Politieagenten aangehouden voor aannemen geld tijdens verkeerscontrole

29

Twee politieagenten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Dit nadat zij geld zouden hebben aangenomen van een autobestuurder tijdens een verkeerscontrole. Het geld werd aangenomen toen de bestuurder hun had aangeboden. Geld werd aangeboden nadat zij geconstateerd hadden dat bepaalde documenten niet in orde waren.

De Surinaame krant Times of Suriname meldt dat beide wetsdienaren zijn aangehouden voor afpersing, knevelarij en het aannemen van giften en beloften in de rechtmatige uitoefening van hun ambt. De politiemannen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De verkeersdeelnemer had een bepaald bedrag in vreemde valuta bij zich. Het vermoeden bestaat dat hij waarschijnlijk een buitenlander is. Hoofdinspecteur Humphrey Naarden geeft aan de krant aan dat deze zaak in onderzoek is bij de afdeling Onderzoek Personele Zaken.

Beide politiemannen blijven aangehouden in het belang van het onderzoek.

29 REACTIES

 1. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP.

  LETS MAKE SURINAM GREAT AGAIN.

  Beste Lezers.

  Aan ider mens hangt er een prijs kaartje
  Zelf aan Inspecteur Naarden.


  Maak melding

 2. Deze praktijken zijn toch een publiek geheim !!!!!! Bij niemand bekend en toch weet iedereen dat ze met grote regelmaat plaatsvinden. Wonderbaarlijk dat deze twee agenten in dit specifiek geval wel worden aangehouden. Ik mag hopen deze aanhouding onderdeel is van gericht beleid van de politie om de rotte appels uit het korps te verwijderen. Deze afpersers dienen opstaande voet ontslagen te worden.


  Maak melding

 3. Nu is het duidelijk waarom zoveel auto bestuurders zonder rijbewijs rijden. Ze kopen de wetsdienaren om zodat ze straffeloos kunnen blijven rijden met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 4. Deze poepstamper agenten die veel geld wille verdienen,Fu du sang!!!. Z kunne nit eens e dief aanhoude.z mute gewon aan d watermolen straat staan en hun bilgat verkope,als z zoooo graag geld willen.


  Maak melding

 5. al die ellende komt ,, doordat ,,het ka volk ,, niet anders wil..
  ze zijn liever arm, dan in weelde leven,,
  wel nu, laat ze maar in hun waarde..

  wie slim is, neme de bene.. de wereld is groot genoeg..


  Maak melding

 6. Zetten jullie ze bij die boelers.
  Voor al die tijden dat ze smarten geld hebben afgepakt en mooi opgevreten.
  Ze zijn Rond en Dik.
  Dus Leveren jullie ze voor de Leeuwen.
  Ze hebben honger , ze zitten met hun handen in hun broek.


  Maak melding

 7. @evany;
  “Lage salaris????!!!!!”
  Jij bent niet goed snik! Je moet jezelf updaten hoor. Je hebt de nieuwe loonreeks van kps niet gezien zeker, vandaar dat je zoiets zegt. Een beginnende hulpagent verdient al 3 duizend zoveel. Dat is heus niet weinig hoor. Ze zijn trouwens de enigen die zo een hoge salarisverhoging hebben gehad.
  Ze zijn gewoonweg gierig! Dat is alles. Hebzuchtig! Hoe meer ze hebben, zo minder is het voor hun!


  Maak melding

 8. Ze houden niks over als ze ook moeten uitgeven aan hun buitenechtelijke liefjes en die blauwe pilletjes zijn ook zo duur.
  Houd het bij 1 vrouw dan houd je nog wat geld over.
  Hoe hard werken ze dan anderen om meer te willen verdienen?
  Hoe vaak zie je op straat?


  Maak melding

 9. Agenten die dit soort lage streken uithalen zijn het niet waard om deze functie te vervullen. Sommigen vergeten dat zij een voorbeeld functie hebben. Deze gasten zijn een grote schande en een smet voor de overige eerlijke politie mannen en vrouwen. Hoe dom kun je zijn om je baan op het spel te zetten? Geld verdien je door op een eerlijke manier hard voor te werken. Zulke agenten meteen uit het korps verwijderen, ze functioneren voor geen meter. Zij ook geen haar beter dan de oplichters die op straat rondlopen.


  Maak melding

 10. Agenten in Suriname moeten bijbaantjes hebben om de maand door tre komen.
  Betaal ze een behoorlijk salaris gebaseerd op risico en opleiding.
  Met het salaris van een agent met streken dus geen sterren en of knopen is treurig om waar te nemen


  Maak melding

 11. Het zijn gewoonweg rovers agenten. Het zijn niet de laatsten, maar zitten nog honderden binnen.
  Hoe elimineer je nu het allemaal?
  Een moeilijke opgave. Mogelijkerwijs zal het leiden tot beheersbaarheid.


  Maak melding

 12. @@@Bigi sma
  Jouw stelling is niet juist. Meerdere banen gaat leiden tot belangenverstrengeling. Ik neem aan dat ze voldoende verdienen bij het Korps. Als voor iemand niet genoeg is dan moet hij of zij een andere baan gaan zoeken, maar niet in de functie van politie handhaver je integriteit verliezen. Zo breng je het hele Korps in discrediet.
  Overigens zijn er nog 42999 overheidspersoneel die niet veel meer dan hun verdienen. Ze moeten hun vrouwen dan maar ook laten werken en de uitgaven in de hand houden.😨😨


  Maak melding

 13. Er zijn heel wat rotte appels binnen het KPS (en de andere gewapende machten). De volgende regering zal er een flinke job aan hebben om dat alles te zuiveren.


  Maak melding

 14. Niks nieuws gebeurd vaker. Ik heb het ook meegemaakt mijn zwager betaalde de agent ik was helaas te laat met mijn camera. Ik zei nog tegen mijn zwager zulke mensen als jij houd dit gedrag in stand


  Maak melding

 15. Hoeveel geld is aangeboden?
  in welke rang dienden de agenten?
  welk ressort?
  welke geslacht?
  welke leeftijd?
  is de aangever ook aangehouden wegens uitlokking?
  voor sommige lezers op dit forum zijn de volgende vragen ook van belang
  welke etnische groep?
  van welke politieke partij zijn ze lid of hangen ze aan?


  Maak melding

 16. zal wel door de aarmoede komen ,best triest iederéén bijna rooft of doet iets dat niet mag waar ligt het aan dan ???@@/ lage inkomens suriname is erger dan Afrika dom achterlijk volk


  Maak melding

 17. Men doet alsof dit nooit eerder gebeurd in de samenleving.

  Al sinds mijn bestaan stelen of nemen ze geld aan vooral bij buitenlanders is dat erg sterk.
  De politie is zo clean nog niet…wie steelt dr uit de kluis van nieuwe haven…wie geeft info door aan criminelen.

  Waarom worden onder de agenten nooit een uc gedaan urine controle ..ik ben dd zeker van dat de helft vd agenten door de mand valt.

  Het is jammer dat degene die de burger beschermen moet ..dat ook daar verval aanwezig is het politie corps lijkt wel af en toe een maffiabende.

  Het zijn deze zelfde agenten die bij een staking de mensen uiteenslaan…of meenemen voor een grondig pak slaag op het buro.


  Maak melding

 18. De kruik gaat te water tot ze barst. Ze zijn nu gepakt, maar ze deden het al veel langer en er zijn vast en zeker meer agenten die zich hieraan schuldig maken. De corrupte en diefstal is in de hele samenleving doorgedrongen, niemand is betrouwbaar, niemand in positie is integer en willen allemaal geld onder de tafel verdienen(tjoekoe). Een probleem ontwikkelt in landen met een slecht, crimineel en corrupt bestuur. Wanneer zal Suriname dit overstijgen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.