Monument onthuld bij viering Dag der Migranten in Suriname

43
Monument onthuld bij viering Dag der Migranten in-Suriname

Vicepresident (vp) Michael Ashwin Adhin, heeft gisteren tijdens de viering van de Dag der Migranten een monument onthuld nabij de Wakapasi. Op het monument zijn twee handen te zien die de verschillende nationaliteiten symboliseren die naar Suriname getrokken zijn. De ster aan de bovenkant symboliseert de eenheid onder de Surinaamse samenleving.

De vp geeft aan dat met de plek waar het monument neergezet is, vlak voor de Palmentuin, er meteen een ode gebracht wordt aan de eerste bewoners van ons land. Volgens Adhin is er een moment gekomen dat wij een eigen invulling geven aan de geschiedenis van onze voorouders, die allen naar Suriname zijn gemigreerd. “Nu wij de historische feiten kennen, hebben wij een concept weten te introduceren dat ons eigen is. Wij zijn allen nakomelingen van migranten. Vandaar dat het gepast is om zo een dag ter ere van de voorouders te introduceren”, liet de vicepresident weten.

Verder heeft de vp laten weten dat ontwikkeling en eenheid niet alleen een streven is, maar dat wij continu ervoor moeten zorgen dat wij de ontwikkeling brengen en de eenheid bewaren. De eerste zondag van september is uitgeroepen tot de “Dag der Migranten”. Het is een dag waarbij middels kunst, cultuur, dans en culinair de natie Suriname te zien is. Dit initiatief is voortgesproten uit een opmerking van president Bouterse dat herdenkingen, thans verspreid over het hele jaar, moeten worden gecentraliseerd.

De “Dag der Migranten” zal een jaarlijks terugkerend karakter hebben. De festiviteiten vonden dit jaar op het onafhankelijkheidsplein plaats, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

43 REACTIES

 1. Weer zo’n nietszeggend monument van een halfwas kunstenaar. Wat wordt er met dit monument verbeeld. Laten ze eerst een goed migrantenbeleid formuleren en daarna met showprojecten komen. Dergelijke handen zie je wereldwijd. Een monument of kunstwerk dient in de eerste plaats uniek te zijn en als ze in de openbare ruimte worden geplaatst moet er op meerdere factoren worden gelet. Dit monument onderscheid zich niet van al die kunstwerken die reeds zijn geplaatst en is in mijn ogen niet bestemd voor de openbare ruimte.


  Maak melding

 2. Dus alleen Su heeft elke week een feestdag… Dont get it.
  Eenheid welke eenheid….de strijd van Su ligt alleen in handen van de mensen die willen en de rest WACHT…
  Daarentegen zie je ook niet echt bevolkingsgroepen met elkaar mengen tenzij t feest is…maar elkaar helpen dat is slechts een enkeling… Tenzij t plunderen is (in diverse beroepstakken) dan geven we wel de kans aan diverse vrienden en familieleden .


  Maak melding

 3. Wanneer komt de boot jullie weer ophalen en terug naar India,Afrika en asie terugbrengen. Een corrupt zooitje en drugsland van mooie indianenland gemaakt!dus graag allemaal op de boot terug.


  Maak melding

 4. Redskin 2 september 2019 at 10:09
  Wanneer komt de boot jullie weer ophalen en terug naar India,Afrika en asie terugbrengen. Een corrupt zooitje en drugsland van mooie indianenland gemaakt!dus graag allemaal op de boot terug.

  Wilt India de Hindoestanen terug ? Wilt Ghana de Afro Suri’s terug ? Wilt Indonesië de Javanen terug ?
  In India met zijn racistische discriminatie systeem zal de Hindoestaan zijn goden op de blote knieën dankbaar zijn dat ze uit India weg zijn gehaald voor een beter en schoner leven. Ga maar na, de Heilige Ganges is een openbare riool waar de rest van de wereld van walgt. Dat geldt voor de Hindoestanen als heilig.

  Ghana kampt zelf met economische problemen en is de emigratie aan het stimuleren. Zoveel mogelijk weg en zo min mogelijk toegelaten. En Indonesië ? Dat land is na zijn onafhankelijkheid een zelfstandige koers gaan varen. Daar kan SU nog een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding

 5. Wat hebben Indianen nou ooit gepresteerd?
  Als het aan ze lag gebruikten we nu nog steeds rooksignalen en liepen we zonder kleren.
  Een waardeloos volk.
  We accepteren ze omdat we ze zielig vinden


  Maak melding

 6. Fuck dit monument. Het land is van de oorspronkelijke bewoners die ze de naam Indianen hebben gegeven. De native Indianen voor die moet er een monument komen. Dan heb je Afrikaanse mensen die zijn geen migranten maar zijn tot slaaf gemaakte mensen die naar Suriname gebracht zijn door die witte Nederlandlandse honden om al het zware werk te doen die de oorspronkelijke bewoners de native indianen die ook tot slaaf waren gemaakt en die bij bosjes stierven omdat het werk te zwaar voor hen was. Dan heb je de Hindustanen die zijn migranten zij zijn zelf zonder dwang naar Suriname gekomen voor economisch gewin. De Javanen zijn ook migranten die zonder dwang naar Suriname gekomen zijn voor economisch gewin. Dus op zouten met die kut standbeelden en zet een beeld van de native Indianen het is nog steeds hun land en zet een beeld van de Afrikanen die al het zware werk verricht hebben en met hun onbetaalde krachten een begin van Surinaamse te hebben gemaakt van wat het nu is.


  Maak melding

 7. @Redskin,

  De indianen mogen te voet terug naar Zuid-Oost Azië, waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Ze hebben hun reis te voet afgelegd over het Zuiden en het Noorden van de wereld om zo terecht te komen in de beide Amerika’s.
  Maar begin te vertellen wat de Indianen hebben gedaan om Suriname tot ontwikkeling te brengen. De huizen en monumentale gebouwen zijn gebouwd door de slaven. Op de plantages hebben eerst de slaven onder erbarmelijke toestanden gewerkt. Daarna is dat werk overgenomen door de hindustanen en de javanen. De chinezen hebben als eerste in de handel gezeten, daarna hindustanen. Tegenwoordig zijn er ook creolen die bedrijven beginnen. De indianen mogen dan de eerste en oorspronkelijke bewoners zijn van Suriname, daarmee is dan ook alles gezegd en geschreven. Hoe durf je de bevolkingsgroepen die Suriname hebben ontwikkeld terug te sturen naar Afrika, India, Indonesië, terwijl jouw voorouders ook uit Azië afkomstig zijn.
  Voordat je mij weer gaat uitschelden, ga je maar eerst je eigen geschiedenis bestuderen.
  Suriname zal nooit een eenheid worden, want tot op heden schelden de bevolkingsgroepen elkaar uit. Als ze elkaar de ogen zouden kunnen uitsteken zouden ze dat ook letterlijk doen.

  Je hebt gelijk dat Suriname een drugsland is geworden. Met name de hindustanen zijn daar schuldig aan en juist deze hindustanen zijn ndp’ers. Doekhi, Parmessar, Dassasingh, de eigenaar van de Combemarkt, enz.enz. zijn hindustanen die met hun neuzen diep in de drugs zitten samen met hun president Bouterse.


  Maak melding

 8. @ Pieter
  Je hebt volledig gelijk. Dit is gewoon na-aperij.
  Er zijn zoveel dingen die je kan uitbeelden, bijv
  Een koelie die zijn voet op de indiaan legt die op de grond ligt of zo.


  Maak melding

 9. Redskin begin een grote boot te bouwen of met je nagel een grote boom uit te hollen als iedereen weg is komen de Amerikanen je scalperen en je hersenpan als sleutelbakje gebruiken


  Maak melding

 10. @ Nathalie.

  Wat een respectloze reactie geef jij zeg, deze mensen woonden eerder in Suriname dan jij. zij leven op bescheiden voet met in acht name v/d natuur hebben een zeer sociale inborst en zien met lede ogen hoe het bos en de kreken vernietigt worden.
  Zij kweken o.a. ananassen orchideeen, e.d.
  Ik zou zeggen verdiep je eens in hun cultuur en kom dan met je commentaar.


  Maak melding

 11. @ Isabelle
  Omdat ze de gehele dag niets doen.
  kan jij ook, ga in het bos wonen.
  Noem je dat leven.
  Wat weet je nou van de inborst van Indianen? Wat weten wij. Niets omdat ze in het bos blijven en daar vooruitgang boeken. Wat hebben vrouwen bij hun te vertellen. NIETS
  Ik vind je reactie naar mij toe respectloos. Ik benoem de dingen.
  Ze kweken orchideeen noh? Wel laat ze dat blijven doen.
  Ze kweken ananassen noh? Wel laten ze dat blijven doen.
  Ze doen geweldige dingen hor
  Gelukkig hebben ze ons elektriciteit gebracht, internet enz. Wat zou je nu de gehele dag doen als je Indiaanse was.
  Die ridboeba begon, wel dan kan hij het van mij krijgen, precies tussen z’n ogen.
  @redskin
  Zodra je klaar bent en je je peddels hebt gepakt om ons te brengen naar India en Afrika.
  Kunnen we je gelijk wat leren. Vergeet je speer niet om een vis te vangen zodat ik wat kan eten onderweg, nadat je dit voor me hebt klaargemaakt


  Maak melding

 12. Tot zo ver hebben de indianen niets voor elkaar gekregen.Zie de pikin ingi boi.Die heeft alles,materieel en immaterieel kapot gekregen.Een voortvloeisel daarvan is dat ook vrouwen tegenwoordig op rooftocht gaan.


  Maak melding

 13. @Nathale,
  Van een waardeloze iemand alles jouw, verwacht ik zo een reactie.

  Je hebt het over “lopen zonder kleren”
  Nou mislukte dame, er zijn genoeg die nu nog zonder kleren lopen. En dat allemaal alleen voor de lust.


  Maak melding

 14. Nathalie,Maja’s ,Inca culturen hebben meer gepresteerd dan jou hele Afrikaanse apen cultuur bij elkaar. Zover had je nog niet gedacht met je ene hersencel.


  Maak melding

 15. Jacobus volgens mij mis er meer kapot gemaakt door jou soort is het land nu een coke staat vol rovers en verkrachter. Wat heb jij voor Suriname gedaan als alleen de tehuizen volgestopt met.jou buiten kinderen. Je bent gewoon een achterlijk figuur zonder hersens die nooit in de schaduw van een indiaan kan staan


  Maak melding

 16. @ Nathalie,

  De maya’s en de Inca’s hebben een hoogstaande beschaving gekend.
  Hebben jullie soort überhaupt beschaving gekend!!!!
  Wees blij dat de blanken je naar Suriname hebben gebracht anders liep je nog steeds rond in je blote reet !!!
  Kijk maar naar de gevangenissen over op de wereld.


  Maak melding

 17. Deze regering moet nu echt naar huis. Van elke dag 7 dagen in de week maakt met een feestdag of vrije dag. Er er wordt zogenaamd heel hard gewerkt. Wanneer wordt men in ons land serieus? Wat komt er nu eens goed van de grond? Wanneer wordt de kinderbijslag op de rekeningen van de moeders gestort in plaats dat de overheid deze mensen uren in een lange rij laat staan voor een fooi.? Waarom wordt de bevolking niet gestimuleerd een bankrekening op naam te openen?
  Wanneer houdt men op met deze cassabaolo mentaliteit.

  Sarie Torie


  Maak melding

 18. @Nathale, je bent geen Surinamer maar een ka waardeloze idioot! De indianen zijn de ECHTE SURINAMERS, niemand anders!! De rest heeft misbruik gemaakt van hun goedheid dus donder op naar waar je vandaan komt? Afrika???


  Maak melding

 19. Wakapasie krijg binenkort ook nog verschillende standbeelden van ka bouta desie die 30 m hoog zijn. Kabouta verkleed als indiaan, zeeuw op klompen, cowboy met uzi en zijn nog meer voorstellen oa kabouta desie met first wife in de doggie positie.


  Maak melding

 20. Sabayo.
  Dat klopt.
  Maar laten we nu niet doen alsof de indianen die nu in Suriname wonen ook maar een nuttige bijdrage leveren.
  Het verleden is het verleden, mag met respect naar worden gekeken, maar nu weer over op het heden.
  Al die ka over vroeger kan me verder worden gestolen.
  Ik kijk naar de toekomst
  Ik heb helemaal niets met jochies die geen ene moer presteren, maar verwijzen naar hun over over over overgrootouders.
  De enige Indiaan die iets presteert nu is de president!


  Maak melding

 21. Sodemieter op bobojantje Adhin.Je oom ,ook een immigrantzoon werd vermoord door nog 14 immigrant zonen en jij hebt hun moordenaar lief!!
  Kom geen show voor ons opzetten!!Je voorouders zijn niet trots op je, ze schamen zich om een verrader zoals jou!


  Maak melding

 22. Over eenheid gesproken! Daar is op dit forum weinig van te merken.
  Overigens zijn de indianen ook import (al woonden zij als eerste in het land); zij komen oorspronkelijk uit Azië.


  Maak melding

 23. Er ontbreekt een schakel in eenheid en verbondenheid. Zo lang er geen volkslied komt, waarin alle talen opgenomen is, er altijd verdeeldheid.
  Dus een volkslied voor elk volk een regel opnemen en implementeren.
  Dan bedoel ik.
  1 regel voor de indianen
  1 regel voor de Afro
  1 regel voor de Chinezen
  1 regel voor de Hindoestanen
  1 regel voor de Javanen
  1 regel voor de Boeroes
  Dan is er pas eenheid in verbondenheid.
  Stof tot nadenken.


  Maak melding

 24. Weer een hoop onzin om een gemeenschappelijke dag op te dringen aan groepen die allemaal op afzonderlijke tijdstippen naar SU zijn gemigreerd en allemaal hun eigen immigratiedag hebben. Het schijnt dat men alles in een gemeenschappelijke eenheidsworst wilt persen en ik vertik het om daaraan mee te doen. Deze dag zegt me helemaal NIETS want ik heb voel geen binding ermee.


  Maak melding

 25. Hey Reddiekilowat
  Die boot is er al. We wachten tot je met je peddels komt om ons over te brengen.
  Neem ook je speer mee, want je moet ons wat te eten geven onderweg.

  Wat een gelul en een napraten van een of andere dwaas.
  De indianen zijn de echte Surinamers
  Indianen zijn indianen.
  Koelies, negers zijn naar een gebied gebracht en vanaf dat moment kan je praten over Suriname
  Wat hebben de indianen voor Suriname!!!!!!!!!! gedaan?
  Geen ene moer.
  Dus hou op met die ka.
  De enige Indiaan die iets goed voor Suriname doet is onze president!


  Maak melding

 26. Eerst verarmen en afhankelijk maken vervolgens een zogenaamde job of zogenaamd de helpende hand aanbieden en een herdenkingstekensplaatsen dat is de tactiek van de NDP om leden te werven (beter gezegd afhankelijk maken en onderdrukken).


  Maak melding

 27. Wat een Tortse volk de Inheemsen ,tot heden met de natuur verbonden, nooit willen mee werken met het onderdrukings systeem en zich niet ondergeschikt willen maken waardoor ze byna uitgeroeit zyn
  MET JULLIE VEREENIGDE NATIE<S . F U


  Maak melding

 28. En Blok moest z’n excuses maken , failed state , het is niet waar !!!!!! Kan iemand het tegendeel beweren .
  Wat een eenheid, ik heb andere gevoelens bij


  Maak melding

 29. van waar heeft die adhinwa de nieuwe bauxiet groep mij gehaald/tovert al die tijden was er niet nergens van bekend..
  is dit de zoveelste misleiding.. waar is die 200 miljard US$ aan goud c.q in de grond.. kijk ik zeur niet als het zo z.a. hij beweerd, laten we dan beginnen te ontginnen..

  die olie zou ook binnen drie weken gevonden worden, we leven nu in September 2019 en nog geen spat olie uit de grond opgehaald..


  Maak melding

 30. Wat hebben Indianen hier met dit artikel te maken? Jullie hebben echt geen ene pang pang te doen. Dit is echt te dom en te ziek voor woorden. Een hele generatie is door die zogenaamde revo naar de kloote geholpen en het hele land is daar bij leeggeroofd door die surrogaat revo’s. En jullie maken je druk om een nietszeggend monument. Het is zoals een van die forummers hier zegt: eerst het volk verarmen en daarna afhankelijk maken om ze te onderdrukken….de welbekende weg van de dictatuur.


  Maak melding

 31. @is die hoer nathalie die mij klein wilt krijgen zelfs over de dood spot dat ding over een jongen die ephelepsie had en overleden is,dat jullie met dat ziek mens discusseren ik ben geen indiaan maar ik beledigt ze niet dat ding heeft geen respect vies wijf.ze kan allee lopen spotten misschien gebruikt dat ding echt


  Maak melding

 32. is hier ook een nationaal vrye dag aan verbonden? en als ik myn geschiedenis goedt heb hebben de piraten hier ( INHEEMSEN )aan getroffen die ook als werktuig werden gebruikt dus niet zo beledigend wezen
  overgens een heel vredzaam volk niet zo op matriele en verryking gesteld en zeker niet bezitterig
  het is dus hun grondgebiedt dat dus is weg gegeven aan de imigranten kinderen


  Maak melding

 33. Ik.doe niet mee want de indianen waren de oorspronkelde bewoners van suriname ik heb mij nooit in.hun verdiept dus geen recht op ze te schelde.En als ze een standbeeld verdienen mag het en vroeger stond op.het geld drie indianen afgebeeld als het aan mij ligt mag het terug,en waarom mogen zij geen standbeeld pim fortuin heeft ook eentje en dat mag weer wel.ken hem niet anders dan dat houdt ik voor mijzelf gaat nu om de indianen die jullie nu online uitschelden als dom dit dat.maar als ik vroeger keek naar de surinaamse dans en cultuur,waarom hebben alle creolen een matteklopper aan en indiaanse ring die mannen met een hoofdtooi en tijdens dansen als eerst een indiaanse gids krijgen die in trance gaat ,moeten jullie het niet doen en laten weghalen als je zo een hekel aan die.mensen hebt.wij zijn als slaven daar gebracht daarom zei ik toen iemand mij vroeg waar kom je vandaan ik zeg ik weet niet heb geen DNA test gedaan ik.ben mix dus denkt dat ik in de zee wordt gedupt,ik hoor andere weer zeggen pak de boot terug naar afrika zelfs daar hebben die zwarte geen rust dus waar moeten wij heen nu wordt ik echt boos omdat een kutvolk dit allemaal gecreerd heeft zitten wij met een indentiteit crisis zo erg dat wij bang zijn het te erkennen dat vindt ik jammer.je hoort nooit een creool zeggen mijn oma of opa was een trotse zwarte eeuwig waren ze half dit dat klopt ook maar je proeft die schaamte ik.heb op mijn profiel allemaal gezet ze noemen dat piccolage ik schaam mij niet voor die creoolse kant.en heb neven rn nichten die nooit over ons oma praten en zijn weer met hindustanen getrouwd en dit alles komt door een ding ook dat houdt ik voor mijzelf ik wil niet generaliseren we denken dat we los zijn van de keten dat klopt misschien van ons voeten maar niet van ons hoofd .en als laats ik gun ze een standbeeld zelfs in Amerika die van hun is werden ze vejaagd dus mijn hoofd,en ze zijn niet dom ze zijn voor de gek gehouden dat zijn twee verschillen,waar moeten ze dan heen,zelfs nu proberen ze die indianen uit te rooien met hun zg bosbranden in brazilie.weet je wie daar achter zit niemand weet dat, ik wel maar ik wil geen rassenrel.wij moeten ophouden en accepteren dat de indianen de oorspronkelende bewoners waren en zijn ,wij zijn te gast klinkt hard maar is zo.@ dus crakehoertje nathalie in afrika trokken ze ook geen kleding aan en pronken als je nuchter bent ga onderzoeken wat de daadwerkelijk naam bigi sprikrie betekent maar je kan dat niet je zit onder invloed.en als laatst laat niemand en.ook dan niemand jullie voor de gek houden zwarten hebben wel degelijk dingens uitgevonden maar verkocht dus die kennis en niets meegedaan.er is nog meer.maar mijn.vingers zijn moe ik wil die crakehoer uitschelden meer niet nathalie en voor de andere kleurijke groet


  Maak melding

 34. En als jullie zo een.hekel hebben.aan indianen waarom zeggen jullie ,no mik a ingie foe mie baar kong,twee ik ben ingie mie na gwentie.moeten jullie dat ook niet zeggen ,dus snappem jullie wel hoe jullie sommige denken en doen op feesten hoor je ook mie ne.merie ding al die creolen in trance ,terwijl die indianen rustig zitten weet wat je praat mensen er zijn intiteteiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.