Verkeersdode is Indonesische vrouw zonder rijbewijs die kuil probeerde te ontwijken

24
Verkeersdode is Indonesische vrouw zonder rijbewijs die kuil probeerde te ontwijken

De 34-jarige vrouw die gistermiddag bij een eenzijdig verkeersongeval in Suriname om het leven kwam, was niet in het bezit van een rijbewijs. De vrouw, die de Indonesische nationaliteit bezit, moest tijdens het rijden uitwijken voor een kuil in de Naaldvarensweg. Daarbij verloor ze de controle over het stuur en kwam de auto in de langs de weg lopende goot terecht.

Het slachtoffer was samen met een 52-jarige mede inzittende onderweg naar het werk toen het ongeluk zich voordeed op donderdagmiddag 5 september. De politie van het bureau Paranam kreeg het bericht van het verkeersongeval in de Naaldvarensweg en deed de plek aan voor onderzoek.

Het ontzielde lichaam van vrouw werd door de Surinaamse politie op de berm langs de weg aangetroffen. Omstanders hadden haar lijk uit het voertuig gehaald, dat in de langs de weg lopen goot terecht gekomen was. De mede inzittende had geen noemenswaardige letsels opgelopen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van de vrouw Inn Dyahwati, door de politie, afgestaan aan haar nabestaanden. Haar lijk zal hoogstwaarschijnlijk overgebracht worden naar haar geboorteland Indonesië aldus het Korps Politie Suriname.

24 REACTIES

 1. Haast alle Surinaamse verkeersslachtoffers bezitten niet over een rijbewijs, maar dan nog moet men hard rijden !!!! Ik zou liever rustig rijden . Dat schilde !


  Maak melding

 2. De puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Lets Make Surinam Great Again.

  Jammer dat deze jonge dame net als velen andere op zo een toch goed kopen manier uit het leven moet stappen

  De wegen in ons geliefde land zijn bezaait met groote kuilen en gaten .. zo was het.. zo zal het zijn en zo zal het ook blijven.. Zo lang wij surinamers op een 3de wereld nivo blijven hangen.


  Maak melding

 3. Wanneer je met je eigen leven speelt, ligt de dood altijd op de loer om je van deze aardbol doen verdwijnen. Het is of je maakt slachtoffers, of je wordt zelf slachtoffer.


  Maak melding

 4. Wie is verantwoordelijk hiervoor?
  Nr 1 de bestuurder
  Nr 2 de hoofdverantwoordelijke voor droge infrastructuur.
  En dan kan OW gaan zeggen dat ze geen geld hebben en dat ze geen toverstok hebben.
  Maar ze hebben al 9 jaren de tijd om beleid te maken, zodat er orde komt.
  Ow en v
  Ja en ook nog tct erbij.
  Waarom worden er geen landelijke meldpunten gemaakt voor kuilen en behoefte aan looppaden, drempels, belijningen?????
  Zo gaat dat in het buitenland.
  Er zijn gebieds verantwoordelijken. Ogen en oren die mee kijken en luisteren wat de urgente gebreken zijn.

  Als je minister of directeur van een departement bent en iemand sterft of wordt invalide door gebreken aan jou beleids deel, neem je dan de schuld op je?
  Of schuif je die in andermans schoen.

  Ja zodra en zolang je dat blijft doen. Zal niemand de importantie van zijn of haar werk zien.

  Wie weet leren we hieruit en gaan wij betere verkeersvoorzieningen treffen en ook consequenties verbinden aan calamiteiten die ontstaan door ons falen.

  Bless


  Maak melding

 5. Wat een verschrikkelijk misplaatste koptekst. Hiermee wordt de suggestie gewekt dat het de schuld van het slachtoffer zelf is. Er wordt gesuggereerd dat het ongeval te wijten is omdat zij zinder rijbewijs reed. Vervolgens wordt in het artikel uiteengezet hoe het ongeval veroorzaakt is. Het slachtoffer probeerde een kuil in de wegdek te ontwijken waardoor zij de macht over het stuur verloor met de fatale gevolgen. De koptekst suggereert dan weer dat dit niet gebeurd was indien de vrouw in bezit was van het rijbewijs. Stel nu dat de kuil ondergelopen was met water dan had de vrouw dit ook over het hoofd gezien met of zonder rijbewijs. Het is de taak van de overheid om dit soort gebreken direct op te lossen en gelukkig gebeurt dit ook in ontwikkelde landen.


  Maak melding

 6. Als je hard rijdt kan je niet zomaar uitwijken.
  Als je geen rijbewijs hebt moet je niet achter het stuur plaats nemen.
  Als het schooltijd was had ze kinderen kunnen aanrijden. Idioot


  Maak melding

 7. De enige met een idiote opmerking ben jezelf want in die directe omgeving van de Naaldvarensweg is geen school gevestigd . Alweer een zinloze bijdrage !


  Maak melding

 8. Met of zonder rijbewijs het doet er niet aan toe in Suriname. Je bent nergens meer veilig. Het rijbewijs in Suriname heeft en levert ook geen meer waarde.

  Familie sterkte


  Maak melding

 9. Indo 6 september 2019 at 22:55
  Gewoon een Javaanse vrouw, bedoelen ze…..

  Als je niet de Surinaamse nationaliteit hebt of deel uitmaakt van de Surinaamse bevolkingsgroepen dan ben je in mijn ogen Indonesische.


  Maak melding

 10. Het slachtoffer en een 52 jarige inzittende op weg naar het werk,begrijpend Nederlands is moeilijk,antwoord ;ze is moslima uit indoland,trouwens Indonesia kwam coke kopen als je niet kan begrijpen houd je mond dit alles brengt negativiteit met zich mee of geef geen antwoord .Weer lees ik ex vriendin steekt huis in brand waar staat ex vrouw dus ze is niet getrouwd .hebzuch op te reageren ik reageer ook niet op alles.

  lezen en nogmaals lezen en begrijpen en dan reageren indien nodig

  lezen niet goed en reppen als kippen


  Maak melding

 11. Mijn afo had gelijk ze zei blakka mang na wang vloek ze stamde af uit achtien zoveel nu pas kan ik Surinaams en vroeg mijn ma en die legde mij uit wat ze bedoelde weer een ka. Iemand verlaat het leven,antwoord fam van somo a ke volk dies jongoe


  Maak melding

 12. Suriname is nog steeds een derdewereldland hoor, hoewel sommigen denken van niet. De wegen zijn op veel plaatsen ook derde werelds. Het rijgedrag van de mensen is derde werelds. De sterftecijfer in het verkeer ook. Ik weet het niet, misschien houden ze van begrafenissen daar. Vandaar al die onnodige doden in het verkeer. Begrafenis schijnt daar een feest te zijn.


  Maak melding

 13. Laat ik een tip geven aan alle Surinamers die in Suriname rijden: je snelheid moet je aanpassen aan je zicht op de weg en natuurlijk aan de snelheidslimiet. Als je niet verder dan 10 m op de weg kunt kijken, lage snelheid aanhouden. Pas harder rijden wanneer je 200 m of meer vrij goede zicht heb op de weg.
  Als je je hieraan houdt, voorkom je veel ellende.


  Maak melding

 14. Een triest ongeval.
  Dit lijkt mij niet een weg waarop hard kan worden gereden. De berm bestaat uit vrij hoge begroeiing dus daar ga je ook niet voor de lol in rijden. Moeilijk te oordelen onder welke omstandigheden het ongeval plaats vond.
  Het niet hebben van een rijbewijs zegt op zich niet veel. Velen die wel een rijbewijs hebben, zijn bij ernstige ongevallen betrokken.

  Onbegrijpelijk vind ik het waarom Surinamers altijd lopen te zeiken over de afkomst van een ander.
  Uit het bericht blijkt, dat het slachtoffer uit Indonesië afkomstig is. Lijkt mij duidelijk.
  Waarom moet zij dan per se aan Somo worden gelinkt of gewoon een Javaanse worden genoemd of nog erger een moslima uit Indoland, die coke kwam opkopen.
  Wat een achterlijke figuren die dergelijke onzin de wereld in helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.