Brandweer Suriname waarschuwt: vliegeren bij hoogspanningsleiding is strafbaar

7
Brandweer Suriname waarschuwt: vliegeren bij hoogspanningsleiding is strafbaar
Foto: Vakantiewoning Huize-Rosa

Het is vakantietijd dus vliegertijd voor veel kinderen. Afgelopen weekend veroorzaakte een vlieger een grote stroomstoring in Suriname. Daarbij zou het onderstation Menckendam, van waaruit de elektriciteitsdistributie plaatsvindt, zijn geraakt door de vlieger, met als gevolg een kortsluiting op de hoogspanningstransmissielijnen.

Het Korps Brandweer heeft daarom de afgelopen dagen nogmaals erop gewezen dat vliegeren binnen een afstand van 500 meter van een bovengrondse elektrische hoogspanningsleiding strafbaar is.

Brandweervoorlichter Ulrich Coats zegt aan de Surinaamse krant Times of Suriname, dat overtreders gestraft kunnen worden met hechtenis van ten hoogste veertien dagen en geldboete. Hij geeft aan dat het vliegeren bij een hoogspanningsleiding een stroomstoring kan veroorzaken. Er kan mogelijk ook brand ontstaan, waarbij de brandweer dan in beeld komt. Bovendien is het ook gevaarlijk voor de kinderen.

Daarom vraagt de Surinaamse brandweer dat erop toegezien wordt dat kinderen niet dicht bij een elektrische hoogspanningsleiding hun vlieger oplaten.

7 REACTIES

 1. Nou oude traditie gaat ook in de straatbeeld verdwijnen. Vroeger was met behulp ervan.,touw overheen gooien en vliegeren. Suriname gebruikt alleen maar troep vanuit China. Das jammer!!


  Maak melding

 2. De brandweer hoort niet alleen de media op te zoeken, want er wonen veel analfabeten in ons land.
  Het gaat vooral om kleine kinderen, dus horen zij alle scholen te bezoeken om deze informatie klassikaal te verspreiden. De juf hoort deze informatie wekelijks te herhalen voor de kinderen. Kinderen leven in hun eigen kinderlijke wereld en vergeten gauw belangrijke informatie. Hun hersenen zijn nog niet zo ver om de informatie goed vast te houden. Buitenlandse kinderen die hier wonen, horen de ouders ook goed geinformeerd te worden. Geen half bakken informatie geven en dan klakkeloos aannemen dat men dit begrepen heeft. De omgeving waar dit plaatsvindt hoort ook kinderen hierop te attenderen. Waakzaamheid, bewustwording en begeleiden is noodzakelijk ook rampen te voorkomen.


  Maak melding

 3. Nu deze tijden kleine en grotw kinderen gebruiken drone met camera om video te maken vanuit de boven. Als heb geluk dan kan zien in kamer van mooie dame en kan gluren en spelen met saucijsje. Dus mensen opgepast, nieuwe vorm van vwayoorisme ook in Surinaam.


  Maak melding

 4. Je kunt een Grietjebie op een hoogspanningsmast zien relaxen. Hij maakt geen contact. Een Grietjebie is een kleine vogel. Als een Sabaku op dezelfde kabel gaat relaxen heeft hij wel een probleem als hij zijn vleugels dusdanig opslaat dat hij contact maakt met de andere kabel. Een Sabaku heeft namelijk een grotere vleugelwijdte. Men heeft daarmee rekening gehouden en toch kan er een ongeluk gebeuren. Geldt ook voor een (grote) vlieger. Het is dus belangrijk dat kinderen de gevaren moeten kunnen inzien. Kortsluiting ,elektrocutie enz. Dit is gewoon basismateriaal dat men dient te weten.


  Maak melding

 5. Opa taki, ai boi, wat een kolder. In de jaren zestig was vliegeren, vooral in de vakantie periode’ s, schering en inslag. Buiten de stad en in vele volksbuurten ne buitenwijken, krioelde het van vastgeraakte vliegers in de stroomkabels. Nooit wang black-out. Oma taki, ieja is wat ze die oerdomme debiele dwaze paarse ndp idiote paria’ s voorhouden als camouflage dat a wereklijkheid na, monie mno de. Overbelasting. Na leki jaren tachtig revo periode 1983-1987 blackout waren schering en inslag, meerder tijden van de dag, want baas en revo rovers/drugsbende beng legi staatskas. Enne nu, dankzij de oerdomme dwaze deibielidote ndp paria’ s sa stem ddb, ondanks waarschuwing foe de respectabele geachte heer Vemetiaan, no stem tapoe rovers, deng ndp dagoe blaffe, we wille baas, neks no fout, Vene go home. De vele jongens in de ndp verarmde volksbuurten, gaan toch hun vliegers opzetten, ook te Abra Broki. Veel kleine jongens gaan huilen als ze niet mogen vliegeren en snikken, ma. pa e dong foe stem ndp.


  Maak melding

 6. @ de ndp bespotter
  Toch zijn er mensen, ook hier!!! die dit verhaal geloven.
  Mijn broers en ik en eigenlijk de gehele familie was bezig met vliegers oplaten.
  Een lo vliegers raakten vast. Kortsluiting? Ja die was er ook, maar dan meer bij onze ogen.
  Oeng bing cree, maar dat was alles.
  Het zal me niet verbazen als er oefeningen worden gehouden die op een of andere manier verklaard moeten worden.😟
  Iemand opperde: we zeggen dat de vlieger het veroorzaakt, ding mang bieging laffoe.
  Aj kow dwing, a volk dong no ka. Wo loekoe sa ding mang o takkie. 🤣

  De oorspronkelijke Picolaas


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.