Eerste vlucht Trans Guyana Airways naar Nederland via Suriname

37
Eerste vlucht Trans Guyana Airways naar Nederland via Suriname

Suriname gaat vanaf deze maand de Guyanese vliegmaatschappij Trans Guyana Airways (TGA) en de KLM faciliteren bij een nieuwe route die de twee maatschappijen met elkaar zijn overeengekomen. Het gaat om de route vanuit Guyana naar Nederland, via Suriname. Gisteren, zondag 1 september, was de eerste vlucht.

TGA zal twee keer per week vliegen naar Zanderij, waar er een aansluiting is op een KLM vlucht naar Amsterdam. Suriname zal dus dienen als tussenstop (transit) bij deze nieuwe route. De route is met een duur van 12 uur, de snelste tussen Guyana en Amsterdam. De vluchten zijn veelal bestemd voor zakenlui; mensen die vanuit Guyana naar Azië en Europa willen gaan en vice versa.

De verwachting is ook dat bedrijven in de olie en gas, bouw-, mijnbouw- en andere sectoren die aanzienlijke zakelijke belangen hebben in Guyana en gevestigd zijn in Europa en Azië, goed gebruik zullen maken van deze nieuwe verbinding. 

Er zal vanuit Guyana met een tweemotorig Beechcraft 1900 D vliegtuig, dat maximaal 17 personen kan vervoeren, worden gevlogen (foto). TGA is overigens al bekend met Suriname. Dagelijks voert het bedrijf vluchten uit van en naar Guyana via Zorg en Hoop.

Bekijk ook de persconferentie die vorige week werd gehouden:

https://www.facebook.com/newsroomgy/videos/496378530937328/

37 REACTIES

 1. Guyana comming up economie met gigantische olie reserves, het 2e dubai in het westelijke halfrond, is een feit, de inzet van Trans Guyana Airways is nu een bescheiden klein vliegtuigje, de toekomst de Airbus-A340.
  SLM wees op je hoede.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat de nieuwe directeur van de SLM een veel betere visie en strategie heeft dan alle voorgaande, want dit idee had de SLM toch ook al kunnen bedenken.

  De SLM vliegt al jaren op Georgetown en in de regio, maar men is nimmer op het idee gekomen om GT via PBM te linken met AMS !

  De nieuwe directeur moet ook drastisch gaan afrekenen en koppen gaan snellen met het fenomeen IPB !

  Dit IPB gebeuren moet ophouden te bestaan want ik ken een geval waarbij een vol betalende passagier is gevraagd (tegen vergoeding) haar vlucht om te boeken om een IPB’er te accommoderen !!!!

  Voorts is er ook nog het volgende dat moet worden aangepakt nl, de betaling bij het upgraden van een tourist class naar een biz class seat.

  Ik weet niet of het tarief nog hetzelfde is maar ik weet nog dat je jou economy seat voor US$ 140,– extra kon verwisselen voor een business class seat. En dit allemaal werd aan boord van de machine geregeld.

  Dat moet ook een keer ophouden want ik ben ook vaak onderweg, en als ik op een bepaalde vlucht wil upgraden betaal ik uitsluitend aan de balie en nergens anders.
  Heb het geprobeerd bij Ethiopian Airlines, maar de stewardess in haar mooie en traditionele kledij vertelde me dat het absoluut verboden is om dit soort zaken aan boord te regelen.


  Maak melding

 3. Op de SLM is het rustig ze maken zich nergens druk over zzzzzzz, zzzzzzzzzz, zzzzzzzz. De enige visie die ze hebben is dagoeviesie. De hele RvC vervangen is wel eerste stap.


  Maak melding

 4. Hopelijk blijven de drugscriminelen met doorvoer partijen met hun poten af van dit vliegtuig, anders heeft Guyana het heel gauw bekeken met Suriname.Want zoals bekend is zijn zij nergens vies voor.


  Maak melding

 5. De enige visie die de luie Surinamers hebben is een televisie en daarom zitten ze de hele dag naar Hollywood Bollywood en Lollywood rommel te kijken. Daarom komt het land geen moer vooruit en wordt met afgunst gegeven als Guyana economische successen boekt. Dan kan men kraaien als een haan en och en wee klagen over de AOW maar met klagen alleen kom je geen biet vooruit.


  Maak melding

 6. Goede ontwikkeling. Nu Suriname niet meer met Nederland te maken wil hebben kan Nederland beter de relaties met Guyana aanhalen. Tenslotte ook ooit een Nederlandse kolonie geweest.
  De oliewinning in het Guyanese zeegebied gebeurt met in Nederland gebouwde schepen. Zo zijn er dus al wederzijdse zakelijke belangen. Dat kan meer worden. Guyana is een ambitieus land en als de inkomsten uit olie beginnen te groeien zijn er velerlei mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van Guyana waarbij Nederland een rol kan spelen. In Suriname is voorlopig toch niets te verdienen.
  Bij succes van deze verbinding kan de KLM wellicht een vlucht per week van Suriname naar Guyana verplaatsen.


  Maak melding

 7. Ik zou niet in deze vliegtuig willen zitten voor een trans Atlantisch route. Veelste gevaarlijk, vliegtuig is te klein en risico met weinig brandstof capaciteit voor deze lange traject. En wat dacht je van te belanden in een storm.

  HIERIN VLIEGEN NIET DOEN!!!


  Maak melding

 8. @@@Jeffrey
  Helemaal mee eens. Surinamers zijn ontzettend lui en kijken iedere maand uit naar de surinedboot.

  Goed bedacht;
  Hebben alleen kennis van ,,Televisie,,.
  Visie is ver van m’n bed show.


  Maak melding

 9. Nederland moet snel de dieplomatieke betrekkingen met Guana open breken hard reorganiseren stabiel ambassadeur aldaar plaatsen, maar dat weten ze ook.
  S m e heeft in vele opzichten de bootgemist met het domme kolonialisme beleid..
  Die blakas moeten nou een keer leren zakelijk te denken , doen, want verstand hebben ze niet neem nou die hele bende n d p allemaal boeven, schurken, oplichters, verdraaiers van woorden bij elkaar..
  Zelf mevrouw de v.z. loopt weg , de 26 ja knikkers zijn al oer dom..


  Maak melding

 10. HALLLLOOOOOOO MENEER RUDOLF ELIAS VAN DE SPROOKJES VERHALEN IS DE OLIE AL GEVONDEN? De septic tank van baas b. En co. Is goed verbotgen KEEP ON TELLING ANANSIE TORIES. MAYBE AFTER YOU ARE RETIRED NEXT YEAR YOU CAN FIND A JOB @walt Disney studios.


  Maak melding

 11. @Ray,
  Jij bent onwetend als het over deze materie gaat. Trans Guyana Airways zou makkelijk met de SLM een overeenkomst kunnen sluiten om haar passagiers mee te nemen naar Amsterdam. In Amsterdam zouden de Guyanese reizigers opnieuw moeten boeken voor een vlucht naar Azie. Dit is erg omslachtig en neemt veel tijd in beslag. Reizen met de KLM vanuit Paramaribo naar Amsterdam is voor de reiziger uit Guyana heel voordelig. De KLM vliegt dagelijks naar Azie. Voor de Guyanese passagiers vanuit Paramaribo wordt de overstap naar een lijnvlucht naar Azie met de KLM vervolgens heel makkelijk. Zij zijn reeds op de J.A. Pengel luchtvan (Zanderij ) ingeboekt. Zij hoeven alleen maar over te stappen naar een vlucht van de KLM naar Azie. Een bijkomstig voordeel is dat de KLM lid is van Skyteam de alliantie van Samenwerkende luchtvaartmaatschappijen. Het doel van de alliantie Skyteam is de maatschappijen die lid zijn, de mogelijkheid te geven hun klanten een uitgebreider netwerk van vluchten aan te bieden, zodat ze hun marktaandeel kunnen verhogen en hun kosten kunnen verlagen.


  Maak melding

 12. de arrogante s l m, die wilde altijd alleen de dienst uitmaken..

  weet niet wat samen werken is.. nu komt de slag hard aan, de komende tijd zal het niet makkelijk zijn..
  vooral als ze nog een paar keer vertragingen oplopen ( niet te hopen ) zal het gauw gebeurt zijn met de lokale trots, nationaal is iets anders.. beter gezegd, valse trots..


  Maak melding

 13. H vd Broek je lult uit je kippennek net als robgekkegeit hoop interessante gedoe maar niks zinnigs uit jezelf zelfs meoonnozel kan jullie onzin van het internet halen


  Maak melding

 14. We moeten een slurf en er is nog genoeg bos daar om de airport te vergroten. We zijn te laks in dit land.
  Overdekte garare maken voor mensen die hun auto op de airport willen laten.
  Een airport hotel in de buurt zetten.
  Je moet investeren om geld te verdienen


  Maak melding

 15. @ Bert: Het is te begrijpen dat je overstuur bent geraakt van wat er geschreven wordt. Bekijk de positie van Suriname eens vanuit internationaal oogpunt, wat heeft het te bieden? Een hoekje van het Amazonewoud waar een aantal honderdduizenden mensen wonen, grotendeels laag geschoold.
  Er zijn een aantal waardevolle zaken te vinden die in hoog tempo worden weggehaald. Als het op is, wat dan?

  Het kostbaarste bezit, economisch gezien, was voor Suriname de relatie met Nederland. Die biedt kennis, investeerders, en een ambassadeur voor de Surinaamse belangen bij de Europese Unie, de enige. Wat doet Suriname? Men schoffeert Nederland, wil de ambassadeur niet ontvangen en haalt zijn eigen ambassadeur terug uit Den Haag. Dom en kinderlijk gedrag.
  Nederland is een klein land, maar een economische grootmacht en een belangrijk land in Europa. Dat vergeet men wel eens in Suriname.

  Wat denkt Nederland dan? Bekijk het maar! Nederland heeft Suriname helemaal niet nodig en het gezeur nog minder. De relatie met Suriname zou weinig opleveren en veel kosten, maar men is bereid om die relatie te onderhouden en te helpen vanwege het verleden.

  De schepen die ingezet worden bij de oliewinning in Guyana zijn zogenaamde Floating Production, Storage and Offloading schepen die per stuk veel meer dan een miljard kosten. In Guyana komen er drie die allemaal uit Nederland komen. Nederland verdient zo aan Guyana meer dan wat er de laatste 100 jaar aan Suriname is verdiend (vrijwel niets). Feitelijk is Nederland voorlopig de enige die aan de Guyanese olie verdient.

  Alle reden dus voor Nederland om de banden met Guyana aan te halen en omgekeerd. Een relatie die ook niet belast is met koloniale rancunes zoals die met Suriname dat het verleden maar niet achter zich kan laten. Guyana kijkt vooruit, niet achteruit.
  Suriname schijnt blij te zijn met de komst van Trans Guyana Airways, maar in feite hebben ze het paard van Troje binnengehaald. Hoe lang zal het duren voordat KLM en Trans Guyana Airways bedenken dat een rechtstreekse vlucht van Guyana naar Amsterdam voordeliger en makkelijker is? Voor Nickerianen maakt de rit naar Zanderij of naar Cheddi Jagan Airport niet veel verschil. Het is zelfs dichterbij.

  Suriname moet eens heel erg goed gaan nadenken over wat ze eigenlijk willen in de toekomst. Ontwikkeling, of een arm en vergeten hoekje in het Amazonewoud worden.
  Als het een beetje tegenzit, en Suriname verder wegzakt, bedenken de Nickerianen wellicht dat ze beter af zijn met Guyana dan met Suriname en pikt Guyana straks meer in dan het Tigri gebied en wie houdt ze tegen?


  Maak melding

 16. The Chinese government has bought the country of Guyana with a $50 billion project. The country of Guyana is one of the poorest countries in South America and it is neighbored to Brazil. The Chinese have been giving millions of dollars of military equipment to Guyana for the last couple years. Now they have given to Guyana $50 billion in order for Guyana to accept their Trojan horse that will corrupt the government of Guyana and enslave the people of Guyana along with the government to China. China idea to invest billions of dollars in South America is to buy off countries, so they can build massive Chinese bases for their naval fleet and to move ICBMs close to the United States. But, our US government is completely falling asleep on this and is taking little action to countermeasures measure the Chinese global domination plan and the plan to destroy the United States that they have in mind.


  Maak melding

 17. H vd Broek het is niet het land Suriname die Nederland schoffeert maar 1 persoon/beest en een handjevol hielenlikkers van hem die er moeite mee heeft en ja het domme ongeschoolde volk heeft hem zelf op de troon gezet maar dat wil niet zeggen dat we allemaal achterlijk zijn. Nederland heeft macht in de wereld wanneer gaat Rutte die flapdrol Trump bellen om su te verlossen van de duivel of heeft Nederland wat te verbergen van het verleden met su omdat bepaalde stukken pas over 100 jaar ingezien mogen worden dus misschien is het niet zo gek dat een persoon/beest niks met het land te maken wil hebben nu hij het voor het zeggen heeft als Nederland geen vuile handen zou hebben dan waren de stukken al openbaar gemaakt of ben ik nou gek!!!!!


  Maak melding

 18. Beste Bert, de Surinaamse president en zijn parlementsleden zijn wettig en op democratische wijze gekozen. De stem van de regering is de stem van het volk. Er is in Suriname vanuit de overheid een soort hetze gevoerd tegen Nederland waardoor er bij veel mensen een anti Nederland houding is ontstaan. Dat mag, Suriname is een onafhankelijk land en kan wel of geen relaties onderhouden met wie zij willen.

  Als men in Suriname een andere president wil dan hoeft men straks alleen maar op een andere partij te stemmen. Als hij dan weer vijf krijgt dan is dat een Surinaamse zaak. Nederland kan en mag zich daar niet mee bemoeien, net zo min als Trump dat mag. Alleen als Suriname een bedreiging is voor de Amerikaanse veiligheid kan hij wat doen. Voorlopig is dat niet het geval.

  Wat die documenten betreft, wat zou daar nu in kunnen staan waardoor Nederland in verlegenheid kan worden gebracht? Als ze al bestaan. Misschien dat de weg naar onafhankelijkheid niet helemaal correct is verlopen?
  De PvdA onder leiding van Den Uijl en Pronk wilden het en in Suriname wilden Bruma en Derby het en Arron ging er in mee. Allemaal dood behalve Pronk, een gepasseerd station. Hier heb ik ook wel eens gelezen dat het Suriname is die geheimhouding wilde, maar je leest hier zo veel.
  Als die documenten bestaan dan heeft Suriname ze ook. Als ze dat nuttig vinden kunnen ze die zelf wel bekendmaken.

  Waar het mij om gaat is dat men in Suriname eens goed moet nadenken waar ze heen willen en wat de weg daar naar toe is. Bij politiek moeten gevoeligheden en emoties een niet te grote rol spelen. Bij internationale politiek dient men zich professioneel en volwassen te gedragen. Als men niet oppast mist men straks de boot, in dit geval het vliegtuig.


  Maak melding

 19. velen becritiseren deze ontwikkeling maar in feite is het een zeer potentiele ontwikkeling voor Suriname ………Panama is dan de westelijke luchtvaart “hub” voor het Zuid-Amerikaans achterland en Suriname word het Oosterlijke- !!.. …..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.