. Mafkees. Ondanks al die lekkernijen in Suriname plegen jullie een moord om naar Nederland of België te vertrekken. Hou die zwarten aub daar!

  Tye poti, toen je dit aan het tikken was moest je wel schuimbekkend, tandenknarsend en met hoge bloeddruk hebben gezeten hè. En zeker met zo’n ongelooflijk irritant bounty Hollands accent alsof je een hele zak hete aardappelen in je strot hebt gehad net een fois gras gans.

  Je bent echt boos hè dat je door mij bent ontmaskerd als een echte neppe wannabe Surinamer. Je ben geen Surinamer, je bent een Glurinamer. BOUNTYS zoals jij lijden aan een ernstige identiteits crisis, daarom dat jullie depressief raken en zelfmoordneigingen hebben. Wie zichzelf kent en sterk in zijn schoenen staat heeft geen last van crises.

  Jij bent net zo nep en doorzichtig als de Chinese namaak rommels die in de winkels worden verkocht.

  Daag nep Surinamer, bedoel Glurinamer


  Maak melding

 37. Cheffrey ( THE Special One) 8 september 2019 at 21:14

  Eerst was ik een boeler, toen ik jou ermee confronteerde dat jouw vrouw haar genot buitenshuis zoekt omdat jij liever het met mannen doet, bond je in. Nog meer met het kinderachtig gedoe en kinderachtig geleuter. Nu heet het dat ik depressief ben en dat zovelen van mijn soort zelfmoord pleegt. Maar nog steeds gis je wat mijn afkomst is. Aks zoiets eenvoudig als mijn afkomst jouw zoveel moeite kost om te achterhalen, weet ik dat je te dom bent om te poepen. Een grote morserij ben je.stuk kweekvlees. En nu maken dat je oprot.

  Cheffertje,
  Als de mods de mogelijkheid tot reacties geven blokkeren, geeft niet aan dat ik inbind aan je boeler nonsens.
  Verder ter correctie: je WAS geen boeler, je BENT en zult altijd de grootste boeler zijn op waterkant met je boeler praatjes. Je afkomst interesseert me geen ene malle moer. Dat je een amateur bent die aandacht zoekt dat is duidelijk. Je hebt geen enkel gezag en autoriteit, dus ik blijf lekker doen wat ik wil. Jij bepaalt niks voor niemand. Daarom ben je en blijf je de grootste boeler op waterkant

  Daag billenlikker


  Maak melding

 38. Suriname heeft wel bergen maar geen rotstekeningen. De brenger van dit boodschap is een persoon die de fröbel klas niet afgemaakt heeft. Degenen die beweren dat er rotstekeningen zijn hebben die zelf gemaakt. De rest van de reacties zijn te zielig om op te reageren. Weer wat duidelijk hoe achterlijk bepaalde figuren zijn. Vergeet een ding niet als je met een vinger naar iemand wijst dan wijzen er drie naar jou.


  Maak melding

 39. Aswin
  Kijk naar recente geschiedenis.er zijn verschillende coupes gepleegd groot zelfde persoon. Hij beweegt vrijlijk rond.
  Dit is geschiedenis waarmee wij iets kunnen doen.
  Een paar gevonden botten wat moeten wij hiermee doen.


  Maak melding

 40. Soso ka sani sma e poti tap a multimedia yere. Suriname heeft geen bergen en geen rotstekening, dan yu ga skoro, yu tek’ leri wan plei wan lo sabi so. Wel dan lesi dyaso:

  Het dorp Kwamalasamutu is een bundeling van meer dan negen verschillende inheemse stammen die vreedzaam met elkaar leven onder één opperhoofd.. Men leeft van jach, visvangst en de opbrengst van de kostgrondjes. Kwamalasemutu is te bereiken na een binnenlandse vlucht van 2 uur en vervolgens een boottocht van 30 minuten. Gasten logeren in de Iwana Samu Rainforest Lodge. Deze lodge is prachtig gelegen op 20 minuten varen van het dorp. Nabij de lodge liggen de grotten van Werehpai met 350 rotstekeningen van 5000 jaar oud. Een deel van de grotten is nog gesloten vanwege lopend archeologisch onderzoek.


  Maak melding

 41. Het dorp Kwamalasamutu is een bundeling van meer dan negen verschillende inheemse stammen die vreedzaam met elkaar leven onder één opperhoofd.. Men leeft van jacht, visvangst en de opbrengst van de kostgrondjes. Kwamalasemutu is te bereiken na een binnenlandse vlucht van 2 uur en vervolgens een boottocht van 30 minuten. Gasten logeren in de Iwana Samu Rainforest Lodge. Nabij de lodge liggen de grotten van Werehpai met 350 rotstekeningen van 5000 jaar oud. Een deel van de grotten is nog gesloten vanwege lopend archeologisch onderzoek.

  Wan lo ka sani sma e poti tap a multimedia e pley wan lo sabiso.


  Maak melding

 42. Misschien dat onderzoek van de beenderen iets kunnen leren over het grote sterven van de oorspronkelijke bewoners van Suriname. Dat begon na de ontdekking van Amerika waarbij allerlei ziektes werden overgebracht waar de indianen geen weerstand tegen hadden. Ze hebben geen grote bouwwerken achtergelaten in Suriname en Brazilie maar hadden het amazonegbied voor een groot deel in cultuur gebracht, inclusief Suriname. Hoe groot dat wordt nog onderzocht.


  Maak melding

 43. Het dorp Kwamalasamutu is een bundeling van meer dan negen verschillende inheemse stammen die vreedzaam met elkaar leven onder één opperhoofd. Men leeft van jacht, visvangst en de opbrengst van de kostgrondjes. Kwamalasemutu is te bereiken na een binnenlandse vlucht van 2 uur en vervolgens een boottocht van 30 minuten. Gasten logeren in de Iwana Samu Rainforest Lodge. Nabij de lodge liggen de grotten van Werehpai met 350 rotstekeningen van 5000 jaar oud. Een deel van de grotten is nog gesloten vanwege lopend archeologisch onderzoek.

  Wan lo ka sani sma e poti tap a multimedia e pley wan lo sabiso. Suriname heeft dus wèl rotstekening voor de pseudo archeologen onder ons.


  Maak melding

 44. De zoveelste emotionele droeftoeter die hier iets post zonder de vraag gelezen te hebben. Waar zijn de bergen MET rotstekeningen en kom niet aanzetten met grotten e.d. Dat was mijn vraag met je dikdoenerij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.