23-jarige ex-vriendin steekt huis van ex-schoonvader in brand

20
Mogelijk brand gesticht in houten woning in Suriname

De Surinaamse politie heeft dinsdag de 23-jarige Sabrina A. aangehouden op verdenking van brandstichting in de woning van haar ex-schoonvader. De vrouw stichtte de brand omdat zij niet tevreden was over de wijze waarop haar schoonvader bemiddeld had in de relatie problemen tussen haar en zijn zoon.

De politie van het ressort Santodorp kreeg op 3 september omstreeks vijf voor half vier in de middag de melding van de brand op een woonadres in het ressort en deed het adres aan voor onderzoek. De ingeschakelde brandweer kon niet voorkomen dat het huis nagenoeg helemaal verteert is door vuur.

Ooggetuigen verklaarden aan de politie, dat zij de ex-vriendin van een zoon van de hoofdbewoner kort voor de brand bij de woning hadden gezien. Dezelfde dag meldde de ex-vriendin Sabrina, A. zich aan op het politiebureau en gaf toe dat zij de woning in brand had gestoken.

Volgens het Korps Politie Suriname heeft zij krantenpapier en smeerolie gebruikt om haar criminele daad uit te voeren. Via een openstaand shutterraam heeft zij een gordijn in brand gestoken. Dat heeft ertoe geleidt dat de woning in de as is gelegd.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Sabrina in verzekering gesteld.

20 REACTIES

 1. Pas 23 jaar jong , getrouwd en nu al relatieproblemen ! Dame die niet aan haar toekomst gedacht heeft , zoals het in Suriname de gewoonte is. Men leeft in grote onzekerheid en grote armoede en zien het huwelijk als basis voor een beter toekomst. De schoonvader heeft volgens haar niet juist gehandeld. Wat had ze dan verwacht ? Dat de schoonvader haar kant zou kiezen ? Ja, was mogelijk geweest als zij met haar schoonvader een heimelijke relatie erop na zou houden.


  Maak melding

 2. Ik heb het al eerder geschreven, zinnen op wraak en wraak nemen is het slechtste en domste dat je kan doen.
  Het verteert je van binnen, je gaat er zelf aan kapot en je maakt de ander, van wie je hebt gehouden of nog steeds houdt ook kapot.
  Is dat wat je wilt?
  In dit onderhavige geval lijkt het alsof schoonpapa niet heeft bemiddeld , misschien zelf de relatiebreuk heeft gestimuleerd.
  Niet- bemiddelen zal niet leiden tot het in brand steken van zijn huis.
  Wat heeft zij nou uiteindelijk bereikt?
  Haar geliefde krijgt ze nu zeker nooit meer terug.


  Maak melding

 3. Je man wil je niet ,accepteer het sabrina.Je wraakactie heeft je gestraft.Ga niet denken dat de wereld slecht is waarin je leeft,integendeel jij hebt slecht gedaan.Je straf heb je verdiend met je stomme wraakactie.
  Je verdient straf en geen medelijden.


  Maak melding

 4. Sabrina heeft gehandeld uit wanhoop. Ze vond geen gehoor bij schoonpapa die het in haar gedachtengang opnam voor zoonlief. Bij haar sloegen de stoppen vervolgens door. Zij was op het moment van de daad niet toerekingsvatbaar. Het strafbaar feit kan niet aan de dader worden toegerekend omdat zij dit feit wegens een geestelijke stoornis heeft gepleegd.


  Maak melding

 5. @RobG
  Hoi daar,sabrina is getrouwd met zoonlief en niet schoonpa.
  Schoonpa heeft nog zijn best gedaan om te bemiddelen.De beslissing moest zoonlief maken.Hij heeft gekozen om sabrina te verlaten.Sabrina moet het accepteren en verder gaan met haar leven.Ze moet geen wraak nemen op schoonpa en zijn huis in brand steken.Ze moet hulp gaan zoeken want ze heeft duidelijk problemen om haar emoties onder controle te houden.Dit hier is brandstichting met voorbedachte rade.Ze hoort in de gevangenis thuis.


  Maak melding

 6. Sabrina, was op het moment van het plegen van het strafbare feit zich er niet van bewust wat de gevolgen van haar daad zouden kunnen zijn. Zij verkeerde in een psychiese shock omdat zij naar alle waarschijnlijkheid in haar goede naam en eer was aangetast. Zij voelde zich gebruikt en vervolgens verlaten. Haar ex schoonvader die zij als mediater had ingeschakeld was in feite haar laatste houvast.

  Naar alle waarschijnlijkheid is bij het gesprek met de schoonvader het een en ander geescaleerd. Men moet Sabrina niet zomaar in het wilde weg verwijten maken. Men moet eerst naar haar achtergrond kijken. Ik vermoed dat Sabrina heel traditioneel en zeer beschermend is opgevoed. Zij is opgevoed met de gedachte dat zij alleen beschikbaar moet zijn voor de man aan wie zij haar eer heeft gegeven.

  Ik vermoed dat Sabrina niets anders weet dan dat zij haar hele leven alleen beschikbaar moet zijn voor haar man. Nu de man haar heeft verlaten is Sabrina behoorlijk met haar zelfzelf in de knoop geraakt. Zij heeft door haar opvoeding geen eigen competenties kunnen ontwikkelen om een zelfbewuste vrouw te zijn.


  Maak melding

 7. Jay, het is zeer triest wat de familie is overkomen, maar heb jij je ook afgevraagd wat Sabrina mogelijk heeft meegemaakt? Het kan zijn dat zij door haar ex schoonvader is mishandeld en dat latente trauma’s die ze had opgelopen bij de zoonlief ineens manifest werden. Sabrina wordt door jou veroordeeld terwijl er mogelijk verzachtende omstandigheden in haar voordeel pleiten. Sabrina had ook jou moeder kunnen zijn die door haar vriend, met andere woorden jouw stiefvader is mishandeld.


  Maak melding

 8. De actie van Sabtina kuur ik af. Jammer dat ze met haar 23 jaar nu al de bak in gaat. gelukkig nu uit elkaar dan 10 kinderen hebben en dan scheiden.
  Meisje misschien zou je een betere man tegenkomen.
  Arme schoonvader. Als ze met dr man in bed lag dacht ze niet aan schoonvader. op deze leeftijd moest ze nog genieten


  Maak melding

 9. @ RobG, je lult als een achterlijke mietje. Ze zouden je samen met je hoertje Sabrina A. op de brandstapel moeten gooien en dan lekker de fik erin steken.


  Maak melding

 10. Rob je schrijft
  1.Sabrina heeft gehandeld uit wanhoop.
  Er had net zo goed kunnen hebben gestaan: Sabrina heeft gehandeld uit wraak.
  Waaruit leidt je af uit wanhoop?
  2. Sabrina, was op het moment van het plegen van het strafbare feit zich er niet van bewust wat de gevolgen van haar daad zouden kunnen zijn. Zij verkeerde in een psychiese shock.
  Zij was op het moment van de daad niet toerekingsvatbaar.
  Wederom waar haal je dit vandaan.
  Ik lees nergens in dit artikel dat ze direct nadat haar duidelijk is geworden dat ze het verder wel kon vergeten, de boel in de fik stak.
  Erger, ze zal hier over hebben nagedacht. Hie moet ik die man terugpakken. Daarna besloot ze tot haar walgelijke daad.
  Ik heb het vaker gezegd en geschreven: wraak nemen lost niets op.
  Het verteert je van binnen en de persoon op wie je wraak wilde nemen pak je terug
  Wat heb je bereikt? Is dit het waard? Geen ene moer heb je bereikt. Alleen verliezers.
  Communiceren, communiceren en nog eens commniceren
  Sommige mensen zeggen; je moet dingen bespreekbaar maken. Dit is niet genoeg. Je moet het bespreken.

  Misschien heeft vader zijn zoon het laatste zetje gegeven, misschien is hij niet de persoon gebleken die zoonlief terug bracht naar deze jouw. Dan nog doe je niet zoiets.
  Maar, als je wilde dat hij ging bemiddelen dan zag je hem niet als een slecht mens, Toch doe je zoiets.

  Rob je haalt er verder van alles bij, deze zaken droom je
  – beschermend opgevoed,
  – Mogelijk mishandeld
  – Latente trauma’s opgelopen bij zoonlief worden manifest haha, maar dan bij schoonvader
  Ik pak er drie uit je postings.
  Tig veronderstellingen, die zomaar uit de lucht komen vallen,
  Het klinkt hard, maar ik ben echt geschrokken van zoveel koeterwaals
  Ik heb nooit aan je verstandelijke vermogens getwijfeld, maar als ik je posting mbt dit artikel lees moet ik misschien mijn mening gaan herzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.