Asfaltering nieuwe ‘Super Highway’ in Suriname begonnen

65

In Suriname zijn afgelopen week de asfalteringswerkzaamheden van de nieuwe 4-baans ‘Super Highway’ van start gegaan. Vanaf Zanderij tot en met de nieuwe brug over de Para rivier is reeds verhard. Aan de andere kant, dus vanaf de brug tot en met de Afobakaweg, is voor ongeveer 5 km reeds geasfalteerd. Dat meldt het Surinaamse ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C).

Minister Vijay Chotkan van OWT&C bracht als onderdeel van zijn veldbezoek ook een bezoek aan de nieuwe Highway. “Vanaf mijn eerste bezoek tot heden ben ik er trots op dat de werkzaamheden zijn gaan vlotten. We kijken met zijn allen uit naar de oplevering van deze Highway met de bijbehorende brug over de Para rivier aldaar”.

De komst van deze brug is heel belangrijk volgens de bewindsman.  Hierdoor zullen de mensen die van en naar de internationale luchthaven van Suriname moeten, de keus hebben om te bepalen over welke weg ze willen rijden.

Deze nieuwe 4-baansweg zal niet voor langzaamverkeer bestemd zal zijn.

65 REACTIES

 1. Opmerkelijk hoe overijverig de regering in een hoog tempo met diverse Projecten aan de slag gaat. Dat er wegen geasfalteerd worden is een goede zaak. Maar men zou er goed aan doen om eerst orde op zaken te stellen in het chaotische Surinaamse verkeer. Prioriteiten stellen gaat blijkbaar heel moeilijk. Men scoort liever met show projecten in de maanden voorafgaand aan de verkiezingen om witte voetjes te maken bij de kiezers. Een projectje hier en een projectje daar leggen nog geen zoden aan de dijk. Een structureel beleid gebaseerd op bijvoorbeeld een vijf jaren plan heb ik de afgelopen jaren en ook nu niet voorbij zien komen.


  Maak melding

 2. Het volk wordt voor de zoveelste keer dom gehouden. Oh sorry ze zijn dom.!!!! Een weg maken is zo gedaan. Onderhouden zal het bewijs leveren hoe het volk voor de gek is gehouden. Waar is die trambaan die het volk enorm zou helpen om van a naar b te gaan. Gaan ze niet doen want dat gaat geld opslokken en die slm dan, nog steeds maar een vliegtuig die iedere keer aan de grond staat. Ai baia, ik ben benieuwd.


  Maak melding

 3. Hoe zo voort varend. De mini-ster vergeet dat er 5 jaar geleden het start feest gevierd is ten tijde van het begin van een verkiezingsstrijd.
  Wat heb je aan strookjes asfalt als er in het midden nog een brug gebouwd moet worden. Verder hoezo highway. Er is geen fatsoenlijke afwatering aangelegd en de weg ligt in een kuil.
  In de regentijd wordt deze weg een kreek. Na de regentijd gaan we zien wat er nog over is van de Highway


  Maak melding

 4. Minister schaam je toch. Super Highway?
  Hoezo? En je gaat nu mee al pronken. Het is maar 5 km nog. Wanneer je je snelheid gaat opvoeren rijd je zo in de jungel binnen.
  Mogelijkerwijs komen er nog enkele kilometers bij en dan nog de brug. Dus als je snelheid hebt opgevoerd ga je zo over de brug vliegen of de kreek in.

  En waar is de middenberm/vangrails en aan beide zijkanten van de weg de vangrails? Het wordt een slagveld.
  Is er nagedacht over een rijwielpad, looppad en langzaam verkeer. En anders hoe moeten de bewoners aan de zijkanten van de weg zich verplaatsen. Ik zie alleen maar heel veel problemen ontstaan.

  TOT SLOT
  Een Highway of sterker nog een super highway moet je tenminste een 50 tot 100 tal kilometers met snelheden van 100 en boven ongestoord kunnen rijden om recht te doen aan de benaming. Kennelijk heeft sur zijn eigen begrippen.
  Sarie Torie.


  Maak melding

 5. Men moet zich hier niet druk maken met deze grappenmakers op dit forum,ze zijn geen Surinamers en kennen Suriname niet!
  Houden jullie je bezig met Nederland en laat Suriname aan de Surinamers over die bepalen zelf wat er in Suriname moet gebeuren,domme buitenlanders heeft Suriname niet nodig.


  Maak melding

 6. Ik ben nog vergeten iets te vermelden namelijk.
  Na 4 baansweg kom je op 2 baansweg terecht. Dus loopt de boel weer vast. Wat is dan jou winst geweest?
  Dinka Torie Boy minister😆😆😆


  Maak melding

 7. @Veno
  je moet je niet opwinden, met die achterlijke kleuters die op dit forum, de frustraties van hun mislukking als mens etaleren en denken dat ze grappig zijn. Het typeert hun inborst om een heel volk te beledigen. Surinamer weten beter, wij zijn er trots op Surinamer te zijn, onze ontwikkeling nemen wij zelf ter hand, met eigen middelen. Wij hebben geen tijd voor jaloerse pottenkijkers, die er spijt van hebben dat ze zitten te pinaren in een vreemd land die ze niet kent en erkent.


  Maak melding

 8. Veno 4 september 2019 at 08:41
  Men moet zich hier niet druk maken met deze grappenmakers op dit forum,ze zijn geen Surinamers en kennen Suriname niet!
  Houden jullie je bezig met Nederland en laat Suriname aan de Surinamers over die bepalen zelf wat er in Suriname moet gebeuren,domme buitenlanders heeft Suriname niet nodig.

  Als die zogenaamde Trotse Surinamers met hun mierzoetevpraatjes over Suriname wonen in werkelijkheid in Nederland tenzij je zoveel van het land houdt dat je om 03:00 “snachts hier zit te posten. Maar ook dit is een karaktertrekje van Surinamers …. schijnheilig gedrag. Geldt ook voor mevrouw Pejana ook zo een heilig boontje.


  Maak melding

 9. Flordelyn
  Een vraagje
  Waarop ben je trots.
  Je moet het toch ergens aan ontlenen.
  Als ik de situatie overzie, dit doe ik vanuit een neutrale ontspannen positie in Nederland,dan zie ik alleen chaos, wanorde, economische achteruitgang.toename criminaliteit, een steeds groter wordende gap tussen arm en rijk om enkele punten te noemen.
  Als Suriname geen grote haast maakt om meer geld te verdienen uit export zal het echt verschrikkelijk beroerd gaan.
  Su is namelijk niet in staat om zelfvoorzienend te zijn.

  Wat nu gebeurt doet me denken aan wat een vriendin mij ooit eens zei:
  geef een plant lange tijd geen water
  de dag dat je het water geeft, zal het je dankbaar zijn en gaan bloeien.
  Onthou het volk veel, heel veel.
  Het moment dat je ze een aalmoes geeft zullen ze je dankbaar zijn


  Maak melding

 10. Lets Make Suriname Great Again. (weg met NDP)

  Conservatief Suriname.

  Ik weet in Gods Naam niet waarom de staat Suriname zo een project niet aan Bals Nedam heeft toe vertrouwt

  It wordt een heel belangrijke verkeers ader waar behalven personen autos ook zwaarmatrieel gebruik van deze weg gaat maken.

  Wat heel belangrijk is.. soort asfalt die men gebruikt
  Suriname is een tropisch land.. de gemiddelde temperatuur is dagelijk boven de 30 graden .Als je niet de juiste soort asfalt gebruikt is het water naar zee dragen.. Capitaal verniteging.. ik ben van overtuigt dat over 3 a 4 jaar deze weg een drama weg wordt van veel gaten kuilen en scheuren.. water overlast .. water afvoer fouteboel.

  Ik zou zo een project aan Balas Nedam toe
  vertrouwen.. Het zou iets meer kosten maar daar tegen over staat.. een perfecte weg met de juiste soort asfal

  Verder zie ik geen fiets pad.. dat zeg veel over wij Surinamers.. we zijn niet toekomst gericht.


  Maak melding

 11. Deze nieuwe 4-baansweg zal niet voor langzaam verkeer bestemd zal zijn.Deze minister prefereert
  harder rijden met alle gevolgen van dien. Deze weg zal veel meer doden opeisen. Is deze minister Chotkan zich ervan bewust dat


  Maak melding

 12. Men kan zien dat er hard wordt gewerkt door de regering. Het zijn doeners die niet van ellenlange toespraken in de politiek houden. Dat soort politici zijn bij ons bekend. De bevolking heeft een gruwel aan politici die met allerlei toespraken de mensen aan het lijntje houden. De politci van de oppositie, met name van de NPS zijn meesters in het langdradig gedoe. Zij gaan de bevolking niet exact aangeven wat zij concreet willen realiseren. De oppositiepartijen vermijden dit zeer belangrijke punt. In de politiek gaat het erom dat je presteert. De mensen willen zien wat je hebt gerealiseerd. De regering had deze snelweg opgenomen in het regeringsbeleid. Nu volgt de voltooiing van dit voornemen. De autosnelweg voor het snel gemoriseerd verkeer ziet er in elk geval prachtig uit.


  Maak melding

 13. ik blijf de journalisten en pers in suriname de grootste klootzakken vinden. slampampers!! zij zijn de schuld van alles .i tell you dat..want je moet je je burgers goed en volledig eerlijk informeren, dan krijg je niet zulke onnozel geklets hier op het forum omdat mensen de juiste informatie missen. wanneer gaan ze eens goede reportages en informatie geven via het fucking half 8 journaal daarzo, waar die mensen niet eens 2 minuten foutloze volzinnen kunnen uitspreken hhh? in het nos 8 uur journaal ziet die dionna stax kans om een of ander gebeurtenis feilloos binnen 180 seconden aan alle nederlandse burgers uit te leggen, zodat niemand de volgende shit komt vertellen in het cafe, want iedereen heeft de juiste informatie gehad waar niemand om heen kan. dus stvs goeie knappe nieuwslezers, JUISTE VRAGEN rechstreeks stellen aan JUISTE PERSONEN en tegelijkertijd het beeld laten zien!! dan weten we precies wat vo asfalt er is gebruikt ,, hoelang t meegaat, waar t vandaan komt, waar fietspaden zijn of blijven, de belijning, waterafvoer, zoab , verlichting, snelheid ..etc zo kan ik doorgaan..dus oen srananman no spang..wat ik hier zeg is echte liefde..good up mensen..dan hou je van mensen..dont fool your own people dat doen die andere stammen al..ok my people have a good day!


  Maak melding

 14. Alle goede en pisitieve zaken in Suriname daar sta im 100% achter. Maskt niet uit wie het doet. Ik houd van mijn land ongeacht wie het regeerd
  Na mi kondre. Ik heb en zal mijn krachten altijd in mijn land geven


  Maak melding

 15. @Blakka buba 4 september 2019 at 06:18, op welke high way zie fietspaden of te wel fietsend verkeer, je zet gewoon onzin op de forum, en juist mensen als jou is een gevaar voor het verkeer, jij weet niet het veschil tussen een high way en een woonwijk straatje. Ga in verdiepen succes66666.


  Maak melding

 16. @Shinehead 4 september 2019 at 11:48, de aankomende 3 generaties zullen het moeilijk hebben, eerst bedelen voor geld, nu bedelen voor de staatschulden kwijtgescholden te krijgen.


  Maak melding

 17. Ik heb nog nooit mensen op een snelweg zien fietsen maar het zal mij ook niet verbazen als dit in een achterlijk land als Suriname wel mogelijk gemaakt wordt.


  Maak melding

 18. =Deze regering werkt omgekeerd, vandaar dat niets goed gaat verlopen.
  Als je met zo’n project beging moeten eerst andere zaken aangepakt worden, omdat daar nog steeds onderwater zit als het regent. Stemmen winnen.

  De bewoners die het stukje land ter beschikking hebben gesteld gaan in opstand komen en deze regering onderdrukt zullen zetten en de weg zal dan niet gebruikt kunnen worden, dit omdat de regering zich niet aan de afspraken heeft gehouden.

  Alle goede van het land juich ik toe, omdat het geld is van de hardwerkende mensen die belasting betalen en NIET van Bouterse en co.


  Maak melding

 19. Highway/Speedway
  Toename verkeers doden. Als men in de stad zich niet aan voorgeschreven snelheid houdt
  Verkeers regels worden niet nageleefd.Roekeloos rijgedrag , snelheidsduivels die anderen in gevaar brengen,


  Maak melding

 20. @ RobG
  “Men kan zien dat er hard wordt gewerkt door de regering. Het zijn doeners die niet van ellenlange toespraken in de politiek houden. ”

  beste RobG.
  Hier wordt al 4 jaar aan gewerkt en wat zien we twee slordige strepen asfalt zonder afwaterimg in een kuil tussen bosland van ergens naar nergens want nu os gebleken dat er in het midden nog een brug gebouwd moet worden waar van de landhoofden nog niet gereed zijn.
  Ik heb namens Ballast Nedam en Nassir Hazza Bross ooit in Bahrain mogen werken aan 9 km snelweg met 3 verkeerspleinen met totaal 9 flyovers met een totaal lengte 1.800 meter en bijna 2 miljoen m3 zand verplaatsing. Dat werk is in 14 maanden uitgevoerd all in.

  beste RobG ga aub niet vertellen dat Daliaan hard werkt, Dat zou ook niet slim van ze zijn aangezien de Daliaan IV aangezien de lening ondertussen ingegaan is.
  Je ziet aan alles dat er slecht gepland en slecht gebouwd wordt en onvolledig werk geleverd wordt.
  Dat vind ik niet prettig want Suriname gaat er voor betalen.
  In de regentijd wordt deze weg een kreek die onder het lateriet komt te zitten.

  beste RobG.
  In Oktober 2011 reed ik naar Atjioni toen was Daliaan voor dat het werk gereed was werden op allerlei plaatsen als nog afwateringen aan het maken nadat er al geasfalteerd was. Als ze dat niet gedaan hadden dan was de weg weggespoeld in de regentijd.

  Hoe vaak gaat de regering deze weg promoten als verworvenheid. Er was aan iiedereen een snelweg met flyovers naar Paramaribo belooft en wat wordt er 5 jaar later gestart 2 asfalt strepen van 10 km zonder iets. Wanneer wordt de belofte van 2010 in uitgeklede vorm opgeleverd na 10 jaar iin verkiezingstijd.
  Er wordt hard gewerkt maar nog veel harder gezwetst.

  Kijkt u aub eens naar de het youtube filmpje bij de opening van de Broadhomes woningbouw fabriek in 2015. Hoeveel van die retoriek is er uitgekomen.


  Maak melding

 21. Vooruitgang is vooruitgang. Draai het en keer het en het blijft vooruitgang. Ga maar vooral vermelden dat dit gebeurt omdat verkiezingen in zicht zijn. De afgelopen jaren heeft de huidige Surinaamse regering projecten opgestart en volvoerd. Had dat te maken met aanstaande verkiezingen? Om de vijf jaar heb je verkiezingen in Suriname. Is er een regering die vier jaar niets gaat doen en vervolgens pas op het allerlaatste moment? Waar slaat het dan op? Wie woont in de omgeving waarbij de uitbreiding van het waterleidingnetwerk is voltooid? Niemand. Jij die daar woont, bent gewoon blij. Zo ,ook deze highway. Het is ontwikkeling en vooruitgang. Je mag erop vertrouwen dat men rekening gehouden heeft met randzaken als afwatering enz. Voor nu ,telt de vooruitgang. Voor Suriname, voor degenen die gebruik gaan maken hiervan. De rest is overbodige ballast.


  Maak melding

 22. Beste Blakka Buba,
  Het is geen domme vraag die je daar stelt want ik weet precies waar je naartoe wil. Velen weten niet hoe hard een e-bike tegenwoordig gaat en met een beetje creatieve inborst gaat zo een ding minstens net zo hard als een 4×4. Domme reacties zijn er in overvloed omdat Surinamers altijd hun eigen mensen aanvallen en voor lul zetten. De Surinamer is het toonbeeld van hoe de mensheid in de ontwikkeling is blijven stil staan. Daar helpt geen High way bij om tot een ander beeld te komen. Je wordt voor rotte vis uitgescholden door je eigen soortgenoten en als dit door een blanke zou gebeuren dan zou het discriminatie heten. De waarheid is dan ook dat de Surinamer door en door racistisch is.


  Maak melding

 23. De puinhopen Van 10 Jaar NDP.

  LETS MAKE SURINAM GREAT AGAIN

  Beste Democraten.

  Aan de kleur van het Asfalt kan men zien dat het een slecht weg wordt.. binnen 3 jaar is deze zogenaamd de High Way een No Way.. Read My Lips.. alle kreekjes en beekjes die daar naast de weg liggen hebben invloed op de weg.. na een poos gaat die hele weg inzakken..

  Dit Project lijkt makelijk maar is het absoluut niet
  Alle kreekjes.. beekjes die dr langs de weg liggen mst men eerst aanpakken.. vervolgens mst men voor een goeie afvoer zorgen tydens grote regenval..

  Maar goed.. wij Surinamers moeten leren om op een moderene Nivo te gaan denken.. we blijven te veel hangen aan de 3de wereld denk gedracht

  Lets make Surinam Great Again


  Maak melding

 24. Laat Suriname EERST de wegen van CENTRUM PARAMARIBO onderhouden, ik kom net uit Suriname Paramaribo stinkt en overall losse stoeptegels en onverzorgd, bouwvallige overheidsgebouwen. Het HARD van SURINAME stinkt aan DRUGS CRIMINELEN. Er komt binnenkort een documentaire over Suriname van 10 jaar geleden en NU. Dan kunnen zelf zien wat er in werkelijkheid speelt, alleen CASINO,s , SURIBED, grote CHINESE Winkels en drugsdealers met grote woningen. 70 procent woont onder armoede grens


  Maak melding

 25. Flordelyn Pejana 4 september 2019 at 08:54
  ….. onze ontwikkeling nemen wij zelf ter hand, met eigen middelen ….. .
  ******************************************************
  @ F. Pejana …. een straat, een voet/fietspad, een brug/bruggetje kun je overal bouwen … neerzetten
  zo je wilt. Noem je dat ONTWIKKELING. Een “highway”, een paar straten asfalteren of plomberen … noem je dat ONTWIKKELING. Een groot deel van de mensen pinaart …. what about that !!!!!!!!!!!!!!

  Wie bouwt de “highway” … NDP’ers ??? Wie financiert de bouw van de “highway”… de Nationale Dieven Partij??????? Had gekund wanneer al de geroofde gelden o.a. in dat project geïnvesteerd was.

  Wat aan de “highway”ontbreekt is de BELOOFDE FLY OVER !!!! Misschien kan de Nationale Dieven Partij … { de Damsco’s en de RobG’s … SPONSOREN }… dat CASH betalen.


  Maak melding

 26. @pakiratigri
  Asfalteren van ergens naar nergens is geen vooruitgang het is volksverlakkerij als je onder tussen zaken die echt belangrijk zijn, zoals de verkeersopstoppingen en kapotte wegen in Paramaribo of de lozingen in Paramaribo of de lekke verkeerstoren negeert.


  Maak melding

 27. Wat een negativiteit op dit positieve nieuwsbericht.
  De 4 baans weg zal helpen in het opbreken van de structurele files in Suriname. Het is echter wel zo dat Suriname in de tropen ligt en inderdaad het asfalt en de afwateringen hierop moeten worden aangepast. Ik neem aan dat zelfs in Suriname er niet zomaar een weg word gelegd zonder eerst onderzoek te doen naar de grond. Elk jaar studeren er civiele engineers af van de ADEK. Hun kennis en van andere technische richtingen zouden genoeg moeten zijn om deze weg goed, en duurzaam aan te leggen.

  Ik hoop dat jullie allemaal ongelijk hebben en dat deze 4baansweg niet in een kreek veranderd. De toekomst zal het ons leren.


  Maak melding

 28. De kosten waren in werkelijkheid veel lager, maar zoals altijd hebben enkele ndp parastieten en poepwormen een flinke duit kunnen maken. No wang aanbesteding beng de, dus, moro 50% op kosten van land, volk en gelukkig die debiele dwaze id9iote oerdom moro dong ndp paria’ s. Stem bakka voor nog vijf kilometer Highway in tien jaar af.


  Maak melding

 29. Waar hebben jullie ooit gehoord over een Fietspad langs de snelweg ter wereld alleen jullie op de waterkant zoeken fietspad op de auto snelweg wat een stelletjes grappenmakers zijn jullie ,en die npdspotters waar heb jij op school gezeten met jouw prutswerk kan jij het dan beter ,ndpspotter jij moet echt naar de Dokter jij heb echt een psychische probleem jouw verstand is leeg want alleen maar Rotsooi loop jij te typen op waterkant jouw Mening stel helemaal niks voor jouw meningen kan niemand van wat leren .of je bent een Grote zuiplap in Suriname ga maar hulp zoeken .


  Maak melding

 30. In de Bijbel staat nauwkeurig beschreven wanneer een volk of land zich ontwikkeld heeft. Dat volk zal meerdere talen spreken en op het land zullen hoge gebouwen herrijzen. Het land zal genoeg opbrengen om de mensen te voeden. Wat zien we in Suriname ? Spreekt het volk meerdere vreemde talen ? Neen, maar het volk spreekt wel met 7 tongen tegelijk ! Zijn er hoge gebouwen ? Ook niet het hoogste gebouw is de Chinese Bank. En dan de vraag of het land genoeg opbrengt . Ja meer dan genoeg om de neuzen te voorzien van een flinke dosis cocajani. Kortom Suriname is geen ontwikkelingsland want de Bijbel liegt nooit.


  Maak melding

 31. @Jojo,
  Het continu blijven afkeuren van de werkzaamheden van de regering om het land op te bouwen begint bij u en de uwen epidemische vormen aan te nemen. De werkzaamheden kunnen wat langer geduurd hebben maar daar is een duidelijke aanwijsbare reden voor. De afgelopen jaren vielen de inkomsten voor het land tegen door de lage prijzen op de wereldmarkt. Nu heeft de overheid meer financiele armslag om dit voornemen te realiseren. Als het aan VHP / NPS ligt blijven de mensen in Suriname rondrijden op karresporen.Trouwens ik ga ervan uit dat er t.z.t fly-overs gebouwd gaan worden over de snelweg om een onbelemmerde doorgang van het verkeer te garanderen. Met de fly-overs worden weer andere gebieden ontsloten. Waarschijnlijk zullen er ook fly-overs in de vorm van ecoducs gebouwd voor overstekende dieren. (Ik denk even luidop mee met de plannenmakers in Suriname ). Moeten u en de uwen ook doen i.p.v. alles negatief te becommentariëren.


  Maak melding

 32. @ Jojo
  met reparatie en onderhoud kan je niet aantonen wat je gedaan hebt, is de redenering.
  Nieuwe zolen van je schoen, nee nieuwe schoenen (het is maar een voorbeeld)

  Op zich is er natuurlijk niets mis mee als de infrastructuur wordt verbeterd. Integendeel
  Ook is er niets mis mee (geredeneerd vanuit de regerende partij om voor de eindstreep een eindsprint in te zetten)
  Dit kan ik allemaal begrijpen.
  De vraag die dient gesteld te worden is niet – moet er een weg (extra) komen -.
  Maar waar moeten de weinig beschikbare middelen als eerste worden ingezet (bezien vanuit het oogpunt van de President en Financiën) en als de middelen per departement op de juiste wijze zijn verdeeld, waar dient het ministerie van verkeer prioriteit aan geven
  Als het verhaal klopt dat de klokkenluider ons heeft voorgeschoteld dan is nog maar de vraag of aflossingen van schulden plaatsvinden.

  Ach, toen de NDP pas aan de macht was zei iemand die zijn zakken aan het vullen was tegen mij
  we moeten het snel doen, want we hebben geen zekerheid of de regering de volle zittingsduur zal kunnen afmaken.
  Dus graaien maar
  Ik zei tegen hem:
  eerlijkheid duurt toch het langst? Hij antwoordde: dat is nou net het probleem, het duurt ons te lang.
  En we dronken onze Parbo verder


  Maak melding

 33. @ Rob
  Je zinnen
  De afgelopen jaren vielen de inkomsten voor het land tegen door de lage prijzen op de wereldmarkt. Nu heeft de overheid meer financiele armslag om dit voornemen te realiseren.

  Jij zegt dit Jojo zegt dat. Wie heeft er gelijk.
  Ik ga er graag tussen zitten en wil dan ook graag van je weten:
  waardoor heeft de overheid meer financiële armslag gekregen.
  Exportopbrengsten? Cijfers graag
  belastingontvangsten Cijfers graag
  En natuurlijk bronvermelding, anders heeft het totaal geen waarde!


  Maak melding

 34. Deze weg is alleen voor de zakkenvullers zodat men snel op zanderij is om plezier te gaan maken met hun familie in het Caribische gebied de gewone man heeft er niks aan is mooie weg om grofvuil te dumpen meer niet


  Maak melding

 35. als je van de Lachman straat vroeger Coppenamestraat aankomst rijden bij de kameel brug rotonde richting Boma weg naar de helena chrijstina weg lings een kanaal, maar je kunt niet verder dan die bocht nemen naar de helena christina weg. het verlengde van de boma weg, was al geplant voor door trekken naar de suralco weg misman project als je deze door trekt, via onverwacht op de spoor baan naar zanderij, dan wordt het een echte highway met snelle verbinding en veilig weg naar de het vliegveld.. en het hoefd niet zo duur te kosten veel minder dan die huidige nieuwe weg die nu wordt aangelegd..

  maar ja.. wie ben ik..


  Maak melding

 36. RobGay / Paki-RAT-igri,

  Kijk de “ontwikkeling” van de verkeerstoren op Zanderij . De hub van de regio.

  Kijk de ranzige en smerige wantoestanden bij kindertehuis Zout der Aarde in het Cupidoproject, waar deze stumpers in erbarmelijke omstandigheden verblijven. Hoezo “ontwikkeling”

  200 miljard in de grond, maar een lekkage dichten lukt ze niet…..”ontwikkeling”?????????

  2e Dubai, maar een fatsoenlijk onderkomen voor onschuldige kinderen is te duur. Wat een “ontwikkeling”.

  Nog zo een “ontwikkeling”….downgrading door Fitch
  naar B- NEGATIEF. Nog 1 treetje lager en de junk-status is bereikt.


  Maak melding

 37. Laat de regering maar eerst dat kleine stukje tussen Tamenredjo en Alkmaar aanleggen. Maar dat doet deze fascistische despoot niet omdat de inwoners van Alkmaar pro VHP zijn.


  Maak melding

 38. Glen die vieze stad en land ter Wereld is India ,India stink heel erg dus waar praat jij over ,ze poepen gewoon op straat daar India ,dat was op Journaal hier Nederland ,Mensen die daar op Vakantie zijn geweest kunnen het beamen dus ,meneer Glen waar praat jij over ,denkt jij misschien dat Nederland veel beter is dan Suriname jullie willen meestal dingen gaan vergelijken met Nederland ,dan moet jij ook bij vertellen dat Nederland zo Rijk land Voedsel bank heeft ,en dat mensen hier van de Uitkering leven want als dat er niet was dan zou ik zien hoe het eruit zou zien ,heb jij laats niet op Journaal gezien dat ze ook Dieren voedsel bank ook hier hebben dus waar praat jij over ,begin op waterkant te vertellen wat er hier allemaal mist gaat nee dat ga jij niet doen ,om te zien hoe laf jullie zijn.


  Maak melding

 39. Door de aanleg van deze nieuwe snelweg, neemt de verkeersdruk op andere ringwegen af. Goede ontwikkeling om nog een derde highway aan te leggen richting Zanderij.


  Maak melding

 40. Hallo iedereen, wat een positiviteit n.a.v. de high way, weg naar zanderij. ik hoop dat de aangewezen personen alle informatie gebruiken om het tot een goed einde te laten verlopen. Ik heb de afwatering, verzakking, fietspad enzovoort ( ik ga ervan uit dat er ook mensen wonen al is het niet veel) voorbij zien komen, zij zullen niet allemaal in ieder geval auto hebben( denk aan kinderen) een high way moet je ook sanitaire en ook wat winkels en desnoods restaurants of mol hebben(werkgelegenheid). Snelheid, ik hoop dat er maar 100 gereden mag worden en bij drukte 80 en ga zo maar door en niet te vergeten de snelheidsmeters plaatsen zo kom je ook aan geld om high way te onderhouden. Alleen heb ik niemand horen zeggen over vangrails en politieposten want er zijn altijd een paar die de regels zullen overtreden (voorkomen is beter dan genezing). Maak een vuist en leer van elkaar zo komen we tot een goed resultaat.
  LOVE SURINAME. POWER!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 41. beste RobG
  Ik heb met de regering vene mee gedacht en ik heb met de regering Bouterse mee gedacht. beide was verspilling van tijd en heel veel eigen geld.
  beide keren werd het project gepikt.
  Alleen onder Venne hielden ze de hand niet op en onder Bouterse wilden ze wel geld voor nul inspanning.

  Ik keur niet af dat kan ik niet. Ik zie wel dat er slecht gepland wordt en slecht werk geleverd wordt aan een snelweg waarvan de behoeft niet meer is dan die van een bypass zodat er 2 routes naar en van Pengel zijn.
  Ik vind dat al alternatief voor 40 km snelweg een meester zet. Het is sterk met minimale inspanningen de capaciteit te verdubbelen door een tweede weg te ontsluiten. Ere wie ere toekomt. Ik kan best onderkennen dat er ook dingen goed gaan.

  U kunt dat helaas niet want het meeste echte asfalt dat aangebracht is in de laatste 2 jaar is gepland en aangelegd onder Venne I en II Oost West naar Brokopondo en Atjoni.

  u gaat er vanuit dat er Flyovers gebouwd gaan worden. Waarom. Net als een trein zijn ze in Suriname overbodige luxe.

  breng de afwatering weer op orde is een serieuze prioriteit. bagger de Suriname en Nickery Rivier echt uit en niet met de mond want dan Suriname wellicht nog een rol gaan spelen op de Offshore markt zoniet dan gaat alles uit Trinidad en Tobago komen.
  Best RobG het baggerwerk zou volgens de groot sprekers van de regering al begonnen zijn. Ik heb toen aangegeven wat er allemaal zou moeten gebeuren voor dat een baggeraar zijn materieel gaat verschepen naar Suriname. Ik heb helaas nog niets vernomen van een aanbesteding of geïnteresseerden.
  waarom niet beste RobG. Heel simpel de mensen die al deze dingen roepen zijn incompetent en denken dat een project begint door er iets over te roeptoeteren.

  Ik keur niet af, ik stel slechts vast dat er niemand rondloopt die enig inzicht heeft. Zoals Pico stellt onderhoud is niet sexy.

  U komt maar terug op de gedaalde grondstoffen prijzen als oorzaak voor de terug val. Echter vanaf de eerste begroting van Bouterse moest er woet geleend worden omdat de uitgaven verdubbeld werden zonder dat de inkomsten kan van de staatshuishouding in ogenschouw genomen werd. Als de regering per maand SRD 500.000.000 uit wil geven en de staat heeft een verdien capaciteit van SRD 300.000.000/maand dan is de schatkist na 18 dagen leeg en zal er bij geleend moeten worden.
  De crisis in grondstoffenprijzen was de druppel die de zaak liet instorten en niet de oorzaak. De oorzaak is consumptief lenen en en verkiezingen kopen met monetaire financiering.
  Het gevolg is duidelijk het gaat steeds slechter. De leningen kosten nu 10 keer meer dan onder Venetiaan resp. net zoveel als de ambtenaren salarissen. Helaas zien wij vrijwel niets terug van alle die lenimgen.


  Maak melding

 42. IVANOF LIMBURG 4 september 2019 at 14:21
  De puinhopen Van 10 Jaar NDP.

  LETS MAKE SURINAM GREAT AGAIN

  Beste Democraten.

  Aan de kleur van het Asfalt kan men zien dat het een slecht weg wordt.. binnen 3 jaar is deze zogenaamd de High Way een No Way.. Read My Lips.. alle kreekjes en beekjes die daar naast de weg liggen hebben invloed op de weg.. na een poos gaat die hele weg inzakken..
  ********************************************************
  … ” alle gootjes die naast de weg liggen hebben invloed op de weg …. na een poos gaat die hele weg inzakken. ZIE: Vijfde { 5de } RIJWEG ….rontonde Jarikabba richting brug Uitkijk { vroegere LANGA DANG }.
  Slecht onderhoud … de weg is voortdurend in deplorable toestand. Lapwerk, plomberen helpt niet !!!!


  Maak melding

 43. Vangrail? Fietspad- en bromfietsweg? Voetpad? Verlichting?

  Begin in de stad alle stoeppaden te verbeteren en geen percelen Inc. Stoep verkopen! Dat is voor de overheid, om de mensen veilig op de stoep te laten lopen i.p.v. op de rijbaan!!!!


  Maak melding

 44. @jojo,
  U chargeert als het gaat om de inkomsten en uitgaven van de overheid. U durft niet te benoemen waar het geld voor wordt uitgegeven. Als u dat plaatje rond kan krijgen dan zult u zien dat de overheid niet in het wilde weg geld aan het uitgeven is. Het grootste deel van de overheidsinkomsten moet uitgegeven worden aan salarissen van ambtenaren. Daarnaast is de overheid verantwoordelijk voor heel veel collectieve voorzieningen.


  Maak melding

 45. Aan alle klagers tot mijn spijt, ik ben geen NDPers, wees tevreden wat we hebben een aangelegd word, niets doen wordt ook geklaagt, nu iets neerzetten wordt ook geklaagd typisch sranang mangs, ik dacht dat Nederlanders een klagers volk was, nu blijkt dat Surinamers niet achterblijven met hun gejank. veel succes66666


  Maak melding

 46. @ RobG 5 september 2019 at 00:00
  @jojo,
  “U chargeert als het gaat om de inkomsten en uitgaven van de overheid. U durft niet te benoemen waar het geld voor wordt uitgegeven.”

  ik hoef niet te benoemen. leest u aub de begroting en wat daar van waar gemaakt wordt.
  1 >> Salarissen zijn ongeveer 20% van de begroting:
  2>> Staatsschuld volgt het op de voet.
  3 >> Subsidies komen daarna met dat bedrag worden de inkomsten al overschreden het geen betekend dat er consumptief geleend worden. Voor even is dat niet erg maar er wordt nu al sinds het begin van de regering Bouterse consumptief geleend voor bejubelde sociale projecten het gevolg is dat de staatsschuld van een marginale post naar binnen kort de hoofdpost gegroeid is en in 2026 onbetaalbaar geworden is op dat dan in geld van nu alle inkomsten van de staat in de aflossing van de Obligatie lening verdwijnt.

  @”Times for Kranti” 5 september 2019 at 08:58
  Aan alle klagers tot mijn spijt, ik ben geen NDPers, wees tevreden wat we hebben een aangelegd word,

  Tevredenheid is een groot goed. Echter als er rotszooi gebouwd wordt voor hoge prijzen en deze weg na een paar jaar niet meer doet wat er van verwacht mag worden is het zaak de vinger op te stekken en dat duidelijk te maken. Zodat het volk weet dat er ook mensen waren die wel wakker waren.


  Maak melding

 47. Mensen mensen, is nooit goed, de ene wil fietspad op de snel weg, hoe gek kan je zijn en andere weet nu hoe het gaat zijn over 4 jaren… (helderziende…)
  Ook al is het politiek gedreven, maar het blijft een ontwikkelingen voor SU projecten… Alleen maar klagen, anders gaan jullie meehelpen.
  Tang Boeng!

  RRBOSS


  Maak melding

 48. RRBoss
  Je bent een mooi voorbeeld van de sranang mang en die gasten die zichzelf minister noemen
  Niet vooruit denken, Geen doelen stellen. Het verste doel dat je wil stellen ligt 8 uur of zo verder.
  Daarmee kom je er niet.😔
  Je moet plannen., doelen stellen; dit wil je bereikt hebben over 4 of 5 jaar.
  Dat heeft niks met helderziendheid te maken, maar met keuzes maken, plannen, uitvoeren, controleren, bijstellen.
  Jij gaat voor we zien wel, ik weet niets over 4 jaar. Hoe kan ik dit weten dan?
  Wel noh mie boi er zijn modellen die je kan raadplegen
  De gemakkelijke weg. 😞


  Maak melding

 49. Met de bruggen over de Suriname en Coppename rivier was het niet anders…alleen maar klagen en klagen en pure negativiteit. Uiteindelijk ervaren wij het gemak van de bruggen, ja die grote is nu alweer te klein. En velen hadden voorspeld dat er te weinig auto’s in het land waren om zulke grote bruggen te bouwen.

  En toen met de asfaltering van de vele wegen in Wanica, was de andere partij het ook oneens en werd er ook van alles en nog wat geroepen. Wat een gemak dat die wegen geen zandwegen meer zijn.

  En nu dit project: ik ben zelf zeer kritisch over het beleid van de regering, ik zie ze zelf liever vertrekken ….maar ENKELE opmerkingen hier slaan werkelijk nergens op. Uiteindelijk is het beter met ons belastinggeld de infrastructuur aan te pakken dan het geld op te maken aan snoepreisjes en persoonlijke verrijking. Zo een weg is nodig! Dat zal ook blijken, net als met de bruggen.

  Iemand generalissert: ” het volk wordt dom gehouden ..sorry is dom!” Welk volk bedoel je? Weer zo iemand die geen onderscheid weet te maken noch verbanden kan zien maar simpelweg stommiteiten kan uiten…. wie is er eigenlijk dom?

  Dan…de grote planners, economen, analisten en andere geleerden die het allemaal beter weten…slaven van hun eigen denkwereld. Hebben vaak zelf nooit iets noemenswaardigs bereikt…. een vriend van mij noemde ze de “half geslaagden in de maatschappij” .

  Ten slotte: mensen die los van politieke kleur en blinde liefde voor een politieke partij, hun mening weten te formuleren, een kritisch geluid laten horen maar geen goedkope negativiteit verkopen. Mijn complimenten!


  Maak melding

 50. @ Faithandhope
  Ik kan me vinden in een aantal opmerkingen van je, maar bij twee wil ik expliciet blijven stilstaan
  1. Investeren in de infrastructuur.
  Dit moet gebeuren en vindt ook plaats. Dit komt direct ten goede aan de lokale bevolking, maar wat nog belangrijker is, het bedrijfsleven heeft hier baat bij en daarmee de totale bevolking. (eventueel via export en belastingontvangsten). Goed zo
  Het nare van de wijze van investeren is dat er meer geld wordt vrijgemaakt voor een investering dan er uiteindelijk wordt betaald. Dit denk ik niet, dit verzin ik niet, maar weet ik 100% zeker.

  2. Dom zijn en dom houden.
  Aangezien je de naam van de desbetreffende persoon niet vermeld hebt, is het lastig en misschien zelf onverantwoord om hier mijn reactie op te geven, Ik lees ook graag de context
  Desalniettemin zal ik hier op in gaan
  Een verdediger van het regeringsbeleid, die helaas de laatste tijd steeds meer met modder aan het gooien is richting oppositie en niet meer ter zake blijft is Rob. Rob G
  Hij heeft vaker aangegeven dat Suriname een gebrek heeft aan goed opgeleid personeel.
  Hierdoor blijft de productiecapaciteit ver achter. Dit klopt naar mijn mening.
  Immers de productiecapaciteit wordt bepaald door kapitaalgoederen (machines), arbeid en natuurlijke hulpbronnen.
  Dom zijn, ach het is maar hoe je het ziet.
  Recentelijk vroeg zomaar een vrouwtje in de Jumper (dierenwinkel) of ik haar wilde komen helpen met gordijnen ophangen. Ze zou op dezelfde etage verhuizen. Ik zei ja hoor, maar wel met de kanttekening dat ik onhandig ben. Ben ik dom? Op dat gebied wel. Al noem ik het liever onhandig dan dom.
  Ik heb het hier vaker aangehaald. Oom Bert.
  Hij was ook dom/onhandig, kon niets met een hamer. Zijn vrouw heeft hem bijgeschoold.
  (Ik heb leren schoffelen, was alleen gewend een pen en mes en vork te gebruiken)
  BTW, weet je dat er vele soorten hamers zijn? Nee ben je dan dom? Ik sla met allemaal.
  Terug naar de bevolking
  Als je ziet dat bepaalde groepen steeds meer hebben en andere groepen steeds minder, als je ziet dat de criminaliteit toeneemt, als je ziet dat
  “The right man for the job” na enkele maanden wordt ontslagen en vervangen door een nieuwe
  right man.
  Als de waarde van de valuta telkenmale wordt gedevalueerd, als de staatsschuld toeneemt, als er voortdurend moet worden geleend (tegen behoorlijk hoge rente), als er niets of te weinig wordt gedaan om het bedrijfsleven te helpen, als de EU strengere maatregelen aan goederen uit oa Suriname stelt
  (om hun eigen industrie te beschermen! en het door de EU aangevoerde argument) dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat je moeilijk kan spreken van een steeds slimmer wordende bevolking.
  Natuurlijk is het lastig, maar een lethargische houding zal je nergens brengen.
  Vroeger zag je Bouterse vaker op de Nederlandse TV en steeds hoorde ik hetzelfde, steeds weer de zin:
  ” wanneer gaan jullie ogen eens open”.
  Toch bleef deze zin mij bij, op een dag gingen mijn ogen en zag ik de discriminatie hier.
  En dan heb ik het niet over aangehouden worden, omdat je een nieuwe auto rijd
  Zo lang je geen gevaar bent voor hun carrière, zo lang je minder verdient en het minder hebt heeft men je lief. Maar als je hen voorbij streeft dan…, als je wijst op misstanden, als er mensen ontslagen moeten worden, als er hogere/beter betaalde banen vrij komen dan…
  In Nederland wordt gediscrimineerd net als in Suriname. Het raakt ons hier misschien minder, omdat we het goed hebben, ons veilig voelen.
  Welnu, deze zin is denk ik ook van toepassing op de Surinaamse bevolking
  – wanneer gaan jullie ogen eens open?-.
  Hiermee zeg ik niet om massaal de straat op te gaan en te gaan demonstreren.
  Maar laat je toch niet afschepen met een aalmoes. Ik noem het een bonus malus cultuur. Je krijgt een bonus, maar de malus is vele malen groter dan de bonus.
  Eigenlijk geef je het zelf ook aan in je volgende alinea;
  Dan…. maatschappij.
  wat ze bereikt hebben is onvoldoende (gebrek aan echte kennis, (zie hierboven)) en de kennis gebruiken, niet om het land er op vooruit te helpen, maar voor persoonlijk gewin.
  Zelf de voorstanders van de huidige regering zijn van mening dat dit gebeurt!
  Voorbeelden te vinden in de medische sector, bij de CBVS, Hakrinkbank (naam van de topman vergeten; namen grrr), reshuffle tot je er draaierig van wordt.

  Ik denk dat de meeste, zo niet alle forumleden hier het beste met de bevolking voor hebben.
  Door te ageren tegen misstanden kan er hopelijk een omslag plaatsvinden.
  Dat is wat de mensen bezig houdt.
  Vaak wordt er gezegd en geschreven; jullie willen niet dat het land vooruit komt. Integendeel, juist daarom besteedt men tijd aan de politieke situatie in Suriname.


  Maak melding

 51. @Pico,
  Ik ben inderdaad een fervent voorstander van het regeringsbeleid omdat ik van mening ben dat zij in moeilijke omstandigheden een goed product willen neerzetten. De armslag en mogelijkheden heeft deze regering echter niet als je dit wil vergelijken met de mogelijkheden die regeringen van VHP en NPS hebben gehad.

  Maar nu kom ik terug op jouw bewering dat ik met modder gooi naar de oppsotie. Ik heb kritiek op de oppositie maar met moddergooien is zeker niet een van de instrumenten die ik hanteer.


  Maak melding

 52. @ RobG
  “De armslag en mogelijkheden heeft deze regering echter niet als je dit wil vergelijken met de mogelijkheden die regeringen van VHP en NPS hebben gehad.”

  beste RobG uw stelling name is niet correct
  1>> de grondstoffen prijzen van 2010 tot nu waren substantieel hoger dan die in de periode 2000 – 2010.
  2>> de begrotingen onder Venetiaan waren in die periode substantieel lager en een veel kleiner deel van het BNP terwijl allle subsidies en een te groot overheidsapparaat gedragen werden. terwijl het BNP in die tijd met in USD met 300% gestegen was en de staatsschuld afnam naar ongeveer 25% van het BNP resp. ongeveer SRD 3.000.000.000.
  3>> Onder Vene is tussem 2000 en 2010 door de staat ongeveer SRD 20.000.000.000 besteed. De begrotimg van Bouterse is voor 2019 al SRD 15.000.000.000 en niet meer realistisch .
  4>> Omdat er in de Surinaamse praktijk een duidelijk gat zit tussen begroting en feitelijke realisatie is duidelijk dat Bouterse op geen stukken na heeft uitgeven wat hij belooft heeft. echter het zal duidelijk zijn dat Bouterse over de periode van 10 jaar ongeveer SRD 60.000.000.000 zal hebben uitgegeven waarvan ongeveer SRD 17.000.000.000 op basis van leningen.

  Het is dus niet waar dat armslag van deze regering kleiner was. Deze regering heeft verkeerde prioriteiten gestald en is daardoor keihard op haar neus gegaan en zij kan nu niet meer bijsturen. Kort gezegd zij is afhankelijk van een wonder in de vorm van grote olievondsten die zij als feit blijft voorspellen.

  Bouterse is vanaf dag nul meer gaan uitgeven dan het land kon opbrengen en heeft niet bijgestuurd toen de grondstoffen prijzen gingen dalen. Hoefdraad heeft zelf verklaard dat het beleid uitging van stijging van de goudprijzen naar $ 3.000/ troy ounce en niet van een daling.
  Omdat de inkomsten uit bodemschatten een jaar na ijlen (winstbelasting/ Dividend) moet de regering niet verbaasd zijn van de daling. Zij had een jaarlang plannen kunnen maken over hoe dit probleem te overbruggen.
  Venetiaan heeft de kredietcrisis van 2007/2008 en de volgende grondstoffen crisis in een jaar weten te absorberen met maatregelen. Het gevolg was wel dat de NDP mede hierdoor de verkiezingen kon winnen.

  Samengevat:
  1>> Over de gehele periode waren de grondstoffen prijzen fors hoger:
  2>> Over de gehele periode is aanzienlijk meer aan grondstoffen geproduceerd en/of verwerkt.
  3>> Door ongeveer 1/3 van de bestedingen te lenen is er een enorme en kost bare schuld ontstaan.

  Tot slot:
  u zult claimen dat de bauxiet door de Vene regeringen is gestort. gelukkig heeft minister Akiemboto vandaag duidelijk gemaakt dat Bouterse regimes op cruciale momenten in 1999 en 2014 gefaald hebben en dat de onderhandelingscommissie een verre van goed resultaat geboekt heeft.
  Bestuurskundige Boldewijn heeft hedden ook duidelijk gemaakt dat de regerin Bouterse het paard achter de wagen geplaatst heeft.

  Beste RobG u zit er vreselijk naast. Ondertussen betaald Suriname 20% van haar begroting aan de staatsschuld en veel meer als wij dat afzetten op de gerealiseerde begroting. Kort gezegd niet de grondstoffen maar de staatsschuld is de oorzaak van het gebrek aan armslag.


  Maak melding

 53. Hopelijk wordt het een highway dat goed belicht is en ook voorzien is van verkeer (speed cams) camera’s.
  Er kan dan ook tol worden ingevoerd voor het onderhouden van de weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.