Luchtverkeersleiders leggen werk neer vanwege wateroverlast na regen

26
Luchtverkeersleiders

Opmerkelijk bericht uit Suriname: luchtverkeersleiders op de internationale luchthaven van Suriname hebben hun werk tijdelijk neergelegd vanwege wateroverlast na regen. Het gaat daarbij om lekkages in één van de werkruimten, schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vanmorgen.

Volgens de site sijpelt het water onder de grondbekleding en blijft daar liggen, waar ook de bekabeling ligt. Ook zouden de lekkages niet ver verwijderd zijn van de breakerkast, wat zorgt voor gevaarlijke situaties. De luchtverkeersleiders vrezen voor kortsluiting en hebben al vaker op dit euvel gewezen.

Er zijn zelfs storingen opgetreden waarbij lampen niet meer aangaan. Drie weken geleden zouden de luchtverkeersleiding aan de bel hebben getrokken bij de leiding van Luchthavenbeheer. Er was beloofd de lekkage op te lossen, wat echter niet is gebeurd schrijft Starnieuws.

De luchtverkeersleiders zijn daarom gisteravond omstreeks tien uur spontaan in actie gegaan waarbij sprake is van een gedeeltelijke werkneerlegging. De luchtverkeersleiders hebben aangegeven dat ze niet willen werken zolang er geen structurele oplossing is.

Vanmorgen heeft de bond van Luchtverkeersleiders een spoedvergadering gehad met de minister van Openbare Werken, Communicatie & Transport, Vijay Chotkan. De uitkomst van dat gesprek is nog niet bekend.

26 REACTIES

 1. Ongelooflijk dit! Een eenvoudige lekkage kan niet eens gedicht worden zonder dat het personeel het werk neerlegt. En dit noemen grafmongolen de vooruitgang !


  Maak melding

 2. Ondanks vele waarschuwingen blijven reparaties uit. Maar gelukkig a leng zorgoe dati a slecht onderhoud disie sa los op. Ondertussen blijft het oppassen voor paars ogenden koekeloerende kruiers op de parkeerhaven en aankomst van Zanderij. Soso foefoeroemang en wagtie, foe nake deng slag.


  Maak melding

 3. Ongelovig
  Vind er geen onderhoud plaats???
  Er wordt met mensen levens gespeeld. En dan wil men toerisme gaan uitbreiden. Gaan deze hooggeplaatsen nooit naar het buitenland met vakantie omte zien hoe het anders kan??!! Of zijn ze alleen op luxe aankopen gefocus


  Maak melding

 4. Chotkan zal komen vertellen dat dit fake nieuws is.Worden ook deze werknemers ontslagen omdat zij via de media dit nieuws naar buiten hebben gebracht??? Het gaat zo goed in ons land, dat men op onze luchthaven en degene die hier gebruik van maken hun leven in gevaar brengt. Welke landen mogen nog meer landen volgens Buza minister Yildiz Pollack??? Panama, Brazilie, Cuba,Guyana, Curacao,KLM, Tui, SLM? Mooi welkom voor deze toeristen. Laten zij maar wegblijven want bij aankomst al zijn ze hun leven niet zeker. Onze luchthaven zit vol met verborgen gebreken en dit is reeds jaren zo. Het heel gebouw moet plat gegooid worden, opbouw van riolering is zero, vandaar wateroverlast. Zelfs onze luchthaven verzuipt en men kijkt met lede ogen toe. Klachten worden niet serieus genomen. Maar de verkiezingen komen eraan. Dus wie weet.


  Maak melding

 5. De puinhopen Van 10 jaar NDP.

  Mensen en Mensen Kinderen.

  Dat De Surinaamse Autoriteiten zo Lax zijn om gegaan met zo een situatie.. in de zin van.. herhaaldelijk heeft men de problemen aangekaart bij de autoriteiten vervolgens werd er nix mee gedaan

  Dat is de Surinams IDENTITEIT.. Iin de meeste gevallen nemen wij surinamers nooit dingen al te serieus..
  Pas als het al te laat is komen wij Surinamers in aktie

  Als je een Surinamer vraag om iets dringend te ondernemen.. Ga je vaak horen.. No Spang Au Sitie

  Die nospang au Sitie mentaliteit zit diep in ons DNA.

  Zeg Tegen Een Surinamer. FAKA MI MANG JE MOET ZO IETS DRINGEND DOEN ANDERS GA JE PROBLEMEN KRIJGEN.. AAI NO SPANG AU SITIE

  Dat is ons Indentiteit.


  Maak melding

 6. Als er een meeting met de hoge heren nodig is waarschijnlijk is er Dan een structureless fout in het gebouw en fast het veel geld kosten in het te fixen . Zo alle hoge pieten moeten op de hoogte gebracht Worden


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  De Surinaams Identiteit

  Aai No Spang Au Sitie
  Zeg tegen een Surinamer.. Faka Voor 31 maart 2020 moet je alle documenten in oorde hebben en op sturen naar de directoraad.. Ga je horen.. AAI NO SPANG AU SITIE..

  EIND STAND.. 29 maart 2020 gaat die pas op zoek gaan naar die documente om die in oorde te krijgen .. 30 maart de post in de hoop dat die 31 maart 2020 bij de directoraad aan komt

  Zie maar de Surinaams DNA.. koppijn

  Ik Ben ook zo.. laatste moment in aktie.. weet je waarom

  Mi Na Wang Sranang Mang Tu


  Maak melding

 8. Er is een planning voor een algehele renovatie van de luchthaven ter waarde van US 228 miljoen.Een lening van de EXIM bank van China.Er zijn ook slurven bij gepland als in Guyana en dezelfde bedrijf zal het werk ook in Sur.uitvoeren.De lekkages zullen dan ook hersteld worden als er geen nieuwe toren gebouwd wordt.Tot dan is het roeien met de pagaaien die er zijn al is dat levens gevaarlijk.


  Maak melding

 9. Ik snap niet dat jullie eerst werk neerleggen en dan lees ik het in het nieuws.
  Er zijn genoeg manieren om het probleem naar buiten te brengen.
  Gisteren heeft het toevallig hard geregend dus kwam het gevaar weer naar boven
  Hebben jullie geen leiding die het probleem aankaart?? Waarom geen foto’s gemaakt toen het probleem zich voordeed gisteren?? Hadden jullie die naar DNA, media, en directeur gestuurd.


  Maak melding

 10. @ Wendy
  lees je het artikel wel, of begin je met reageren

  Er zijn zelfs storingen opgetreden waarbij lampen niet meer aangaan. Drie weken geleden zouden de luchtverkeersleiding aan de bel hebben getrokken bij de leiding van Luchthavenbeheer. Er was beloofd de lekkage op te lossen, wat echter niet is gebeurd schrijft Starnieuws.


  Maak melding

 11. Hoe lang heeft de NDP nodig om van Suriname een 2e Dubai te maken?????
  Het vliegveld een kopie a la Dubai te maken??????
  Andre Mishitkaba waar zijn je beloftes?????


  Maak melding

 12. De verkeersleiders daar hebben een lekkere baan. Hooguit 20 vliegbewegingen op een dag.
  Minister Chotkan kan ook daar een kijkje gaan nemen ipv gratis groente op te halen op de Wanica markt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.