Nieuwe Grond markt in Suriname feestelijk heropend

16
Nieuwe Grond markt feestelijk heropend
Foto: (c) Ministerie van LVV

De Nieuwe Grond markt in het district Wanica heeft haar deuren gisteren feestelijk heropend. Dit geschiedde in verband met het 40-jarig bestaan van de markt. Het dagelijks bestuur van de markt ligt in handen van de Coöperatie Vereniging Zondagse markt te Nieuwe Grond (Covezomag).

De officiële heropening is verricht door vicepresident Ashwin Adhin. Naast Adhin waren aanwezig: de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie Vijai Chotkan, DC Audrey Hankers, DC Wedperkash Joeloemsingh, DC Sarwankoemar Ramai en onderdirecteur Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Ashwin Ramdin, meldt het ministerie in een persbericht.

Voorzitter Ramchandra Lachman van de coöperatie kijkt heel tevreden terug op alles wat zij tot heden hebben kunnen realiseren. Één van de behaalde doelen is, dat de markt niet alleen bestaat uit een groenten en fruit hal, maar ook ruimten voor handel van niet agrarische producten en een trainingszaal, waarvan eenieder gebruik kan maken. Lachman vertelde dat de markt geleidelijk een centrale locatie aan het worden is voor personen van Latour tot Lelydorp. Er kunnen ook betalingen gedaan worden bij het incassokantoor van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) die ook daar gevestigd is.

De voorzitter bedankte de regering voor alle ondersteuning die zij krijgen bij de realisatie van hun plannen. Landbouw-onderdirecteur Ramdin hield namens minister Rabin Parmessar een toespraak. Daarbij gaf hij aan, dat de markt mag rekenen op verdere ondersteuning van het ministerie. Vanuit het beleid van de LVV-minister, wordt echter wel van de landbouwers geeist dat zij zich houden aan de voorwaarden met betrekking tot voedselveiligheid en wel het telen van gewassen volgens de regels van Goede Agrarische Praktijken. Veilig en voldoende voedsel is een recht van elke Surinaamse burger.

16 REACTIES

 1. Elke gelegenheid om te vieren wordt gevierd. De ndp hoogwaardigheidsbekleeders rukken dan uit voor de gelegenheid. Geen paars t shirts en vlaggen dit keer. Vreemd toch.De markt heeft niets te danken aan de ndp.Er moeten veel meer zondag markten komen om goedkoop en verse groenten dn vru chten en eieren en kip etc. aante bieden.


  Maak melding

 2. Bobojantje adhin is hard bezig stemmen te kopen en de lelydorp bewoners zijn verkocht .Hun ziel is al aan de duivel verkocht.
  Die mamapiemas beseffen niet dat de kleine landbouwers de groenten zullen leveren aan de markt,ja dezelfde groenteboeren wiens subsidie bouta in zijn eigen zak stopt.Hij steelt van ze en adhin is medeplichtig aan diefstal.Daarom dat Suriname nooit verlost zal worden van de moordenaar.Hij maakt de surinamers blij beetjes bij beetjes elke dag.En zo koopt hij de surinamers om.Surinamers denken niet aan de toekomst.Ze denken niet aan morgen.Als ze voor vandaag blij gemaakt worden zijn ze al lang blij.
  Er is geen genezing mogenlijk voor de surinamers,ze willen geen genezing.Zo slim zijn de surinamers niet.


  Maak melding

 3. Lets make Surinam Great Again. (weg met NDP)

  Land genoten

  Zulke ontwikkelingen juich ik toe mensen die daar dicht bij i de buurt wonen hoeven niet meer naar de stad.

  Maar de vraag is .. hoe zit het met de koop kracht.

  Mensen moet geld hebben om die uit te kunnen geven


  Maak melding

 4. @djoeki;
  Racist.
  Iem breti tak bouta e trommel deng koeli op, want dankzij deng koeli we yang groentoe. Deng mang lek yu, lesi no ka.
  Oen no sab sa na moeitie. Un sab soso furu tra man san.
  Betre ye hori bek, go kroipie baka in a olo fi.


  Maak melding

 5. Er kunnen ook betalingen gedaan worden bij het incassokantoor van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) die ook daar gevestigd is.Deze minister is zeker te dom om te poepen. Wij leven al jaren in een digitale tijdperk, en hij heeft zeker nog nooit gehoord van automatische betalingen en/of overschrijvingen??? Hij is duidelijk bezig het volk niet te stimuleren een bankrekening te openen, zodat betalingen vlot verlopen. Wanneer wordt ons beloofde land een tweede Dubai???
  Hij blijft mensen stimuleren om de hele dag in de rij te gaan staan wachten, tot zij er dood bij neervallen.


  Maak melding

 6. De hindoestaanse lokazen worden ingezet.

  Dit jaar geen gratis bruine bonen maar gratis doks en sopie.

  Alle Hindoestanen zullen nu zeker op de Nationale Daroe en Doks Partij stemmen.


  Maak melding

 7. Wat een raciale opmerkingen van volwassenen die zich nota bent geletterd noemen.

  Steeds weer rassen generaliseren in plaats van dit initiatief van een nieuwe markt een warm hart toe dragen en succes toewensen.

  De bewoners van Suriname kunnen ieder beetje vooruitgang goed gebruiken en dit zorgt voor wat motivatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.